Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Това беше отговорът ти на цитирано мое мнение...
Моите впечатления не са меродавни. Авторитетни и сигурни данни могат да дадат хората, които живеят там. При мен впечатленията сах епизодични и ефирни, по за няколко месеца...
Бях споменал за една дама, българка, която живее в Цюрих, с четирите си деца... Това също НЕ може да се счита за типичен случай, от който да правим обобщения. В случая - потвърждавам твоята теза: тази дама, с която поговорихме, докато децата ѝ бяха наоколо - се оплакваше от това, че мъжът, с който живее прекалено много пиел... /дори говорихме за възможността за пренасяне на вещи в България - тя колекционираше картини.../
Опитах да си представя обстановката: не зная, дали мъжът е бащата на четирите деца, а ако е бащата - дали изобщо се интересува от порасналите /си/ деца, както и - дали не е изгубил "интерес" към съжителството..., но това си го мислих вече в самолета за България...
Тезата ми винаги е била: навсякъде има РАЗЛИЧНИ хора, с различни характери и различно мислене. Няма всеобщо валиден пример за "добра" нация, все ще излезе някое изключение, но в общият случай - има много изключения.
Казвам това, за да нямаме напразни очаквания, а по-скоро да сме подготвени винаги за най-лошото, навсякъде, доколкото това изобщо е възможно...
Коментар