IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ни всяка трета,а ВСЯКА жена в България се пребива.ВСЕКИ ДЕН.Сутрин,обед и вечер.И.през нощта.
    Според грантаджийските НПО.Или според БХК,който номинираха убиецът Фриймън за Човек на годината.
    А в ЕСЧП са сороски храненици.
    Тези може и да са пристрастни, но от материалчето разбирам, че даже не водим официална статистика на смъртните случаи.

Замисли се по този повод.

Коментар

Какво се случва?Остава си да живее със съпруга и децата. Втори път я пребива и втори път тя отрича. Да не би насила да я махнат от жилището, в което живеят?При положение, че тя нито се оплаква, нито иска да се махне.
      И не знам точно колко са жените убити от мъжете си,ама убитите мъже са в пъти повече.
      Убити от съпругите или партньорките си? Би ли пояснил?

Тогава пропада тезата, че уредбата е прекрасна. Не е. Има още работа за вършене.

Не убивай вестоносеца.
      Last edited by Arana; 17.12.2022, 16:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
        Според неофициалните данни през 2021 г. в България най-малко 22 жени са убити от мъже и почти във всички случаи заподозрени за убийството са техни партньори, съпрузи, синове. Официална статистика за тези убийства обаче липсва.

Държавата не събира и данни за случаите на домашно насилие и насилие, основано на пола. Според различни проучвания една на всеки три жени е преживяла физическо и/или сексуално насилие.

Заради бездействието си в борбата срещу домашното насилие България е осъждана няколко пъти от Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург.
        Ни всяка трета,а ВСЯКА жена в България се пребива.ВСЕКИ ДЕН.Сутрин,обед и вечер.И.през нощта.
        Според грантаджийските НПО.Или според БХК,който номинираха убиецът Фриймън за Човек на годината.
        А в ЕСПЧ са сороски храненици.
        Last edited by mirodes; 17.12.2022, 16:39.

Коментар

• Според неофициалните данни през 2021 г. в България най-малко 22 жени са убити от мъже и почти във всички случаи заподозрени за убийството са техни партньори, съпрузи, синове. Официална статистика за тези убийства обаче липсва.

Държавата не събира и данни за случаите на домашно насилие и насилие, основано на пола. Според различни проучвания една на всеки три жени е преживяла физическо и/или сексуално насилие.

Заради бездействието си в борбата срещу домашното насилие България е осъждана няколко пъти от Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31941395.html
          Last edited by Arana; 17.12.2022, 16:36.

Коментар

Жената се поставя под наблюдение от специален социален отдел. Сещай какво се случва при рецидив.

Не става въпрос за резултата след първото дело, където съдията също може да прецени от събраните доказателства, че ще постанови ограничителна заповед.

Тук в пловдивския случай ти липсват два елемента: сигнал от доктора + последващо наблюдение от социалните.

Имаш ли идея колко умрели жени има за 2022 от домашно насилие? Води ли се такава статистика у нас?

Помня, че беше пускал някаква статистика по друг повод.
            Какво се случва?Остава си да живее със съпруга и децата. Втори път я пребива и втори път тя отрича. Да не би насила да я махнат от жилището, в което живеят?При положение, че тя нито се оплаква, нито иска да се махне.
            И не знам точно колко са жените убити от мъжете си,ама убитите мъже са в пъти повече.

Коментар

Хахаха-и как ще докажат от кого са нанесени ударите?Идва жената и казва,че мъжът й не я е бил,той също отрича. Свидетели няма.По подозрения обвинения не се повдигат,нито се издават присъди.
              Жената се поставя под наблюдение от специален социален отдел. Сещай какво се случва при рецидив.

Не става въпрос за резултата след първото дело, където съдията също може да прецени от събраните доказателства, че ще постанови ограничителна заповед.

Тук в пловдивския случай ти липсват два елемента: сигнал от доктора + последващо наблюдение от социалните.

Имаш ли идея колко умрели жени има за 2022 от домашно насилие? Води ли се такава статистика у нас?

Помня, че беше пускал някаква статистика по друг повод.

Коментар

С експертизи, които се назначават от следствен съдия/прокурор по бг системата и як надзор от социалните.

Един тип са нараняванията от “падане по стълбите” и друг тип от пребиване с ракета за тенис.

