If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сещам се и за Радев, дето избра тази късна зимна дата за изборите, а можеше да е през Май, нали ?
Тоя пак се покри някъде.
Един и същ сбирщайн посл 30 години.
Всичко е ковид, баце - всички от ковид умират. Това рак, инсулт, инфаркт - нямат значение. Има ли и ковид, значи в стастиката влиза, че ковидът е виновен, та ако ще от челен удар с влак да е смъртта. Единственият, който имаше и ковид, но умря от полицейско насилие, е онзи от блек лайвс, всичко друго е ковид и точка. И който го отрича, Господ ще го накаже - покайте се, грешници, и ала-бала, ше видите вие, като ви дойде до главата - много е страшно.
П.С. Аз да питам за поне една знакова смърт така, поне за цвят - сещам се само за патрирха на шумадия, но той беше на 100 години. Това Тръмп, Борката, Скалата, Том Ханкс и хиляди други такива селебритита се заразиха, а смъртност сред тях - 0. Това е, щото здравеопазването има значение. Ма ако питаш що в Африка не мрът, а в Европата гинат 10 пъти повече, ти обясняват, че здравеопазването няма значение и било все тая дали ще лежиш в балдахин или на земята в палатка. Ковид, сър, няма никаква мистерия тук, всичко е рационално и обяснимо
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Нали знаеш ,че това е лъжа. Има си грип, децата караха, сополи и прочие . Явно е ,че е дооста по свито потреблението на грип . Челно ако те блъсне влак не е ковид 19, дори и да се съмняваш !
Сополи е настинка и тн. Грипа си е треска и темперетура.
Грип няма тази година и Мангъров каза, че не знае защо.
Днес по радиото казаха, че вероятно заради КОВИД мерките. И по пътя на логиката КОВИД е по вирулентен от грипа.
Нали знаеш ,че това е лъжа. Има си грип, децата караха, сополи и прочие . Явно е ,че е дооста по свито потреблението на грип . Челно ако те блъсне влак не е ковид 19, дори и да се съмняваш !
ПП Да уточня нямам грам идея от имунология и не съм чел нищо по въпроса, та вероятно писането ми е хвърляне на боб на общи логически принципи, а имунолозите може да нямат тайни , макар и Левчо да беше леко скептичен към тях и познанията в тези области....
Има си хас....
Кой ако не брокер на НИ ще разбира повече от имунолозите.....Хубава работа, но българска ...За жалост приказката "циганска работа", стана българска....
Има изследвания, че риска от последствията след ваксиниране са по - опасни за здравето на човека от последствията от КОВИД 19....
Кой ли ще е лекаря, който ще съобщи неприятната вест, че процента на смъртни случай от ваксина и от КОВИД се изравняват....
Ако се съобщават смъртните случай на ваксинирани и неваксинирани тогава всичко ще стане ясно....
Съмнявам се да се случи с тез прости тикви и посрани ЩАБОВЕ......
Според мен, това ако е така, все пак ще има временнен ефект, защото антителата образувани след ваксината след определено време изчезват. И ако е така, човек е силно уязвим от мутанти в месеците след ваксинирането. В случая ваксините са за Уханския а в момента при нас е Британския...
По това мисля няма спор - с времето имунитета спада / и всички войници - антитела , килъри и т.н./ т.е.е се освобождава място за неспецифични, които могат да реагират по-бързо....
Ваксините мисля че са ок с Британският щам в голяма степен / или поне така твърдят/, но не толкова ок с другите по Африка и Бразилия. Ако тези мутират още малко тогава ваксините стават изцяло пътни знаци и най-голямата греда мисля би била нововаксиниран / 1-2 месеца след втората доза/ да лепне Нигерийски версия 2....Не мисля че имунната система би била парализирана и няма да реагира, а примерно ще се усети с някакво закъснение , че е влязъл непознат и ще реагира ударно..., което пък крие други рискове...
Интересно би ми било как би реагирала имунната система на трета доза ваксина в рамките на година . Какви са и лимитите.... свръх реакции, автоимунни процеси и т.н..
ПП Да уточня нямам грам идея от имунология и не съм чел нищо по въпроса, та вероятно писането ми е хвърляне на боб на общи логически принципи, а имунолозите може да нямат тайни , макар и Левчо да беше леко скептичен към тях и познанията в тези области....
В този случай според Белгиеца ваксинираните хора ще боледуват по-тежко от неваксинираните защото вторите ще имат по-голям процент неспецифични килъри...
Според мен, това ако е така, все пак ще има временнен ефект, защото антителата образувани след ваксината след определено време изчезват. И ако е така, човек е силно уязвим от мутанти в месеците след ваксинирането. В случая ваксините са за Уханския а в момента при нас е Британския...
