Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
- 6 Харесвания
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
На мен ми прави много лошо впечатление, масово хората в София се мислят за буржоа, всички са много напудрени и пухкави ако мога така да се изразя. Да не се обидят хората от София - естествено, че нямам предвид всички но по заведения и молове ми прави много лошо впечатление това и е масово. Всяка втора жена е поне с напомпани "джуки", намазана с 2кг грим по лицето, всичко трябва да е много показно, едно такова чалгаджииско ми лъха. Мъжете пък всичките са във филма да гледат лошо и да са големи батки, и при мъже и жени всичко трябва да е много марково. Не знам едно такова много повърхностно ми изглежда всичко. Масово разговорите се въртят все около материални неща усмивки няма много-много освен ако нещо не се блъснеш в някой за едно извинете. Гледам да ходя възможно по-рядко.
За много години,
Това, което казваш, наистина е така. Още преди повече от 15 г. един професор по право от СУ (лека му пръст) беше казал: "Опошле народът".
В блоковете няма хубави отношения между комшии както по времето на НРБ. Тогава садяха рози пред блоковете и беше много чисто в общите части. И канеха по рожденни дни по комшийски. Сега нито е чисто, нито някой те кани на рожден ден.
Все пак, в СФ не всички са с големи заплати - нито всички мъже са мускулести и татуирани, нито всички жени са барбита с богат гардероб.
Аз съм наблюдавал кой какво купува в супермаркета - пенсионерите са по-скромни, но почти всички много пълнят количките и имат пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
На мен ми прави много лошо впечатление, масово хората в София се мислят за буржоа, всички са много напудрени и пухкави ако мога така да се изразя. Да не се обидят хората от София - естествено, че нямам предвид всички но по заведения и молове ми прави много лошо впечатление това и е масово. Всяка втора жена е поне с напомпани "джуки", намазана с 2кг грим по лицето, всичко трябва да е много показно, едно такова чалгаджииско ми лъха. Мъжете пък всичките са във филма да гледат лошо и да са големи батки, и при мъже и жени всичко трябва да е много марково. Не знам едно такова много повърхностно ми изглежда всичко. Масово разговорите се въртят все около материални неща усмивки няма много-много освен ако нещо не се блъснеш в някой за едно извинете. Гледам да ходя възможно по-рядко.
но мъжете сме повечето нормални
само пачанчо гледа лошопрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
не е до ливадите, а до чипът.. иди в изток и виж каква поза е там.. докторската и тн..
култът към тухлите прави така, че хора притежаващи няколко тухли се вживяват е ролята на манхатънски милионери
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
гледал е някоя тв реклама колегата
иначе бях я позабравил тази дума...бренди...
Преди години ми се наложи да давам бакшиш за добре свършена работа, та прочетох това, онова по въпроса, свързано с Хенеси, Мартел и Реми Мартен.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Ти, доколкото си спомням си физик. От друга страна - нерде винен дестилат, нерде малцов такъв!?!?
Всъщност, /пляс по челото/, забравих, че с теб коментари не разменям.
На Острова не са умеели да дестилират и са купували дестилата от Франция, което в някаква степен подтвърждава легендата, която предадох.
Не съм физик и нямам представа, защо не говориш с мен и какво си забравила или помниш.
През дедовия ми е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнениеКогато френците са можели да дестилират, инглезите не са.
Умението на дестилация идва февропа от юг, от арабските ал-химици, които са правели ал-кохол, и стига до мъгливия Албион на север доста по-късно, и, докато са чакали да се научат, инглезите са внасяли винен дестилат от френците, като тази търговия е била изключителен монопол на кралското семейство, извличали са духа (spirit) на виното и за продукта си са одирали кожи, образно казано.
Моме.
Всъщност, /пляс по челото/, забравих, че с теб коментари не разменям.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Тази легенда може да бъде вярна, ако се отнася за брендито. Никак не е подходяща за уискито. Едното се получава от винен дестилат, а другото от зърнен. Губи ми се някъде пресечната точка.
Колкото до торфа ... Мисля, че на времето са опушвали не самите бъчви, а с торф са изсушавали малца и така уискито е придобивал специфичен вкус. Предполагам, че в Шотландия на места все още спазват тази технология, но това по-скоро са бутикови дестилерии.
Наздраве!
Умението на дестилация идва февропа от юг, от арабските ал-химици, които са правели ал-кохол, и стига до мъгливия Албион на север доста по-късно, и, докато са чакали да се научат, инглезите са внасяли винен дестилат от френците, като тази търговия е била изключителен монопол на кралското семейство, извличали са духа (spirit) на виното и за продукта си са одирали кожи, образно казано.
Моме.Last edited by Turbolan; 18.12.2023, 21:26.
- 1 like
Коментар
-
Тази легенда може да бъде вярна, ако се отнася за брендито. Никак не е подходяща за уискито. Едното се получава от винен дестилат, а другото от зърнен. Губи ми се някъде пресечната точка.
Колкото до торфа ... Мисля, че на времето са опушвали не самите бъчви, а с торф са изсушавали малца и така уискито е придобивал специфичен вкус. Предполагам, че в Шотландия на места все още спазват тази технология, но това по-скоро са бутикови дестилерии.
Наздраве!
иначе бях я позабравил тази дума...бренди...препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение
Означава "Стария контрабандист".
Легендата казва, че уискито се е получило при потапяне в морето на бурета контрабанден френски винен дестилат около бреговете на Англия.
Така контрабандистите изчаквали удобен момент да ги вдигнат на повърхността и прекарат на брега. Може да е траело месеци.
Буретата били от френски ликьор; после ги опушвали за маскировка с торф, най-евтиното гориво тогава.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zeifod Разгледай мнение
Взимайте японските
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Книгите, които купих, са класически и се учат в 10-ти и 11-ти клас и във Вуза (Война на световете, Машината на времето, Граф Монте Кристо и т.н.). Смятам да прочета доста от тях постепенно.
Предприемачески дух наистина имам, макар и да не е с огромен замах,
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Изглежда имаш предприемачески нюх, а се занимаваш да пълниш библиотеката със стари книги.
Предприемачески дух наистина имам, макар и да не е с огромен замах,
Коментар
-
Мерси за инфото.
Скъпото уиски ми е подарък за безплатна услуга, която правих.
И му спестих поне 300 лв.
Old Smuggler е евтино, но не е лошо, има и по-евтини.
Коментар
-
Мерси за инфото.
Скъпото уиски ми е подарък за безплатна услуга, която правих.
И му спестих поне 300 лв.
Old Smuggler е евтино, но не е лошо, има и по-евтини.
Коментар
Коментар