IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ако човек получи инсулт и оцелеле, дори и да е с парализирана половина на тялото, след това живее поне още 5-6 години, докато получи втори и вече окончателен инсулт. Знам го от личен опит с майката на жена ми. Причината да живее още няколко години е в това, че се предписват силни и ефективни лекарства, които пречат на незабавната поява на втори инсулт.

Та ако оцеляла жена от първия инсулт е умряла само след няколко седмици, то причината за смърта е всичко друго, но не и втори инсулт. Така че версията за смърт от ковид е много правдоподобна.
    Оцеля, даже от Бърза помощ не искаха да я вземат. Сутринта като я намерили тя си е била адекватна, но сериозно неподвижна. Викнали са комшиите Бърза помощ, ама те казали "Ама ти си се преборила сама. Няма смисъл да те прибираме. Някой трябва да те гледа или в хоспис. Не си за нас." Та и те минаха да я видят - още едни дето потенциално са могли да я заразят.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Надписването едва ли играе съществена роля.

Има една екстра смъртност, която отчита статистиката (НСИ - оная прословута графика и ексела им). И тази екстра смъртност официално не е от Ковид. Но най-вероятно е Ковид, защото съвпада абсолютно точно с двете най-големи вълни. И я нямаше миналата пролет когато локдауна беше най-сериозен.

Мога да ти дам обратен пример. Началото на декември 2020 една стара леля дето живее сама на село получи инсулт и се обездвижи от едната страна. След 2 седмици почина, почти в пика на Ковида. Писаха инсулт, само че дали е така не е ясно, въпреки че звучи логично.

Като получи първия инсулт и легна на леглото 20-30-40 човека се изредиха да я видят, рода, съседи и разни други от селото. Намериха една ромка на средна възраст да се грижи за нея да не я дават в хоспис, щото живееше сама и нямаше кой да се грижи за нея, па и времената кофти. Ходела там сутрин, обед, вечер да я понаглежда и да я храни.

И спокойно може да е била заразена от Ковид и да е починала от Ковид - никой нямаше да забележи, нито симптоми, нито нищо. Една жена дето лежи на легло и пъшка и охка. Още повече па гледачката и да прецени.

Та според мен над 90% от тази "допълнителна" смъртност си е точно от Ковид. Останалите 10% може да сложиш на сметката на препълнените болници и липсата на адекватно лечение. Хора дето си почиват по къщите или хосписите и никой не ги е изследвал.
      Ако човек получи инсулт и оцелеле, дори и да е с парализирана половина на тялото, след това живее поне още 5-6 години, докато получи втори и вече окончателен инсулт. Знам го от личен опит с майката на жена ми. Причината да живее още няколко години е в това, че се предписват силни и ефективни лекарства, които пречат на незабавната поява на втори инсулт.

Та ако оцеляла жена от първия инсулт е умряла само след няколко седмици, то причината за смърта е всичко друго, но не и втори инсулт. Така че версията за смърт от ковид е много правдоподобна.
      Last edited by Mateev; 17.08.2021, 13:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Да предполагам си прав. По-добър измерител би било... Интересното е че в близките години ще има СПАД на починалите поради това , че вируса и неразбориите в здравната система са изтеглили напред смъртта на доста хора с няколко години....
        Браво на Матеев, че сподели как са нещата, но такова надписване е имало преди ще има и сега. Не е тайна за никого.
        Надписването едва ли играе съществена роля.

Има една екстра смъртност, която отчита статистиката (НСИ - оная прословута графика и ексела им). И тази екстра смъртност официално не е от Ковид. Но най-вероятно е Ковид, защото съвпада абсолютно точно с двете най-големи вълни. И я нямаше миналата пролет когато локдауна беше най-сериозен.

Мога да ти дам обратен пример. Началото на декември 2020 една стара леля дето живее сама на село получи инсулт и се обездвижи от едната страна. След 2 седмици почина, почти в пика на Ковида. Писаха инсулт, само че дали е така не е ясно, въпреки че звучи логично.

