Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
Мунчо, казват че, естествено придобития имунитет бил ужким нетраен, ама този от ваксината не казват какъв е (ама те откъде да знаят, нале ще го изпробват върху тебе).
Да не излезе, че на шест месеца трябва да се боцкаш за това чудо ?? Или няма проблем ?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Факти, след началото на ваксинациите по света (предлагам да не изтрещяваме, защото това са факти, все още - в рамките на статистическата грешка..., кога ще стане сериозно - не мога да прогнозирам...):
1. Осем служители - между 38 и 54 г. - в старчески дом в Германия (7 дами и 1 мъж), по грешка са ваксинирани с ПЕТОРНА доза Пфайзер.... Един е приет в болница (за наблюдение), а другите са били освободени в домашен режим...
2. В Сан Диего - 45-год. санитар, 6 дни, след ваксинацията Пфайзер... получил мускулни болки и отпадналост. Направил си тест, който се оказал положителен. (статията продължава с насоките, че 95% защита се получава. след втората ваксина)...
3. В Швейцария мъж, в старчески дом - е починал след ваксинация - Пфайзер.... В страната тече разследване. Производителите на ваксината все още нямат мнение.
Не е необходимо всички да ме разбират ...
Мненията ми са НЕАНГАЖИРАЩИ!
................
(за интересуващите се - по български език и литература бях посредствен ученик - а и учехме по "партийната повеля" и няколкото - мисля 6 на брой "тухли" - томовете на критика Пантелей Зарев - един от "идеолозите" на онова време... Дори да съм искал да направя анализ на произведение на творец в училище - този анализ е трябвало да бъде по П. Зарев и нищо повече, встрани от "правилната критика"..., това либе била причината, за да сменим общо 7 учители - само мога да гадая)...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
И аз за това си мислех. Може би трябвя да се изследват вече преболедували(интересно дали отчитат с каква мутация са били заразени, ако изобщо е възможно), които биха се съгласили да се пробва да се заразят повторно с контролирани варианти на вируса и да се изследва какво се случва. Но това ми се вижда толкова сложно и с толкова неизвестни, че не ми се мисли тези, които се заемат с тази задача, пред какви трудности ще са изправени. Особено частта с инфектиращите дози - струва ми се доста важна за правилна симулация. Намесени са твърде много дялове от науката- вирусология, имунология, молекулярна генетика и микробиология, епидемиология. Нещата са комплексни. Поне така си мисля, естествено може да бъркам и нещата да не се правят по този начин. Все пак това са разсъждения на лаик.
Мутацията не бива да те плаши. Това не са сериозни мутации, в смисъл нещата са същите. Като имунология най-малко. Толкова бързо сериозни мутации коренно променящи вируса не биха се случили.
Само се тревожа да нямат и друг....никой нищо не знае за секретните лаборатории контролирани от ЦРУ за които никой нищо не знае.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнениеНавеждаш ме на мисълта, че в училище по литература в частта размисли и страсти на тема "какво е искал да каже творецът" си бил отличник.С моето болтче направи цяла машина бре. Придаваш, направо, нов живот на моите писаници. Чак ме замисли за конотацията в съжденията ти - да знам дали е "Осанна" или "Разпни Го"
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Е, те това - че "МАЙ неизвестните все още са много!" - изобщо не би ми дошло на ум... Наистина ли са много неизвестните? Тъкмо мислех да тръгвам, за да се ваксинирам и се замислих по въпроса: "Не е ли твърде малко времето?"
Когато подлагаме на съмнение правилната линия, ние оставяме статистиката без данни! Тия данни са необходими на ония като теб, които се колебаят и изчакват да се събере статистическият материал за оная представителна извадка, която би НИ извадила от списъка на потенциално обречените /ония, които се жертват за общото благо.../
Освен, че оставяме статистиката без данни, предполага се БЕЗ СЪМНЕНИЕ, че има организации, които обслужват новата бизнес-линия на ваксинациите, докато те се поставят на поредния пациент... Тия нови бизнеси - редно ли е да останат "на сухо"? Въпросът е риторичен! Има и комисиони, които се раздават, за да работи системата...
