IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

+1

Евго не се излагай и ти. Мирето днес достатъчно се осра.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes

Ако наистина мъжът ти знае как се заиграваш по такива теми с други мъже,значи става въпрос за някакви сериозни проблеми. Никой уважаващ се мъж няма да допусне жена му да коментира сексуални въпроси с други мъже.
      А това,че търсиш мъжко внимание не съм го забелязал само аз,но и ботата, Матеев и другите.Пък ти си го отричай, не забравяй,че мъжете в тая тема не сме по на 15 години.
      +1

Коментар

• danetha :
        От самото начало ми бе чудно какво намираш в деградирал нискоинтелигентен пазарджишки Ганъо с интелектуално развитие 16 век
        Първоначално изпратено от Selena2024
        Нищо. Всичко написано в диалозите с него таргетираше жените във връзка с подобни типове.
        Пишех за четящите жени. Иначе старозагорската история, която вече се повтори в София ще има да се повтаря безконтролно.
        И аз недоумявах, но сега те разбрах Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
          Мизогиния в западной философии XVIII—XIX веков

править Мизогинистские[уточнить] взгляды выражали многие западные философы. Так, Отто Вейнингер в своей книге «Пол и характер» называет женское начало «ничтожным», лишённым реального существования, сознания и рациональности[21].

Мизогиния может быть связана с культурой, в которой мужчину воспитывают так, чтобы он считал себя выше, а женщин воспитывают как служанок мужчин[2]. Культура женоненавистничества может также включать в себя неприятие и дискриминацию традиционно женских черт и поведения и чрезмерное внимание к мужественности.

Женоненавистничество проявляется в обществе как, например, сексизм, социальная изоляция, насилие в отношении женщин, в социальных ситуациях, принижение женщин и объективация женских тел.

Мизогинию выделяют как яркую черту многих мифологических, религиозных и философских систем ...
          Френската версия е по-интересна
          ---------------------
          Език
          Подробна статия: Сексистки език.
          Мизогинията може да остане незабелязана, когато се изразява чрез езика. Във френския език например думата „homme“ (мъж) може да бъде двусмислена, защото е двусмислена, тъй като се отнася както за мъжкия индивид, така и за човешкия род, където думата homme е синоним на „мъже“ като цяло и се отнася за цялото човечество, както за мъжете, така и за жените.

Първоначално преобладаващото правило за граматическите съгласия е било правилото за близост, но след това, през XVII в., граматиците постепенно маскулинизират писмеността, като обявяват, че „мъжкият род има предимство пред женския“, и правят или се опитват да направят така, че думите, обозначаващи жени, да изчезнат (autrice, médecine, compositrice и т.н.)3. През 1984 г. Френската академия опровергава съществуването на мъжки и женски род, като предпочита да ги нарича съответно „немаркиран пол“ и „маркиран пол“, като първият се използва за обозначаване на всяка група мъже, смесени или жени, а вторият - изключително жени. Според феминистките автори тази позиция се основава на „определени аргументи, които нямат никаква лингвистична основа. Те произтичат от една скрита и понякога несъзнавана идеологическа позиция, която обезценява женското начало. Човешките съществителни имена например, с редки изключения, всички се редуват по род в зависимост от пола и теорията за „немаркирания род“ е изключително спорна“. Тя повдига въпроса за мизогинията на Френската академия4 , а за Елиан Вино отразява тази на хората, които използват езика, за да легитимират и оправдаят неравенството, съществуващо между мъжете и жените3.

Дискурси
          В книгата си „Произходът на човека и подборът по отношение на пола“ Дарвин обяснява, че жените са по-малко изложени на конкуренция в обществото, и стига до заключението, че жените са както интелектуално, така и физически по-нисши, въпреки че причините за това не са биологични, а социални и исторически5. Произходът на човека е преведен на френски език като La Filiation de l'homme. Преводачът ѝ Патрик Торт обяснява, че теориите на „Произход на видовете“ се основават на биологията и засягат живия свят на животните и растенията и не могат да бъдат пренесени върху човека - социално същество, формирано от културата, която има предимство пред (биологичната) природа6.

Религии
          Този раздел възприема определена регионална или културна гледна точка и трябва да бъде интернационализиран (октомври 2019 г.).

