Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Знанията никому не са навредили. Зубрим сега за постоянен и променлив ток и за аналогови и дигитални вериги. Вие си хортувайте.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Знанията никому не са навредили. Зубрим сега за постоянен и променлив ток и за аналогови и дигитални вериги. Вие си хортувайте.
Коментар
-
Знанията никому не са навредили.
Ако знае това, би имал още по-голям импулс да учи: не е излишно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Детето се кефи, защото знае тънкостта при намирането на еквивалентното съпротивление при паралелно свързване!Хитрак! Събират се НЕ стойностните на съпротивленията, а реципрочните им стойности!
. Зубрим сега за постоянен и променлив ток и за аналогови и дигитални вериги. Вие си хортувайте.
Коментар
-
Превеждам ти така, че не ме съди за терминологията: дадени са три типа вериги: “серийна”, при която имаш 4 величини: съпротивление, интензитет, волтаж и мощност, където общата сума е резултат от сбора на съответните величини по веригата.
Паралелна верига (може би “успоредна” е по-добър превод на български), пак с тези четири величини, но изчислени различно и смесена верига, която е микс от тези елементи.
Това е едната тема, която Санчо Панса обожава. Другата се казва “Електричеки и електронни компоненти на веригите”, които са генератори, рецептори, проводници и защитни и контролни елементи (по мои спомени “прекъсвачи” на български). Следват картинки с обозначения.
Електронните компоненти са: кондензатори, транзистори, диоди, лед.
После имаш цветови кодове за видове съпротивления: 13 цветови кода и таблично представяне.
После променливи съпротивления и потенциометри
Променливи съпротивления със светлина и температура
И още и ощеХитрак! Събират се НЕ стойностните на съпротивленията, а реципрочните им стойности!
Коментар
-
Първоначално изпратено от representjah
Аз съм твърдо против извиненията и от три години от устата ми не е излизала думата "извинявай". И едва ли ще излезе скоро. Извиненията водят до още извинения, цикъла се върти. Да си чул случайно Тръмп да е използвал фразата "sorry". Няма и да я чуеш. Не че Главния Герой прилича по нещо на Тръмп. Идеята ми е друга, Главният Герой вече стана ясен на целия форум колко струва.
Но да продължим с по-интересната част, много обичам да бъда прав. Да направя следващите прогнози:
1. Следващият на който ще му избият чивиите и ще покаже "истиннската" си същност е безимен. Фрустрацията се трупа в него, първите признаци се появиха. До 60 дни (2 месеца, той ще напише обидни думи към женската част на форума). Залагам 100 лева, ако някой иска да покрие залога - да пише и да се разберем на кого да пратим парите от форума и той ще обяви победителя след изтичането на срока.
2. Новата "кандидатка" на Главния Герой ще избяга са 200 км/час до 30 дни след срещата с избранника. Добре де, може и с 60 км/ч, няма да ставаме дребнави. Залагам 50 лева от днешна дата. Доказателствата ще ги има в бъдещето, няма да спре да се оплаква момчето, я.
3. "Връзката" на Бай Стамен и Кристина, няма да същестува до 90 дни от днешна дата. Харесвам Бай Стамен, ама като чуя мъж над 30 години да говори за "влюбване" и "любов" ми става ясно какво ще се случи. Имаше и доста смущаващи неща и от негова и нейна страна които се изписаха. Не че не си пасват - перфектни са един за друг, просто таква любов гърми бързо и ярко. Залог - 100 лева.
Някой мераклия да ми вземе парите?
Аз съм кандидат да заложа срещу твоите предвиждания, но залогът ти е малък. Предлагам твоите залози по точки 1 и 2 - умножени по 10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
При променливия ток имаме верига с активно съпротивление с индуктивност и с капацитет.В повечето случаи имаме смесени вериги и се смята импеданс.Да не са му включили и комплексни числа при смятане на ел вериги.Щото едно съпротивление може да бъде записано във вида 4+J5
Паралелна верига (може би “успоредна” е по-добър превод на български), пак с тези четири величини, но изчислени различно и смесена верига, която е микс от тези елементи.
Това е едната тема, която Санчо Панса обожава. Другата се казва “Електричеки и електронни компоненти на веригите”, които са генератори, рецептори, проводници и защитни и контролни елементи (по мои спомени “прекъсвачи” на български). Следват картинки с обозначения.
Електронните компоненти са: кондензатори, транзистори, диоди, лед.
После имаш цветови кодове за видове съпротивления: 13 цветови кода и таблично представяне.
После променливи съпротивления и потенциометри
Променливи съпротивления със светлина и температура
И още и ощеLast edited by Selena; 17.06.2020, 17:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Да бе да, давай сега фитилиТо остава и преходни процеси в нелинейни вериги в нестационарни режими да са им пуснали и съвсем ще увехнем във форума
Коментар
-
При променливия ток имаме верига с активно съпротивление с индуктивност и с капацитет.В повечето случаи имаме смесени вериги и се смята импеданс.Да не са му включили и комплексни числа при смятане на ел вериги.Щото едно съпротивление може да бъде записано във вида 4+J5То остава и преходни процеси в нелинейни вериги в нестационарни режими да са им пуснали и съвсем ще увехнем във форума
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеФормули и задачки за съпротивление, три вида електрически вериги. Признавам, че точно на този предмет не обърнахме внимание, а преподавателят се оказа с голямо его.
Коментар
-
Учебникът е пълна еклектика. Когато драмата приключи ще попрепиша съдържанието - миш маш от теми с машинно чертане почти с програми като аутокад, основи на компютърното програмиране, роботика и накрая доста елементарна електротехника, имаше и още неща изобщо миш каквато е и цялата местна образователна система.
Формули и задачки за съпротивление, три вида електрически вериги. Признавам, че точно на този предмет не обърнахме внимание, а преподавателят се оказа с голямо его. Темите за електротехника са само част от целия миш маш. За останалите простотийки сме подготвени.
Коментар
-
Селенка любопитен съм отрочето каква електротехника учи щото си мисля че е физика
Формули и задачки за съпротивление, три вида електрически вериги. Признавам, че точно на този предмет не обърнахме внимание, а преподавателят се оказа с голямо его. Темите за електротехника са само част от целия миш маш. За останалите простотийки сме подготвени.Last edited by Selena; 17.06.2020, 17:37.
Коментар
-
Не се хаби, той още не е осъзнал, че е чичко. Сложно е да си на 15 затворен в тяло на 40. В Испания си има лаф за подобни случаи - от пубертета в климактериума (мъжки или женски).
Бог помага, но в кошара не вкарва.
Коментар
Коментар