IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Мислиш ли, че модераторите могат да различат кое е за жените и кое - не? Всичко на този свят се случва в името на жената. Без жените светът щеше да бъде населен само от чекиджии.
    По-скоро мъжете щяха да правят, както му вика Евго, "нереден секс".

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Има една интересна книга с доста преиздания: https://www.ozone.bg/product/48-te-z...tv-rdi-korici/

Една от историите визира животът на небезизвестната мадам дьо Помпадур. Ненадмината в използването на въображението и символите. Въртяла го Луи XV на малкия си пръст.

Препоръчвам. Изключително умна за времето си жена.
      Сега си я пускам на сторитела, изглежда интересна. Благодаря за споделянето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение

Ако Арана, Пачанга и Пинокио искат да нищят въпроси на езотериката, мен лично ще ме спечелят като читател.
        Хубаво ще е това да се случва в отделна тема, най-малкото, защото модераторите ще почнат да трият постове, които не са по темата за жените.
        Мислиш ли, че модераторите могат да различат кое е за жените и кое - не? Всичко на този свят се случва в името на жената. Без жените светът щеше да бъде населен само от чекиджии.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
          Бая сте изписали, докато ме нямаше. Отде я черпите тая информация?
          Ако Арана, Пачанга и Пинокио искат да нищят въпроси на езотериката, мен лично ще ме спечелят като читател. Моите познания по темата са доста оскъдни и свързани главно с източни учения.
          Хубаво ще е това да се случва в отделна тема, най-малкото, защото модераторите ще почнат да трият постове, които не са по темата за жените.
          Last edited by Kaizen9; 14.05.2023, 21:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
            Бая сте изписали, докато ме нямаше. Отде я черпите тая информация?
            Съчиняваме си я.

Коментар

• Бая сте изписали, докато ме нямаше. Отде я черпите тая информация?

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Самообучаващи неща сме , има примери за хора расли в непривична среда . И да ,кошерният мозък е наличен , "принципа на стоте маймуни" , имаме връза с родЪт -произходът , имаме връзка и със всички останали нещица, "ходещи" по "земята"
                Ние се самообучаваме в един много ограничен интервал, защото самообучаването е в контекста на Разумната Вселена, а не на нас. Защото ако кривнем да се самообучаваме в грозна посока, просто ще престанем да съществуваме, тъй като има по-висш порядък от този, който ние бихме могли да постигнем поради нашето самообучаване. В същия този ограничен интервал е и нашият Избор. Има тонове книги, изписани за Избора - имаме ли го или не. Да, имаме го, но той е толкоз ограничен, че задоволява само нашите примитивни представи за осъществяването му - какво да ядеш, какво да пиеш, да обрулиш ли съседката, да напсуваш ли шефа. В един по-висш порядък нашият Избор е обречен да бъде детерминиран.

Коментар

Дали се самообучаваме? Да, ние така го чувстваме, но не е ли измамно това чувство? Възможно ли е да сме някаква невронна мрежа, своеобразна, разбира се, която работи по начин, по който е дирижирана, от Твореца, да речем?
                  Самообучаващи неща сме , има примери за хора расли в непривична среда . И да ,кошерният мозък е наличен , "принципа на стоте маймуни" , имаме връза с родЪт -произходът , имаме връзка и със всички останали нещица, "ходещи" по "земята"

Коментар

E тук вече незнам, според мен сме самообучаващи се нещица , какви , незнам ,защо , пак незнам .....
                    Дали се самообучаваме? Да, ние така го чувстваме, но не е ли измамно това чувство? Възможно ли е да сме някаква невронна мрежа, своеобразна, разбира се, която работи по начин, по който е дирижирана, от Твореца, да речем? Изглежда ние сме някакви приемници, в този смисъл, опроводяваме нечии вселенски управленски начинания. Но едва ли така механистично, както сее опитваме да си го обясним. Вероятно става въпрос за разумен свят, за една Разумна Вселена, но не по начина, по който ние разбираме понятието "разум". И тази невронна мрежа има свойството да се развива, но не от самосебе си, а в контекста на казаното за Разумната Вселена. За хора като посочените адепти, Христос и Буда, които са се докосвали до разбирането на това нещо, са разбрали, че един от ключовете за достигане на по-далечни от нашата реалност селения е Любовта, чистотата на духа на човека. Това предпоставя, че ние сме преди всичко духовни същества, а не винтове и гайки от някаква ръждясала Божествена механика.
                    Last edited by pinoccio; 14.05.2023, 16:28.

