IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    Проблема с вируса е че е е много заразен и мутира .От това следва че се вдига риска от висока смъртност ,без подбор ,нещо като руска рулетка .
    Подчертавам че съм от хората които нито спазваха мерки ,нито съм се крил ,нито ме е страх ,нито вярвах че изобщо има нещо опасно ,още повече пък да се стремя и да искам да се ваксинирам ,НО в момента в който родния ти баща остава без дъх в слушалката и отива в интензивното без още да се зане дали ще се върне нещата се променят.
    Дори той не вярваше и в мерките и във вируса ,още повече да се ваксинира ,нито се пазеше ,нито се крил или е спазвал мерки ,дори с насмешка се отнасяше към всички които ги спазват .
    Това са фактите .
    Тази вълна е по-опостушителна от първите две взети заедно.След всяка вълна си мислим ,че по-лошо не може да стане ,но в момента е
    по-зле от ноември-декември.Тази вълна се получи от безхаберието на управляващите по Коледа.Днес един от щаба се изпусна ,че и
    Африканският щам вече е влязъл ,4 човека са го докарали при единият полет от Занзибар.Така ,че трябва да се готвим и за четвърта
    вълна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko Разгледай мнение
      Ама вие всичките дето проповядвате ваксината, какво ви интересува другите какво ще правят? Нали ще сте 99% защитени? Пък нека другите измрат. Какво си навирате ваксината на който не иска, след като не ви засяга?
      Това е много странно наистина.
      Всеки който е преценил, че ваксината е по-слаборискова от вируса / а то е така за мнозинството хора/ може да се ваксинира и да бъде спокоен.
      За обаче 10-20% от хората ваксината е възможно да бъде по-рискова от вируса. Може и да не е и да е безопасна и за тях, но трябват години да се ДОКАЖАТ тези неща. Защо тези хора са принуждавани да се ваксинират чрез косвени заплахи и отнемания на права ? Защо се принуждават да са тестови мишки и да поемат сами риска и последствията от зараза с вируса а не представляват риск за ваксинираните ?
      Към всичко това се добавя законовата липса на отговорност със съгласието !?!?! Двойният стандарт за починали от вируса и хората с краткосрочни проблеми след ваксинация. Принудата да се ваксинираш чрез ограничения. Всичко това поне за мен вдъхва недоверие.
      Иначе решения има всякакви - например ще се ваксинирам веднага ако има финансова отговорност ако се гътна до 5-10 години от ваксинацията / не съм на 80/ или развия тумори или автоимунно заболяване.... Многооооцифрена компенсация за семейството ми в този случай съпоставима на пропуснатите доходи до края на живота ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        Проблема с вируса е че е е много заразен и мутира .От това следва че се вдига риска от висока смъртност ,без подбор ,нещо като руска рулетка .
        Подчертавам че съм от хората които нито спазваха мерки ,нито съм се крил ,нито ме е страх ,нито вярвах че изобщо има нещо опасно ,още повече пък да се стремя и да искам да се ваксинирам ,НО в момента в който родния ти баща остава без дъх в слушалката и отива в интензивното без още да се зане дали ще се върне нещата се променят.
        Дори той не вярваше и в мерките и във вируса ,още повече да се ваксинира ,нито се пазеше ,нито се крил или е спазвал мерки ,дори с насмешка се отнасяше към всички които ги спазват .
        Това са фактите .
        Каврък, дано баща ти да се оправи !
        Имаше времена и още преди Локдауна когато с Левчо ти пишехме че са сериозни нещата и ти ни се смееше...
        Тогава не се знаеше достатъчно , но мерките в Ухан показаха, че не е шега работата / не ме чети какво пиша, а гледай какво правя/. Сега се знае много повече и е ясно, че не е чума / поне в тези си мутации/, но не е и грип....

Коментар

• https://www.actualno.com/society/pet...s_1569311.html

Главния локдаунър на Републиката не бил математик ... завършил "Начална педагогика" и после работил в НПО организация.

Коментар

• Проблема с вируса е че е е много заразен и мутира .От това следва че се вдига риска от висока смъртност ,без подбор ,нещо като руска рулетка .
            Това са фактите .

