IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

това за маските и миенето на ръцете беше казано шеговито. Имах предвид живот в перманентен стрес. В днешно време с вирус неясен на науката трябва да си идиот за да си убеден в каквото и да било. Така че - не - в нищо не съм убедена и всеки момент мога да си променя мнението ако изникне основателна причинина. Но за сега е такова.

Някой ако ми каже, че е убеден в нещо моментално ми става ясно, че няма мноо акъл
    Очевидно е, че живот в перманентен стрес може да ни бъде натрапен по всяко време. Дори не смея да зачеквам темата с психическата ни устойчивост, защото не мисля, че трябва да се изживяваме като стадо, което се напътства от някого,, самовнушил си, че може да бъде пастир.
    В действителност - точно така се получава: някои се изживяват като пастири на стадо от хомогенна маса обекти (много от тях с конкретен материален интерес, което е още по-недопустимо, ако не и да се третира като углавно престъпление!)
    Никаква индивидуалност не работи в случая. Имаме фиксирани индивиди, без конкретни белези, без съпътстващо здравословно състояние, без индивидуална здравна картина, без анамнеза, без епикриза (има такива категории)... Казва им се: ВЧЕРА получихме ВИСШ знак, че трябва да се ваксинираш, иначе ЩЕ...
    Някои са си присвоили правото, не само да мислят, но и да вземат решения вместо други - АН БЛОК! Решения за маса, както и сплашването на маса от хора, която не е съставена от индивидуалности - не може да си позволява никой!
    ​​​​​​​Информация може да получаваме отвсякъде. Решения никой не може да ни налага, още повече - да заплашва и да принуждава чрез измислени доводи, предположения и насаждане на психоза...

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Аз не съм си сложил ваксина и едва ли ще си сложа.Прекарах го много леко.По темата съм невеж но не съм параноик.Дали си рискувам живота....ми не знам....няма да кажа лоша дума за тези дето се страхуват и се ваксинират.Това е лично решение и няма да коментирам.Само искам да ти кажа че края на живота ти не зависи нито от теб нито от ваксините....Може да си сложиш десет ваксини да се скриеш в бункер и да умреш....от инфаркт.Дойде ли края спасение няма.Бог решава кога...ако смяташ че може да го надхитриш и че можеш да си отложиш смъртта твоя воля...А дали има смърт по начина по който го разбираме...науката е безсилна...да не се окаже че отиваме само в друг свят и после пак тука и така един кръговрат...Аз не смятам че съм по умен от Бог и че по добре от него зная кога да се родя кога да умра и с кого да живея...Смешно ми как някои хора си мислят че животът им зависи от тях.
      Аз също смятам, че ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш. Но все нещо в тоя живот трябва да се прави - не може да легнем да лежим и да си викаме То квото ти е писано. Аз поне не мога а като гледам и никой не може. Всеки оправдава действието или бездействието си по някакъв начин.
      Ако ми е писано да пукна от ваксина все ще стане нещо, което да ме принуди да си я сложа и да пукна от нея. Ти като си го карал нямаш причина да се ваксинираш - един вид - лесно ти е да вземеш решение и ваксините не са ти на дневен ред. Даже по-скоро не би трябвало да се ваксинираш щото може да реагираш бурно и кой знае кво ще стане.
      Все пак по-нормалното е да те е страх от вирус, който виждаш, че убива много хора, отлкото да не те е и да го отричаш както правят някои неандерталци тук.
      Last edited by IvelinaJensen; 08.07.2021, 15:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ако не беше неандерталецът в мен, щях по цял ден да се епилирам, яхнал Големия адронен колайдер.
        Наздраве!
        Ей човече тва с андронния колайдер направо ме плаши...

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Хммм, на неандерталецът в мен ич не му пречи, дето си епилирам краката. Явно проявлението му при различните полове е различно
          Наздраве!

