IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://elemental.medium.com/covid-1...e-b6c563f8da24

Не са ясни още рисковете при ковид. Излизат все повече и повече неприятни факти. Вече си се приема за факт че причинява миокардит дори и при леки случаи. Нещо което не се наблюдава при ваксините. При никое от изследванията не са открили и задействане на автоимунен отговор, което също се получава при ковид.

Така че към момента ваксината си изглежда съвсем адекватен риск, спрямо риска от ковид. Все пак я тестват от 6 месеца, само 6 месеца по малко от самия ковид и всичко до момента говори че и при краткосрочни и при дългосрочни ефекти е доста по-добра алтернатива от дори леко боледуване

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение

без да проверявам, на прима виста , но в мирно време от калашника са измрели поне х10 ора повече от скачане с парашут

и за да се придържаме по темата , на ковида ще му трябват поне 100 години да стигне калашника по смъртност

още веднъж, да съм в крак с темата , ще кажа че ваксинирането в никой случай не ме притеснява, и ако ми се налага , и имам възможност не бих се замислил и 2 минути дали да се ваксинирам, ако трябва и 6 пъти в годината

Ти да не си пиян?

Какво общо има стрелбата с калашников, при която възможността да загинеш е практически НУЛА, с това да стрелят по теб с калашников. Щото и в двата случая ще има умрели от калашников. В единия случай едно на сто милиона, а в другия, ако стрелят по теб......

И какво би мислил за ваксинирането с ваксина, ако тя има сериозни странични ефекти? Например, ако в един от СТО случая предизвиква рак на панкреаса (смъртоносно е), то би ли се ваксинирал 6 пъти в годината? Или дори един път?
      Ами никоя от тези ваксини не е изпитана! Ковидът няма и една година откак се появи! А ваксината дори няма и месец! Как преценяваш, че няма опасни странични ефекти.
      Впрочем всички лекарства имат странични ефекти. И тук, както и при почти всички ДРУГИ НЕЩА, се преценява баланса между ползата и вредата. И РИСКЪТ да ти причинят вреда, преценен спрямо ЕВЕНТУАЛНАТА полза. И при лекарствата е същото, както при ваксините - баланс между ползи и вреди.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Вероятностите по дефиниция не са абсолютни
        даве
        ама не живееш по вероятности , а по абсолютни стойности
        купуването на хляб в магазина не е никва вероятност а струва кинта и двайсе и без кинта и двайсе ще ти дадат хляб ама нанайсе
        абсолютна стойност

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Ма няма какво да си вярвам, това ти е официална статистика от Office for National Statistics UK

Ти си "вярвай" на твоите проценти, защото зад тях не стои статистика, а голите ти вярвания!

България е много близо до стаден, реално ако има още починали в тази възрастова група, това ще са единици, а не 210 човека както се опитваш да МАНИПУЛИРАШ!!!
          Значи вече може да си спокоен, поиграх си малко са мрачни данни, но групата която те интересува от 30 до 35 е изградила стаден имунитет само между 1 и 10 декември. При 1 към 50000 смъртност за тези десет дена вече квотата е запълнена

Коментар

пак плещиш глупости
            само и единствено в края са важни абсолютните стойности
            нищо друго!
            нали за това живеем, за абсокютни стойности
            Вероятностите по дефиниция не са абсолютни

Коментар

Това се смята малко по различно. Взимаш починалите на стрелба с калашник, като процент от стреляли те на стрелба с калашник. И в общи линии, ако изобщо има някакви жертви процента ще е нищожен. От друга страна при скачане с парашут пак ти трябват починалите спрямо скоковете. А там скоковете далеч не са чак толкова много. И това всичкото е са за една година. Има си статистика за опасност на различни хобита. Някои резултати поне за мен са изненадващи
              пак плещиш глупости
              само и единствено в края са важни абсолютните стойности
              нищо друго!
              нали за това живеем, за абсокютни стойности

Коментар

Добре бе Майки вярвай си на 1 към 50000 просто в България 300 х човека са в тази възрастова група и явно повече няма да има жертви защото 6 човека очаквани да починат вече са починали
                Ма няма какво да си вярвам, това ти е официална статистика от Office for National Statistics UK

Ти си "вярвай" на твоите проценти, защото зад тях не стои статистика, а голите ти вярвания!