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

А не! Мерси (по френски)

Не мога да вярвам на всеки, който се кичи с титлата "учен"!

В тая връзка, идва ми наум една парлама...

В понятието "учен" е включено разбирането, че някого, много са го учили, но това съвсем не означава, че същият този "учЕн" - и много знае...

Нещо повече - същият този "учЕн" може да лежи на някаква съмнителна стара слава... (най-общо)

Та, мерси, за общата (на килограм) "вяра в учЕните"
              Мдааааа, един "учен" каза по тиливизуръ

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Не бих написала това ! Нека не забравяме, че има много млади хора с хронични заболявания, а и колкото и здравословно да живее човек ,накрая се разболява и това не е безотговорност. Когато здравните системи са претоварени страдат всички и тези с хроничните заболявания и другите които претърпяват травми или болести от лек характер. Затова пиша да сме по-смирени !!!
                Има много млади хора с хронични заболявания, да... за голямо мое съжаление процента им се увеличава... което пък е повод човек да се замисли, защо. Говоря за т.н. придобити хронични заболявания - метаболитен синдром.

Коментар

Правилно усещаш каква е бъдещата ми основна теза Много се надявам по-бързо разумното човечество да се справи с тази отвратителна зараза и малко повече вяра в учените ни все пак
                  А не! Мерси (по френски)

Не мога да вярвам на всеки, който се кичи с титлата "учен"!

В тая връзка, идва ми наум една парлама...

В понятието "учен" е включено разбирането, че някого, много са го учили, но това съвсем не означава, че същият този "учЕн" - и много знае...

Нещо повече - същият този "учЕн" може да лежи на някаква съмнителна стара слава... (най-общо)

Та, мерси, за общата (на килограм) "вяра в учЕните"

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Дъри, моля, моля!

Смирени сме към мъката на милионите.

За милиардите говорим! За възможността да избират, съобразно - И личните си здравословни проблеми, И препоръките на компетентните медицински лица, И още много други фактори

Погледнато безпристрастно, това е тема: "ЩЕ си...", а не: "Аз си поставих..."

В тоя смисъл, който вече се е вредил, при липсващите ваксини (да не се окаже, че пак "политизирам") - да бъде така любезен (в друга тема) - да съобщава подробности от вида: "здрав, прав, кораФ, болести и противопоказания да/не и т.н......"

Това би помогнало на много колебаещи се...

Иначе - ако НИ заклеймяваш - нямаш основания!

Нашата мъка (за милионите починали) е по-сериозна и всеобхватна!

Но не сте прави, защото. - ваксинираните (по много причини - няма да ги обсъждам отново!) - сте малка част от милиардите, които по някакви (много) причини не са ваксинирани.

Важно е да си убедена в твоите правилни решения. Когато това стане факт при милиардите, това ще е гаранция за това, че човешкият род няма да се затрие - което, разбирам е твоята ОСНОВНА теза!

Правилно усещаш каква е бъдещата ми основна теза Много се надявам по-бързо разумното човечество да се справи с тази отвратителна зараза и малко повече вяра в учените ни все пак

Коментар

Гледам да не се намесвам в тази тема, но защо не се замислиш, че никой не те кара да се ваксинираш насила ? Отделно заради такива "смелчаци" цялата здравна система на света страда и хора с хронични и други тежки заболявания не могат да се лекуват за да се спасява живота на такива безотговорни същества !!!
                      Я, малко по-смирено към болката и мъката на милиони хора ако обичате !!!

Дъри, моля, моля!

Смирени сме към мъката на милионите.

За милиардите говорим! За възможността да избират, съобразно - И личните си здравословни проблеми, И препоръките на компетентните медицински лица, И още много други фактори

Погледнато безпристрастно, това е тема: "ЩЕ си...", а не: "Аз си поставих..."

В тоя смисъл, който вече се е вредил, при липсващите ваксини (да не се окаже, че пак "политизирам") - да бъде така любезен (в друга тема) - да съобщава подробности от вида: "здрав, прав, кораФ, болести и противопоказания да/не и т.н......"

