Първоначално изпратено от Kaizen9
Разгледай мнение
Отново стигнахме до изходната точка (нарича се Общи условия за застраховане) Никой застраховател НЕ създава условия, които да противоречат на ЗАКОНА и.... Колко пъти още трябва да напиша това, за да зацепим в материята, приятел?
Хайде пак: буквално застрахователите преписват ЗАКОНА.
КОЙ твори ЗАКОНА? Парламентът.
КОЙ избира Парламента? Ясно е.
Срещу кого недоволстваме? Срещу себе си като избиратели.
По същество (имаш и лайк от "разбиращ" те):
Хайде да опитаме да разберем нещата, които НЕ четем, а? Не е трудно, вярвай ми!

1. Предна броня е ударена вляво и ти претендираш ОСНОВАТЕЛНО за това да бъдеш обезщетен.
2. Застрахователят прави задължителен оглед и заснема щетата на бронята.
3. Отдел ликвидация трябва да заснемат автомобила, вкл. по диагоналите! Защо се прави това?
4.пише го в Общите условия.... (приключвам с обясненията за петокласници, които вече са спецове в застраховането...

Е, защо собственикът НЕ се е грижил като добър стопанин за имущество, което е застраховал?
По-разбираемо: защо не е завел щетата от дясната страна на бронята? Нарушил е Общите условия... (писна ми да повтарям, но петокласникът вече зацепва)...

5. По същият ДЕЙСТВАЩ Закон (условия, парламент и глупави избиратели, които не знаем кого изпращаме в парламента) - всяка последваща щета редуцира плащането, нещо повече!!! , дори застрахователят може да откаже плащане, защото НЕ сме се грижили за имуществото, за което той е поел отговорност!
Уффф, писна ми да обяснявам какво пише в закона. Нали си бил на стаж в Съда? Ми, как се произнасяш, без да си чел закона?
КО да ти кажа, междувременно разбрах твоята гледна точка!
Всички застрахователни компании ни цакат с топла бира!
(да приключвам спора и да ти поставя лайка си - така се прави е нета! ..., с законът е врата в полето... разбира се - за всички млади и зелени...)

Коментар