Коментар

Ако беше гинеколог, щеше да говориш за флуктуации на матката и това би бил задоволителен отговор. Въпросът е - какъв е този код, на каква машина е писан, ние изкуствен интелект ли сме?
                      E тук вече незнам, според мен сме самообучаващи се нещица , какви , незнам ,защо , пак незнам .....
                      Матрицата е дискретно послание от подсъзнанието , Юнг в началото на века ги говори нещата , Буда преди няколко века, Христос също ..... сложното е просто , но представата е ограничена от кода, аз затова ти казвам , флукуациите нашепват .... подсъзнанието също . Сетивата като част от заданието са за да ограничават и да служат !
                      Last edited by pa4anga; 14.05.2023, 16:17.

Коментар

В тази програмна среда сме , усещането е на база кода чрез който сме създадени и който е част от програмния ред на средата . Флуктуациите са показно ,примерно ....
                        Ако беше гинеколог, щеше да говориш за флуктуации на матката и това би бил задоволителен отговор. Въпросът е - какъв е този код, на каква машина е писан, ние изкуствен интелект ли сме? Много хора са повлияни от филма "Матрицата". Но това е само един прочит, който в разсъжденията просто отива отвъд нашата реалност. В същото време тази наша реалност е доста примитивна предвид примитивните пет сетива, с които я възприемаме. Така че там, отвъд, е възможно нещата да са доста по-сложни от обяснението на един програмист. Ние сега сме в четвъртата индустриална революция и ще пълним обясненията за отвъдното с примитивните ни представи, произтичащи от нея като знание. Някога гравитацията е била обяснявана с ябълката на Нютон. После Айнщайн извади ОТО и я изгриза със все семките.
                        Last edited by pinoccio; 14.05.2023, 16:11.

Коментар

Мислиш ли, че има някакво движение? Ако погледнеш застиналото минало и застиналото бъдеще като неподвижни перспективи от една страна, като погледнеш сегашното като мигновено преминаване на едното в другото от друга страна - как точно го виждаш това движение? Изглежда, че май нищо не мърда и сме в мъртвата хватка на някаква статична картина, окачена в хола на Твореца. Как получаваме това усещане за движение?
                          В тази програмна среда сме , усещането е на база кода чрез който сме създадени и който е част от програмния ред на средата . Флуктуациите са показно ,примерно ....

Коментар

Не съм съгласен , да познаваш механизмите не е достатъчно . Човек е движен от несъзнаваното , а там свободата е не хлъзгава а парадоксална . И под свобода нямам в предвид осъзнаването а изход .
                            Мислиш ли, че има някакво движение? Ако погледнеш застиналото минало и застиналото бъдеще като неподвижни перспективи от една страна, като погледнеш сегашното като мигновено преминаване на едното в другото от друга страна - как точно го виждаш това движение? Изглежда, че май нищо не мърда и сме в мъртвата хватка на някаква статична картина, окачена в хола на Твореца. Как получаваме това усещане за движение?

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Първо следва да ги познаваш, а да го овладееш вече е фаза две. Респект ако дотам си стигнал. Аз засега ги опознавам.
                              Да съм стигнал, колко да съм стигнал .Да кажем ,че вс проблем е възможност ....

Коментар

Не съм съгласен , да познаваш механизмите не е достатъчно . Човек е движен от несъзнаваното , а там свободата е не хлъзгава а парадоксална . И под свобода нямам в предвид осъзнаването а изход .
                                Първо следва да ги познаваш, а да ги овладееш и ползваш вече е фаза две. Респект ако дотам си стигнал. Аз засега ги опознавам.
                                Last edited by Arana; 14.05.2023, 14:57.

Коментар

Working...
                                X