Това би помогнало на много колебаещи се...

Иначе - ако НИ заклеймяваш - нямаш основания!

Нашата мъка (за милионите починали) е по-сериозна и всеобхватна!

Но не сте прави, защото. - ваксинираните (по много причини - няма да ги обсъждам отново!) - сте малка част от милиардите, които по някакви (много) причини не са ваксинирани.

Важно е да си убедена в твоите правилни решения. Когато това стане факт при милиардите, това ще е гаранция за това, че човешкият род няма да се затрие - което, разбирам е твоята ОСНОВНА теза!

Коментар

• Нека не забравяме, че ваксините са официално в изпитателен срок до 2024. За мен да се ваксинираш с експериментална ваксина, която още е в изпитателен срок, за да се предпазвиш от болест с 99.8% "survival rate" при това подписвайки писмено съгласие, че каквото и да се случи сам си отговорен - ей, на това му се вика смелчак.
                        Така че, вие, които доброволно ставате опитни мишлета - вие сте смелчаците. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение

Уважавам чувствата на всеки, но който смята че е застрашен по някакъв начин нека се ваксинира, нали. И защо да страда цялата световна здравна система, нали като се ваксинират голям процент хора, които са с хронични заболявани би следвало дори и да се заразят, да не получат усложнения. И не, не сме безотговорни същества. А не са ли безотговорни тези допуснали да развият хронично заболяване, а.... защо не се мисли в тази посока, и защо не се каже какъв е процента на тези хора, а той е огромен. Пак питам, защо трябва да мислим за някой, който не мисли сам за себе си. Живял "накорем" както се казва, а после аз да го пазя!!!! Точно за такива трябва да са ваксините
                          Не бих написала това ! Нека не забравяме, че има много млади хора с хронични заболявания, а и колкото и здравословно да живее човек ,накрая се разболява и това не е безотговорност. Когато здравните системи са претоварени страдат всички и тези с хроничните заболявания и другите които претърпяват травми или болести от лек характер. Затова пиша да сме по-смирени !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

то проблемът е, че няма ваксини, а не , че някой нямало да се ваксинира или друг щял
                            нашите се издъниха за пореден път и приказките как навсякъде било така нещо не хващат дикиш...на последно място сме по всички параметри що се касае до логистиката и организацията на процеса по доброволно(!) ваксиниране.
                            Берти ,съгласна съм с теб, ама нека не си крием главите в пясъка, че има и много безумни "смелчаци". Навсякъде има проблем с ваксините, къде повече, къде по-малко ,но има, интересно ще стане когато вече този проблем изчезне ! Не мисля ,че това ще приключи без човечеството да му даде отпор за година-две.

Коментар

Гледам да не се намесвам в тази тема, но защо не се замислиш, че никой не те кара да се ваксинираш насила ? Отделно заради такива "смелчаци" цялата здравна система на света страда и хора с хронични и други тежки заболявания не могат да се лекуват за да се спасява живота на такива безотговорни същества !!!
                              Я, малко по-смирено към болката и мъката на милиони хора ако обичате !!!
                              Уважавам чувствата на всеки, но който смята че е застрашен по някакъв начин нека се ваксинира, нали. И защо да страда цялата световна здравна система, нали като се ваксинират голям процент хора, които са с хронични заболявани би следвало дори и да се заразят, да не получат усложнения. И не, не сме безотговорни същества. А не са ли безотговорни тези допуснали да развият хронично заболяване, а.... защо не се мисли в тази посока, и защо не се каже какъв е процента на тези хора, а той е огромен. Пак питам, защо трябва да мислим за някой, който не мисли сам за себе си. Живял "накорем" както се казва, а после аз да го пазя!!!! Точно за такива трябва да са ваксините

Коментар

• Току що чуто по френското радио France Inter:
                                "От 5 000 000 имунизирани с AstraZeneca 30 души са имали тромбо-усложнения"
                                Само 0,0006% !!!
                                Който предпочита КОВИДа, да не се имунизира

Коментар

Working...
                                X