Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСамо с едно уточнение, че тука доста грешиш, според мене. Какво предлагаш, закон жените да са слугини в кухята ли?
Това си е изцяло тяхна работа. Повечето жени така или иначе избират компромиса в кариерата, а какво пречи останалите да се фокусират върху кариерата? Да не би да накърнят крехкото ни мъжко самолюбие, може би?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСпоред мене въпросът е най-вече в социалните условности, не толкова в технологиите. Не че е лошо, че технологиите помагат, де.
Социалните условности, както се вижда ясно тук в темата, изискват време, инерционно време за промяна в начина на мислене и манталитета на голяма група хора. Няма да е бърз процес. И по-добре да не е бърз процес.
Иначе крайните феминистки и ме мен дразнят, а и в повечето случаи става дума за лгбт, които откраднаха духа на стария феминизъм, който беше просто битка за равни избирателни и трудови права.Last edited by Selena; 17.05.2020, 15:54.
Коментар
-
Според мене въпросът е най-вече в социалните условности, не толкова в технологиите. Не че е лошо, че технологиите помагат, де.
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Съвременните технологии позволяват доста неща, които преди бяха немислими. Има и нещо друго. Една кариера може да се паузира, след което да се възобнови. Малко по-гъвкав следва да е подхода.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеАма един чичко Дарвин е разбил на пух и прах тези представи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Искаш не искаш чрез данъците които плащаш. отглежаш доста чужди копилита. Ако приемем че народа в държава е едно голямо племе .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСамо с едно уточнение, че тука доста грешиш, според мене. Какво предлагаш, закон жените да са слугини в кухята ли?
Това си е изцяло тяхна работа. Повечето жени така или иначе избират компромиса в кариерата, а какво пречи останалите да се фокусират върху кариерата? Да не би да накърнят крехкото ни мъжко самолюбие, може би?Last edited by Selena; 17.05.2020, 15:44.
Коментар
-
Само с едно уточнение, че тука доста грешиш, според мене. Какво предлагаш, закон жените да са слугини в кухята ли?
Това си е изцяло тяхна работа. Повечето жени така или иначе избират компромиса в кариерата, а какво пречи останалите да се фокусират върху кариерата? Да не би да накърнят крехкото ни мъжко самолюбие, може би?
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Мони,не съм либераст....Някои мои мнения може и да карат хората ,да си мислят ,че съм такъв ,но всъщност съм си доста консервативен човек...Например - на мен никак не ми се нрави еманципацията при жените...И аз като "миродес" предпочитам жената - най-вече да бъде майка и съпруга и след това ,компромисно,професионално развитие....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеИскаш не искаш чрез данъците които плащаш отглежаш доста чужди копилита. Ако приемем че народа в държава е едно голямо племе .
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеИма колективна интелигентност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Т.е щом искам да отглеждам свои деца,а не чужди,съм нацист?Интересна логика.Това за духът и душата не ми е ясно-в часовете по биология не сме учили за подобни неща.
И да човекът не се различава генетично много от животните.С шимпанзетата имаме 98 процента общи гени.Разликата е,че хората са по-умни.И като са по-умни се мислят за много специални.Измислят си богове,задгробен живот,душа.Ама един чичко Дарвин е разбил на пух и прах тези представи.
Природата си има собствени прости и жестоки закони,които важат за всяко живо същество-роди се,оцелей достатъчно,за да си предадеш гените и да отгледаш потомство ,което от своя страна да спазва тези закони.Което живо същество не ги спазва,природата го елеминира,щото всеки рано или късно умира.Ние ппишем във форума,защото милиарди наши предци са спазвали тези закони.От природна гледна точка няма никаква логика да се отглежда дете с гени на друг човек.
И липсата на достатъчно наследници води до деградация и самоунищожение.Българите изчезват с най-бързи темпове в света.Сигурно щото са много умни.А „простите„евреи увеличават броят си.Last edited by Todor Sabev; 17.05.2020, 15:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеНе според мен не може да я има във всеки..Няма епохи с масова гениалност..Много е рядка..Тази искра не е само от гените, тя е Божия..
Леонардо не е самотен гений. Първо, той е ученик на Верокио и съвременик на Рафаело, Микеланджело, Ботичели и други гении на длетото и четката, както и архитекти. Имало е и среда и глад за изкуство в лицето на Сфорца, Борджии, Медичи.
Коментар
-
От това, което казваш не следва, че не мислиш либерално
То и за дълбоко в себе си съм консерватор, но не и като тези малоумници, които днес развяват знамето на "консервастията" в Българи и посвета.
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Мони,не съм либераст....Някои мои мнения може и да карат хората ,да си мислят ,че съм такъв ,но всъщност съм си доста консервативен човек...Например - на мен никак не ми се нрави еманципацията при жените...И аз като "миродес" предпочитам жената - най-вече да бъде майка и съпруга и след това ,компромисно,професионално развитие....
По отношение на обратните - то е ясно ,че ге имало,има ги и ще ги има....Но агресивната им показност под каквато и да е форма,меко казано ме дразни....Още в далечната 92-ра ли,93-та,когато видях с очите си първия гей-парад в Берлин,направо си бях потресен....
Аз не съм и особено толерантен и към циганите ,защото доста добре познавам тяхната същност,формирана именно от общностни характеристики ,а не на индувидуално ниво....При каквито и да е контакти с тях, винаги имам най-малко едно на ум....Но както и друг път съм споменавал,животът ме срещна с изключително широка палитра от хора и ми даде някаква основа за размисъл и оценка....Макар и за много кратък период от време(като млад) и предвид определени обстоятелства на мен ми се е наложило дори да живея под един покрив с цигани ....Това ,макар и кратко, но пълно "съприкосновение" с тях ,ми даде възможност да преценя ,че тези хора дори и като умствен потенциал,никак не са за подценяване....Нямаш си идея какви схеми и далавери са способни да измислят и осъществят,за които на мен дори не ми е минавало и през ум....И да,повечето от нещата може и да са противозаконни и неморални ,но за тях се изисква и доста интелект ,комбинативно и аналитично мислене....Друг е въпросът,че пак,поради тяхните общностни характеристики те насочват интелекта си в неприемлива за обществото насока.....Но никой не може да ме убеди ,че едва ли не са генно-тъпи....
Мога да ти изредя още доста неща ,които не ми харесват в съвременното либерално общество....
Но пък винаги се и замислям,че започнем ли да ограничаваме,това ограничаване може да отиди в жестоки крайности....А бе не е лесно да си жив...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Т.е щом искам да отглеждам свои деца,а не чужди,съм нацист?Интересна логика.Това за духът и душата не ми е ясно-в часовете по биология не сме учили за подобни неща.
И да човекът не се различава генетично много от животните.С шимпанзетата имаме 98 процента общи гени.Разликата е,че хората са по-умни.И като са по-умни се мислят за много специални.Измислят си богове,задгробен живот,душа.Ама един чичко Дарвин е разбил на пух и прав тези представи.
Природата си има собствени прости и жестоки закони,които важат за всяко живо същество-роди се,оцелей достатъчно,за да си предадеш гените и да отгледаш потомство ,което от своя страна да спазва тези закони.Което живо същество не ги спазва,природата го елеминира,щото всеки рано или късно умира.Ние ппишем във форума,защото милиарди наши предци са спазвали тези закони.От природна гледна точка няма никаква логика да се отглежда дете с гени на друг човек.
И липсата на достатъчно наследници води до деградация и самоунищожение.Българите изчезват с най-бързи темпове в света.Сигурно щото са много умни.А „простите„евреи увеличават броят си.
- 1 like
Коментар
Коментар