Нещо не я разбирам логиката на това изказване? Искаш да кажеш, че никаква ваксина няма смисъл, щото някакви клетки щяли да се прецакат щото вероятно няма да срещнем туберкулоза, морбили, рубеола, хепатит Б, дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит и прочие, демек не си ваксинираш децата с никоя от задължителните ваксини, да не се прецакат нещо?
Имам чувството, че си представяш някакъв идеализиран свят в който съществува само ковида и останалите болести са твърде незначителни, и сме едва ли не стерилни, сакън да не се преработи имунната система с ваксина за ковид?
Може да не съм се изразил правилно щото ми е ,леко мътно в дълбоките води на имунологията та помолих Левчо за няколко десетки жокера :-)
Та отново - ако изгледаш двете интервюта на Белгиеца ще видиш, че той твърди, че ваксините генерират имунитет / антитела, клетки и т.н./ които пречат на естествената имунна реакция при среща с нов тип враг / друг вирус или мутация извън описанието/ защото са заели системите и няма достатъчна готовност за неизвестното. Явно и затва Мангъров е казал, че ваксинираните понякога боледуват по-тежко от неваксинираните / то зависи и от какво е боледуването/
На мен ми беше интересно ако Левчо може да знае макар и да е извън неговата експертиза как се случват нещата без ваксина в организма. Дали има регулаторни механизми които да лимитират имунният отговор така че системата да може да влезе в друга война бързо без да е задръстена от войници за грешният враг.... Мисля че би трябвало да има защото ако при инфекция идват 1000 вируса, стават 10 милиона идва имунната система и ги пребива и спира работа по тази война, а при ваксините се изсипват 1 млрд врагове на веднъж и имунната система не знае къде се намира и как да реагира и за колко време и т.н.
В случая с Ковид мисля на всичко е ясно, че е въпрос на кратко време имунните системи да се срещнат с мутации при които ваксините са пътни знаци / възможно такава да бъде и имунната система на преболедувалите го/. В този случай според Белгиеца ваксинираните хора ще боледуват по-тежко от неваксинираните защото вторите ще имат по-голям процент неспецифични килъри...
Относно ваксините далеч съм от мисълта за антиваксърство, но едно от децата ми е ваксинирано само с БЦЖ и няма да бъде ваксинирано с нищо друго освен евентуално Хепатит в даден момент.... на каквато и да е цена буквално няма да го допусна.....
И едно чисто субективно ограничено наблюдение на деца в детска градина - ваксинираните деца боледуват много повече по-дълго от неваксинираните / имаше такива с фалшиви бележки при детето ми/. Описанието на Белгиеца дава добро обяснение защо се случва това....
Вероятността тези клетки да са константа или дори при инфекция да има някакъв бууст и да се окаже че голяма част от тях са запазени за вирус който никога няма да го има отново е яка прецаквация за тялото щото не може да ги замести 1-2 години....и организма ще бъде по-уязвим за всичко друго....
Нещо не я разбирам логиката на това изказване? Искаш да кажеш, че никаква ваксина няма смисъл, щото някакви клетки щяли да се прецакат щото вероятно няма да срещнем туберкулоза, морбили, рубеола, хепатит Б, дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит и прочие, демек не си ваксинираш децата с никоя от задължителните ваксини, да не се прецакат нещо?
Имам чувството, че си представяш някакъв идеализиран свят в който съществува само ковида и останалите болести са твърде незначителни, и сме едва ли не стерилни, сакън да не се преработи имунната система с ваксина за ковид?
Т.е. дали е прав или крив в това което твърди няма кой да го опровергае ? И няма достатъчно точни измерители за доказателство или не ?
Аз си мисля , че по-вероятно е да е прав защото този е имал достъп до данни от много специални лаборатории / и Ебола/ , но тези данни не са публични, а са скътани от съответните компании/организации....
Мога само да предполагам, но техниката и методите в рисърч лабовете на водещите в света са вероятно десетилетия пред масовката за народа и ще има начини не просто да се определи тотала на килър клетките , но и разпределението им на специфични и неспецифични / трябва да се различават по нещо видимо/ .Може и една по една да ги броят в пробите на око под микроскоп.... Вероятността тези клетки да са константа или дори при инфекция да има някакъв бууст и да се окаже че голяма част от тях са запазени за вирус който никога няма да го има отново е яка прецаквация за тялото щото не може да ги замести 1-2 години....и организма ще бъде по-уязвим за всичко друго....
Ако случайно врявата, която вдигна провокира интерес от високо ,място / слабо вероятно/ той трябва да може да докаже думите си някак.
Не зная дали си имал възможност да изгледаш първият клип с него / около час е/ , но поне за аматьор кат мен звучи много убедително и всико е свързано и логично.... Може и да е сценарии / например що тези неща не ги каза преди 6 месеца още преди ваксинацията, а го прави сега - едва ли сега се е досетил кое как е и т.н./ , но поне за мен е плашещ и илюстриращ най-лошите ми допускания които съм имал....