Анонимен графит в Букурещ (2013 г.): „Бог е жена“.
          Обвинението в мизогиния, отправено към библейския текст, се основава на втора глава от първа книга на книгата Битие, в която е представена втората версия за създаването на човешкото същество. В тази втора глава е представен Адам, който е създаден пръв, последван от Ева, която идва втора, за да му служи като спътница, защото Бог смята, че „не е добре човек да бъде сам“. Жената, Ева, в тази версия на сътворението произлиза от едно от ребрата на Адам: „от реброто, което взе от мъжа, Бог направи жена “7.

Докато в първата версия на Книга I, в глава 1 - първата по реда, в който е представен текстът - се казва: „Бог създаде човека по Свой образ и създаде ги мъж и жена “8. В еврейската традиция първият вариант - „сътвори ги като мъж и жена“ - е дал повод за многобройни коментари от страна на равините, които често го приемат в смисъл, че първото същество е било андрогин, който след това е бил разделен на две чрез операцията на реброто. От тази гледна точка няма превъзходство на мъжа над жената. Но съвместното съществуване на тези две версии в двата пасажа на текста е дало началото и на легендата за Лилит, в Кабала. Според легендата Лилит е първата жена преди Ева. Въпреки че Библията споменава Лилит в книгата на Исая (34.14), това единствено споменаване не казва нищо за предполагаемото предимство на Лилит пред Ева, както е изложено в легендата.

Изглежда, че тази първа версия - „мъж и жена в началото“ - е била засенчена от втората - „от реброто, което взе от мъжа, Бог сътвори жена“ - в традицията на християнското учение, господстващо на Запад. Оттук и упрекът, възникнал в тази култура, която вижда в тази версия конотация на женомразство.

Същият този упрек в женомразство лежи и върху версията за ролята на жените в историята за първородния грях. Ева е първата, която се поддава на изкушението, и тъй като на свой ред се превръща в изкусителка, именно тя подтиква човека да яде забранения плод и го кара да не се подчини на Бога и да съгреши, което води до всички злини, които човечеството преживява впоследствие.

Според феминистката гледна точка, която по своята култура принадлежи към западната християнска традиция, това съчетание на двата пасажа от Библията дава възможност да се оправдае двойно по-нисшето място на жената в обществото: „тя не само е произлязла от мъжа, но е и причина за неговото падение и всички негови нещастия “9.

Мизогинистичното движение
          Движението Incel е радикално мъжко супремасистко движение, което се характеризира с жестока мизогиния. Поддръжниците му вярват, че жените като цяло и феминистките в частност са отговорни за техните сексуални и емоционални разочарования и много често са водени от желание за отмъщение. Bibliographie

Коментар

• Каквото и да правят жените винаги го правят за да бъдат харесвани или поне оставени на мира.
            Така е за обличането и събличането, но така е и за говоренето.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Изобщо й не се съмнявам, че албанка е станала шефка в испанските железници,щото й сече пипето. А не щото е любовница на някой мъж с влияние.
              Колкото до женските разговори-казах,че нямам предвид когато се говори делово. Това са различни неща.
              Тц. Стана им шеф, защото само тя се оправяше с компютърния им софтуер и защото местните и латиното са тъпи и мързеливи.

Отдавна мина модата да си “любовница” на шефа, щото пуснаха закон за изравнени квоти в управителните съвети на всички фирми. Шефовете също в голям процент особено в държавната администрация пак са жени

Описвам ти бъдещето

Как се заяде за албанката, а не за румънката и хърватката - дето са самонаети.

Оставям те малко.

Коментар

Е, не те знам с какви жени си в контакт бе Мире.

Сега, за да ти си говорят с теб за бизнес бизнесмени ти трябва поне малко да отбираш от материята .

Тука в момента приключваме счетоводно финансовата година и с всичките ми самонаети приятелки за фактури и ДДС си говорим щем не щем.

Има много работещи момичета, които си помагат взаимно. Сигурно адски странно ти звучи

Ей ги и на румънката оня ден обяснявах как да си издаде една по-специфична фактура. Утре пък тя ще ме светне за други работи. Признавам по-близка съм с момичетата от източна Европа - по-живи и умни са ми от месните с някои изключения.

Албанката пък работи в местната железница и за няколко години им стана шефка ба всичките местни щото ѝ сече пипето.
                Изобщо й не се съмнявам, че албанка е станала шефка в испанските железници,щото й сече пипето. А не щото е любовница на някой мъж с влияние.
                Колкото до женските разговори-казах,че нямам предвид когато се говори делово. Това са различни неща.

