Моля, придържайте се към темата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Аз от години им обяснявам на тия умници че на борсата е да играеш комар с батковци с яки мускули които ти знаят картите и които определят правилата на играта..и които могат да ги променят по всяко време....на борсата такива цървули като нас могат само да бъдат обрани....не се инвестира там където няма държавни гаранции или друг взема решенията....Last edited by X_Y; 08.07.2021, 19:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
мда. И доста бързо го разбрах. А тук има дългогодишни инвеститори, които още си мислят, че нещо зависи от техния труд и информираностLast edited by X_Y; 08.07.2021, 19:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Радвам се че си разбрала безумието на борсата което само БОЛЕСТИ докарваLast edited by IvelinaJensen; 08.07.2021, 19:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Истината е, че неваксинираните и непреболедувалите рано или късно ще се заразят, ще станат вирусоразпространители, и по този начин ще завлекат в гроба ако не себе си, то поне някои други хора. Толкова ли е трудно това да се осъзнае?
За половината от умрелите до момента хора са виновни именно такива чешити с едноцифрена интелигентност и висша степен на егоизъм и нарцисизъм. Съжалявам, но това е голата истина. В това да си убиец няма никаква етика, и аз се учудвам как някои хора не го разбират това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеРешението съм си го взела сама - не ми е натрапено и не съм принудена - в Дания ваксинациите не са задължителни. Информирам се от различни източници и най-вече от конкретни хора преболедували и ваксинирани и преценявам. Няма как да знам да знам дали решението ми е правилно или не. Всъщност щом Господ е допуснал да се ваксинирам значи е правилно. Ако пукна от ваксината - значи така е трябвало. Животът ни НЕ в нашите ръце както погрешно повечето тук смятат. Че дори имат наглостта да си придават заслуги от сорта че са уцелили посоката на борсата и моментът за покупко продажби. Страхивито е, че наистина си вярват и реално се изживяват като богове.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман Investor Разгледай мнение
ПРОСТА математика:
- едните са ваксинирани и няма да бъдат заразени;
- другите сами са си избрали да не се ваксинират и са поели този риск.
та, за к'ва етика говориш в случая....
За половината от умрелите до момента хора са виновни именно такива чешити с едноцифрена интелигентност и висша степен на егоизъм и нарцисизъм. Съжалявам, но това е голата истина. В това да си убиец няма никаква етика, и аз се учудвам как някои хора не го разбират това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
... Етично ли е аз да заразявам околните?
- едните са ваксинирани и няма да бъдат заразени;
- другите сами са си избрали да не се ваксинират и са поели този риск.
та, за к'ва етика говориш в случая....Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ей човече тва с андронния колайдер направо ме плаши...
Коментар
-
Така де. Нашите решения не могат да бъдат взети от друг. Ние най-добре знаем себе си.
Например, някой е ходил- или живее зад граница, където има, най-общо - различни данни за някакво заболяване.
Първоначално битуваше мнението за необходимостта от карантиниране (изолация) при пресичането на границата. По темата (помним) беше се стигнало до сериозни обвинения. Защо пристигащите (отнякъде) не се изолираха? Някои казваха (оправдателно), че се "самоизолирали". Добре знаем, че това е невъзможно. Няма как някой, пристигнал от странство - да не бъде в контакт с някого 14 дни.
Добре де, 5-6-10 може би да не са били в контакт, а хилядите (освободени от работа в Западна Европа) - така се и прибираха - на тълпи!
Тогава излезе онзи, уважаван от мен вирусолог - Мангъра, който ходеше в "Свърталището на Ковида" - без маска! И не умря! Дребосъка му, с дребосък! И говореше, убеден в своята правота за естествения имунитет! Физиономия!))
До тук съм ясен.
Натам вече имаме две групи. Извинявам се, всеки да се взема в ръце!
Което зависи от мен - правя го! Ако някой се е доближил до мен - защо изобщо го прави?
Може би се е доближил, за да ме помоли да си поставя маската? Ако той, самият има маска - мога да направя изключение - заради неговите "сигурност и спокойствие" - да поставя маска.
Но, защо изобщо ще се доближава, ако може да си стои далеч от мен? Да живее спокойно, усамотен! Да се грижи за душевното си здраве, някъде, където ще има гаранциите да живее дълго и щастливо (докато умре, разбира се - и това е възможен изход от живота)...
Такива неща: всеки да се пази, както намери за добре и, щом го намира за необходимо.
Ония, десетки хиляди, завърнали се от Западна Европа - най-вероятно са ни предали вируса и В ЗАВИСИМОСТ от КОНКРЕТНОТО ни състояние - сме получили нашия естествен имунитет.
Това не означава, че някой може да пледира за задължително ваксиниране, както и аз не мога да настаня новопристигащ в страната - задължително в бункер, но това решение си е лично негово и аз не мисля, че мога да спра някого да си построи бункер срещу ковид и каквото друго му дойде на ум.
Поздрави и усмивки!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Решението съм си го взела сама - не ми е натрапено и не съм принудена - в Дания ваксинациите не са задължителни. Информирам се от различни източници и най-вече от конкретни хора преболедували и ваксинирани и преценявам. Няма как да знам да знам дали решението ми е правилно или не. Всъщност щом Господ е допуснал да се ваксинирам значи е правилно. Ако пукна от ваксината - значи така е трябвало. Животът ни НЕ в нашите ръце както погрешно повечето тук смятат. Че дори имат наглостта да си придават заслуги от сорта че са уцелили посоката на борсата и моментът за покупко продажби. Страхивито е, че наистина си вярват и реално се изживяват като богове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Аз също смятам, че ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш. Но все нещо в тоя живот трябва да се прави - не може да легнем да лежим и да си викаме То квото ти е писано. Аз поне не мога а като гледам и никой не може. Всеки оправдава действието или бездействието си по някакъв начин.
Ако ми е писано да пукна от ваксина все ще стане нещо, което да ме принуди да си я сложа и да пукна от нея. Ти като си го карал нямаш причина да се ваксинираш - един вид - лесно ти е да вземеш решение и ваксините не са ти на дневен ред. Даже по-скоро не би трябвало да се ваксинираш щото може да реагираш бурно и кой знае кво ще стане.
Все пак по-нормалното е да те е страх от вирус, който виждаш, че убива много хора, отлкото да не те е и да го отричаш както правят някои неандерталци тук.
Коментар
-
Една жена ако няма мустаци големи са и ц и з..ка не стае за нищо..Наздраве
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Ако не беше неандерталецът в мен, щях по цял ден да се епилирам, яхнал Големия адронен колайдер.
Наздраве!
Метафората "Адронен колайдер" ми показва, че очевидно ти се живее около Женева. Много добре си се прецелил!Все пак, може би през границата (ако изобщо я има), във Франция е по-изгодно да се живее
Дъри ще те отвори на тема: къде да си пиете кафето и т.н...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
Така е. Много скоро хората ще се разделят на такива дето четат книги (примерно Антикрехкост на Насим Талеб) и няма да се ваксинират и такива дето четат задължителната литература в училище и ще се ваксинират. Само едните ще оцелеят.
Поантата е другаде. Етично ли е аз да заразявам околните? Този въпрос всеки следва да си го задава вътрешно. А иначе никой не е задължил тези, които не желаят да се ваксинират да го правят.
Коментар
Коментар