Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Хммм, "ежедневие, битовизъм, рутина"... и лаптоп...
Тия дни опитах да дам "рецепта" срещу бича на безразличието и "рутината" в съвременните отношения между... половете...
Рецепти се дават за всичко. Всеки предписва рецепти, защото е уверен, че знае точната формула (на живота). Такава формула наистина не съществува. На финала - есяка "рецепта" се превръща във фарс.
Все пак, на вниманието на една дама, която опитва да обобщи свои впечатления (и наблюдения) от живота, който кипи край нея...
Приехме, че Тя е само страничен наблюдател...
Рецептата:
1. Вземате един мъж, когото познавате и в когото (по някакви причини) безрезервно вярвате. (опссс, чакай, че се препъваме още в самото начало!..., ама защо се препъвате?..., не вярвате, че има много такива?..., поставяте под съмнение своите качества на добър анализатор, привлекателна дама..., други ваши качества...?... )
2. Директно казвате на тоя мъж, че искате да купите жилище, в околността на неговото, около района на неговото местообитание, като няма да му пречите (разбираме - да му пречите в живота), а ще ви бъде достатъчно САМО понякога да пиете заедно с него кафе или чай...
3. Съставете списък на мъжете, на които бихте направили подобно предложение.
Рецептата... Аз си мисля, че такива жени не съществуват, но се колебая... Сигурно това мислят и дамите: кой пък беше този, че да се поставям в жертва, а не - да си живея живота?
За кой, от многото ни животи ставаШЕ дума, уважаеми дами? Сигурен съм, че познавате поне един такъв мъж в живота си (настоящият мъж)..., ама вие, надали сте така сигурна (в другите)...
Кафе или чай... Ще видим тая работа. В общият случай жената не се "венчае" за територия, нито пък - за квадратура.
С извинения за офтотик-а.(не забравяйте, че ме търпите по силата на нечии правила!)

Коментар