IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Така е-на 50 години съм и досега мама и тате ме издържаха с пенсиите си,едната учителска,другата минималната.
    Въй.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Не. Тази фраза означава, че човекът, който я произнася има собствен кодекс на честта го прилага. Уважавайки другите и без да ги унижава.

Не означава и даване на съвет. Означава, че даден индивид се ръководи от свой набор от принципи, които предопределят поведението му.

Като негатив, че си от Пазарджик си го приемал само ти. Причините явно са си някакви твои. Аз нямам нищо общо.

Прави впечатление, че каквото и да ти каже който и да е събеседник ти винаги го тълкуваш сякаш някой иска да те обиди или унижи. Замисли се над това.
      Толкова може, "разследващият полЮцай".

Коментар

Тая фраза означава, че някой с повече знания, обноски и така нататък да учи някой неук или незнаещ как да се държи в обществото.
        И е унизителна за тоя, спрямо който се прилага.
        Непоискани съвети не приемам.
        А и ти многократно си изтъквала като негатив ,че не живея в голям град-София или Мадрид. Негатив е единствено,че в тия градове има повече възможности за развитие, а не че не съм там се оформил като личност.
        Невеж си, малкия. Пълна трагедия. Ама "властен". И смях и грях.

Коментар

• Фразата „Noblesse oblige“ (на френски) означава буквално:

„Благородството задължава“

Тази фраза изразява идеята, че човек, който притежава висок обществен статус, богатство, власт или благородство, има и морално задължение да действа достойно, да бъде пример за поведение и да помага на по-слабите или нуждаещите се.

В съвременен смисъл:

Използва се не само за аристокрация, но и за всяка отговорна позиция – например:
          • Ако си лидер, трябва да бъдеш честен и да служиш на другите.
          • Ако си богат, трябва да бъдеш щедър и състрадателен.
          • Ако си уважаван човек, трябва да се държиш с етика и достойнство.
          Ако искаш, мога да ти дам и пример от литературата или историята, където се прилага този принцип.
          Last edited by Selena2024; 14.07.2025, 20:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
            Хубу, ама кой ще да е Бойчо Огнянов?

За Кириак Стефчов си имам кандидат.

И за чорбаджи Йордан .

Аз съм, разбира се хаджи Ровоама ))))) главна калугерица и сплетница на селото (noblesse oblige), само остава да поясним чрез ИИ какво точно е значението на фразата
            Last edited by Selena2024; 14.07.2025, 20:56.

Коментар

• ама тук и благороднички ли имало
              а как си мечтаят всички те за някой не прекалено благороден
              който няма да им се хваша на капризите
              и ще им даде точно каквото търсят
              без да си признават
              препоръка е

Коментар

Прави впечатление, че каквото и да ти каже който и да е събеседник ти винаги го тълкуваш сякаш някой иска да те обиди или унижи. Замисли се над това.

Коментар

Тая фраза означава, че някой с повече знания, обноски и така нататък да учи някой неук или незнаещ как да се държи в обществото.
                  А и ти многократно си изтъквала като негатив ,че не живея в голям град-София или Мадрид. Негатив е единствено,че в тия градове има повече възможности за развитие, а не че не съм там се оформил като личност.
                  Не. Тази фраза означава, че човекът, който я произнася има собствен кодекс на честта го прилага. Уважавайки другите и без да ги унижава.

Не означава и даване на съвет. Означава, че даден индивид се ръководи от свой набор от принципи, които предопределят поведението му.

Като негатив, че си от Пазарджик си го приемал само ти. Причините явно са си някакви твои. Аз нямам нищо общо.

Last edited by Selena2024; 14.07.2025, 20:21.

Коментар

В грешка си. А грешката идва от фразата “благородството задължава”, която пак тълкуваш погрешно.

Няма значение кой къде живее. Има значение само кой какъв човек е.
                    Last edited by mirodes; 14.07.2025, 19:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Бат Миро има други приоритети, за работа не го търси
                      Така е-на 50 години съм и досега мама и тате ме издържаха с пенсиите си,едната учителска,другата минималната.
                      Last edited by mirodes; 14.07.2025, 19:46.

Коментар

Жертва на какво да съм?Пука ми на дедовия кой какво мисли за друг човек в зависимост от това къде живее.
                        За теб е много важно затова го отбелязвам.
                        В грешка си. А грешката идва от фразата “благородството задължава”, която пак тълкуваш погрешно.

Няма значение кой къде живее. Има значение само кой какъв човек е.

Коментар

Нищо общо нема. Аз принципно от Пазарджик съм с много добри впечатления.

Нема да ми се изкарваш пак жертва.
                          Жертва на какво да съм?Пука ми на дедовия кой какво мисли за друг човек в зависимост от това къде живее.
                          За теб е много важно затова го отбелязвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

aaa, тоя мустак задължително ще се хареса на евго
                            Гаранция

Коментар

Специално за Миро и Евго:

https://youtube.com/shorts/nLH2i42Ix...6k-7cEmIptJmN4

Татко Казим вика жена си, която му е под носа, щото обикновено стои права като наказана и му слугува. Достопочтеното анадолско семейство обаче се мести в модерен Истамбул, където, о анатема, жените седят и се хранят заедно с мъжете си.

По навик татко Казим пак я овиква, преди да се усети, че тя се храни заедно с него. Навик, пусти навици.

Това тук долу специално за мирето ))))

https://youtube.com/shorts/cdv1rKIbn...F5fmrupvZZ82sU
                              aaa, тоя мустак задължително ще се хареса на евго
                              препоръка е

Коментар

• Специално за Миро и Евго:

Сучене на мустак по анадолски:

https://youtube.com/shorts/nLH2i42Ix...6k-7cEmIptJmN4

Татко Казим вика жена си, която му е под носа, щото обикновено стои права като наказана и му слугува. Достопочтеното анадолско семейство обаче се мести в модерен Истамбул, където, о анатема, жените седят и се хранят заедно с мъжете си.

По навик татко Казим пак я овиква, преди да се усети, че тя се храни заедно с него и о, аллах седи баш насреща. Навик, пусти навици.

Това тук долу специално за мирето ))))

https://youtube.com/shorts/cdv1rKIbn...F5fmrupvZZ82sU
                                Last edited by Selena2024; 14.07.2025, 16:57.

Коментар

Working...
                                X