Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
По отношение на обратните - то е ясно ,че ге имало,има ги и ще ги има....Но агресивната им показност под каквато и да е форма,меко казано ме дразни....Още в далечната 92-ра ли,93-та,когато видях с очите си първия гей-парад в Берлин,направо си бях потресен....
Аз не съм и особено толерантен и към циганите ,защото доста добре познавам тяхната същност,формирана именно от общностни характеристики ,а не на индувидуално ниво....При каквито и да е контакти с тях, винаги имам най-малко едно на ум....Но както и друг път съм споменавал,животът ме срещна с изключително широка палитра от хора и ми даде някаква основа за размисъл и оценка....Макар и за много кратък период от време(като млад) и предвид определени обстоятелства на мен ми се е наложило дори да живея под един покрив с цигани ....Това ,макар и кратко, но пълно "съприкосновение" с тях ,ми даде възможност да преценя ,че тези хора дори и като умствен потенциал,никак не са за подценяване....Нямаш си идея какви схеми и далавери са способни да измислят и осъществят,за които на мен дори не ми е минавало и през ум....И да,повечето от нещата може и да са противозаконни и неморални ,но за тях се изисква и доста интелект ,комбинативно и аналитично мислене....Друг е въпросът,че пак,поради тяхните общностни характеристики те насочват интелекта си в неприемлива за обществото насока.....Но никой не може да ме убеди ,че едва ли не са генно-тъпи....
Мога да ти изредя още доста неща ,които не ми харесват в съвременното либерално общество....
Но пък винаги се и замислям,че започнем ли да ограничаваме,това ограничаване може да отиди в жестоки крайности....А бе не е лесно да си жив...

Коментар