Хайде и ти да спреш с глупостите.
                Хахаха-и как ще докажат от кого са нанесени ударите?Идва жената и казва,че мъжът й не я е бил,той също отрича. Свидетели няма.По подозрения обвинения не се повдигат,нито се издават присъди.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Вие тук сте като на кафе: да прекарате времето, да научите клюки, да се забавлявате, избиване на комплекси.....и т.н.

Нямам нужда никой да ме дондурка, коментарите на някой колеги са много полезни, други не са. ОК?
                  А ти защо си тук ?

Коментар

Стига глупости-щом някоя жена не каже, че е насилена ,естествено, че няма как да получи закрила.Да кажем подава сигнал лекарят,че има съмнение за пребита жена. Отива полицията при нея и я разпитва. Тя отрича, че е бита. Разпитват и мъжът й.Той също отрича, че я е бил.Е как ще се докаже подобно нещо като става без свидетели вкъщи и жертвата твърди,че не е бита?А и да се докаже, че е бита няма доказателства кой го е направил. Няма съд в света, който да осъди насилника в тая ситуация.
                    С експертизи, които се назначават от следствен съдия/прокурор по бг системата и як надзор от социалните.

Един тип са нараняванията от “падане по стълбите” и друг тип от пребиване с ракета за тенис.

Хайде и ти да спреш с глупостите.
                    Last edited by Arana; 17.12.2022, 16:12.

Коментар

Хоп, прочетох го закончето, което имаме от точно четири странички. Ето какво пише:

Чл. 4. (1) В случай на домашно насилие пострадалото лице има право да се обърне към съда за защита.
                      (2) (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) В случаите, когато има данни за опасност за живота или здравето на пострадалото лице, то може да подаде и молба до органите на Министерството на вътрешните работи за предприемане на мерки съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи.
                      (3) По искане на пострадалото лице всеки лекар е длъжен да издаде документ, в който писмено да удостовери констатираните от него увреждания или следи от насилие.

Демек, ако самата жертва не поиска, никой не ѝ помага. Докторът няма никакви задължения, въпреки, че вижда ясно, че това е пребита жена.

После има някакви неясни разпоредби за някакви “програми” и “курсове” и дотам. Мъка.

Като капак наш Миро ми казва, че всичко е тип топ и се “чудел” на такива жени.
                      Стига глупости-щом някоя жена не каже, че е насилена ,естествено, че няма как да получи закрила.Да кажем подава сигнал лекарят,че има съмнение за пребита жена. Отива полицията при нея и я разпитва. Тя отрича, че е бита. Разпитват и мъжът й.Той също отрича, че я е бил.Е как ще се докаже подобно нещо като става без свидетели вкъщи и жертвата твърди,че не е бита?А и да се докаже, че е бита няма доказателства кой го е направил. Няма съд в света, който да осъди насилника в тая ситуация.

Коментар

В България има практика при всеки случай, при който има съмнение за насилие, независимо дали е домашно или не,лекарите от Спешна помощ да звънят в полицията. Не знам дали нормативно е определено това,но знам,че звънят дори и някой пациент като напусне болницата самоволно.
                        Освен това всяко лице,което е пострадало от престъпление ,има право на безплатна психологична помощ според Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления. Така че се изказваш, без да имаш и най-малко понятие каква е практиката в България.
                        Ти ми кажи друго - как е възможно едва сега травматологът на голям град като Пловдив спокойно да заявява по новините, че това не е първият път на побой на тази пациентка? Сливи ли е имал в устата досега?

Просто ти показвам кое може да се подобри.

”практиката” ще я разуча не е проблем. Просто има неща, които се набиват на очи и не го приемай като някаква лична критика.
                        Last edited by Arana; 17.12.2022, 15:55.

Коментар

• Хоп, прочетох го закончето, което имаме от точно четири странички. Ето какво пише:

Чл. 4. (1) В случай на домашно насилие пострадалото лице има право да се обърне към съда за защита.
                          (2) (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) В случаите, когато има данни за опасност за живота или здравето на пострадалото лице, то може да подаде и молба до органите на Министерството на вътрешните работи за предприемане на мерки съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи.
                          (3) По искане на пострадалото лице всеки лекар е длъжен да издаде документ, в който писмено да удостовери констатираните от него увреждания или следи от насилие.