Според мен сериозна проблематика захапа и ако го игнорират и не могат да го опровергаят поне частично не е добре...
Песи, принципно си прав, но защото имаш гениално развито логично мислене плюс теоретични познания.
Но в имунологията има индивидуални фактори, генетични фактори които регулират и кодират протеини и рецептори и по този начин регулират и модулират силата на имунния отговор. Даже имунната толерантност, подчинявайки и обезвреждайки имунните клетки.
Отговор получен от готов кодиращ материал, НЕ цял вирус или НЕ използвайки вектор още в началото писах че е по-добрия вариант, получава се комплексен и каскадно индуциран имунен отговор с активиране на всички звена по каскадата. Имунитет след преболедуване е по-естествен и еволюционно заложен, но той има своите слаби страни и е уязвим - естествен отбор, защото някои от линковете по каскадата страдат, индивидуално е, вирусите блокират доста от естествените регулатори на имунния отговор. Достатъчно е да променят интерфероновата секреция от МФ, PD-L рецептора на килърите, крият се, използват убежища, трансформирст се на спокойствие в хостинг клетки...излизат напълно променени, минавайки през гостоприемници мутират още по-силно....понякога отслабват...но Ковид явно не е от тези.
Само масова ваксинация (на теория да, на практика неосъщесвима, видно е) за кратко време и с част от кода на вируса, не целия, даже не е вирус това всъщност, би постигнала ефект на намаление на вероятностите ключ-ключалка и входове - репликация-мутации-изменчивост-неефективност.
Математика е. Риск от ,,полудоказани" смърт или увреждания (и в двете засега не вярвам, по-скоро е възможно в част от популацията да няма ефект и индуциране на имунитет и то пак в резултат на индивидуални особености на реактивността) - 1/5-6 млн и то същите индивиди биха били ,,сигурни" жертви на вируса пак поради несъвършенства или хиляди жертви на ден на 20 млн примерно. Щото това не е станало още с тези параметри, но ще стане.
Не се доверявай на днес, мисли вчера, утре за теб не съществува, мисли за вдругиден.
Песи, не забравяй че няма кой да му отговори. Морфолози, морфометристи и имунолози в тази област са първо малко, казвам го с опит от имунология на туморите, имунотерапия на туморите и субективизма при отчитане на Proportion score на клетки с определени маркери които са важни. Софтуер с точност по-добър от човешкото око и отчитане на компетентните клетки, маркирани в проби от органи на имунната система - лимфни възли, слезка, тимус, костен мозък и пръснати лифмоидни структури в органи като слюнчени жлези, черва, стомах, щит. жлеза, апендикс, и още има...няма по-съвършен от комплексната оценка на човешкото око и пак има субективизъм.
А свободните и лесни в циркулацията клетки е лесно да се определят с flow cytometry, но това не е всичко и не е меродавно. За подобни заключения трябва време и продължителни наблюдения и проучвания.
Спекулативно е, както виждаш аз лично се пазя от гръмки изказвания. В медицината 2 и 2 не прави 4.
Т.е. дали е прав или крив в това което твърди няма кой да го опровергае ? И няма достатъчно точни измерители за доказателство или не ?
Аз си мисля , че по-вероятно е да е прав защото този е имал достъп до данни от много специални лаборатории / и Ебола/ , но тези данни не са публични, а са скътани от съответните компании/организации....
Мога само да предполагам, но техниката и методите в рисърч лабовете на водещите в света са вероятно десетилетия пред масовката за народа и ще има начини не просто да се определи тотала на килър клетките , но и разпределението им на специфични и неспецифични / трябва да се различават по нещо видимо/ .Може и една по една да ги броят в пробите на око под микроскоп.... Вероятността тези клетки да са константа или дори при инфекция да има някакъв бууст и да се окаже че голяма част от тях са запазени за вирус който никога няма да го има отново е яка прецаквация за тялото щото не може да ги замести 1-2 години....и организма ще бъде по-уязвим за всичко друго....
Ако случайно врявата, която вдигна провокира интерес от високо ,място / слабо вероятно/ той трябва да може да докаже думите си някак.
Не зная дали си имал възможност да изгледаш първият клип с него / около час е/ , но поне за аматьор кат мен звучи много убедително и всико е свързано и логично.... Може и да е сценарии / например що тези неща не ги каза преди 6 месеца още преди ваксинацията, а го прави сега - едва ли сега се е досетил кое как е и т.н./ , но поне за мен е плашещ и илюстриращ най-лошите ми допускания които съм имал....
Според мен сериозна проблематика захапа и ако го игнорират и не могат да го опровергаят поне частично не е добре...
Коментар