If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
дай акъл кво става у френско?
Днес в България смъртността е 7/М, а при вас 16/М.
За твое успокоение съм ти дал всички 16 държави, набодени на 70+%. Има и по-зле от вас.
Ти вярно ли си вярваш на глупостите дето ръсиш? Жалко, че уж би трябвало да си човек с логическо мислене. Ако напоследък ти е трудно да мислиш причинно следствено и имаш проблеми при изпълнение на ежедневните си задължения, то ти препоръчвам да потърсиш причината в пфайзерският буламач, който продължава да циркулира в набоденото ти тяло. Останалото е чесане на его и приказки от хиляда и една нощ за дечурлига от детската градина.
Естествено че си вярвам
Иначе алтернативата е да вярвам на такива като теб - което на този етап доста трудно ще стане.
Китайците убили посланник на Филипините в ковид концлагер... Между другото ако не отидеш при повикване в китайски ковид концлагер, получаваш ВЕЧЕН червен здравен статус... Тоест не си човек вече... Мале мале накъде водят света...
Но на мнозина им изглежда даже нормално...
Щяха да мрат много повече, дори и да се абстрахираме от факта, че с разтеглянето на пандемията много успяват да дочакат ваксина. Просто като се разпространява неконтролирано, тези 10-15% които са за болница, ще мрат в много по-голям мащаб, просто защото не са могли дори кислород да получат. И лесно можеш да си представиш паниката и какви бунтове ще има, къде са лекарите, къде е здравеопазването и прочие обвнинения.
Това е причината за мерките, навсякъде, не защото на властта им пука чак толкова за идиотите.
Боби, не конкретно този ти пост а поредицата последният ден са голяма излагация. И на бебетата вече стана ясно каква е случката и като човек защитавал една от най-гнусните и зли / по-лошо и от Путин дори/ истории в човешката история щеше да е нормално просто да замълчиш
Това с условието, че не си с деменция и не зависиш от тези центове :-)
Мога да опровергая всяко едно твое твърдение в защита на ваксината на злото надолу , но не е нужно защото е ясен слънчев ден .....:-) за неваксинираните..... другите дано не мислите в бъдеще много за решението си да се набодете..., ако сте се наболи наистина де ....
Ти вярно ли си вярваш на глупостите дето ръсиш? Жалко, че уж би трябвало да си човек с логическо мислене. Ако напоследък ти е трудно да мислиш причинно следствено и имаш проблеми при изпълнение на ежедневните си задължения, то ти препоръчвам да потърсиш причината в пфайзерският буламач, който продължава да циркулира в набоденото ти тяло. Останалото е чесане на его и приказки от хиляда и една нощ за дечурлига от детската градина.
Тя България затова е на това дередже щото е пълна с подобни индивиди..
За протокола аз продължавам да твърдя, че голяма част от мерките и решенията бяха правилни, естествено имаше и грешки и типично бюрократични глупости. Но това е нормално след като човечеството за пръв път от доста време се сблъсква с такава пандемия. Ако се сблъскваше периодично щеше да се научи след 3-4 опита.
Щяха да мрат много повече, дори и да се абстрахираме от факта, че с разтеглянето на пандемията много успяват да дочакат ваксина. Просто като се разпространява неконтролирано, тези 10-15% които са за болница, ще мрат в много по-голям мащаб, просто защото не са могли дори кислород да получат. И лесно можеш да си представиш паниката и какви бунтове ще има, къде са лекарите, къде е здравеопазването и прочие обвнинения.
Това е причината за мерките, навсякъде, не защото на властта им пука чак толкова за идиотите.
Е мрат 2 години щото пандемията беше разтеглена във времето с мерки, ограничения, маски и пр. (виж ми предния пост).
На Мангъров прогнозата беше че сухите съчки ще измрат за 3-4 месеца, а те мрат 2 години вече. Той самия беше от късметлиите, или по-вероятно ваксиниран. Абе кой каквото си направи, еволюцията явно е имала да разчиства по нашите земи.
