IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Гледам да не се намесвам в тази тема, но защо не се замислиш, че никой не те кара да се ваксинираш насила ? Отделно заради такива "смелчаци" цялата здравна система на света страда и хора с хронични и други тежки заболявания не могат да се лекуват за да се спасява живота на такива безотговорни същества !!!
    Я, малко по-смирено към болката и мъката на милиони хора ако обичате !!!
    то проблемът е, че няма ваксини, а не , че някой нямало да се ваксинира или друг щял
    нашите се издъниха за пореден път и приказките как навсякъде било така нещо не хващат дикиш...на последно място сме по всички параметри що се касае до логистиката и организацията на процеса по доброволно(!) ваксиниране.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko Разгледай мнение
      Ама вие всичките дето проповядвате ваксината, какво ви интересува другите какво ще правят? Нали ще сте 99% защитени? Пък нека другите измрат. Какво си навирате ваксината на който не иска, след като не ви засяга?
      Гледам да не се намесвам в тази тема, но защо не се замислиш, че никой не те кара да се ваксинираш насила ? Отделно заради такива "смелчаци" цялата здравна система на света страда и хора с хронични и други тежки заболявания не могат да се лекуват за да се спасява живота на такива безотговорни същества !!!
      Я, малко по-смирено към болката и мъката на милиони хора ако обичате !!!

Коментар

• Ама вие всичките дето проповядвате ваксината, какво ви интересува другите какво ще правят? Нали ще сте 99% защитени? Пък нека другите измрат. Какво си навирате ваксината на който не иска, след като не ви засяга?

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

И аз съм лично засегнат от вируса.
          И мои роднини изкараха Ковид.
          Човек от семейството го кара в момента.

Да съм призовавал към локдаун и затваряне по къщите за десетилетие?

Не ... и няма да го напрявя. Защото трезвата ми преценка си е още тук.

​​​​​
          Той Накавръка да виждаш някъде да призовава за локдауни

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Охо, говори ми - вече, като имам антитела, знаеш колко народ ме кани на гости Уж интелигентни хора, а толкова насрани от страх, че не е истина!

Бате Пешо, налагат ми, много даже ми налагат, а простият народ е зомбиниран и побъркан от ужас. За 5 лева са готови и майките си да продадат - сега ще видиш БХ как ще ги размаже на изборите, щото всички пенсионери ще гласуват за него заради 50-те кинта добавка. Само стой та гледай!
            Така е, много страх има у хората. Съученици на дъщеря ми се отказват от редовни часове от страх да не умрат??!? Да, човек никога не знае, но това са деца на 15 години, за които не е естествено да мислят за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение

Абсолютно подкрепям казаното!!!!!!! Който смята,че има нужда от ваксина, нека се ваксинира. Който смята, че оставането вкъщи го пази, нека го направи. Стараха, който насадиха у хората с масираната пропаганда дава своите плодове. Въпрос на личен избор
              Охо, говори ми - вече, като имам антитела, знаеш колко народ ме кани на гости Уж интелигентни хора, а толкова насрани от страх, че не е истина!

Бате Пешо, налагат ми, много даже ми налагат, а простият народ е зомбиниран и побъркан от ужас. За 5 лева са готови и майките си да продадат - сега ще видиш БХ как ще ги размаже на изборите, щото всички пенсионери ще гласуват за него заради 50-те кинта добавка. Само стой та гледай!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

Това не са сухи цифри. Това е мнение на лекар. Посочих ти какво да прочетеш. Има го в интернет
                https://dariknews.bg/novini/bylgarii...azuema-2143692

Ето и числа от член на НОЩ.

Ясна е работата - хиляди умират от грип всяка година, но понеже не се доказва, че са починали от това, го пишат в графа "Други".

Статистика, сър!

Коментар

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/pro...dno-polozhenie

Малко сухи цифри от бивш зам-министър на здравеопазването.

