IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

М да дойдохме си на думата.Ми са тия къде се прехласваха по Запада кво правят?И защо да се крием по пещери?Селата пустеят празни къщи бол.Реставрираш модернизираш и си на село в къща с двор.Произвеждаш си месото зеленчуците че и хляба ако решиш.Какъв е проблема 20км зона около големите градове да се насели.
    айде пак ни връщаш в 19 век със земеделие и копане.
    Стой там само, кво висиш до кочината до кино Арена само.
    Не забравяй кой допринася да ползваш интернет, имейл и смарт телефон.

Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
    Чухме за бразилския мутант.

По времето когато всички желаещи са вече ваксинирани никоя от днешните ваксини няма да е ефикасна.. Освен ако не се замразят дългосрочно международните пътувания. Преди година имаше шанс всичко да се размине с няколко месечно замразяване, а в момента - с няколко годишно.
    защо, кликата ще прокара задължителна ваксина за пътувания, няма да се крие никой.
    за няколко стотака всяко гладно лекарче ще ми даде документче.
    Last edited by распутин; 31.01.2021, 13:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение

И ти взе да защищаваш статуквото.
      Който иска да си слага ваксина, не да му я будате под носа зорлем.
      Я кажи тука сега, защо компаниите не концетрират енергията си за изработка на ЛЕКАРСТВО срещу Короната, например има турски опити за спрейове, ами се бутат да е зер ваксина ???
      Ми концентрирай ти енергията си и нарави ЛЕКАРСТВО, какво си се разревал?
      Само не знам как антивакс идиотите ще ползват лекарство, като те обикновено са с много повече и значителни странични ефекти от ваксините. Ама то логиката при тях я няма никаква и без това, значи нема проблеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

По времето когато всички желаещи са вече ваксинирани никоя от днешните ваксини няма да е ефикасна.. Освен ако не се замразят дългосрочно международните пътувания. Преди година имаше шанс всичко да се размине с няколко месечно замразяване, а в момента - с няколко годишно.

Реалистичните варианти обаче хич не ми изглеждат привлекателни. Ще се крием по пещери отсега нататък, а средната продължителност на живота ще спада. До няколко години центърът на света ще се е изместил окончателно на изток към страни необременени от демокрация и права.
        М да дойдохме си на думата.Ми са тия къде се прехласваха по Запада кво правят?И защо да се крием по пещери?Селата пустеят празни къщи бол.Реставрираш модернизираш и си на село в къща с двор.Произвеждаш си месото зеленчуците че и хляба ако решиш.Какъв е проблема 20км зона около големите градове да се насели.

Коментар

• Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение

Я кажи тука сега, защо компаниите не концетрират енергията си за изработка на ЛЕКАРСТВО срещу Короната, например има турски опити за спрейове, ами се бутат да е зер ваксина ???
          А тебе те знаем ти голям го вадиш ама е мек.Като видиш зор тичаш да се обаждаш на Балтов се едно ти е приятел от детство когато няма проблеми се репчиш.Айде не се изхвърляй толкова да не надъни втори път да те видим тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
            Ботич, ограниченията в пътуванията и изобщо донякъде спомагат и да се размине света с грипна епидемия - на локални взривове разбира се както всяка година. Така че с грипа може и да спечелим тази година.

Коментар

С методите на поточната цитофотометрия съм работил отдавна, много преди Коронавируса. Клетките се маркират със специфични антитела - всички представители на хемопоетичния ред и се оропускат през фина тръбичка и софтуер ги брои. На екрана излиза графика изобразяваща пикове от милиони преброени клетки. Така се определя типа на левкемията да речем, L или М, има по много варианти и от двете. От Т събсета могат да се броят хелпери, супресори, килъри, Т лимфоцити от туморната строма (обкръжение)....
              Тоест аз не съм го срещнал в пресата това изследване, нито съм се надъхал от лекар, лекарите се учат от мен за някои неща. Имунолози, хематолози, онколози прекрасно знаят какво представлява.
              Отдавна съм запознат с подобен вид изследване и възможностите му. Само трябва да се идентифицират клетките с подходящи маркери, оттам броенето и пиковете по графиките излизат лесно. Може и изследване с Т розетки около антиген да се прави, пак за специфични Т лимфоцити...методите се използват и при диагноза на имунодефицитни състояния. Антителата сами по себе си не са маркер за имунитет, а за имунен отговор, среща, титър след среща или преболедуване.
              Д димера е разпаден продукт на Фибрина, той не е маркер за нещо от Ковида, а фибриндеградационен продукт и показва състоянието на фибринолитичната система в момента. В баланс има две системи - коагулация и фибринолиза. Важен показател в интерпретацията на тромботични усложнения, разпад и лизис на тромбите, ДИК синдром и консумативна коагулопатия.
              Флоу цитометрията се прави в центрове по Клинична имунология и/или към Хематологични клиники. Само в няколко града в страната - София, Пловдив, Варна, Плевен, Ст Загора със сигурност. В Сф има повече от едно място с флоу цитометрия. Но е важно да разполагат с китове за идентификация на събсет от специфични Т лифоцити срещу вируса. Не знам колко струва. Цената за мен няма значение. За какво са ти кинти ако не оцелееш, как ще си купим боза ако не се събудим.
              Д димер във всяка лаборатория и Реанимация почти.
              Днес вече съм топ, няма и помен от вчеращната отпадналост.
              Поздрави и хубав ден от мен.
              Мерси !
              макар че явно си на толкова високо медицинско ниво, че да ти кажа почти нищо не разбрах по същество (но явно ти знаех перфектно за какво става въпрос).

