IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Точно!
    И аз като видях заглавието, помислих, че става дума за родители, които не позволяват децата им да бъдат ваксинирани и първите ми думи не бяха подходящи за под 18-годишни лица.

Коментар

• Някакъв журналист, вероятно писалият статията тук

https://www.keeptalkinggreece.com/20...hool-children/

си е съчинил за родителите антиваксъри. Всъщност в поравката изобщо не става дума за ваксиниране.

Бих го определил като злостна инсинуация.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Не е до акъл, а до възможност за избор. След като детето ти трябва да ходи на училище, а без ваксина не може какво ще направиш ? Онлайн ? Ето моите са онлайн защото съм против тестовете им, но мога да си го позволя. 90% от хората не могат. Трябва да ходят на работа, така че ще набодат децата.... Следващата учебна година ще е само за набодени деца.
        Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
          Кой рзбрал - разбрал
          Не бях сигурен, че не си сигурен в акъла си, но вече съм сигурен.

Тази формулировка казва: "Не мога да обясня".

Взета е от суцялните мрежи на чалгаджиите.
          Last edited by chan_tura_naga; 08.12.2021, 16:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
            Ако знаеше какво е интеграл, нямаше да ти изглежда странно тази графика
            Кой рзбрал - разбрал
            Т.е. интегралите са виновни затова че не умират хора БЕЗ вируса ? :-)
            Този вирус излекува всички болести бре ! :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
              През последният един месец в западна Европа (при 80+% ваксинирано население) си е жива касапница и откъм заразени, и откъм нарастване на смъртността от ковид. [ATTACH=CONFIG]n3841905[/ATTACH]

Французите направо къртят мивки. [ATTACH=CONFIG]n3841906[/ATTACH]

А англичаните и австрийците са странни случаи (отрицателни корелации заразени/починали, съответно -0.887 и -0.448).

Интересно ми е да чуя мнения. [ATTACH=CONFIG]n3841907[/ATTACH]
              [ATTACH=CONFIG]n3841908[/ATTACH]
              Ако сам си правиш графиките, имай предвид, че преди да изчисляваш корелации, трябва да лаг-неш данните за смъртните случаи с някакъв подходящ период. Никой не се тества позитивен и в същия ден умира. Колко точно е lag-а не знам, но питай лекари с опит в това. На база личните ми, за жалост неприятни, наблюдение при мои близки са за около 2 седмици след симптомите. Тогава нещата наистина загрубяват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение

Не може да правиш задължителна ваксинация и това да не помага.
                И на това са му намерили колая вече. В ЮАР от октомври не се публикуват статистики свързани с ваксините, министерството на здравеопазването просто е блокирало достъпа до подобни данни. Не може да се разбере дори какво е съотношението между ваксинирани/неваксинирани и при умрелите. И правилно, как иначе ще се поддържа висок ентусиазъм за ваксиниране?

"The National Department of Health has blocked access to data from the Electronic Vaccination Data System (EVDS) to researchers"

https://www.groundup.org.za/article/...-huge-problem/

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                  Мдааам....
                  Числата говорят, че колкото е по-ваксинирана една държава, толкова по-зле е положението там с ковида.
                  И то си е така - локдауни, затягане на мерките, суперзелени сертификати (очаквам скоро да има и мегазелени сертификати за джедаите, набучени с поне 6 игли), и т.н., и т.н.
                  Вероятно експерименталните буламачи, наречени "ваксини", разказват играта на имунитета на ваксинираните зайчета, и те го карат ковида като есенна настинка - по 5-6 пъти на сезон.
                  Скоро очаквам по 6 игли на сезон за абонатите на фармите - по една всеки месец, като почнеш от октомври, та чак до март.
                  Съжалявам, мили ваксинатори, но безпристрастният поглед върху ситуацията навежда на такива изводи.
                  Това е така за Австрия и Германия. Там умрелите при тази вълна вече са повече от първата. Обаче има други държави където не е така. Може все още да не е така но може и никога да не стане така.Аз лично мисля, че Австрия манипулира по някакъв начин данните защото залозите там са много високи. Не може да правиш задължителна ваксинация и това да не помага. Според мен е въпрос на време да се усетят, че цифрите не се връзват (което си открил) и да направят "подходяща" корекция на останалите числа. Но може да е просто много голям лага между заразяването и умирането.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
                    60% напълно ваксинирана Унгария вчера е минала по дневна смъртност в тази вълна 25% ваксинирана България.

Не знам как стои там въпроса с пейките по парковете ... сигурно не са ги демонтирали овреме.
                    ​​​
                    Освен това при тях кривата на смъртността още не е пречупена и се очаква да се покачи с още 20% на база кривата на новите случай която са я пречупили преди около 7 дни

Та Барби що така стана в Унгария ???

Нали ваксата работеше и за това в БГ умираха повече хора ???

Коментар

• мани и МАЙКА ми не се е грижила за моето здраве колкото ваксаните овце.
                      Ма ейго на въпреки ковид и смъртностната ми НЕЛЕЧИМА болест съм все още ЖИВ
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Бъркаш моето момче. Говорим тука да ги няма тея острите пикове смъртност. Като изчезнат те - тогава ще говорим за победа над короната.

Не ти ли изглежда странно тази графика ? Нали сега умират повече хора от вируса в сравнение с миналата година. Защо сме под върха на общата смъртност ? В момента има ли въобще хора у нас , които да умират БЕЗ вирус ?

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Т.е. според тебе риска от смърт от ваксина е около 3-4% колкото от ковид, което го прави "информирана малоумност", така ли? С твоята математика би трябвало да те глобяват, а не да ти плащат центове.
                          Хихихи 3-4% смъртност няма дори в брошурите ви С вирус :-) А ако има то от ваксините е 30-40% смъртността ....:-)
                          Дай някое НПО да плати първо пък после да ме глобява колкото иска :-)
                          Има ли някоя нова забавна картинка или съкратихте бюджета за дизайнер и карате само на менте истински истории ?

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Бъркаш моето момче. Говорим тука да ги няма тея острите пикове смъртност. Като изчезнат те - тогава ще говорим за победа над короната.
                            Да повторя: Нов, може би, грип. Но грип.

Нещата ще се наместят като при "стария", и никакви ПИсиАРИ, мерки или ваксини няма да повлияят в края на краищата.

Както си е при грип, де.

Коментар

• Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнение
                              Както и при грипа, баце!
                              Всяка година има поне два щама грип, предизвикващи същите вълни.
                              Само че не правеха ПИсиАР на грипа и не вкарваха смъртните случаи от всичко, включително пожари, катастрофи и подобни, в бройката умрели.

Съвсем разумно виждане.
                              А ако престанат и да фалшифицират статистиката, ще се види, че имаме още един прост грип.

Нооо... тогава с какво ще ви плашат, зайчета?

Колкото е победен грипът, толкова ще е и новият грип.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                В шест държави от ЕС ваксинираните против COVID-19 са под 55% от пълнолетните и това създава заплаха за останалите европейски страни, каза еврокомисарката по здравеопазването Стела Кириакидис.
                                Тази с двата милиона евро подкуп, официално съобщено от държавни органи на Кипър.

Коментар

Working...
                                X