IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=barbaron;n3853025]
    Ежедневно повтарям тук мнението си.
    Моето дълбоко обмислено мнение и заключение е концентрирано в следните таблици и графики.
    Ако някой още не го е разбрал - няма смисъл да дискутирам с него.

Уважаеми г-н/г-жо Барбарон,
    Не искам да споря с Вас, ценя труда Ви, особено в частта с оцветяването, но не я чета от хигиенни съображения.
    Притеснително е че сте толкова обсебен от Франция, че или изопачавате фактите в желана от Вас посока, или сте я виждали /Франция/ само на картичка. Не мога да гадая, затова към фактите.

1." ... Хич не им пука ако срещнат КОВИДа - прекарват си го като сезонно грипче. Децата им си ходят редовно на училище."

-Не знам в коя част на Франция сте, но само за последната седмица има затворени повече от 9000 класа, с над 50 000 заразени /позитивни/ ученици и 6000 учителя.
    https://www.lesechos.fr/economie-fra...entree-1377313
    -Синдикати на учителите призовават за стачка от 13/01/22, защото " -„Училищата и техния персонал не могат повече да издържат“"
    https://www.lci.fr/societe/covid-19-...e-2206560.html

2."Ваксинираните не само по-трудно умират от антиваксърите ако влязат в болница,
    но и в повечето случаи са безсимптомни или леко каращи КОВИДа,
    пък и си имат сертификат за ваксинация,
    така че не винаги отиват да се тестват."
    -Не знам в коя част на Франция сте, но броя на тестовете за последните две седмици съответно
    - 8 000 000 /8 млн/ за седмицата 27/12/21-02/01/22
    https://www.lefigaro.fr/conjoncture/...-l-an-20220106
    -9 500 000 за последната седмица
    Le ministère des Solidarités et de la Santé a annoncé que près de 9,5 millions de tests au Covid-19 avaient été réalisés cette première semaine de janvier 2022, d’après un communiqué daté de ce vendredi 7 janvier.
    Вие сте Господар на цифрите, знаете колко са ваксинирани и колко не, така че твърдението Ви, че ваксинираните "почти" не се тестват е леко невярно

3. Някъде по-назад радостно възкликнахте "Току що казаха по ТV2." Само отбелязвам, че във Франция ТV 2 няма. Има France 2 /https://www.france.tv/france-2/ и нито един французин не я нарича ТV2, въпреки че навсякъде е на втори канал.

4. Силно се надявам, че не се държите по този начин с французите /както в този форум със сънародниците си/, защото, сигурен съм че познавате добре техния "бит и душевност" и най-много да си изкарате жалба в полицията за вербална агресия.

5."Неваксинираните се придвижват с пълзене".
    Да ви кажа, аз лично не съм виждал пълзящ човек, освен малки деца преди да проходят, но знам ли може и да има, така че тук не мога да Ви противореча.

Желая Ви нови творчески пориви, но моля Ви, да бъдете коректен и да не бъркате желаното с реалността.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

все си мисля, че здравните експерти на Франция, Германия, Израел, Кийтаи, Япония и тн и тн са по-добър източник на данни от това, което си чел из разни сайтове.

стрес и проблеми от нелекуване има в ЦЯЛ СВЯТ.
      от десет кладенеца вода вадиш, но като закъсаш за лекар не ходиш на врачка нали?
      Ами не съм чел из никакви сайтове нищо. Там е проблема. Няма данни които да прочета. Експертите вероятно ги имат и може на тази база да правят препоръките си за ВСИЧКИ хора като цяло. Но предпочитам да преценя САМ на микрониво кое е най-добро.
      Въпросът е че надявам се най-накрая осъзна колко несъстоятелно е да правиш някакви изводи от свръхсмъртността на база това, което знаем аз и ти от публичните данни. Същото се отнася и за това което ще се случи с Омикрона у нас след месец. Ще имаме отново няколко пъти по-висока смъртност от на Запад, но това не ти дава ДОСТАТЪЧНО основания да правиш каквито и да било изводи за действието на ваксината.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Бони, за протокола как го сметна това 5 пъти ?
        30% от българите са ваксинирани, но само 7% от умрелите са ваксинирани.
        70% не са ваксинирани, но 93% от умрелите не са ваксинирани.

