IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има и "елегантен" междинен вариант.
    НС не събира кворум /или не гласува продължение след 13/, извънредното положение
    отпада и оставаме само с карантината.

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
      Какво стана?
      Май, че песимистите станаха мнозинство.
      Имам, обаче, друга теория.
      Според мен, в следващите седмици ще се оформи тежък конфликт
      между здравните и административни власти в европейските страни, и в
      частност у нас.
      Мисля, че наблюдавам противоречие между местни власти или такива на по-ниско ниво, и власти от премиер нагоре.

Напоследък, в последните няколко дни, местните власти в Германия, Франция, Англия, Гърция, Португалия, България и други, започнаха да обсъждат начина на излизане от "кризата". То ест те виждат, че на местно ниво няма проблеми.

Вчера, обаче, агендата на управителите от премиер нагоре се смени рязко (Бойко, Меркел, ЕС бюрократи и подобна сволач). Ние сме само в началото на кризата, казват вече те. Досега такова твърдение нямаше отникъде. Сега го озвучават. То ест чакайте още много години да ви яхаме с тъпия си продажен акъл.
      Чобанинът се изока, хвърли гегата по най-непослушните овце и пусна кучетата да завръщат стадото.

С това виждам, че пипалата на задкулисния октопод стигат до медиите (продажните журналистки) и до премиерите (продажните политички, независимо от пола). По-надолу засега не са стигнали, и нека се възпротивим, за да не стигнат.

Е, лозунгът ми е към хората, не към овцете.

-----------

Да, днес ме подгониха едни от вас, гнилите страхливи ентусиасти, в метрото. Че не нося маска. Излезоха на една от станциите да търсят властова помощ и да ме хванат и накажат непослушника.. Успях да се скрия, премествайки се по-назад в полупразния вагон и слагайки си маска.

Овце, сър, заешки души, сър, хиени, вонещи още от очите на гнило, сър.
      И ще трябва да нося маска, макар и под брадата, като вас, в доказателство, че съм послушна овца като вас.
      Last edited by R1a1; 24.04.2020, 18:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

то хубу плазма ама плазмаферезата струва има няма 10к. И досега не се покриваше от здравната каса.
        Счупи ми се лаптопа и ходих до софия си взема нов. Няма такава простотия - не ме пускат се прибера че по лична карта съм в София.
        На селската блокада со съдействие на кмета през коя да мина че ги познава се завърнах. Не мисля да ходя НИКОГА В СОФИЯ при тез КПП-та
        Не, всичко е идиотско, почвам да се изнервям, знам че няма начин и мерките не могат да бъдат перфектни и всеки частен случай да е гъвкаво решен. Но вече имам чувството че ще изпокапем кой където е.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Просто на всички вече ни омръзна да гледаме ежедневния ръст, но да, вчерашния ден си струва да бъде отбелязан. През този ден се разбиха всички надежди за скорошно приключване на цялата тази одисея. Точно обратното - на всички вече им стана ясно, че кризата ще продължи още дълго, ръста на новозаразените ще е все по-голям и по-голям, а облегчаването на предприетите мерки има да го гледаме през крив макарон. По-скоро обратното - мерките ще стават все по-тежки и по-тежки, а икономиката ще потъва все по-дълбоко и по-дълбоко.

Като цяло - тежък песимистичен сценарий без никакъв лъч на надежда поне в обозримо бъдеще.

Повечето са в махалите. Като цяло мерките си работят и няма голямо разпространение.

Повечето новооткрити случаи са в изследваните огнища, каза ген. Мутафчийски. При случайните тестове повечето са отрицателни, на 200 теста се открива по един заболял, каза той.

Горното е ключово в брифинга. Ще трябва да се работи по-активно в махалите и местата където се установи заразен. Сега ще изчакаме още няколко дена да видим ефектът от екскурзията по Великден - не очаквам да има голям ръст. Може тук там из някои села да се появят нови заразени от гостите от града. Но ще са доста малко. И лесно ще се пресекат.

Иначе може да се пробват идеи от други държави. Да се блокират дадени области, други да се разхлабват. Т.е. колко да са сериозни мерките да се решава на местно ниво.

А иначе с маски и социална дистанция ще си ходим докато не се ваксинираме или не измислят лечение или па не изчезна от само себе си лятото.