Като получи първия инсулт и легна на леглото 20-30-40 човека се изредиха да я видят, рода, съседи и разни други от селото. Намериха една ромка на средна възраст да се грижи за нея да не я дават в хоспис, щото живееше сама и нямаше кой да се грижи за нея, па и времената кофти. Ходела там сутрин, обед, вечер да я понаглежда и да я храни.

И спокойно може да е била заразена от Ковид и да е починала от Ковид - никой нямаше да забележи, нито симптоми, нито нищо. Една жена дето лежи на легло и пъшка и охка. Още повече па гледачката и да прецени.

Та според мен над 90% от тази "допълнителна" смъртност си е точно от Ковид. Останалите 10% може да сложиш на сметката на препълнените болници и липсата на адекватно лечение. Хора дето си почиват по къщите или хосписите и никой не ги е изследвал.

Коментар

Представям си ги като стерилизиращи. Т.е. недопускащи разболяване и разпространение при тези , които са сработили. За 100% е смешно да се говори. Поради семейни причини от много години съм наясно, че няма такова нещо...50, 60, 80% макс е успеваемостта на ваксините за различни болести в зависимост от щамовете , които са ползвани за направата им / става въпрос за старите ваксини/. Но поне работят когато работят като ваксина, а не като лекарство... И разбира се не трябва да се слагат на всеки 6 месеца....По спомен имаше една от тропическите / май за тиф, но може и да греша де че съм забравил/ която работеше само 5 години, друга 10 и така....
          За тетанус има годност само 6 месеца, това не ти е концерт по желание. Ваксините са най-различни, и никоя не "работи като лекарство" каквото и да си представяш под това. В крайна сметка и да ти пъхнат тръбата в гърлото не е задължително, подписваш се че не искаш и мреш на спокойствие. Това има, ако щеш.

Коментар

Да предполагам си прав. По-добър измерител би било... Интересното е че в близките години ще има СПАД на починалите поради това , че вируса и неразбориите в здравната система са изтеглили напред смъртта на доста хора с няколко години....
            Браво на Матеев, че сподели как са нещата, но такова надписване е имало преди ще има и сега. Не е тайна за никого.
            Ама то същото е и при зъболекарите. Вижда какви зъби имаш и какви нямаш, после поглежда в информационната система, и пише, че ти е извадил всички липсващи зъби, някои от които липсват още от преди 30-40 години.

Ама то същото е и при всички други болести, а не само при КОВИД. Влезеш ли в болница, идея си нямаш какви пътеки са надписали на твоя гръб. Най-интересното във всичко това е, че няма нужда от твоя подпис при изписване на някаква пътека. Така че творчеството в пътеките е огромно, и това си е било и преди ковид.

Също така и с консумативите. Изписват ги на всеобщо основание, и никой не ги контролира. Така че какви са ти изписали за тебе никой не го знае. Например от бърза помощ извадиха от линейката една хубава и предполагам скъпа маска и я сложиха на дядото, и после ми я оставиха подарък. Разни системи, инжекции и други неща, някои от които въобще не ги употребиха, останаха също като подарък. Аз разбира се ги изхвърлих след смърта, а от Бърза помощ предполагам са си изписали нови. Тоест народната пара се пилее с лека ръка.

По въпроса с ковид - като дойде линейката, просто ме попитаха "някой болен ли е от ковид", и аз казах "не". След това няколко човека спокойно си обменяхме слюнки и нито един от нас/тях не беше с маска.
            Last edited by Mateev; 17.08.2021, 13:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Как точно си ги представяш ваксините? Като някаква стопроцентова гаранция, както явно си представяш антибиотиците например?
              Леле, вече се карат на хората ако попитат защо безполезната псевдоваксина не функционира като ваксина... И защо не била 95% ефикасна, а 12% ужким-ефикасна (освен ако си стар и болен и тогава е 0% ефикасна). Извиняваме се че оскърбихме ритуалното свещенодействие на сектата.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Според мен, трябва да следим промяната в общата смъртност за съответния период спрямо тази от предни години. Матеев даде пример от първо лице как може да има субективизъм при статистиката за починалите от ковид. Предролагам, че неговият случай не е прецедент.