(93/70)/(7/30)= 5.5 пъти

пп Ти си мислещ човек, можеш да променяш позицията си ако видиш нови данни. Не робувай на първоначалните си нагласи. Ваксините са набързо направени, кратко тествани, несъвършени. Но намаляват смъртността пет пъти.
        Last edited by BONI; 09.01.2022, 12:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Трябва да си в шок. Защото в групата над 60г и в групата до 60г делът на ваксинирани е все 30%. И в едната група и в другата смъртността от ковид при антиваксърите е ПЕТ ПЪТИ по-висока.

ПП Даже в групата на Копейкин делът на ваксинираните е 30%
          Бони, за протокола как го сметна това 5 пъти ?

Коментар

Можеш да направиш някакви изводи само ако имаш пълни данни за всичко. А ако има такива данни те не са публични. Например по данните от Нископлатеният за ваксинираните над 60 години ваксините намаляват смъртността около 2.5 пъти в тази група, която е и направо единствената важна, но зависи как се отчитат тези данни. Има детайли как се отчита кой е неваксиниран. Например тези между първа и втора доза които са НАЙ-УЯЗВИМИ се отчитат като неваксинирани, тези 2 седмици след втора доза също ги броят за неваксинирани, за тва гадая, но тези които са без бустер и са повече от примерно 6 или 9 месеца след втората доза / или една доза за Джонсън/ са също в групата за отчитане на неваксинираните. Накрая като се тегли чертата след всички подобни ''дребни'' манипулации тези 2.5 пъти ще станат почти нищо или направо нищо. ВСИЧКИ манипулации на официални данни са в полза на ваксината и няма нито една в обратна посока.
            А на мен ми е много интересно да се изследва свръхсмъртността на ваксинирани БЕЗ вируса, проявлението на нови / свръх/ заболявания на ваксинирани. Видял ли си публично някъде такива данни ? Аз не съм.. Може и да няма такива свръх неща след ваксина, но няма никакви данни публично....
            Когато се пуснат и данни за свръхсмъртността от различни неща може да се направи и извод колко е повлиял стреса и нелекуването на други заболявания през периода.
            Когато се пуснат всички тези неща чак тогава може да се говори за обща свръхсмъртност, и от къде е дошла. Това което ти изтъкваш като някакъв фактор. И той е фактор , но неясно за какво.
            все си мисля, че здравните експерти на Франция, Германия, Израел, Кийтаи, Япония и тн и тн са по-добър източник на данни от това, което си чел из разни сайтове.

стрес и проблеми от нелекуване има в ЦЯЛ СВЯТ.
            от десет кладенеца вода вадиш, но като закъсаш за лекар не ходиш на врачка нали?
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Трябва да си в шок. Защото в групата над 60г и в групата до 60г делът на ваксинирани е все 30%. И в едната група и в другата смъртността от ковид при антиваксърите е ПЕТ ПЪТИ по-висока.

Аз се дразня на Цънцарова и на сервилността й спрямо едни и на бяса спрямо други, обаче тука направо уцели в десетката.

Що за наглост да влезеш в парламента, да получаваш субсидия, висока заплата, безотчетни и имунитет заради лозунга "Ваксините са експериментални, а ограниченията покрай тях - медицински фашизъм", а да си се боднал?

Реално Възраждане освен "Не на ковид цирка" каква друга платформа имат? Каква програма? Експерти в какви области?

Още по-безумно е, ако сертификатите са фалшиви - сериозно ли депутатите от "Възраждане" нямат 100 лв. месечно, за да си правят бързи тестове (важащи 48 часа) за когато им трябва?

Не случайно му викат Копейкин, не случайно го обвиняват във връзки с една определена държава и не случайно голямата част от хората му нямат вяра - Марешки 2 - див популизъм, докато е нужно ... после "Не ме гледайте какво правя, слушайте ме какво казвам".

Сега, с дискредитирането на Възраждане и предстоящия грандиозен провал на протеста на 12-ти, ще се засили и натиска за ваксинация.
              Да се чуди човек дали Костя не е съмнително удобна опозиция ...