П.П. Древната сентенция твърди, че в спорът се ражда истината. Това не важи за тази тема. Истината за ваксините и ваксинирането е все по-мъглява, всеки лагер предоставя довод след довод в подкрепа за своите твърдения и разбирания. Но тонът става все по-остър.
          Една жена ако няма мустаци големи са и ц и з..ка не стае за нищо..Наздраве

Коментар

нормалните си слагат ваксини. Параноизираните и невежите си рускуват живота въобразявайки си, че са по-смарт от целия свет. Ама щом нямаш против цял живот да ходиш с маска и да си миеш ръцете - воля твоя
            Аз не съм си сложил ваксина и едва ли ще си сложа.Прекарах го много леко.По темата съм невеж но не съм параноик.Дали си рискувам живота....ми не знам....няма да кажа лоша дума за тези дето се страхуват и се ваксинират.Това е лично решение и няма да коментирам.Само искам да ти кажа че края на живота ти не зависи нито от теб нито от ваксините....Може да си сложиш десет ваксини да се скриеш в бункер и да умреш....от инфаркт.Дойде ли края спасение няма.Бог решава кога...ако смяташ че може да го надхитриш и че можеш да си отложиш смъртта твоя воля...А дали има смърт по начина по който го разбираме...науката е безсилна...да не се окаже че отиваме само в друг свят и после пак тука и така един кръговрат...Аз не смятам че съм по умен от Бог и че по добре от него зная кога да се родя кога да умра и с кого да живея...Смешно ми как някои хора си мислят че животът им зависи от тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ако не беше неандерталецът в мен, щях по цял ден да се епилирам, яхнал Големия адронен колайдер.
              Наздраве!
              Хммм, на неандерталецът в мен ич не му пречи, дето си епилирам краката. Явно проявлението му при различните полове е различно
              Наздраве!

П.П. Древната сентенция твърди, че в спорът се ражда истината. Това не важи за тази тема. Истината за ваксините и ваксинирането е все по-мъглява, всеки лагер предоставя довод след довод в подкрепа за своите твърдения и разбирания. Но тонът става все по-остър.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

това за маските и миенето на ръцете беше казано шеговито. Имах предвид живот в перманентен стрес. В днешно време с вирус неясен на науката трябва да си идиот за да си убеден в каквото и да било. Така че - не - в нищо не съм убедена и всеки момент мога да си променя мнението ако изникне основателна причинина. Но за сега е такова.

Някой ако ми каже, че е убеден в нещо моментално ми става ясно, че няма мноо акъл
                трябва да си идиот да си боцнеш нещо стъкмено за няколко месеца при средна нормално продължителност на разработка - 10 години.. ама в момента ти се мъчиш и страдаш, а ние се веселим и се радваме на живота без маски, а ти не можеш да мигнеш и си ходиш с намордника с който едва дишаш.. кой е идиотът в случая?

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Убеден съм, че никой от четящите (дори и от нечетящите) няма да оцелее - погледнато философски... "во век и веков"...
                  тука говорим за близките 5 години хващам се на бас, че половината ваксъри ще измрат до 2025-6та най-вече от простотията си и овчото си мислене

