Първоначално изпратено от Vergil1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
То има и друг един "стандарт", че мъжът кара автомобилите за ремонти, обслужване и смяна на гуми, че той ремонтира малките проблеми в дома и организира майсторите за ремонт на големите, че подържа всякаква битова техника, било да се почистят филтри на миална или пералня или да се смени торбичка на прахосмукачка, да се закарат килими на пране. Който има къща, няма да види съпругата с лопатата за сняг или резачката за клони или тримера за трева. Ама това е стандарт, а като жената върши нещо в домакинството е "патриархия" хехе
По-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието ми е делегирал всички права, когато иде на дума за разправии с дюлгери, зидари, мазачи и паркетаджии.. Преди няколко години дори се качих на покрива на гаражите да приема обекта, така да се каже.
Както и преди съм писала, не трябва всички да се слагат под общия знаменател - както жените, така и мъжете.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Принципно ако се захванем така, то на сметката на мъжа веднага можем да припишем и поддръжка на минимум 1 автомобил + поддръжка на жилище/къща. И то става не семейство, а счетоводство.
Разбирам, че не си съгласна с положението на Миро, но да допуснем, че това е форумна интерпретация и нещата не са чак толкова крайни в реалността.
Отделно, че отношението на жената към имуществото и поддържането на реда в него говори много за нея. За мъж е допустимо разхвърлена къща, но за жена - говори много лошо.
Вместо да си почивам след работа. Ама това сигурно означава да не вършиш нищо. Когато има някакъв проблем с техника или по къщата пак аз се занимавам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
То има и друг един "стандарт", че мъжът кара автомобилите за ремонти, обслужване и смяна на гуми, че той ремонтира малките проблеми в дома и организира майсторите за ремонт на големите, че подържа всякаква битова техника, било да се почистят филтри на миална или пералня или да се смени торбичка на прахосмукачка, да се закарат килими на пране. Който има къща, няма да види съпругата с лопатата за сняг или резачката за клони или тримера за трева. Ама това е стандарт, а като жената върши нещо в домакинството е "патриархия" хехе
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Ако съпругата върши само домакинската и не работи и не се внася в бюджета, е друго. Хващаш ли разликата?
Дайте верно да го изчистим тоя двоен стандарт. Ало лирическият герой е пет деца, жена му набожна до скубя и той ги храни всичките плюс свекървата аз млъквам.
Сега ако лирическият герой е само с две деца, жена му и работи и той в къщи нищо не пипва, той е късметлия, че бе съм наблизо.
Разбирам, че не си съгласна с положението на Миро, но да допуснем, че това е форумна интерпретация и нещата не са чак толкова крайни в реалността.
Отделно, че отношението на жената към имуществото и поддържането на реда в него говори много за нея. За мъж е допустимо разхвърлена къща, но за жена - говори много лошо.
- 1 like
Коментар
-
Ако съпругата върши само домакинската и не работи и не се внася в бюджета, е друго. Хващаш ли разликата?
Дайте верно да го изчистим тоя двоен стандарт. Ало лирическият герой е пет деца, жена му набожна до скубя и той ги храни всичките плюс свекървата аз млъквам.
Сега ако лирическият герой е само с две деца, жена му и работи и той в къщи нищо не пипва, той е късметлия, че бе съм наблизо.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Въпросът е кой е по-разочарован от това положение. Щото мен идеално ме устройва, че съпругата ми се грижи за домакинството.
А теб дали те устройва семейният ти живот?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Няма общи правила, които да важат за всички двойки/семейства.
Всеки тук излага своите виждания за разпределяне на семейните задължения, но всеки от нас е различен, с различни потребности, виждания за живота, и срещу всеки от нас стои различен човек.
- 2 Харесвания
Коментар
-
А тъкмо стана интересно...
Много едностранчиво се гледа. Жена която върши домакинската работа е за съжаление. А пък мъж който храни цяло семейство, било подвиг. Дайте да изчистим тоя двоен стандарт, че много несправедлив ми иде...
Дайте верно да го изчистим тоя двоен стандарт. Ако лирическият герой е пет деца, жена му набожна до скубя и той ги храни всичките плюс свекървата аз млъквам.
Сега ако лирическият герой е само с две деца, жена му и работи и той в къщи нищо не пипва, той е късметлия, че бе съм наблизо.Last edited by Arana; 27.06.2023, 20:16.
- 1 like
Коментар
-
Тц. В случая друго дразни.
Какво общо имаш с мен,та чак и да те дразни?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение
Има жени, на които им харесва да се грижат за домакинството и да угаждат на мъжа си, като това не ги натоварва.
Естествено мъжът отсреща трябва да е мъж, а не някой лентяй, който да пие бира и да пуши цигари пред телевизора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение
Има жени, на които им харесва да се грижат за домакинството и да угаждат на мъжа си, като това не ги натоварва.
Естествено мъжът отсреща трябва да е мъж, а не някой лентяй, който да пие бира и да пуши цигари пред телевизора.
- 3 Харесвания
Коментар
-
10 години брак с пералнята е скучно явление.
А разговаряте ли?
- 1 like
Коментар
-
Евала Евгич, ама с друго впечатление бях останал. Че си бил по-свит и не си проявявал дързост и инициатива, та са отмъквали колежки под носа ти.
Та след като казваш, че не си цепил басма, какво те накара да се "пречупиш"? И вместо да продължиш напред и нагоре, реши да го караш по-кротко?
Самите ми колежки не бяха много читави и се опознаваха с изпаднали чужденци от Интернет, както разказа Ратко,
Аз и сега съм твърд и си гоня целите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Имаше риск и мен да ме "нападнат" там смръдливи цигани,
Аз съм Ви разказвал, че на 20+ бях огън, с високо ниво на хормоните, не цепех басма на никой и държах на истината и справедливостта.
Вземах си изпитите с високи оценки и не съм ходил на повишителни никога.
През 1998 г. съм ходил дори в Ловешкия съд, за да може дядо ми да ни прехвърли къщата на село и правото да премине от него към нас.
И се карах с леля ми, която използваше яко баща ми. И тя ми викаше: "Дано те вземат войник. Там ще те оправят."
Та след като казваш, че не си цепил басма, какво те накара да се "пречупиш"? И вместо да продължиш напред и нагоре, реши да го караш по-кротко?
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар