IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Аз ги имам отпреди 7 години.То.от тях ми започнаха всички проблеми.Няма общо с диетата.
    Проблема не е в киселината,а че навлиза в хранопровода и гърлото .Аз и напълнях и пуснах шкембе. Сега.отслабвам и се моля това да е причината за киселините.Иначе съм пътник.

Без да съм лекар, ПОЧТИ съм сигурен, че проблемът е в хиаталната херния, за която пише Арана.
    "Шкембето", самО по себе си - ВЕРОЯТНО няма да е голям проблем, но това може да е довело до другата, по често срещана херния.
    Такъв проблем съм решавал с баща ми. След операция на хернията (долу) - проблемите с хиаталната херния изчезнаха.

Вероятно коремните мускули, регистриращи хернията долу, чрез връзката с диафрагмата - влияят на хранопровода, преди храната да постъпи в стомаха.

По горната логика: първо се проверява за наличие на херния долу. Хирургът ще отхвърли или ще потвърди казаното. С 2-3 хиляди лв. се надявам да станеш като нов, но "шкембето" едва ли ще претърпи промяна.
    Last edited by mikomikov; 17.05.2024, 07:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Надъхал се с разни сектански диети . На младини могат да вършат работа в известна степен но като одъртееш и вече си имаш проблеми, ефекта е обратен.

През няколко години са на мода различни крайни диети. Сега примерно е фастинг диетата.
      ​​​​​
      Маниите и модите са взели повече жертви от светата религията казват по иберийските земи.

Самонадеяността е страшна работа. В комбинация с невежеството е смъртоносна.
      Last edited by Selena2024; 17.05.2024, 00:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Сода + вода + кисело мляко.

Сух глад е най-голямата идиотщина = водата разрежда киселините, а липсата ѝ ги увеличава.

Трябва ти алкална среда.

Биология въобще учил ли си?

Не публикувай така самонадеяно разни експерименти.

Ще вземе някой глупак да ги осъществи.

Именно картофите ще ти успокоят стомаха. Варени не пържени.

С възрастта метаболизмът се забавя. Приеми вече, че си на 49 и спри с идиотщините.
        Надъхал се с разни сектански диети . На младини могат да вършат работа в известна степен но като одъртееш и вече си имаш проблеми, ефекта е обратен.

През няколко години са на мода различни крайни диети. Сега примерно е фастинг диетата.
        ​​​​​
        Last edited by Майстора233; 17.05.2024, 00:38.

Коментар

Няма общо с диетата. Дори когато гладувам се обострят много Днес направих 24 часа сух глад, но заради.киселините препратих гладуването.Имам някакви проблеми с мускулите, които отделят стомаха от хранопровода и за съжаление не мога да ги оправя. Дано да са от шкембето,щото бременните жени имат киселини заради изпъкналия си корем.Трябва да сваля поне 8-9 кила. С гладуване ги свалях за 5-6 дни,ама сега явно ще търся друг начин. Лошото.е,че въпреки че много се движа по 7-8 километра на ден правя с разходки,това не се отразява на теглото ми.Егати парадокса-преди се молеха да напълнея,сега да отслабна.
          Сода + вода + кисело мляко.

Сух глад е най-голямата идиотщина = водата разрежда киселините, а липсата ѝ ги увеличава.

Трябва ти алкална среда.

Биология въобще учил ли си?

Не публикувай така самонадеяно разни експерименти.

Ще вземе някой глупак да ги осъществи.

Именно картофите ще ти успокоят стомаха. Варени не пържени.

С възрастта метаболизмът се забавя. Приеми вече, че си на 49 и спри с идиотщините.

От какво се причинява ГРБ?
          Когато се храните, храната преминава от устата в стомаха през тръба, наречена хранопровод. На долния край на хранопровода има пръстен от мускули, наречен долен езофагеален сфинктер (ДЕС). ДЕС действа като еднопосочна клапа позволявайки храна да преминава в стомаха. Нормално ДЕС се затваря веднага след преглъщане за да предотврати връщането на богатите на киселина стомашни сокове към хранопровода. ГРБ се появява, когато ДЕС не работи правилно и позволява на киселината да изтече обратно и да изгори долната част на хранопровода. Това води до дразнене и възпаление , което се усеща като киселини и може да увреди хранопровода.

Какво допринася за ГРБ?
          Някои хора се раждат със слабост на сфинктера (ДЕС). Мазна или лютива храна, някои лекарствени средства, тясно облекло, тютюнопушене, консумация на алкохол, тежко физичско натоварване или промяна в положението на тялото (например лягане или навеждане) може също да доведе до отпускане на ДЕС, което причинява рефлукс. При много пациенти с ГРБ се намира хиатална херния дори и без да има усещане за „киселини“.

Как се лекува ГРБ?
          ГРБ се лекува в три последователни стъпки:

1. Промяна в стила на живот

В много случаи с промяна в диетата и приемане на антиацидни препарати могат да се намалят честотата и тежестта на симптомите. Може да помогне и загубата на тегло, прекратяване на тютюнопушенето и консумацията на алкохол, както и промяна в режима на хранене и сън.

https://pirogov.eu/bg/gastroezofagea...-grb_p451.html

А нашичкият лирически герой препоръчва мазни меса … щото така командорел в пещерата неандерталецът …
          Last edited by Selena2024; 17.05.2024, 00:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Ейй, човек да не се изгъбарка, много докачливи станаха всички!

Вместо да се засмее и подмине..........

пп
            Какво пък му е полезно на маслото?

Витамин А

Коментар

Може да ги имаш от преди 7 години ,но сега са се обострили.
              Проблемите в стомашно чревният трак винаги има нещо общо с диетата . Най малкото могат да повлият положително при влошаване.
              ​​​​​
              Няма общо с диетата. Дори когато гладувам се обострят много Днес направих 24 часа сух глад, но заради.киселините препратих гладуването.Имам някакви проблеми с мускулите, които отделят стомаха от хранопровода и за съжаление не мога да ги оправя. Дано да са от шкембето,щото бременните жени имат киселини заради изпъкналия си корем.Трябва да сваля поне 8-9 кила. С гладуване ги свалях за 5-6 дни,ама сега явно ще търся друг начин. Лошото.е,че въпреки че много се движа по 7-8 километра на ден правя с разходки,това не се отразява на теглото ми.Егати парадокса-преди се молеха да напълнея,сега да отслабна.
              Last edited by mirodes; 16.05.2024, 23:33.

Коментар

Аз ги имам отпреди 7 години.То.от тях ми започнаха всички проблеми.Няма общо с диетата.
                Може да ги имаш от преди 7 години ,но сега са се обострили.
                Проблемите в стомашно чревният трак винаги има нещо общо с диетата . Най малкото могат да повлият положително при влошаване.
                ​​​​​

Коментар

пп
                  Те с Евго го приемат буквално

Коментар

А лечко да се сещаш от как смени диетата и се тъчеш с с огромно количество месо и животински мазнини които товарят за стомаха за дълго време а също изискват голямо количество солна киселина.
                    Имаш киселини и рефлукс.
                    Проблема не е в киселината,а че навлиза в хранопровода и гърлото .Аз и напълнях и пуснах шкембе. Сега.отслабвам и се моля това да е причината за киселините.Иначе съм пътник.
                    Last edited by mirodes; 16.05.2024, 23:13.

Коментар

Естествено ,че е вреден.Пчелите не искат меда да им бъде изяден.
                      Общо взето покрай моите болести научих,че голяма част от"полезните храни "са всъщност вредни.
                      А лечко да се сещаш от как смени диетата и се тъчеш с с огромно количество месо и животински мазнини които товарят за стомаха за дълго време а също изискват голямо количество солна киселина.
                      Имаш киселини и рефлукс.

Коментар

Апропо - не преписвам! Преписват студентите.

прИписвам

А ти като адвокат по-прецизно би следвало да боравиш с термините.
                        Има коректор на телефона и той понякога променя думите,без да забележа.
                        Иначе вече казах, че не съм адвокат. По-скоро съм бил адвокат преди 20 години.
                        То в момента мога да се определя единствено като юрист, щото заради заболяванията си напуснах работа и сега съм на борсата.Ако оживея тая една година,в която съм на борсата, после ще му мисля с какво ще се занимавам.Сигурно пак ще стана адвокат.
                        Last edited by mirodes; 16.05.2024, 23:07.

Коментар

Рефлукса как е.

ПП медът е също силен алерген.
                          Вероятно по твойта логика също вреден.
                          Естествено ,че е вреден.Пчелите не искат меда да им бъде изяден.
                          Общо взето покрай моите болести научих,че голяма част от"полезните храни "са всъщност вредни.

Коментар

Ясно казах каква е полезната храна-месо и то мазно,яйца и масло.
                            Нищо не съм твърдял за Макдоналдс и като професор не ти прави чест да ми преписваш,че съм казал подобни глупости.
                            Апропо - не преписвам! Преписват студентите.

прИписвам

А ти като адвокат по-прецизно би следвало да боравиш с термините.

Коментар

пп
                              Съдържа бутират ,който поддържа здравето на червата,както и полезни мазнини.А от червата основно зависи здравето на човека.

Коментар

Ясно казах каква е полезната храна-месо и то мазно,яйца и масло.
                                Нищо не съм твърдял за Макдоналдс и като професор не ти прави чест да ми преписваш,че съм казал подобни глупости.
                                Рефлукса как е.

ПП медът е също силен алерген.
                                Вероятно по твойта логика също вреден.

Коментар

Working...
                                X