IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
    не може ли да спрете с тия знания, че ме заболя главата.
    Тоя лаф само от дами съм го чувАл...

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Знанията никому не са навредили . Зубрим сега за постоянен и променлив ток и за аналогови и дигитални вериги. Вие си хортувайте.
      Selena, събираш ток за да удряш после токчета по паважа?
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• не може ли да спрете с тия знания, че ме заболя главата.

Коментар

Знанията никому не са навредили . Зубрим сега за постоянен и променлив ток и за аналогови и дигитални вериги. Вие си хортувайте.
          Така де - и аналоговите и цифрови сигнали са част от системата за управление на двигателя..

Коментар

Знанията никому не са навредили .
            Пак си права! А тия знания намират приложение и в автомобилите: съвременната EMS - системата за контрол на двигателя..., в горивните инжекциони....

Ако знае това, би имал още по-голям импулс да учи: не е излишно!

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Детето се кефи, защото знае тънкостта при намирането на еквивалентното съпротивление при паралелно свързване! Хитрак! Събират се НЕ стойностните на съпротивленията, а реципрочните им стойности!

Коментар

Превеждам ти така, че не ме съди за терминологията: дадени са три типа вериги: “серийна”, при която имаш 4 величини: съпротивление, интензитет, волтаж и мощност, където общата сума е резултат от сбора на съответните величини по веригата.

Паралелна верига (може би “успоредна” е по-добър превод на български), пак с тези четири величини, но изчислени различно и смесена верига, която е микс от тези елементи.

Това е едната тема, която Санчо Панса обожава. Другата се казва “Електричеки и електронни компоненти на веригите”, които са генератори, рецептори, проводници и защитни и контролни елементи (по мои спомени “прекъсвачи” на български). Следват картинки с обозначения.

Електронните компоненти са: кондензатори, транзистори, диоди, лед.

После имаш цветови кодове за видове съпротивления: 13 цветови кода и таблично представяне.

После променливи съпротивления и потенциометри

Променливи съпротивления със светлина и температура

И още и още
                Детето се кефи, защото знае тънкостта при намирането на еквивалентното съпротивление при паралелно свързване! Хитрак! Събират се НЕ стойностните на съпротивленията, а реципрочните им стойности!

Коментар

• Първоначално изпратено от representjah

Аз съм твърдо против извиненията и от три години от устата ми не е излизала думата "извинявай". И едва ли ще излезе скоро. Извиненията водят до още извинения, цикъла се върти. Да си чул случайно Тръмп да е използвал фразата "sorry". Няма и да я чуеш. Не че Главния Герой прилича по нещо на Тръмп. Идеята ми е друга, Главният Герой вече стана ясен на целия форум колко струва.

Но да продължим с по-интересната част, много обичам да бъда прав. Да направя следващите прогнози:

1. Следващият на който ще му избият чивиите и ще покаже "истиннската" си същност е безимен. Фрустрацията се трупа в него, първите признаци се появиха. До 60 дни (2 месеца, той ще напише обидни думи към женската част на форума). Залагам 100 лева, ако някой иска да покрие залога - да пише и да се разберем на кого да пратим парите от форума и той ще обяви победителя след изтичането на срока.
                  2. Новата "кандидатка" на Главния Герой ще избяга са 200 км/час до 30 дни след срещата с избранника. Добре де, може и с 60 км/ч, няма да ставаме дребнави. Залагам 50 лева от днешна дата. Доказателствата ще ги има в бъдещето, няма да спре да се оплаква момчето, я.
                  3. "Връзката" на Бай Стамен и Кристина, няма да същестува до 90 дни от днешна дата. Харесвам Бай Стамен, ама като чуя мъж над 30 години да говори за "влюбване" и "любов" ми става ясно какво ще се случи. Имаше и доста смущаващи неща и от негова и нейна страна които се изписаха. Не че не си пасват - перфектни са един за друг, просто таква любов гърми бързо и ярко. Залог - 100 лева.

Някой мераклия да ми вземе парите?