Коментар

Така е-всички жени само за бизнес говорят.Чудно дали наистина си вярваш или нарочно лъжеш.
                  И нямам предвид делови разговори, а разговори между приятелки.Естествено,че ако две жени правят сделка ще говорят за нея. То и аз имам приятели бизнесмени,ама никога не говорим за бизнес, освен ако не се е случило нещо интересно, ама щом си казала жените си говорят за бизнес
                  Е, не те знам с какви жени си в контакт бе Мире.

Сега, за да ти си говорят с теб за бизнес бизнесмени ти трябва поне малко да отбираш от материята .

Тука в момента приключваме счетоводно финансовата година и с всичките ми самонаети приятелки за фактури и ДДС си говорим щем не щем.

Има много работещи момичета, които си помагат взаимно. Сигурно адски странно ти звучи

Ей го и на румънката оня ден обяснявах как да си издаде една по-специфична фактура. Утре пък тя ще ме светне за други работи и така се оцелява.

Признавам по-близка съм с момичетата от източна Европа - по-живи и умни са ми от месните с някои изключения.

Албанката пък работи в местната железница и за няколко години им стана шефка на всичките местни щото ѝ сече пипето.

Където е минало наше образование нема лабаво - има акъл, ред и дисциплина. И понеже системата не я интересува от къде си, а как работиш всички тези жени вървят нагоре.
                  Last edited by Selena2024; 12.01.2025, 13:47.

Коментар

Ще я питам, но в другата тема обосновано вече ти отговориха.

Е как съм изключение, като съм заобиколена от жени като мене? Ще ти кажа и защо - просто тежестта на това кой носи парите в къщи се измести оттам и разговорите са малко по-различни от времето на трима австрийски комплексара през 19ти век, единият от които сериозен сифилистик.
                    Така е-всички жени само за бизнес говорят.Чудно дали наистина си вярваш или нарочно лъжеш.
                    И нямам предвид делови разговори, а разговори между приятелки.Естествено,че ако две жени правят сделка ще говорят за нея. То и аз имам приятели бизнесмени,ама никога не говорим за бизнес, освен ако не се е случило нещо интересно, ама щом си казала жените си говорят за бизнес

Коментар

За теб е ясно. Ти не си като другите жени и си изключение.
                      Питай твоята приятелка дали е възможно телескопа Джеймс Уеб да е забелязал изкуствени светлини на други планети и огромен космически кораб, който да се движи към Земята, щото някои не вярват,че е възможно подобно нещо.
                      Ще я питам, но в другата тема обосновано вече ти отговориха.

Е как съм изключение, като съм заобиколена от жени като мене? Ще ти кажа и защо - просто тежестта на това кой носи парите в къщи се измести оттам и разговорите са малко по-различни от времето на трима австрийски комплексара през 19ти век, единият от които сериозен сифилистик.

Коментар

Не знам, аз с най-добрата си приятелка бая за бизнес говоря. Политика - признавам, ако не ни засяга пряко данъците - не толкова, но за бизнес много.

Обяснимо е за 21ви век . С другите не толкова близки дружки - също много за бизнес и много за кариера.

Страшно много за децата - възпитание, образование, развитие.

Изкуство - доста с едната, която е лицензиран оценител, критик и търговец с предмети на изкуството.

Наука - да - хърватката и сръбкинята са специализирали астрофизика. Хърватката прави докторат и се бори за достъп до Хъбъл, но без големите риби в бранша да ѝ откраднат разработката. Сложно - и а си има и юридически аспекти.

Спорт - не. Може би физкултура и здраве повече.

Козметика и процедури - да. Бижута - да. Дрехи - да.

Мъже - да.

Почивки не особено - просто ги правим.
                        За теб е ясно. Ти не си като другите жени и си изключение.
                        Питай твоята приятелка дали е възможно телескопа Джеймс Уеб да е забелязал изкуствени светлини на други планети и огромен космически кораб, който да се движи към Земята, щото някои не вярват,че е възможно подобно нещо.

Коментар

Истината НЕ Е мизогония. Като се съберат жени да не би да си говорят за политика, спорт,наука?Разговарят за мъже, деца,облекло, почивки.Щото сама това ги интересува.
                          Не знам, аз с най-добрата си приятелка бая за бизнес говоря. Политика - признавам, ако не ни засяга пряко данъците - не толкова, но за бизнес много.

Обяснимо е за 21ви век . С другите не толкова близки дружки - също много за бизнес и много за кариера.