Явно и самото изследване е по-скоро рядко....

Иначе за D-dimer не визирах, че замерва нещо пряко за Covid, а по-скоро за вероятност за по-големи усложнения ако те сполети, или пък за усложнения от вече прекарано или протичащо заболяване....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Хиляди години има гриБ и сега за 2 месеца изчезна и го замени Когрип
                Ботич, ограниченията в пътуванията и изобщо донякъде спомагат и да се размине света с грипна епидемия - на локални взривове разбира се както всяка година. Така че с грипа може и да спечелим тази година.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Реалистичните варианти обаче хич не ми изглеждат привлекателни. Ще се крием по пещери отсега нататък, а средната продължителност на живота ще спада. До няколко години центърът на света ще се е изместил окончателно на изток към страни необременени от демокрация и права.
                  ....с помощта на световния матрял ще стане това. Ако се бави стопа и прекъсването на предаването ще има други мутации. Засега тези са атакуеми от ваксината, защото има над 140 епитопа по протеина който е имуногенен. И да има променени вследствие мутациите само няколко ще се променят, другите са същите. Но след време няма да е така.
                  Разберете че нищо не е вечно и не стои такова каквото е.
                  Ние остаряваме и мутираме всеки ден
                  Туморната хетерогенност е факт - в рамките на самия тумор има различни генни варианти, между тумор и метастазите му също - още по-голяма, между тумор и рецидивите му също още по-голяма. Последното се нарича туморна прогресия. В един тумор може да има няколко варианта с различен геномен пейзаж, след 1 година това вече е друг тумор при същия пациент.
                  Също - няма абсолютно идентичен тумор между двама даже пациенти...само че с по-малки и незначителни различия. Драйвър мутациите, тоест тези които определят биологичното поведение на тумора и които ние се стремим да им въздействаме с таргет терапия или имунотерапия са по-малко - около десетина при всеки отделен вид.
                  Така е и при вирусите, те също имат геном.
                  Last edited by bulgarian lev; 29.01.2021, 17:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Успех ! Дано си направил правилния избор и нямаш проблеми след ваксинирането (визирам в дългсосрочен план.... аз лично няма опасения за съществени вреди в краткосрочен....).

Би ли споделил малко повече за това второто изследване ?
                    "flow cytometry за ефективни специфични Т и NK клетки."

Казано честно за първи път чувам за него, а уж доста съм се интересувал по темата.... даже бях чел за някакъв D-dimer, като основен индикатор за възмжнони проблеми със съсирване на кръвта, които биха причинили по-тежко протичаване в случай на заразяване.... както и да е отплеснах се.

Та ако можеш да кажеш с 2 приказки:
                    1.) какво точно показват това изследване и как се надъха за него (препоръка от лекар или някоя статия/анализ) ?
                    2.) колко струва горе-долу и дали е много специфично (т.е. да се прави в малко на брой лаборатории.... поне ми звучи като такова )