Аз съм кандидат да заложа срещу твоите предвиждания, но залогът ти е малък. Предлагам твоите залози по точки 1 и 2 - умножени по 10.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

При променливия ток имаме верига с активно съпротивление с индуктивност и с капацитет.В повечето случаи имаме смесени вериги и се смята импеданс.Да не са му включили и комплексни числа при смятане на ел вериги.Щото едно съпротивление може да бъде записано във вида 4+J5
                    Превеждам ти така, че не ме съди за терминологията: дадени са три типа вериги: “серийна”, при която имаш 4 величини: съпротивление, интензитет, волтаж и мощност, където общата сума е резултат от сбора на съответните величини по веригата.

Паралелна верига (може би “успоредна” е по-добър превод на български), пак с тези четири величини, но изчислени различно и смесена верига, която е микс от тези елементи.

Това е едната тема, която Санчо Панса обожава. Другата се казва “Електричеки и електронни компоненти на веригите”, които са генератори, рецептори, проводници и защитни и контролни елементи (по мои спомени “прекъсвачи” на български). Следват картинки с обозначения.

Електронните компоненти са: кондензатори, транзистори, диоди, лед.

После имаш цветови кодове за видове съпротивления: 13 цветови кода и таблично представяне.

После променливи съпротивления и потенциометри

Променливи съпротивления със светлина и температура

И още и още
                    Last edited by Selena; 17.06.2020, 17:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Да бе да, давай сега фитили То остава и преходни процеси в нелинейни вериги в нестационарни режими да са им пуснали и съвсем ще увехнем във форума
                      А че ме разсмиваш ми някои сме учили преходни процеси в ЕЕС два семестъра.Изчисляване на токове на къси съединения и устоичивост на ЕЕС...Там ако знаеш какво е смятане.Всяка една трифазна система може да се разложи на система с права обратна и нулева последователност.Токове с права обратна и нулева последователност.

Коментар

При променливия ток имаме верига с активно съпротивление с индуктивност и с капацитет.В повечето случаи имаме смесени вериги и се смята импеданс.Да не са му включили и комплексни числа при смятане на ел вериги.Щото едно съпротивление може да бъде записано във вида 4+J5
                        Да бе да, давай сега фитили То остава и преходни процеси в нелинейни вериги в нестационарни режими да са им пуснали и съвсем ще увехнем във форума

Коментар

Формули и задачки за съпротивление, три вида електрически вериги. Признавам, че точно на този предмет не обърнахме внимание, а преподавателят се оказа с голямо его.
                          Има си и формули, които се прилагат при голямо его...

Коментар

Учебникът е пълна еклектика. Когато драмата приключи ще попрепиша съдържанието - миш маш от теми с машинно чертане почти с програми като аутокад, основи на компютърното програмиране, роботика и накрая доста елементарна електротехника, имаше и още неща изобщо миш каквато е и цялата местна образователна система.

Формули и задачки за съпротивление, три вида електрически вериги. Признавам, че точно на този предмет не обърнахме внимание, а преподавателят се оказа с голямо его. Темите за електротехника са само част от целия миш маш. За останалите простотийки сме подготвени.

Коментар

Селенка любопитен съм отрочето каква електротехника учи щото си мисля че е физика
                              Учебникът е пълна еклектика. Когато драмата приключи ще попрепиша съдържанието - миш маш от теми с машинно чертане почти с програми като аутокад, основи на компютърното програмиране, роботика и накрая доста елементарна електротехника, имаше и още неща изобщо миш каквато е и цялата местна образователна система.

Формули и задачки за съпротивление, три вида електрически вериги. Признавам, че точно на този предмет не обърнахме внимание, а преподавателят се оказа с голямо его. Темите за електротехника са само част от целия миш маш. За останалите простотийки сме подготвени.
                              Last edited by Selena; 17.06.2020, 17:37.

Коментар

Не се хаби, той още не е осъзнал, че е чичко . Сложно е да си на 15 затворен в тяло на 40. В Испания си има лаф за подобни случаи - от пубертета в климактериума (мъжки или женски).

Бог помага, но в кошара не вкарва.
                                Преди няколко години си говорим с един колега в София и гледам го нещо не е на кеф викам му кво става бе човек а той до оня ден кат се прибирам вечер от работа децата пред блока ми викаха здрасти чичо Тошко снощи се прибирам и един пампаец ми вика здрасти дядо Тошко....Аз обаче се пошегувах и му викам да знаеш децата са истински и никога не бъркат...Годините си минават ставаме батковци чичковци дядовци....Не можем да спрем времето

Коментар

Working...
                                X