Ама, що за въпрос: "Не е ли твърде малко времето?" НЕ е малко времето! Трябва да се работи! Трябват резултати! Поне 5 години - вече го казахме, за да се ваксинират всички! Теб ще те оставим за края на 5-тата година, за да имаш достатъчно време! До това време - вирусът ще чака, а камбаните ще бият по други причини...
С моето болтче направи цяла машина бре. Придаваш, направо, нов живот на моите писаници. Чак ме замисли за конотацията в съжденията ти - да знам дали е "Осанна" или "Разпни Го"
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Те виждаш че клинично го определят, никой не се е заел да прави (освен може би в големи клинични звена и научни центрове където със сигурност след доброволно съгласие се изследват преболедували) масово изследвания за ефективността на хуморалния и клетъчен имунитет на преболедували. За това трябва време наистина
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеТва е нищо. Носят се слухове че хора умират ПРЕДИ да им сложат ваксината. ГЕНОЦИТ!!!!!
Да не излезе, че на шест месеца трябва да се боцкаш за това чудо ?? Или няма проблем ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнениеSwiss nursing home resident reportedly dies after getting COVID-19 vaccine
Коментар
-
Лев, благодаря за отговора. Това, което не ми става ясно е защо се твърди, че на преболедувалите, имунитетът(визирам клетъчния, не антителата) е нетраен(всъщност е добре да уточним какво се разбира под нетраен) при положение, че не се изследва масово(както казваш "Масово тестване на Ткл имунитет не се прави" )? Как се стига до това заключение? И другото, което ме гложди- не е ли твърде малко времето(< 1 година в Европа) откакто върлува болестта, за да се правят категорични изводи? Май неизвестните все още са много. Поздрави!!!
Под нетраен имунитет се разбира къс като времетраене...няколко месеца - два-три и спада. Те виждаш че клинично го определят, никой не се е заел да прави (освен може би в големи клинични звена и научни центрове където със сигурност след доброволно съгласие се изследват преболедували) масово изследвания за ефективността на хуморалния и клетъчен имунитет на преболедували. За това трябва време наистина. Но предполагам доста неща се знаят вече, но докато ги публикуват ще мине още малко време. Дълги проспективни проучвания ще знаем след години.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Лев, благодаря за отговора. Това, което не ми става ясно е защо се твърди, че на преболедувалите, имунитетът(визирам клетъчния, не антителата) е нетраен(всъщност е добре да уточним какво се разбира под нетраен) при положение, че не се изследва масово(както казваш "Масово тестване на Ткл имунитет не се прави" )? Как се стига до това заключение? И другото, което ме гложди- не е ли твърде малко времето(< 1 година в Европа) откакто върлува болестта, за да се правят категорични изводи? Май неизвестните все още са много. Поздрави!!!
Когато подлагаме на съмнение правилната линия, ние оставяме статистиката без данни! Тия данни са необходими на ония като теб, които се колебаят и изчакват да се събере статистическият материал за оная представителна извадка, която би НИ извадила от списъка на потенциално обречените /ония, които се жертват за общото благо.../
Освен, че оставяме статистиката без данни, предполага се БЕЗ СЪМНЕНИЕ, че има организации, които обслужват новата бизнес-линия на ваксинациите, докато те се поставят на поредния пациент... Тия нови бизнеси - редно ли е да останат "на сухо"? Въпросът е риторичен! Има и комисиони, които се раздават, за да работи системата...
Ама, що за въпрос: "Не е ли твърде малко времето?" НЕ е малко времето! Трябва да се работи! Трябват резултати! Поне 5 години - вече го казахме, за да се ваксинират всички! Теб ще те оставим за края на 5-тата година, за да имаш достатъчно време! До това време - вирусът ще чака, а камбаните ще бият по други причини...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеПо-добре да ми бият ваксината, отколкото камбаната.