А ресторанти, туризъм, етц - май ще пропусне цяла Европа тази година.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Може ли наистина тоя перко наумов, да е такъв малоумник ) макар, че е трагично, малко се посмях Ама откъде го извадиха такъв ненормалник, правещ америка велика ..., заприлича ми с нещо на оня театрал жорж парушев ганчев, и не че си правим реклама, но българите не му поверваха достатъчно
            Да, онемяха гостите пред които го изрече. Гледах и по CNN. Даже предложи и с UV радиация да ги треснат първо и после с два гълтока дезинфектант. За гаргара. Плюс една инжекция от същия. Даде акъл човека!
            Само белина не им предложи да пият.
            Last edited by bulgarian lev; 24.04.2020, 17:41.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Кое от сапуна трепе вирусът,маста или содата каустик?
              Вируса има липидна (мазна обвивка) сапуна се свързва с нея и го разпада

този е професот в
              University of New South Wales

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
                Какво стана?
                частност у нас. Ако трябва да се следват съветите на здравните власти,
                скоро мерките срещу епидемията няма да се разхлабят. И те ще са
                вероятно прави от своята си, експертна гледна точка.
                Не така, обаче, ще мислят администравните власти -
                те ще бъдат под кръстосания огън на заразата, нуждите на обществото и
                състоянието на икономиката и трябва да предприемат действия
                за излизането на страните си от блокадата. Решението за подобна
                стъпка може да бъде само политическо и едва ли ще бъде подкрепено
                с противоепидемични аргументи.
                Ще имат ли тази смелост, а и отговорност?
                Кой ще надделее - страхът от болестта или страхът от глада?
                Предстои да видим.
                1. Карантината изглежда ще е безсрочна(дано да бъркам) под разни причини ще се удължава, ако не е така долните точки може и да не се случат.
                2. Ще се наливат пари директно през фирмите(уж да работели само и само да си плащали сметките).
                3. Ще се наливат пари директно през населението(ББД), понеже наличните пари в населението ще са се изчерпали.
                4. Парите от т.2 ще изтичат към стоки с по-продължителна трайност(някои ще се опитат да направят номера от 1997 г. отново когато закупиха дълготрайни стоки вкараха ги по складове и след инфлацията 1 към 1000 се оказаха състоятелни хора). Парите от т.2 и т.3 много скоро ще изместят точката на равновесие между предлагане на стоки и услуги и парична маса.
                5. Дълговете ще се изчистят от само себе си.
                6. Карантинираните ще се саморазкарантинират по някое време.
                7. ...

Ако някой има други идеи моля да ги сподели.
                Last edited by alex1001111; 24.04.2020, 17:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Значи този метод на лечение ще пасне на богатите държави. По нашенско ще търсим други начини на лечение.
                  Наздраве, bota156!

П.П. Когато раждах кльощавия / с операция/ бях с много нисък хемоглобин и дофторуте изпитваха притеснение, че кръвта ми няма да се съсирва. За всеки случай ми бяха закачили една торбичка над главата, но не си спомням щях ли да кихам, ако се стигнеше до употребата й
                  Кое от сапуна трепе вирусът,маста или содата каустик?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

то хубу плазма ама плазмаферезата струва има няма 10к. И досега не се покриваше от здравната каса.
                    Счупи ми се лаптопа и ходих до софия си взема нов. Няма такава простотия - не ме пускат се прибера че по лична карта съм в София.
                    На селската блокада со съдействие на кмета през коя да мина че ги познава се завърнах. Не мисля да ходя НИКОГА В СОФИЯ при тез КПП-та

Значи този метод на лечение ще пасне на богатите държави. По нашенско ще търсим други начини на лечение.
                    Наздраве, bota156!