Демек, ако самата жертва не поиска, никой не ѝ помага. Докторът няма никакви задължения, въпреки, че вижда ясно, че това е пребита жена.

После има някакви неясни разпоредби за някакви “програми” и “курсове” и дотам. Мъка.

Като капак наш Миро ми казва, че всичко е тип топ и се “чудел” на такива жени.
                          Last edited by Arana; 17.12.2022, 15:54.

Коментар

Опа. Никога не съм “плюла” по България. В нито един мой пост. Модературата ми е свидетел. Пък и ти си тука от точно пет минути, така че ти е неверно твърдението.

Казвам ти къде какво е направено като мерки. Сега ако приемаш това лично и първосигнално не е мой проблем.

По конкретния случай - има ли текст докторите като видят пребита жена да сигнализират прокуратурата?

Ще ме караш да ровя сега.

Друго - къде са псохолозите? Къде е уредбата? Топлата вода ли ще откриваме?

Или жените са си виновни както при актрисата дето 5 години мълчала?
                            В България има практика при всеки случай, при който има съмнение за насилие, независимо дали е домашно или не,лекарите от Спешна помощ да звънят в полицията. Не знам дали нормативно е уредено това,но знам,че звънят дори и някой пациент като напусне болницата самоволно.
                            Освен това всяко лице,което е пострадало от престъпление ,има право на безплатна психологична помощ според Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления. Така че се изказваш, без да имаш и най-малко понятие каква е практиката в България.
                            И аз по никакъв начин не оправдавам насилие над жени и никога не съм писал, че актрисата е виновна. Напротив-защитих я в коментарите си,но типично в твой стил ме обвиняваш в противното.
                            Last edited by mirodes; 17.12.2022, 15:55.

Коментар

Ами за разлика от теб,която само плюеш по България от чужбина, аз се занимавам със случаи на насилие над жени.И твърдя,че защитата на тия жени законодателно и на практика е много добре уредена. Наказателните производства за домашно насилие са под надзора на главният прокурор, което означава, че всеки месец наблюдаващите прокурори дават отчет как се развива разследването и няма как да неглижират подобни случаи. Законът за защита от домашно насилие също дава много добра закрила.Въпросът е,че много жени отново се връщат при насилника, други си сменят показанията и в такива случаи няма как да им се помогне като те не съдействат на полиция, прокуратура, съд и адвокатите.
                              А домашното насилие над жени изобщо не е толкова често срещано както се преекспонира от грантаджийските медии и НПО с цел да получат грантове за хиперболизиран проблем.
                              Опа. Никога не съм “плюла” по България. В нито един мой пост. Модературата ми е свидетел. Пък и ти си тука от точно пет минути, така че ти е неверно твърдението.

Казвам ти къде какво е направено като мерки. Сега ако приемаш това лично и първосигнално не е мой проблем.

По конкретния случай - има ли текст докторите като видят пребита жена да сигнализират прокуратурата? Защо докторът, който е казал, че това не е първо посещение на тази жена не е подал сигнал? Ще му се потърси отговорност?

Знам аз, че имаме уредба.

Ще ме караш да ровя сега.

Друго - къде са псохолозите? Къде е уредбата? Топлата вода ли ще откриваме?

Или жените са си виновни както при актрисата дето 5 години мълчала?
                              Last edited by Arana; 17.12.2022, 15:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

селенка страда от синдрома "аз съм от дълго време на запад"
                                те затова изскачат малоумници, ама западноевропейски, които държат дъщерите си по 20 години в мазето и ги забременяват.
                                масови убийци, които се правят на полицаи и затриват с десетки деца, самите деца застрелват съучениците си регулярно.
                                как са станали такива, да не би, живеейки в нормални семейства? питам аз и отговор не искам.
                                но не, то при нас на балканите сме насилници.
                                Не ми туряй думи в устата. Казвам къде какво се прави.

Диваци има навсякъде. Диващина тоже. Въпросът е как се воюва с диващината.

Онези с мадамите по дупките са великите австрийци, белгийци, датчани - там да си се оправят.

По моите ширини национален спорт е директно да се трепят, но се взеха мерки и има по-малко жертви.

Ама ако искаш спирам да приказвам.
                                Last edited by Arana; 17.12.2022, 16:17.

Коментар

Working...
                                X