Коментар

Китай преди малко репортуваха засечено пренасяне на омикрон щама в общност https://www.bloomberg.com/news/artic...micron-variant

затворят ли си най-малкото големите портове - ще има драма по веригата за доставки. то я има и сега, но ще е още по-голяма.
                И като затворят пристанищата за тях приходите стават двойни, за нас разходите стават двойни.
                Защото в България всичко е китайско с изключение на шоколада Рошен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

Аз съм в шок.

Искаш да кажеш, че ваксинираните (основно младите, здравите, работещите, пътуващите в чужбина, ходещите по дискотеки и ресторанти) са по-малко засегнати от неваксинираните (основно старите, болните, хората в малките градове и селата, без достъп до болници, лекувани от ЛЛ по телефон, без профилактика и с лош начин на живот)?

100% причината за това е във ваксината. ))

Коментар

излишно е да се чепкаме преди да е 'минал' омикрона през нашето слабо ваксинирано общество.
                    задръжте един месец и тогава ще коментираме колко ужасна или не вреда за обществото е ваксинацията като наложим смъртността на милион спрямо по-ваксинирани общества преминали по-рано през омикрон вълната.

като цяло никой не твърди, че ваксината е щит срещу заразяване - да при някой пази, но като цяло положителният и ефект се състои в това вируса да се кара по-леко от ваксиниран организъм отколкото от не. говорим за статистика , а не за конкретни случаи.

в Китай преди малко репортуваха засечено пренасяне на омикрон щама в общност https://www.bloomberg.com/news/artic...micron-variant

затворят ли си най-малкото големите портове - ще има драма по веригата за доставки. то я има и сега, но ще е още по-голяма.
                    Можеш да направиш някакви изводи само ако имаш пълни данни за всичко. А ако има такива данни те не са публични. Например по данните от Нископлатеният за ваксинираните над 60 години ваксините намаляват смъртността около 2.5 пъти в тази група, която е и направо единствената важна, но зависи как се отчитат тези данни. Има детайли как се отчита кой е неваксиниран. Например тези между първа и втора доза които са НАЙ-УЯЗВИМИ се отчитат като неваксинирани, тези 2 седмици след втора доза също ги броят за неваксинирани, за тва гадая, но тези които са без бустер и са повече от примерно 6 или 9 месеца след втората доза / или една доза за Джонсън/ са също в групата за отчитане на неваксинираните. Накрая като се тегли чертата след всички подобни ''дребни'' манипулации тези 2.5 пъти ще станат почти нищо или направо нищо. ВСИЧКИ манипулации на официални данни са в полза на ваксината и няма нито една в обратна посока.
                    А на мен ми е много интересно да се изследва свръхсмъртността на ваксинирани БЕЗ вируса, проявлението на нови / свръх/ заболявания на ваксинирани. Видял ли си публично някъде такива данни ? Аз не съм.. Може и да няма такива свръх неща след ваксина, но няма никакви данни публично....
                    Когато се пуснат и данни за свръхсмъртността от различни неща може да се направи и извод колко е повлиял стреса и нелекуването на други заболявания през периода.
                    Когато се пуснат всички тези неща чак тогава може да се говори за обща свръхсмъртност, и от къде е дошла. Това което ти изтъкваш като някакъв фактор. И той е фактор , но неясно за какво.
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.01.2022, 11:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Моето дълбоко обмислено мнение и заключение е концентрирано в следните таблици и графики.
                      А защо не дискутираш факта, че за 2 месеца смъртността от ковид във Франция е скочила с 475% (словом: четиристотин седемдесет и пет процента)?
                      Франция е ваксинирана на 74% с две дози, вероятно и бустерите са над 30-40% вече...
                      Защо бе, Барби, защо?

Значи на теб слюнки ти хвърчат от устата да хвалиш ваксините (срещу дребни центове на ред, естествено), но се оказва, че ваксините нито предпазват от заразяване (случаите във Франция за същите 2 месеца нараснаха с 2 550%, т.е. над 25 пъти ), нито от умиране (смъртността на милион у френско скочи от 4 на 23 през същите 2 месеца)...

Не ти отива на достойният пенсионерски изглед и белите коси (ако ги имаш още) да се излагаш като тийнейджър пред целия свят за некой сребърник...
                      Запри се малко...
                      Last edited by Kildirim_Bei; 09.01.2022, 11:45.
                      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Някой друг може ли да проследи какво е написал ?
                        Ти не можеш няма изненада :-)
                        Ако искаш ще ти го обясня точка по точка както ти е в гайдалайновете ?
                        Но крайният резултат е че ''ваксините'' не помагат кой знае колко или направо хич относно смъртността С вируса, но помагат за увеличаване на смъртността БЕЗ вируса
                        Last edited by X_Y; 09.01.2022, 11:46.