П.П. Когато раждах кльощавия / с операция/ бях с много нисък хемоглобин и дофторуте изпитваха притеснение, че кръвта ми няма да се съсирва. За всеки случай ми бяха закачили една торбичка над главата, но не си спомням щях ли да кихам, ако се стигнеше до употребата й
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да, затова и тук при мен, и в други държави чета има апел преболедували да даряват плазма. На един по-късен етап антителата могат и да се синтезират в клетъчни култури.
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Какво стана?
                        частност у нас. Ако трябва да се следват съветите на здравните власти,
                        скоро мерките срещу епидемията няма да се разхлабят. И те ще са
                        вероятно прави от своята си, експертна гледна точка.
                        Не така, обаче, ще мислят администравните власти -
                        те ще бъдат под кръстосания огън на заразата, нуждите на обществото и
                        състоянието на икономиката и трябва да предприемат действия
                        за излизането на страните си от блокадата. Решението за подобна
                        стъпка може да бъде само политическо и едва ли ще бъде подкрепено
                        с противоепидемични аргументи.
                        Ще имат ли тази смелост, а и отговорност?
                        Кой ще надделее - страхът от болестта или страхът от глада?
                        Предстои да видим.

Коментар

• ПИСМО ОТ АРМЕНСКИЯ ПОП

Празни улици. Пусти площади.
                          Не играят на двора деца.
                          От ченгета навред ми се гади.
                          От наврени в ареста слънца.
                          Забранената пролет ме нерви.
                          И отлага се земният Рай.
                          Щото, както върви, и септември
                          вероятно не ще да е май.
                          Боко Тиквата с такси и глоби
                          плю на моите Райски поля.
                          И на мен – просто речено в скоби,
                          от дебили съвсем ми призля.
                          Даже моята майчица свята
                          всяка сутрин закусва с лъжи! –
                          генерал Мутафчийски пресмята
                          колко много светът му дължи.
                          Нас държавата просто ни хейти.
                          Плака с нас и арменският поп.
                          Ако искате, братя, живейте!
                          аз не ща да умра като роб.
                          24 април 2020 г.
                          гр. Варна, 14, 35 ч.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                            Тоя Тръмп наистина е откачен. Ама много. Луд за връзване. Дал идея болните да ги инжектират с дезинфентант срещу Коронавирус.
                            Отдавна съм казвал че света се е напълнил с откачалки. Какво да очакваме. Погром.
                            Може ли наистина тоя перко наумов, да е такъв малоумник ) макар, че е трагично, малко се посмях Ама откъде го извадиха такъв ненормалник, правещ америка велика ..., заприлича ми с нещо на оня театрал жорж парушев ганчев, и не че си правим реклама, но българите не му поверваха достатъчно

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                              Тръмп е "гениален" идит
                              Току що предложи два метода за лечение:
                              • чрез облъчване на болните със силна светлина;
                              • с инжектиране на дезинфектант (например белина)
                              Click image for larger version

Name:	37963e83-18a3-4839-b137-2051d1911596_1920x1080.jpg
Views:	1
Size:	53.8 КБ
ID:	3587565

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Просто на всички вече ни омръзна да гледаме ежедневния ръст, но да, вчерашния ден си струва да бъде отбелязан. През този ден се разбиха всички надежди за скорошно приключване на цялата тази одисея. Точно обратното - на всички вече им стана ясно, че кризата ще продължи още дълго, ръста на новозаразените ще е все по-голям и по-голям, а облегчаването на предприетите мерки има да го гледаме през крив макарон. По-скоро обратното - мерките ще стават все по-тежки и по-тежки, а икономиката ще потъва все по-дълбоко и по-дълбоко.

Като цяло - тежък песимистичен сценарий без никакъв лъч на надежда поне в обозримо бъдеще.

За всеки случай ето едно копие от статистиките на вчерашния черен ден:

https://coronavirus.bg/bg/briefings/71
                                .
                                Както казах, трябваше да се очаква.
                                При липсата на ефективни мерки, разчитахме само на късмета + на малкия брой тестове.

Вместо да се процедира активно с цел ранна идентификация на вирусоносителите (масови тестове на връщащите се от чужбина и карантирниране + активно тестване дори при най-малки симптоми), се прие тактиката "Щраус" с глава в земята....Затворихме държавата, така че временно "консервирахме" проблема. Реално обаче нямаше мерки (освен PR мероприятия - брифинги, КПП-та, маскиране, Банксо, заяждане със софиянци и като цяло PR техники по плашене, заяждане и т.н.)....

С 27'000 теста (само Албания, Молдова и Украйна са по-зле от нас) за 45 дни беше ясно, че завираме глава в пясъка и се надяваме да не ни види вируса....

С тоя "щаб", ни остава само да се молим....

Коментар

Working...
                                X