IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Има вариант аз нещо грешно да съм разбрал от интервютата или да е бил подведен и т.н.....
    Накратко тезата му беше, че имунната система ще бъде хваната в крачка след ваксинацията от мутирали корони....от предизвикани мутации точно от ваксинацията...., която пък е тъп вид щото не спира разпространението, а само намалява тежките случаи.... И че ще бъде голям пожар.... Забравих вече но май разправяше, че става въпрос за седмици или месеци време.... Който иска да гледа и ме коригира ако съм се объркал нещо...
    Мутация от ваксинация. Дотук спирам с безумията на белгийския Мангър.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от sunlight Разгледай мнение

Значи периодична имунизация с ъпдейтната мРНК максина е ОК вариант.

Също и според мен, тезата за връзката на мутацията на вируса и ваксинацията се дъни с примерите от Африка. Там има мутации но няма ваксинация!
      Вирусът все ище има голям субстрат, много голяма част от популацията му е отворена. Ваксинираните са малко, предаването продължава, мутациите също. Всяка подобна инфекция има вълнообразен но лавинообразен ход нагоре на кривата. Може да спихне само ако загуби темпа на предаване.
      Колкото някой писа че има заразени след първата доза в Румъния, да, това е така, дори след 2-та доза си най-уязвим в първите дни.
      Да, така мисля че ще е занапред. мРНК периодично и поливалентни ваксини - няма вирус, няма носител (вектор). Нищо общо с никакъв вирус.
      Last edited by bulgarian lev; 17.03.2021, 23:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

Същото се отнася и за КОВИД - той откъде идва?
        Не си разбрал основни неща за биологията и епидемиологията на този вирус, как да ти обясня? На манипулация ли ти прилича всичко? Трябва да си много бръм ако смяташ така.

Коментар

Сополи е настинка и тн. Грипа си е треска и темперетура.
          И температура имаше едното чАве, 2 дни . Другото мина със сополи разтройство и темп един ден. Явно са понастинали,грипозно !

Коментар

• Извинявам се на модито за писанието ми....
            Сгреших - незавършен е !

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Това обяснение на белгиеца е 100% ова измишльотина и лаишко изказване. Глупости достойни за учебник да учат и след 1000 години кви неща се пишат у 21 век.
              Има вариант аз нещо грешно да съм разбрал от интервютата или да е бил подведен и т.н.....
              Накратко тезата му беше, че имунната система ще бъде хваната в крачка след ваксинацията от мутирали корони....от предизвикани мутации точно от ваксинацията...., която пък е тъп вид щото не спира разпространението, а само намалява тежките случаи.... И че ще бъде голям пожар.... Забравих вече но май разправяше, че става въпрос за седмици или месеци време.... Който иска да гледа и ме коригира ако съм се объркал нещо...

Коментар

Също и според мен, тезата за връзката на мутацията на вируса и ваксинацията се дъни с примерите от Африка. Там има мутации но няма ваксинация!
                Всъщност, ваксинацията от там започна.... Клиничните изпитания....
                Иначе за ваксиниране това излиза че е решението - вероятно по 2-3 пъти годишно с новите ъпдейти....
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 17.03.2021, 18:32.

Коментар

Е ка да го има, отде да дойде. Намаляха пътувания, контакти, събирания в цял свят. И това ли ви е чудно.
                  Същото се отнася и за КОВИД - той откъде идва?

Коментар

Не мога да го обясня. Не става така. Само ще кажа че трета, четвърта...ваксина срещу всеки щам или комбинирана срещу няколко (поливалентна ваксина) НЕ заразява. Това не са живи ваксини, нито цели вируси - нито живи, нито убити. Това е част от генома на вируса, на всички щамове ако трябва. Не изтощава имунната система, това не е жп мост, нито фитнес.
                    Имунната система има безгранични възможности, пази те от ежедневно мутирали клетки които са стотици хиляди. От собствени и чужди стотици инфекциозни агенти.
                    Няма да се счупи, нито изтощи. Нито автоимунни реакции ще предизвика. Автоимунните заболявания са при нарушение на имунната толерантност или при кръстосани реакции към подобни на антигените срещу които е насочен имунния отговор и сходни тъканни антигени.

