Отворих специална тема за измамите, за да не разводняваме тази тема. Иначе като се замисли човек - навсякъде около нас и в интернет бъка от измамници и измамнички в изобилие, така че е хубаво в отделна тема да пишем за тези измами, за да могат и други хора да се предпазват от това, което ни е сполетяло нас самите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
И на мен ми пишат какви ли не.
Ако искат вайбър и уотсъп и изпращат някакъв линк, е 100% измама, защото с тези приложения могат да проникнат в телефона на човек и в мобилното му банкиране.
Понякога от ф.б. профила личи, че е фейк. С перфектни снимки, с малко снимки и приятели.
Пълно е със самотни жени в Западна Европа ,щото тям всеки трети мъж е мека китка,в Русия и Украйна там пък мъже няма ,Югоизточна Азия, Корея ,Япония, дори Китай .Изборът е огромен.Last edited by Vergil1975; 29.10.2024, 07:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Когато ти изпратят линк - защо го отваряш? Какво очакваш да са ти изпратили? Покана за секс - във вид на линк, или това е най обикновено любопитство?
А откъде знаят, че имаш мобилно банкиране?
Може би, когато търсиш познанство - след името си задължително декламираш: банка, парола за достъп..., освен недвижимите имоти, които си "купил с инвестиционна цел"...
Гледах по Discovery филм с Мариана Ван Зелер, в който тя разследва именно различните видове измамници по света. Има ги масово в различни държави, но специално серията беше за Ямайка. Според нея там виреят над 10 000 такива измамници, повечето от които са организирали дори Кол-центрове и се занимават главно с телефонни измами в Щатите и в другите англоговорящи страни. Според интервюта с няколко от тях, за един ден правят по 280 разговора (това е норматив), от които се хваща обикновено една риба, има дни с 2 и дори с 3 риби. Дори един такъв разговор се проведе пред камерите. Бизнеса е за милиарди долари, а всеки измамник годишно си докарва по няколко милиона долара.
Във втората част на филма се разказва за измамниците в Израел. Там са високотехнологични измамници с офиси в небостъргачи, стотици сътрудници и т.н. Пак се говори за хиляди такива фирми. Тяхната схема за измами са WEB сайтове или Мейл измами. Например създават WEB сайт за някаква уж финансова услуга с много голяма доходност и след това се реклама по мейл или в социалните мрежи и така си набират лапнишарани, които да им дадат няколко хиляди долата за управление. И според сайта се симулира, че човека започва да печели много и той внася още и още пари. И когато го усетят, че вече няма пари за довнасяне, го измамват като симулират, че си е загубил парите. Този, с когото беше интервюто, разказа за случай, при който е прибрал от някакъв автомобилен монтьор в щатите 300 000 долара и най-накрая му е върнал само 30 000, като автомонтьора така и не разбрал, че е измамен. Толкова перфектно им е измислена схемата, че наистина повечето от жертвите не разбират, че са измамени. А индустрията пак е за милиарди долари.
Част от FOREX брокерите също са измамници. Например InstaForex. Там също се лепят доста лапнишарани и губят десетки хиляди. И въобще съществуват стотици различни измамни схеми, с които да се прибират големи суми пари от лапнишарани, каквито са процент от населението. Дори и в България - баби изхвърлят десетки хиляди през прозореца, или пък наскоро в новините имаше за една схема, според която успяват да излъжат хора да изтеглвт десетки и стотици хиляди банков заем и после да ги дадат в ръцете на измамниците без документ..
В eBay има измамници и дори веднъж и мене ме измамиха с един дрон за 1500$. Симулираха всичко така, щото да изглежда наред, и дори ми изпратиха тракинг номер за куриерска фоiрма с WEB сайт, в който се виждаше, че дрона пътува към мене. И когато се усетих, че нещо не е наред, вече беше изтекъл броя на дните, през които има защита от eBay за връщане на парите. Също така са ме мамили от Ali Express да получа стока, която не отговаря на заявенните параметри (SD карти, SSD дискове, и т.н.). Измамиха ме от ИнстаФорекс и като започнах да се жалвам на форума им просто ме BАН-наха. Измамиха ме в един сайт, според който уж наемам капацитет за копане на биткойн. Една сутрин просто открих, че акаунта ми не съществува. Просто го бяха изтрили или забранили. Направих опит да се жалвам на съпорта, но глас в пустиня. В момента Barbaron от форума е лапнал кукичката, и не може да му повярва, че ще го измамят. Или пък когато с компютъра си копаех Monero - ами в един прекрасен ден разбрах, че някой ми е изтеглил от акаунта всичко изкопано, ДО ден днешен не знам как е успял да го направи при положение, че съм IT специалист и съм много на ти с компютрите, и въпреки това някой е успял да проникне, да ми открадне Private Key-я и да ми изтегли изкопаните Monero. И последно - мамил ме е и човек от форума - Piramid от Горна Оряховица - нагъл измамник, който и до ден днешен пише във форума и ми се подиграва колкото и пъти да напиша, че ми дължи пари.
Въобще светът около нас гръмжи от безскурпулни и нагли измамници, и човек колкото и да е внимателен и колкото и да се пази, пак от време на време му се случва да го измамят. Аз уж съм много внимателен, но сега като си спомня как 5-6 пъти съм се хващал, започвам да разбирам как лесно измамват обикновените хора, които в интернет използват само една единствена парола от типа 12345678 ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Sancta simplicitas…
Кога ще се събуди този народ не е ясно.
Коментар
-
Ако искат вайбър и уотсъп и изпращат някакъв линк, е 100% измама, защото с тези приложения могат да проникнат в телефона на човек и в мобилното му банкиране.
.......
А откъде знаят, че имаш мобилно банкиране?
Може би, когато търсиш познанство - след името си задължително декламираш: банка, парола за достъп..., освен недвижимите имоти, които си "купил с инвестиционна цел"...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеОще един клип, който дава огромно количество интимна информация както за жените, така и за мъжете ...
като в ония виц за кастрирания /в твоя случай е друго/ котаракпрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
В какъв смисъл дали става?Писаха ми няколко чужденки, явно имат интерес към мен,но не съм им отговорил. Така че това е възможност за запознанства.препоръка е
Коментар
-
Понякога от ф.б. профила личи, че е фейк. С перфектни снимки, с малко снимки и приятели.
каква снимка си качилпрепоръка е
Коментар
-
В какъв смисъл дали става?Писаха ми няколко чужденки, явно имат интерес към мен,но не съм им отговорил. Така че това е възможност за запознанства.
Коментар
-
От Тик Ток става ли нещо, или е само за убиване на време?
- 1 like
Коментар
-
И аз съм му дал този съвет .Сега съм се регистрирал в Тик ток и постоянно ми пишат разни чужденки и то прилично изглеждащи.Като няма вариант за България да търси в чужбина.
Коментар
Коментар