Е мрат 2 години щото пандемията беше разтеглена във времето с мерки, ограничения, маски и пр. (виж ми предния пост).
To доста работи бяха псевдонаучни. Проблемът беше, че това го разбраха само хората които правят или се интересуват от наука. Другите просто направиха това което ми казаха главите от телевизора. Оказа се, че повече от половината са набедени, че рабират от наука и цялата им експертиза се базаира на написанато в списание Nature.Сега вече играта играта се премести от това дали работят (ясно е, че не) към това дали имат вредни ефекти.
За тези които се интересуват от наука (ама истинска), цялата работа с ковида е описана в една от главите на книгата "Signal and the noise" от Nate Silver. Аз съм я чел ПРЕДИ ковида и не мога да разбера как при цялото това познание бяха допуснатите ВСИЧКИ грешки които бяха описани в книгата.
Щото така работи/функционира човешкия мозък, така работи/функционира Света/държавите/правителствата/обществата.
Или с други думи - каква беше алтернативата?!?
Да си живеем живота нормално и да оставим вируса да върлува и за 2-3 месеца да зарази всички, да няма места в болниците да си измрем по къщите и после кой оцелее да живее, кой не - такъв му бил късмета.
Затова се опитаха и правителствата да наложат някакви мерки докато се подготви система, после имаше мерки за да не се претовари здравната система. После имаше опити с ваксините доколко помагат и доколко не. Оказа се че са като грипните ваксини - помагат криво ляво до 3 месеца, след 5-6 месец реално не помагат.
Демек грешките може да ги видиш сега като свърши всичко - но преди това си се надявал че не са грешки, а правилни решения.
За протокола аз продължавам да твърдя, че голяма част от мерките и решенията бяха правилни, естествено имаше и грешки и типично бюрократични глупости. Но това е нормално след като човечеството за пръв път от доста време се сблъсква с такава пандемия. Ако се сблъскваше периодично щеше да се научи след 3-4 опита.
Предполагам че няма нужда да си ги водиш, понеже ги има някъде, само трябва да се намерят
Съгласен съм с мнението ти, с изключение на цитираният абзац.
Предпочитам сам да си ги събирам (отнема ми 2 минути на ден), защото мога да ги обработвам статистически и да си правя анализи и сравнения каквито аз искам, а не каквито някой е решил да ми прави.
P.S. Ако си чел дискусията през последните месеци би трябвало да си наясно, че разбирам от статистика (и не само).
Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
И специално най-говорящата картинка от всичките на която се вижда че смъртността вече е паднала до нормалната в България. Най-вероятно следващите седмици ще падне още малко и ще се задържи известно време - 6-18 месеца под нормалната понеже много хора си отидоха преждевременно и е логично да понамалее малко в следващия период. Така че ако изкопаш подобните картинки и за другите държави ще се вижда най-добре. Но това не показва почти нищо - освен че пандемията в България си отиде, щото сухите съчки измряха (според Мангъров - колкото и цинично да звучи е вярно). А повечето придобиха естествен имунитет чрез преболедуване.
На Мангъров прогнозата беше че сухите съчки ще измрат за 3-4 месеца, а те мрат 2 години вече. Той самия беше от късметлиите, или по-вероятно ваксиниран. Абе кой каквото си направи, еволюцията явно е имала да разчиства по нашите земи.
Продължавам да не разбирам защо някои европейски страни продължават да изискват отрицателен тест или ваксинационен паспорт при влизане. И докато отрицателният тест си е просто лека форма на параноя, каква е медицинската логика зад ваксинационния статус? Нали отдавна вече дори деца и пенсионери разбраха че ваксинирането не намалява дори и леко разпространението? Тоест узаконено е някакво псевдонаучно суеверие.
Така работи бюрокрацията.
Да беше по-млад да се чудиш, ама не вярвам да си под 30 - трябва да си го разбрал вече.
Коментар