Коментар

Може да не съм се изразил правилно щото ми е ,леко мътно в дълбоките води на имунологията та помолих Левчо за няколко десетки жокера :-)
                      Та отново - ако изгледаш двете интервюта на Белгиеца ще видиш, че той твърди, че ваксините генерират имунитет / антитела, клетки и т.н./ които пречат на естествената имунна реакция при среща с нов тип враг / друг вирус или мутация извън описанието/ защото са заели системите и няма достатъчна готовност за неизвестното. Явно и затва Мангъров е казал, че ваксинираните понякога боледуват по-тежко от неваксинираните / то зависи и от какво е боледуването/
                      На мен ми беше интересно ако Левчо може да знае макар и да е извън неговата експертиза как се случват нещата без ваксина в организма. Дали има регулаторни механизми които да лимитират имунният отговор така че системата да може да влезе в друга война бързо без да е задръстена от войници за грешният враг.... Мисля че би трябвало да има защото ако при инфекция идват 1000 вируса, стават 10 милиона идва имунната система и ги пребива и спира работа по тази война, а при ваксините се изсипват 1 млрд врагове на веднъж и имунната система не знае къде се намира и как да реагира и за колко време и т.н.
                      В случая с Ковид мисля на всичко е ясно, че е въпрос на кратко време имунните системи да се срещнат с мутации при които ваксините са пътни знаци / възможно такава да бъде и имунната система на преболедувалите го/. В този случай според Белгиеца ваксинираните хора ще боледуват по-тежко от неваксинираните защото вторите ще имат по-голям процент неспецифични килъри...
                      Относно ваксините далеч съм от мисълта за антиваксърство, но едно от децата ми е ваксинирано само с БЦЖ и няма да бъде ваксинирано с нищо друго освен евентуално Хепатит в даден момент.... на каквато и да е цена буквално няма да го допусна.....
                      И едно чисто субективно ограничено наблюдение на деца в детска градина - ваксинираните деца боледуват много повече по-дълго от неваксинираните / имаше такива с фалшиви бележки при детето ми/. Описанието на Белгиеца дава добро обяснение защо се случва това....
                      Това обяснение на белгиеца е 100% ова измишльотина и лаишко изказване. Глупости достойни за учебник да учат и след 1000 години кви неща се пишат у 21 век.

Коментар

Грип няма тази година и Мангъров каза, че не знае защо.

Днес по радиото казаха, че вероятно заради КОВИД мерките. И по пътя на логиката КОВИД е по вирулентен от грипа.
                        Не че не знае. Прави се на ощипан. Мангъра е лисица ама гони ефекта, показността и да е все наопаки.

Коментар

Сополи е настинка и тн. Грипа си е треска и темперетура.
                          Правилно. Народът не различава респираторни вируси, риновируси и пррдизвикващи хрема и възпаление на горни дихателни пътища - стотици са и са нормално обитаващи носоглътката повечето.
                          Парагрипът е друго, Грипът е друго. Мълниеносно начало за час-два, болки с мускулите, висока температура над 39, сваля те на легло. Горни дихателни пътища и евентуално десцендиране надолу към бели дробове.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            не, че е тук темата, но къде остана грипът тази година

нормалния си зимен (у нас) грип
                            Е ка да го има, отде да дойде. Намаляха пътувания, контакти, събирания в цял свят. И това ли ви е чудно.

Коментар

По това мисля няма спор - с времето имунитета спада / и всички войници - антитела , килъри и т.н./ т.е.е се освобождава място за неспецифични, които могат да реагират по-бързо....
                              Ваксините мисля че са ок с Британският щам в голяма степен / или поне така твърдят/, но не толкова ок с другите по Африка и Бразилия. Ако тези мутират още малко тогава ваксините стават изцяло пътни знаци и най-голямата греда мисля би била нововаксиниран / 1-2 месеца след втората доза/ да лепне Нигерийски версия 2....Не мисля че имунната система би била парализирана и няма да реагира, а примерно ще се усети с някакво закъснение , че е влязъл непознат и ще реагира ударно..., което пък крие други рискове...
                              Интересно би ми било как би реагирала имунната система на трета доза ваксина в рамките на година . Какви са и лимитите.... свръх реакции, автоимунни процеси и т.н..

ПП Да уточня нямам грам идея от имунология и не съм чел нищо по въпроса, та вероятно писането ми е хвърляне на боб на общи логически принципи, а имунолозите може да нямат тайни , макар и Левчо да беше леко скептичен към тях и познанията в тези области....
                              Не мога да го обясня. Не става така. Само ще кажа че трета, четвърта...ваксина срещу всеки щам или комбинирана срещу няколко (поливалентна ваксина) НЕ заразява. Това не са живи ваксини, нито цели вируси - нито живи, нито убити. Това е част от генома на вируса, на всички щамове ако трябва. Не изтощава имунната система, това не е жп мост, нито фитнес.
                              Имунната система има безгранични възможности, пази те от ежедневно мутирали клетки които са стотици хиляди. От собствени и чужди стотици инфекциозни агенти.
                              Няма да се счупи, нито изтощи. Нито автоимунни реакции ще предизвика. Автоимунните заболявания са при нарушение на имунната толерантност или при кръстосани реакции към подобни на антигените срещу които е насочен имунния отговор и сходни тъканни антигени.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                                Сещам се и за Радев, дето избра тази късна зимна дата за изборите, а можеше да е през Май, нали ?
                                Тоя пак се покри някъде.
                                Един и същ сбирщайн посл 30 години.
                                Радев верно е голяма мишка. Още ноември казваха че може март да е третата вълна. Никога не са казвали че ще е май. Ще може всички секции да са с отворени прозорци, ако трябва на поляната. Пълен локдаун ще има навсякъде, ние ще излизаме всички да гласуваме в една стаичка!?!?!
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X