Знаем я ние националната статистика - милиарди, даже трилиони българи умират от Ковид и никой никога преди това не е развивал пневмония през зимата.
                  Това не са сухи цифри. Това е мнение на лекар. Посочих ти какво да прочетеш. Има го в интернет

Коментар

Абсолютни глупости. За да не се излагаш по толкова нелеп начин, вземи да се ограмотиш малко преди да пишеш подобни малоумни коментари. Например, можеш да прочетеш "Национална програма за подобряване на ваксинопрофилактика на сезонния грип 2019-2022". Това е документ на Министерски съвет. В него има статистика за починалите от пневмония вследствие усложнения от грип - за периода 2007 до 2017 година включително. Виж цифрите по години - между 1300 и 1700 за всяка една година в продължение на десетилетие. А след това ги сравни с данните за коронавируса
                    https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/pro...dno-polozhenie

Малко сухи цифри от бивш зам-министър на здравеопазването.

Знаем я ние националната статистика - милиарди, даже трилиони българи умират от Ковид и никой никога преди това не е развивал пневмония през зимата.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Що си такъв петел бе човек?Ти четеш ли какво е написал Кавръков.Преди да пишеш простотии чети внимателно и не дърпай Господ за шлифера за да не ти покаже много бързо какво е грип и как се кара.Имайте поне смирение пред чуждата мъка и болка.Никой нищо не ви налага
                      И аз съм лично засегнат от вируса.
                      И мои роднини изкараха Ковид.
                      Човек от семейството го кара в момента.

Да съм призовавал към локдаун и затваряне по къщите за десетилетие?

Не ... и няма да го напрявя. Защото трезвата ми преценка си е още тук.

​​​​​

Коментар

Значи понеже баща ти се е разболял от вирус, който 95% от хората карат като настинка, минаваш от страната на локдаунърите?
                        И като баща ти се оправи, ще напишеш ли пост а-ла "Ами всъщност това не е чумата, за която го мислех!"

Абе къде бяхте досега бре, хора?
                        Когато починаха стотици млади от свински грип през 2009, защо не искахте локдауни и мерки?!?
                        Пневмонии имаше и преди Ковид.

И защо пишеш тоя пост, понеже СЕГА имаш болен роднина?
                        Отдавна се каза, че поне 90% ще си го изкараме, как реши, че баща ти няма шанс да се зарази?!?

За огромно съжаление пропагандата дава своите сочни плодове. Разумните потребители с умерени коментари стават все по-малко.
                        Разболее се възрастен човек от вирус, наложи се да полежи със симптоми ... шок, кошмар, затваряй света завинаги!
                        Абсолютни глупости. За да не се излагаш по толкова нелеп начин, вземи да се ограмотиш малко преди да пишеш подобни малоумни коментари. Например, можеш да прочетеш "Национална програма за подобряване на ваксинопрофилактика на сезонния грип 2019-2022". Това е документ на Министерски съвет. В него има статистика за починалите от пневмония вследствие усложнения от грип - за периода 2007 до 2017 година включително. Виж цифрите по години - между 1300 и 1700 за всяка една година в продължение на десетилетие. А след това ги сравни с данните за коронавируса

Коментар

Значи понеже баща ти се е разболял от вирус, който 95% от хората карат като настинка, минаваш от страната на локдаунърите?
                          И като баща ти се оправи, ще напишеш ли пост а-ла "Ами всъщност това не е чумата, за която го мислех!"

Когато починаха стотици млади от свински грип през 2009, защо не искахте локдауни и мерки?!?

Отдавна се каза, че поне 90% ще си го изкараме, как реши, че баща ти няма шанс да се зарази?!?