България е много близо до стаден, реално ако има още починали в тази възрастова група, това ще са единици, а не 210 човека както се опитваш да МАНИПУЛИРАШ!!!

Коментар

Скачането с парашут мисля че е горе долу толкова рисково. Не съм го правил и не мисля да го правя
                  Скачането с парашут е много по-малко рисково от ковида. Вероятно има такава статистика. А на всичкото отгоре носи удоволствие. Приятно е! Повярвай ми. По-приятно е от секса, а във всички случаи е и по-продължително удоволствието.

А преживяването на ковида, колкото и да е леко, едва ли носи удоволствие....
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ти може и риск 1:5 да дадеш какво значение има!
                    Хората са ти дали официален такъв 1:50 000

Ако следваме официалния риск и не всички подлежат на заразяване, я могат да починат 3-4, я не!

3-4 е доста по различно от твоите 210. МАНИПУЛАТОР!!!
                    Добре бе Майки вярвай си на 1 към 50000 просто в България 300 х човека са в тази възрастова група и явно повече няма да има жертви защото 6 човека очаквани да починат вече са починали

Коментар

без да проверявам, на прима виста , но в мирно време от калашника са измрели поне х10 ора повече от скачане с парашут

и за да се придържаме по темата , на ковида ще му трябват поне 100 години да стигне калашника по смъртност

още веднъж, да съм в крак с темата , ще кажа че ваксинирането в никой случай не ме притеснява, и ако ми се налага , и имам възможност не бих се замислил и 2 минути дали да се ваксинирам, ако трябва и 6 пъти в годината

Това се смята малко по различно. Взимаш починалите на стрелба с калашник, като процент от стреляли те на стрелба с калашник. И в общи линии, ако изобщо има някакви жертви процента ще е нищожен. От друга страна при скачане с парашут пак ти трябват починалите спрямо скоковете. А там скоковете далеч не са чак толкова много. И това всичкото е са за една година. Има си статистика за опасност на различни хобита. Някои резултати поне за мен са изненадващи

Коментар

Не виждам как точно манипулирам. При 1 на 1000 риск, какъвто съм дал може да се очакват към 300 починали между 30 и 35 години при 100% заразени. Ако се заразят 70% това прави към 210 човека в тази възрастова група общо починали, за цялата пандемия.Това не е кой знае колко много. Просто вдига двойно риска от смърт за точно тази група. Т.е е рисково е колкото всичко останало.
                        Ти може и риск 1:5 да дадеш какво значение има!
                        Хората са ти дали официален такъв 1:50 000

Ако следваме официалния риск и не всички подлежат на заразяване, я могат да починат 3-4, я не!

3-4 е доста по различно от твоите 210. МАНИПУЛАТОР!!!

Коментар

Скачането с парашут мисля че е горе долу толкова рисково. Не съм го правил и не мисля да го правя

Коментар

Ми дай да им спрем и шоколадите и захарта, че водят до онко болести. За пушенето какво да говорим.... знаеш ли колко хора окапват от пушене.... Да спред и колите, че ако въздуха е чист още 5-6 няма да умрат..... какво да ти кажа... всичко спираме и забраняваме ....

Имай достойнство и си признай, че манипулираш за опасността, а не сега да ми клинчиш с подобни глупости!
                            Не виждам как точно манипулирам. При 1 на 1000 риск, какъвто съм дал може да се очакват към 300 починали между 30 и 35 години при 100% заразени. Ако се заразят 70% това прави към 210 човека в тази възрастова група общо починали, за цялата пандемия.Това не е кой знае колко много. Просто вдига двойно риска от смърт за точно тази група. Т.е е рисково е колкото всичко останало.

Коментар

• Скачането с парашут мисля че е горе долу толкова рисково. Не съм го правил и не мисля да го правя

Коментар

ай стига глупости
                                явно не си ходил в казарма
                                има стрелбища с калашници под наем
                                иди стрелни 5 патрона с калашника и ще разбереш какво е риск
                                " по - висок риск от всичко което са срещали в живита са@!!!???
                                фаааккк, явно не си срещал истински рискове в живота
                                или по лошия вариянт е да плещиш глуписти по форумите , щото имаш изгода от това?
                                Стрелял съм с калашник, хвърлял съм гранати, даже се поливахме с напалм за да се учим как да се гасим когато гърба ти е в пламъци. И не нищо от това чисто статистически не е дори близо до риска при ковид

Коментар

Working...
                                X