Коментар

• излишно е да се чепкаме преди да е 'минал' омикрона през нашето слабо ваксинирано общество.
                          задръжте един месец и тогава ще коментираме колко ужасна или не вреда за обществото е ваксинацията като наложим смъртността на милион спрямо по-ваксинирани общества преминали по-рано през омикрон вълната.

като цяло никой не твърди, че ваксината е щит срещу заразяване - да при някой пази, но като цяло положителният и ефект се състои в това вируса да се кара по-леко от ваксиниран организъм отколкото от не. говорим за статистика , а не за конкретни случаи.

в Китай преди малко репортуваха засечено пренасяне на омикрон щама в общност https://www.bloomberg.com/news/artic...micron-variant

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                            недей копи-пейст
                            дай малко да разсъждаваме
                            иска ми се твое лично обмислено мнение да прочета

.

Коментар

Значи казваш, че групата в която е 95% от смъртността С ковид 2/3 не са ваксинирани ли ? И каква точно тежка заболяемост и смъртност очакваш при тези цифри ? А сега добави и че тези 35% ''ваксинирани'' не са бустерирани в голямата си част / експерименталката доколко работи срещу вируса стана ясно че е макс 3 месеца/ и цифрите дори да ги приемем за неманипулирани, /което ВСИЧКИ знаем, че не е така / и се надуват до дупка с откровени лъжи/ показва, колко ''работи'' течността / не повече от чайче и е на принципа на хомеопатията - психологическа ефективност - човек като се набоде се самоуспокоява че е защитен/
                              По-интересно е обаче да се изследва РАБОТАТА на експерименталката в направлението и с ПОВИШЕНАТА смъртност БЕЗ вируса на ВАКСИНИРАНИ в тази група.... ама сигурно няма данни за това и не се следи.... Все пак защо да се прави дълбаене като всеки 75 годишен , който е ваксиниран и починал няколко месеца след ваксината е починал от старост.... или пък ако е развил сърдечни проблеми пак са от старост.... Те и възрастните хора не са футболисти и тенисисти и едва ли припадат като тях по пейките макар и един такъв да го изнесоха пред очите ми в Кауфланд преди 2 седмици....
                              Някой друг може ли да проследи какво е написал ?
                              Last edited by X_Y; 09.01.2022, 11:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Че намери си ги колко. И не приказвай измишльотини, когато не знаеш фактите. Гледам у нас 35.8% от ваксинираните са над 60 години. Това ли са здравите и прави?
                                https://vaccinetracker.ecdc.europa.e...#age-group-tab
                                Значи казваш, че групата в която е 95% от смъртността С ковид 2/3 не са ваксинирани ли ? И каква точно тежка заболяемост и смъртност очакваш при тези цифри ? А сега добави и че тези 35% ''ваксинирани'' не са бустерирани в голямата си част / експерименталката доколко работи срещу вируса стана ясно че е макс 3 месеца/ и цифрите дори да ги приемем за неманипулирани, /което ВСИЧКИ знаем, че не е така / и се надуват до дупка с откровени лъжи/ показва, колко ''работи'' течността / не повече от чайче и е на принципа на хомеопатията - психологическа ефективност - човек като се набоде се самоуспокоява че е защитен/
                                По-интересно е обаче да се изследва РАБОТАТА на експерименталката в направлението и с ПОВИШЕНАТА смъртност БЕЗ вируса на ВАКСИНИРАНИ в тази група.... ама сигурно няма данни за това и не се следи.... Все пак защо да се прави дълбаене като всеки 75 годишен , който е ваксиниран и починал няколко месеца след ваксината е починал от старост.... или пък ако е развил сърдечни проблеми пак са от старост.... Те и възрастните хора не са футболисти и тенисисти и едва ли припадат като тях по пейките макар и един такъв да го изнесоха пред очите ми в Кауфланд преди 2 седмици....
                                Last edited by X_Y; 09.01.2022, 11:42. Причина: Без обиди, моля.

Коментар

Working...
                                X