Матеев - съчувствие, кураж, късмет! Считам, че целият форум стиска палци!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли отклонения в радиационния фон?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
В дни като днешния (поне за мене) човек осъзнава колко смешни и дребни са всички други проблемчета, за които се джавкаме във форума. Когато залогът е живота на близък човек, всичко друго става незначително и маловажно.
И да не си вярващ кажи една молитва, който трябва ще я чуе, кажи думите, които ти идват от сърцето, а не от разума.
- 1 like
Коментар
-
Операцията беше днес - цели 5 часа. Изрязали са огромна метастаза в таза, сложили са сложна титанова протеза, за да запуши дупката в таза, сменили са и ставата с изкуствена. В момента жена ми е в реанимацията за възстановяване след операцията.
Тази операция ще влезе в учебниците по медицина и не се знае колко доктори ще напишат докторантура по нея. Прави се за първи път в България. Все още следоперативния риск не е преминал - трябва да се изчакат още 2-3 дена. Не съм набожен, но се моля.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Подкрепи я. Всякак. А, молитвите ... поне не пречат.
Коментар
-
Операцията беше днес - цели 5 часа. Изрязали са огромна метастаза в таза, сложили са сложна титанова протеза, за да запуши дупката в таза, сменили са и ставата с изкуствена. В момента жена ми е в реанимацията за възстановяване след операцията.
Тази операция ще влезе в учебниците по медицина и не се знае колко доктори ще напишат докторантура по нея. Прави се за първи път в България. Все още следоперативния риск не е преминал - трябва да се изчакат още 2-3 дена. Не съм набожен, но се моля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТи кажи, наред ли е госпожата, и ѝ занеси поздрави.
Коментар
-
Поразрових се из интернет, и открих, че освен Чернобил и Фукушима е имало и други ядрени аварии, на които не е дадена достатъчно гласност. Затова ще публикувам по един клип за всяка една от тях. Изгледайте ги - интересни са, защото за всяка една от тях подробно се разказва какво и как се е объркало, и какви щети са нанесли.
Във всяка една от тези аварии населението не е било уведомявано или е било лъгано или е било уведомено с голямо закъснение. Така че сами си вадете изводите дали някой ще ни уведоми, ако нещо се обърка с Козлодуй или за в бъдеще с Белене.
Взривен атомен реактор на съветска подводница по време на ремонт
Авария в ядрен реактор на една арктическа станция
Най-голямата ядрена авария в Англия
Най-голямата ядрена авария в САЩ
Last edited by Mateev; 07.07.2020, 19:49.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеКупи ли си друг уред, за сравнение на показанията?
Матеев, стискам палци.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Изминаха два дни +, има ли тревожни данни?
Колкото до радиоактивния фон - върнал се е на старото ниво от 0.13 uSv/h. Това го премерих преди малко в стаята. Не ми се ходи до реката, но определено дори и да е имало нещо в предишните дни, вече със сигурност го няма.Last edited by Mateev; 06.07.2020, 20:35.
Коментар
-
Утре ще проверя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
Някаква корелация със дъждове? Може реката до теб да влачи нещо от планината.
Коментар
-
Вътре в стаята стабилно си стои на 16 uSv/h след многократни измервания, което е около 23% завишение спрямо това, което измервах преди 1 месец. Че има завишение - има, но то е далеко под допустимите предели, така че няма проблеми. Самият факт, че това завишение го меря вътре в стаята си, говори за това, че завишението идва с въздуха (вятъра).
Коментар
Коментар