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

От известно време тази тема стана много забавна. Почти заприлича на "Политика". Провокациите и от двата лагера успяват да пробудят неандерталеца в пишещите, което води до биене на юмрук в гърдите и рев с цяло гърло, в знак на протест против инакомислещите.
                    Наздраве!
                    Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Ивелина, на кеф съм да полафя по твоите доводи. За по-коректно, бих поставил в кавички "доводи" (определено, защитаваме различни тези, но засега не виждам нищо трагично в полемиката, независимо от различните брегове, на които сме позиционирани с теб).
                      В началото още виждам, че ти играеш ролята на Матросов по отношение на ваксините. Оставам с впечатлението, че имаш някакви много натрапчиви съмнения в крайния резултат от действието (безпредметността или дори от вредата) от поставянето на ваксината.
                      Бързам да те успокоя: вярвай в правилността на взетото от теб решение (дори ако те опровергават със смислени аргументи) и не се натоварвай психически (а ти правиш именно това!), за да не се разкапваш в съжаления и да товариш излишно нервната си система.
                      Помисли! Така е!
                      Казваш "нормалните си слагат ваксинИ"! Важно е да си убедена в това, че е нормално да разделяш хората на нормални и ненормални - именно по тоя признак и именно сега! Преди две години трудно би го направила. Дали "нормалните" по отношение на ваксините не правят произволни аналогии с други ваксинационни планове - ето това може би трябва да те замисли. Не се стряскай, ножът е дървен.
                      Другото: много от хората без ваксини - отдавна знаем как да си мием ръцете и - разбира се - да поддържаме общата си хигиена на ниво! Едва ли, след отшумяването на Ковид-истерията - ние бихме спрели "да си мием ръцете". Не сме научили хигиенните норми през последната една година - това ти казвам.
                      За самата теб, сигурен съм, че ще бъдеш с маска, докато и другите ги носят! Е, каква е разликата?
                      В подкрепа на горното, един показателен пример. Ти отиваш за първи път с близки твои приятели на сауна. Влизаш в сауната с бански, но виждаш, че всички са дибидюс-голички. Няма ли да се почувстваш неудобно от този факт, да се сконфузиш и да изтичаш до дамската съблекалня, където да освободиш тялото си от банския? Същата е ситуацията, ако сте на натуристки плаж с приятели....
                      За маските ще бъде същото.
                      Бъди здрава, уверена в решенията си, но без да налагаш мнението си на хората, наоколо, които не познаваш. Обидни квалификации от една дама, която има мнение за себе си, като значима и достойна - са недопустими.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение

Така е. Много скоро хората ще се разделят на такива дето четат книги (примерно Антикрехкост на Насим Талеб) и няма да се ваксинират и такива дето четат задължителната литература в училище и ще се ваксинират. Само едните ще оцелеят.

Убеден съм, че никой от четящите (дори и от нечетящите) няма да оцелее - погледнато философски... "во век и веков"...

Коментар

• абе ей я да запретвате ръкавите и да слушате микробиоложката ивелина и генетичката селена и да отивате на пунктовете, че иначе ви грози страшна смърт от задушаване, нищо че вече поне 2 пъти сте го изкарали и няма да ви пускаме да излизате от вас, ако не сте ваксани! И след като се ваксате пак да слагате намордниците, че да не заразите някой друг ваксан!

Коментар

нормалните си слагат ваксини. Параноизираните и невежите си рускуват живота въобразявайки си, че са по-смарт от целия свет. Ама щом нямаш против цял живот да ходиш с маска и да си миеш ръцете - воля твоя
                            те и на говедата и свините слагат ваксини ама нещо не живеят много. Между другото и техните са "безплатни"
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Мдам. Генетика по мое време се учеше в десети клас. И там даваха поне основните понятия. Викам оттам да почнеш. Или да си поговориш с тнм и доктора.

Защото напоследък имам усещането, че голям процент мои обични сънародници живеят в паралелен свят на невежество, конспиративни теории и суеверие.

Хора не губете връзка с кораба майка. Не затъмнявайте славата на Стивън Кинг. Мислете критично и почнете отново да четете книги по дяволите.
                              Така е. Много скоро хората ще се разделят на такива дето четат книги (примерно Антикрехкост на Насим Талеб) и няма да се ваксинират и такива дето четат задължителната литература в училище и ще се ваксинират. Само едните ще оцелеят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение
                                Брееееееееееееее, много злоба, бе!!!! Selena, Mateev, IvelinaJensen... Хора, вие сте избрали да се ваксинирате. Има други, които не споделят вашето мнение. Защо те трябва да са идиоти, а вие най разумните??? Мънгъров - "българоубиеца" не веднъж е казвал, че е 100% за ваксините, но не за тези ваксини. Той също има свое мнение, и всеки има избор да го сподели или не.
                                От известно време тази тема стана много забавна. Почти заприлича на "Политика". Провокациите и от двата лагера успяват да пробудят неандерталеца в пишещите, което води до биене на юмрук в гърдите и рев с цяло гърло, в знак на протест против инакомислещите.
                                Наздраве!
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X