За огромно съжаление пропагандата дава своите сочни плодове. Разумните потребители с умерени коментари стават все по-малко.
                          Разболее се възрастен човек от вирус, наложи се да полежи със симптоми ... шок, кошмар, затваряй света завинаги!
                          Що си такъв петел бе човек?Ти четеш ли какво е написал Кавръков.Преди да пишеш простотии чети внимателно и не дърпай Господ за шлифера за да не ти покаже много бързо какво е грип и как се кара.Имайте поне смирение пред чуждата мъка и болка.Никой нищо не ви налага

Коментар

Абсолютно подкрепям казаното!!!!!!! Който смята,че има нужда от ваксина, нека се ваксинира. Който смята, че оставането вкъщи го пази, нека го направи. Стараха, който насадиха у хората с масираната пропаганда дава своите плодове. Въпрос на личен избор
                            Last edited by Iblis; 15.03.2021, 11:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                              Здравейте на всички,

Доста мислих дали изобщо да напиша този пост .
                              Все пак за благото на нацията ,така да се каже реших да го напиша.
                              Преди 1 година в темата за имотите ,на датата 13 март 2020 година ,която беше сложена за дата на кризата затвориха и България и света заради Ковид 19.
                              Мина 1 година от тогава .
                              За тази 1 година нито съм се пазил нито съм вярвал в така наречените мерки,още пповече в сериозността и смъртността на вируса.
                              Преди около 12 дни се чух с баща ми който също като мен яростно отричаше и вируса и ваксините,мерките ,всичко...спомена че има лека температура която според него упорито не се махала .
                              По принцип се чуваме не толкова често но поне на 1 седмица имаме комуникация ,той живее в провинцията .
                              След това имах рожден ден и както никога до сега, той не ми се обади,чух се с всички ,приятели,брат ,майка,колеги,близки ,но той просто не се обади ...
                              Реших че може би точно този ден е имал някакви ангажименти ..но нещо ме човъркаше ,след 2 дни му се обадих .....съобщи ми че е в болница след около 9 дни самолечение в къщи..с Ковид 19 ...никога през целия ми живот не съм го чувал толкова уплашен...говореше на пресекулки защото не можеше да диша.....лежа около няколко дни в болницата в провинцията .
                              Преди 2 дни се чухме и звучеше добре ....успокоих се ...въпреки че дишаше през маска с кислород ...но можеше да става и да ходи ...
                              В Събота сутринта телефона ми прозвъня и баща ми ми съобщи че спешно го местят в най тежкото отделение КАРИТ ,в болницата Свети Георги по спешност.....каза ми къде е оставииил колата си ....къде бил оставил пари ...разговора продължи около минуута и половина защото не можеше дда говори,задъхваше се и беше уплашен ,завърши с думите ..".не знам дали ще се върна ."......
                              От Събота сутринта до сега комуниикацията ни приключи ,защото в интензивното отделение няма телефони ,,,от тогава до сега непрекъснато говорим лекари ,тежко е и те са натоварени ,снощи ни казаха че се влошава ,днес че се е стабилизирал с уговорката че все пак е в интензивно отделение и всичко е възможно .....не интубиран/да не стига до там/,диша с маска и не може да става от леглото си ....
                              Снощи говорих с лекар от Пирогов ,който е в Ковид отделение ,ваксинирал се е с Пфайзер ,за него това била най-добрата ваксина ....
                              1 година след като Ковид удари България ,колкото и да не ми се вярваше и във вируса и в цялата ситуация с мерките ,когато родния ти баща не може да диша в слушалката на телефона ,каквото и да си мислиш,в един миг всичко ,което си подминавал до вчера с лека ръка ,вече не е същото и започваш да мислиш за реалността и за това че вируса е сред нас и сее смърт ...
                              Нека всеки си направи сам изводите ,за справка ще ви кажа че от фамилията ни в момента са боллни и млади и стари ,цялото семейство ,от братовчедите ми ,за период от няколко дни .
                              Днес се разхождах до Витоша и сред хората чух поне 3 разговора за Ковид ,за болни ,за хора в карантина и т.н.

Пазете се и бъдете здрави ...

Коментар

Не претендирам да имам такива. Но има лекари, които могат да дадат своето заключение за човек с придружаващо заболяване, т.е. дали да се ваксинира.

Ето, това е правилно. След тази твоя забележка към първият ти пост от тая сутрин, можем ли да наложим вече оглушителното си мълчание?

Коментар

Working...
                                X