If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Кера Тамара няма деца, вкл. от Султан Мурад. Обаче била любима жена на султана и до днес е почитана от турците. Тя е спомогнала да няма жестокости над българите в първите години на робството.
Знам, Евго. Историята ми е слабост. Но когато се говори за династия, винаги се има предвид поколението на даден род, който управлява държава, племе и т.н.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Много са добри българките пък всеки втори брак завършва с развод.Имам поне 20 разведени познати и нито един не се ожени повторно.Пък не им липсват жени за секс. Явно не е чак толкова добра перспективата отново да се оженят за българки.
В блока ми има един разведен мъж, между моите и двоите години.
Ожени се през 2000 г., бяха хубава двойка, имат и голям син.
Пичът каза, че 23 г. е бил под турско робство. Сега живее сам в апартамента си, все още изглежда много добре, висок, без корем. И не влачи мадами, въпреки че би могъл. Каза, че не използва социалните мрежи.
Та всеки си има някаква драма. Важното е да има репродукция. Харесвам мнението и стратегията на Кубрат и Тервел,
Много са добри българките пък всеки втори брак завършва с развод.Имам поне 20 разведени познати и нито един не се ожени повторно.Пък не им липсват жени за секс. Явно не е чак толкова добра перспективата отново да се оженят за българки.
През последните 30 години във Франция са регистрирани средно около 130 000 развода годишно. Тази цифра обаче крие значителни колебания: пикът е достигнат през 2005 г. със 155 000 развода, докато през 2020 г. броят на разводите спада до 78 000, главно поради пандемията.
Въпреки че разводът по взаимно съгласие без съдия представлява повече от половината от всички разводи (55 %), този показател е 30 % за „развода на основание приемане на принципа на разпадане на брака“, 10 % за развода на основание трайно увреждане на брачната връзка и 7 % за развода на основание вина.
Що се отнася до основанията за развод, изневярата е на първо място в списъка. Всъщност 30 % от разводите са причинени, пряко или косвено, от явна или скрита изневяра, следвани от домашното насилие и жестокото поведение (пристрастия, ревност). Тази тройка е следвана от несъвместимост между двойката (планове, бъдеще, отглеждане на деца), парични проблеми, работа и накрая роднини.
Възрастовата група, в която разводите са най-често срещани, е между 39 и 59 години. Хората на четиридесет и петдесет години са причина за повече от половината от всички разводи всяка година (64 %). На възрастните хора (над 60 години) се падат 15 %. При хората над 70-годишна възраст този процент спада до по-малко от 1 %. На хората под 30 години се падат едва 10 %.
Жена ми (инж.к.т.н.) подскочи и каза:
"Тоя ... да си провери родословното дърво !
Има нещо турско / мюсюлманско в репликите му "
Ще се учудиш колко много мислят като него без имат нещо турско или мюсюлманско въобще. Вчера имах потресаващ случай на простотия в съдебна зала. Не ми се приказва.
Иначе сме номер едно в Европа по жени с технически специалности и аз се гордея с нашите жени.
Малко по-обстойно за Кера Тамара, че нещо ми се губи на коя династия е дала начало?
Наздраве!
Кера Тамара няма деца, вкл. от Султан Мурад. Обаче била любима жена на султана и до днес е почитана от турците. Тя е спомогнала да няма жестокости над българите в първите години на робството.
Знаете ли, че пред Средновековието български принцеси, княгини и царици са били женени за чуждестранни владетели и някои от тях са дали начало на чужди династии - Кера Тамара, Доротея Българска, и една от дъщерите на Самуил.
Малко по-обстойно за Кера Тамара, че нещо ми се губи на коя династия е дала начало?
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Знаете ли, че пред Средновековието български принцеси, княгини и царици са били женени за чуждестранни владетели и някои от тях са дали начало на чужди династии - Кера Тамара, Доротея Българска, и една от дъщерите на Самуил.
Една комшийка на 46 г е завършила Габровския технически университет. Обаче не ги учат на хубави неща там. Не е оправна, не е практична. Дори не знае как да стяга майстори, които е ангажирала. Дори не е подредена.
Подозирам, че в този вуз ги учат на еснафство и икономии,
Жена в технически университет ми прилича на мъж в училище за балет. Не че няма такива откачалници ...
Имах един колега в университета от Габрово.Тоя пич потвърждаваше всички клишета за пестеливостта на габровци.Веднъж на един купон донесе бутилка водка и каза,че трябва да съберем пари и да я платим,щото я бил взел от бара на баща си.Друг път ми даде пари назаем и аз с тях го черпих в едно заведение.
Една комшийка на 46 г е завършила Габровския технически университет. Обаче не ги учат на хубави неща там. Не е оправна, не е практична. Дори не знае как да стяга майстори, които е ангажирала. Дори не е подредена.
Подозирам, че в този вуз ги учат на еснавство и икономии,
ЕснаФство. Те икономиите в Габрово са на друго ниво
Подозирам, че в този вуз ги учат на еснавство и икономии,
Коментар