Благодаря предварително и хубав ден от мен !
                    С методите на поточната цитофотометрия съм работил отдавна, много преди Коронавируса. Клетките се маркират със специфични антитела - всички представители на хемопоетичния ред и се оропускат през фина тръбичка и софтуер ги брои. На екрана излиза графика изобразяваща пикове от милиони преброени клетки. Така се определя типа на левкемията да речем, L или М, има по много варианти и от двете. От Т събсета могат да се броят хелпери, супресори, килъри, Т лимфоцити от туморната строма (обкръжение)....
                    Тоест аз не съм го срещнал в пресата това изследване, нито съм се надъхал от лекар, лекарите се учат от мен за някои неща. Имунолози, хематолози, онколози прекрасно знаят какво представлява.
                    Отдавна съм запознат с подобен вид изследване и възможностите му. Само трябва да се идентифицират клетките с подходящи маркери, оттам броенето и пиковете по графиките излизат лесно. Може и изследване с Т розетки около антиген да се прави, пак за специфични Т лимфоцити...методите се използват и при диагноза на имунодефицитни състояния. Антителата сами по себе си не са маркер за имунитет, а за имунен отговор, среща, титър след среща или преболедуване.
                    Д димера е разпаден продукт на Фибрина, той не е маркер за нещо от Ковида, а фибриндеградационен продукт и показва състоянието на фибринолитичната система в момента. В баланс има две системи - коагулация и фибринолиза. Важен показател в интерпретацията на тромботични усложнения, разпад и лизис на тромбите, ДИК синдром и консумативна коагулопатия.
                    Флоу цитометрията се прави в центрове по Клинична имунология и/или към Хематологични клиники. Само в няколко града в страната - София, Пловдив, Варна, Плевен, Ст Загора със сигурност. В Сф има повече от едно място с флоу цитометрия. Но е важно да разполагат с китове за идентификация на събсет от специфични Т лифоцити срещу вируса. Не знам колко струва. Цената за мен няма значение. За какво са ти кинти ако не оцелееш, как ще си купим боза ако не се събудим.
                    Д димер във всяка лаборатория и Реанимация почти.
                    Днес вече съм топ, няма и помен от вчеращната отпадналост.
                    Поздрави и хубав ден от мен.
                    Last edited by bulgarian lev; 29.01.2021, 17:47.

Коментар

Що спряхте с ваксината, бре?

Коментар

Що спряхте с ваксината, бре? Уплашихте ли се?
                        Вчера сложих втората. Малко по-силна болка на мястото от първия път днес, както и леки мускулни болки и леко неразположение. Но това е от разгръщането на имунния отговор, а не страничен ефект от ваксината.
                        След 30 дни ще си пусна специфични антитела и особено важно - flow cytometry за ефективни специфични Т и NK клетки.
                        Успех ! Дано си направил правилния избор и нямаш проблеми след ваксинирането (визирам в дългсосрочен план.... аз лично няма опасения за съществени вреди в краткосрочен....).

Би ли споделил малко повече за това второто изследване ?
                        "flow cytometry за ефективни специфични Т и NK клетки."

Казано честно за първи път чувам за него, а уж доста съм се интересувал по темата.... даже бях чел за някакъв D-dimer, като основен индикатор за възмжнони проблеми със съсирване на кръвта, които биха причинили по-тежко протичаване в случай на заразяване.... както и да е отплеснах се.

Та ако можеш да кажеш с 2 приказки:
                        1.) какво точно показват това изследване и как се надъха за него (препоръка от лекар или някоя статия/анализ) ?
                        2.) колко струва горе-долу и дали е много специфично (т.е. да се прави в малко на брой лаборатории.... поне ми звучи като такова )

Благодаря предварително и хубав ден от мен !

Коментар

• Що спряхте с ваксината, бре? Уплашихте ли се?
                          Вчера сложих втората. Малко по-силна болка на мястото от първия път днес, както и леки мускулни болки и леко неразположение. Но това е от разгръщането на имунния отговор, а не страничен ефект от ваксината.
                          След 30 дни ще си пусна специфични антитела и особено важно - flow cytometry за ефективни специфични Т и NK клетки.

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                            Israel's Fauci Warns Pfizer's COVID Vaccine Only Half As Effective As Advertised

As we first pointed out on Wednesday, Israel - which has been leading the world in the race to vaccinate its entire (relatively small) population - is quickly learning that Pfizer's COVID-19 jabs aren't nearly as effective as the 95% efficacy rate advertised via the Phase 3 trial results released by the company and the FDA
                            Да имаш лифаденопатия даже е показателно че изработваш добър клетъчен имунитет. Т зависимата зона е паракортекса - там се наблюдава засилено присъствие, а л. възел се уголемява и леко боли.

Коментар

• Israel's Fauci Warns Pfizer's COVID Vaccine Only Half As Effective As Advertised

As we first pointed out on Wednesday, Israel - which has been leading the world in the race to vaccinate its entire (relatively small) population - is quickly learning that Pfizer's COVID-19 jabs aren't nearly as effective as the 95% efficacy rate advertised via the Phase 3 trial results released by the company and the FDA

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                                СЗО обяви победа над грипа! https://apps.who.int/flumart/Default?ReportNo=6
                                Хиляди години има гриБ и сега за 2 месеца изчезна и го замени Когрип
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X