Да не ви развалям празниците, ама каква ще бъде 2021-ва, зависи от това какво ядат китайците в момента...
-- интернет мъдрости по темата
Без, за това да е впрегнат потенциала на "интернет-мъдреците", в Държавната администрация се кръстят - китайците да са на менюто си от 2020 г.!
(ако 2021 г. зависеШЕ от това, какво ядат в момента китайците, то и 2021 г. се очертава да бъде безметежна, както 2020: ще има много пари, които ще се печатат и раздават, при минимум работа, не, че българинът някога се е "прекършвал" от работа за малкото пари, които е получавал, но вече всички - особено в Държавната администрация - разбраха, че може да се получават едни пари, за да не работиш, спокойно излежавайки се на хълбок...)
.................................................. ..
В дилемата "ваксина ИЛИ камбана" - едната теза не изключва другата! НЕ мисля, че има производител на ваксини, който БИ СЕ АНГАЖИРАЛ с гаранция от вида: "Настоящата ваксина отменя звънът на всяка камбана!"..., т.е. - ваксината може да изпревари с часове камбаната, както и камбаната може да звънне по всяко време, след всяка ваксина, независимо от причините за това! (май почнахме да забравяме, че причините за звънът на камбаната - НЕ СА само и единствено "пандемични")
(ако се знаеше КОГА ЩЕ бие камбаната - всеки щеше да застава на опашка и денонощно щеше да очаква "спасението" чрез "своята" ваксина...и, тъй като хората нямат голям зор - вече взеха на подбив ситуацията..., но не, че няма страдания и смърт - и това - не е само от вируси..., но свързаното с вируса определяме като ужасна "пандемия". Страданията и смъртта, дори без "пандемия" - също са много неприятни, а неизвестно защо - те останаХА на заден план...)...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Не, Нептун, въпросите ти не само че не са глупави, а много точни и на място зададени.
Да, антителата при вече преболедували са важен компонент и маркер, но не са всичко. Само част от евентуално изградения имунитет. Освен това не са специфични, тоест никъде не говорим те те са срещу определен компонент на протеин, спайк или някой друг който е имуноген, тоест способен да предизвика ефективен имунен отговор. С ваксината това е постигнато защото се стига до експресия на антигена от АПК (антиген представящите клетки), тоест усилване и представяне на имунокомпетентните клетки. Про естествено боледуване вероятно това не се случва при всички, или нещо от цялата верига не се случва с точния интензитет или нещо от сорта. Поне не при всички вероятно.
Антителата са доказателство за среща с антигена. С вируса и негови антигени, и имат роля за вторичния имунен отговор, но не показват в каква степен кооперацията и взаимодействието с клетъчния компонент на имунния отговор е осъществена и колко ефективна.
Масово тестване на Ткл имунитет не се прави. Може да се прави с флоуцитометрия (flow cytometry) с маркирани Т клетки - графично с пикове се визуализира събсета от Т клетки - съотношение CD4/CD8 T cells, CD56+ NK cells, а с клетъчни култури антиген и Т кл се мери способността им да образуват розетки около антигена и ин витро имунна компетентност. Но нито е масово, само с научна цел или диагностична, но на единични случаи.
Имунитетът има помнещи клетки - както В лимфоцити при вторичен имунен отговор способни бързо и веднага да произвеждат антитела, така и memory T cells, които веднага стават с бластна трансформация ефективни Т killers.
Имунитетът е ефективен и напрегнат различно при различните агенти, вируси и пр. Но с времето отслабва при повечето, рядко при някои само е пожизнен.
Надявам се да съм ти бил полезен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеБил Гейтс пред Пентагона за ваксина против вярата (VMAT2 наричан още Божия ген)
Гейтс успява да участва в толкова проекти - поклон
Дай боже да е истина, че светът се напълни с идиоти дето си вярват.
- 1 like
Коментар
Коментар