Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Не. Тази фраза означава, че човекът, който я произнася има собствен кодекс на честта го прилага. Уважавайки другите и без да ги унижава.
Не означава и даване на съвет. Означава, че даден индивид се ръководи от свой набор от принципи, които предопределят поведението му.
Като негатив, че си от Пазарджик си го приемал само ти. Причините явно са си някакви твои. Аз нямам нищо общо.
Прави впечатление, че каквото и да ти каже който и да е събеседник ти винаги го тълкуваш сякаш някой иска да те обиди или унижи. Замисли се над това.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Тая фраза означава, че някой с повече знания, обноски и така нататък да учи някой неук или незнаещ как да се държи в обществото.
И е унизителна за тоя, спрямо който се прилага.
Непоискани съвети не приемам.
А и ти многократно си изтъквала като негатив ,че не живея в голям град-София или Мадрид. Негатив е единствено,че в тия градове има повече възможности за развитие, а не че не съм там се оформил като личност.
- 1 like
Коментар
-
Фразата „Noblesse oblige“ (на френски) означава буквално:
„Благородството задължава“
Тази фраза изразява идеята, че човек, който притежава висок обществен статус, богатство, власт или благородство, има и морално задължение да действа достойно, да бъде пример за поведение и да помага на по-слабите или нуждаещите се.
В съвременен смисъл:
Използва се не само за аристокрация, но и за всяка отговорна позиция – например:- Ако си лидер, трябва да бъдеш честен и да служиш на другите.
- Ако си богат, трябва да бъдеш щедър и състрадателен.
- Ако си уважаван човек, трябва да се държиш с етика и достойнство.
Last edited by Selena2024; 14.07.2025, 20:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
За Кириак Стефчов си имам кандидат.
И за чорбаджи Йордан.
Аз съм, разбира се хаджи Ровоама))))) главна калугерица и сплетница на селото (noblesse oblige), само остава да поясним чрез ИИ какво точно е значението на фразата
Last edited by Selena2024; 14.07.2025, 20:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнениеПрави впечатление, че каквото и да ти каже който и да е събеседник ти винаги го тълкуваш сякаш някой иска да те обиди или унижи. Замисли се над това.
Коментар
-
Тая фраза означава, че някой с повече знания, обноски и така нататък да учи някой неук или незнаещ как да се държи в обществото.
А и ти многократно си изтъквала като негатив ,че не живея в голям град-София или Мадрид. Негатив е единствено,че в тия градове има повече възможности за развитие, а не че не съм там се оформил като личност.
Не означава и даване на съвет. Означава, че даден индивид се ръководи от свой набор от принципи, които предопределят поведението му.
Като негатив, че си от Пазарджик си го приемал само ти. Причините явно са си някакви твои. Аз нямам нищо общо.
Прави впечатление, че каквото и да ти каже който и да е събеседник ти винаги го тълкуваш сякаш някой иска да те обиди или унижи. Замисли се над това.Last edited by Selena2024; 14.07.2025, 20:21.
- 2 Харесвания
Коментар
-
В грешка си. А грешката идва от фразата “благородството задължава”, която пак тълкуваш погрешно.
Няма значение кой къде живее. Има значение само кой какъв човек е.
А и ти многократно си изтъквала като негатив ,че не живея в голям град-София или Мадрид. Негатив е единствено,че в тия градове има повече възможности за развитие, а не че не съм там се оформил като личност.Last edited by mirodes; 14.07.2025, 19:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Бат Миро има други приоритети, за работа не го търсиLast edited by mirodes; 14.07.2025, 19:46.
Коментар
-
Жертва на какво да съм?Пука ми на дедовия кой какво мисли за друг човек в зависимост от това къде живее.
За теб е много важно затова го отбелязвам.
Няма значение кой къде живее. Има значение само кой какъв човек е.
- 1 like
Коментар
-
Нищо общо нема. Аз принципно от Пазарджик съм с много добри впечатления.
Нема да ми се изкарваш пак жертва.
За теб е много важно затова го отбелязвам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
aaa, тоя мустак задължително ще се хареса на евго
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнениеСпециално за Миро и Евго:
https://youtube.com/shorts/nLH2i42Ix...6k-7cEmIptJmN4
Татко Казим вика жена си, която му е под носа, щото обикновено стои права като наказана и му слугува. Достопочтеното анадолско семейство обаче се мести в модерен Истамбул, където, о анатема, жените седят и се хранят заедно с мъжете си.
По навик татко Казим пак я овиква, преди да се усети, че тя се храни заедно с него. Навик, пусти навици.
Това тук долу специално за мирето))))
https://youtube.com/shorts/cdv1rKIbn...F5fmrupvZZ82sUпрепоръка е
Коментар
-
Специално за Миро и Евго:
Сучене на мустак по анадолски:
https://youtube.com/shorts/nLH2i42Ix...6k-7cEmIptJmN4
Татко Казим вика жена си, която му е под носа, щото обикновено стои права като наказана и му слугува. Достопочтеното анадолско семейство обаче се мести в модерен Истамбул, където, о анатема, жените седят и се хранят заедно с мъжете си.
По навик татко Казим пак я овиква, преди да се усети, че тя се храни заедно с него и о, аллах седи баш насреща. Навик, пусти навици.
Това тук долу специално за мирето))))
https://youtube.com/shorts/cdv1rKIbn...F5fmrupvZZ82sULast edited by Selena2024; 14.07.2025, 16:57.
- 1 like
Коментар
Коментар