Страшно много за децата - възпитание, образование, развитие.

Изкуство - доста с едната, която е лицензиран оценител, критик и търговец с предмети на изкуството.

Наука - да - хърватката и сръбкинята са специализирали астрофизика. Хърватката прави докторат и се бори за достъп до Хъбъл, но без големите риби в бранша да ѝ откраднат разработката. Сложно - и а си има и юридически аспекти.

Спорт - не. Може би физкултура и здраве повече.

Козметика и процедури - да. Бижута - да. Дрехи - да.

Мъже - да.

Почивки не особено - просто ги правим.
                          Last edited by Selena2024; 12.01.2025, 12:48.

Коментар

править Мизогинистские[уточнить] взгляды выражали многие западные философы. Так, Отто Вейнингер в своей книге «Пол и характер» называет женское начало «ничтожным», лишённым реального существования, сознания и рациональности[21].

Мизогиния может быть связана с культурой, в которой мужчину воспитывают так, чтобы он считал себя выше, а женщин воспитывают как служанок мужчин[2]. Культура женоненавистничества может также включать в себя неприятие и дискриминацию традиционно женских черт и поведения и чрезмерное внимание к мужественности.

Женоненавистничество проявляется в обществе как, например, сексизм, социальная изоляция, насилие в отношении женщин, в социальных ситуациях, принижение женщин и объективация женских тел.

Мизогинию выделяют как яркую черту многих мифологических, религиозных и философских систем[3]. В частности, многие авторы характеризуют культуру Древней Греции как женоненавистническую[4][5][6], а также отмечают мизогинию таких философов, как Артур Шопенгауэр и Фридрих Ницше[7]. Мизогинию и её примеры можно найти в религиозных текстах[8], классической литературе[9] и современных СМИ[каких?].

https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...BD%D0%B8%D1%8F
                            Истината НЕ Е мизогония. Като се съберат жени да не би да си говорят за политика, спорт,наука?Разговарят за мъже, деца,облекло, почивки.Щото сама това ги интересува.

Коментар

https://webstage.bg/filosofiya-i-psi...vayninger.html
                              Ето откъс от книгата"Пол и характер "на австрийския философ Ото Вайнингер, който смята, че жените се интересуват единствено от секс и че докато при мъжете секса е с вулканичен характер-избухва силно и после тлее при жените има постоянно гъделичкане.Интересите на жените към децата и домакинството също ги свърва със сексуалността на жените.Не случайно и жените основно ги интересува облекло,посещаване на различни места,кулинария,все неща, свързани със съвместно преживяване с мъже.
                              Оттук могат да се направят изводи и как най-лесно да се свалят жени-ами като им се говори за секс, аз му казвам"пичи мохабет " .Естествено жените си имат код на поведение в обществото и се правят на възмутени ако се използват по-директни думи,затова първоначално трябва да им се говори завоалирано.Но след първият секс ,колкото повече цинично им говориш,толкова по им харесва.

Мизогинию выделяют как яркую черту многих мифологических, религиозных и философских систем[3]. В частности, многие авторы характеризуют культуру Древней Греции как женоненавистническую[4][5][6], а также отмечают мизогинию таких философов, как Артур Шопенгауэр и Фридрих Ницше[7]. Мизогинию и её примеры можно найти в религиозных текстах[8], классической литературе[9] и современных СМИ[каких?].

https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...BD%D0%B8%D1%8F

Коментар

• https://webstage.bg/filosofiya-i-psi...vayninger.html
                                Ето откъс от книгата"Пол и характер "на австрийския философ Ото Вайнингер, който смята, че жените се интересуват единствено от секс и че докато при мъжете секса е с вулканичен характер-избухва силно и после тлее при жените има постоянно гъделичкане.Интересите на жените към децата и домакинството също ги свърва със сексуалността на жените.Не случайно и жените основно ги интересува облекло,посещаване на различни места,кулинария,все неща, свързани със съвместно преживяване с мъже.
                                Оттук могат да се направят изводи и как най-лесно да се свалят жени-ами като им се говори за секс, аз му казвам"пичи мохабет " .Естествено жените си имат код на поведение в обществото и се правят на възмутени ако се използват по-директни думи,затова първоначално трябва да им се говори завоалирано.Но след първият секс ,колкото повече цинично им говориш,толкова по им харесва.
                                Last edited by mirodes; 12.01.2025, 11:14.

Коментар

Working...
                                X