Коментар

Как точно си ги представяш ваксините? Като някаква стопроцентова гаранция, както явно си представяш антибиотиците например?
                  Представям си ги като стерилизиращи. Т.е. недопускащи разболяване и разпространение при тези , които са сработили. За 100% е смешно да се говори. Поради семейни причини от много години съм наясно, че няма такова нещо...50, 60, 80% макс е успеваемостта на ваксините за различни болести в зависимост от щамовете , които са ползвани за направата им / става въпрос за старите ваксини/. Но поне работят когато работят като ваксина, а не като лекарство... И разбира се не трябва да се слагат на всеки 6 месеца....По спомен имаше една от тропическите / май за тиф, но може и да греша де че съм забравил/ която работеше само 5 години, друга 10 и така....

Коментар

Я ни кажи за колко % ни ги рекламираха и колко са реално?
                    И колко % е ЛЪЖАТА - щото за мен всичко НАД 5% Е НЕПРИЕМЛИВО (статистиката не излиза от мен)
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Според Матеев работи.... То тея ваксини не са точно ваксини, а нещо като лекарство.... Всички се разболяват ама ваксината ги лекува след това :-)...понякога.... Така че трябва да се взима дозата на всеки 6 месеца.... за лечение...:-)

Коментар

Броят на починалите като процент обаче трябва да е по-нисък.... значително по-нисък, но ще има пак дни с над 100....
                        Според мен, трябва да следим промяната в общата смъртност за съответния период спрямо тази от предни години. Матеев даде пример от първо лице как може да има субективизъм при статистиката за починалите от ковид. Предролагам, че неговият случай не е прецедент.

Коментар

И аз ги смятам като теб.. Изглежда ми че има още доста потенциал за голяма вълна като заразени. Първо има достатъчно суров материал или пък с ниски антитела /ваксинирани и над година преболедували/ и после делтата казват е многократно по-заразна.... Никой не спазва и няма никакви мерки.... Направо си мисля, че е възможно дори да има повече заразени от предните 2 пъти....
                          Броят на починалите като процент обаче трябва да е по-нисък.... значително по-нисък, но ще има пак дни с над 100....
                          Ако стане така, може спокойно да ни обявят за тъпаците на Европа! Великобритания имаше толкова умрели на ден от делта, но е с ДЕСЕТ ПЪТИ по-голямо население.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Е, такива са 99% от писаните за починали от ковид в България. А има една много важна информация в новината - и трета доза от експрерименталната псевдоваксина НЕ РАБОТИ. Но продължаваме уверено напред. Реалността няма значение, важни са религиозните убеждения във ваксиналното свещенодействие, проповядвани от шаманите на сектата - медиите.
                            Според Матеев работи.... То тея ваксини не са точно ваксини, а нещо като лекарство.... Всички се разболяват ама ваксината ги лекува след това :-)...понякога.... Така че трябва да се взима дозата на всеки 6 месеца.... за лечение...:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Чисто егоистично погледнато, за всеки ваксиниран е най-добре да има много неваксинирани. Тъй като ваксината не защитава от заразяване и дава непълна защита от сериозно изкарване, ако мнозинството са ваксинирани, то е доста по-вероятно постепенните мутации да доведат до нещо много смъртоносно и за ваксинираните.

А като има достатъчно неваксинирани най-смъртоносните мутации бързо ще си унищожават хостовете, така че да не представляват голяма заплаха за ваксинираните.

Може би и това е причината за съществуването на такава брутална пропаганда срещу ваксините. Просто богати ваксинирани хора искат да си вдигнат вероятността да поживеят още доста, като убеждават тъпи бедни хора да не се ваксинират.
                              После нека разправят, че тези които не искат да се бодат били с нелепи конспиративни теории. Хахахахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Да сме обективни все пак - 11 са взели-дали, а останалите са пред пукване. Май е очевидно че някой млад, здрав и прав няма да е пръв в опашката за потретване. Та няма много информация в тази новина.
                                Е, такива са 99% от писаните за починали от ковид в България. А има една много важна информация в новината - и трета доза от експрерименталната псевдоваксина НЕ РАБОТИ. Но продължаваме уверено напред. Реалността няма значение, важни са религиозните убеждения във ваксиналното свещенодействие, проповядвани от шаманите на сектата - медиите.

Коментар

Working...
                                X