If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес никой не коментира факта ,че имаме рекорд в новозаразените -90 бр.
Ами, кух е този „факт”. 90 теста от новите направени са това. А КОЛКО ОЩЕ НЕ СА НАПРАВЕНИ? Какво, измежду нетестваните ... няма заразонисители?
-Да, бе. Да. Ей ся.
Просто на всички вече ни омръзна да гледаме ежедневния ръст, но да, вчерашния ден си струва да бъде отбелязан. През този ден се разбиха всички надежди за скорошно приключване на цялата тази одисея. Точно обратното - на всички вече им стана ясно, че кризата ще продължи още дълго, ръста на новозаразените ще е все по-голям и по-голям, а облегчаването на предприетите мерки има да го гледаме през крив макарон. По-скоро обратното - мерките ще стават все по-тежки и по-тежки, а икономиката ще потъва все по-дълбоко и по-дълбоко.
Като цяло - тежък песимистичен сценарий без никакъв лъч на надежда поне в обозримо бъдеще.
За всеки случай ето едно копие от статистиките на вчерашния черен ден:
Днес никой не коментира факта ,че имаме рекорд в новозаразените -90 бр.
Просто на всички вече ни омръзна да гледаме ежедневния ръст, но да, вчерашния ден си струва да бъде отбелязан. През този ден се разбиха всички надежди за скорошно приключване на цялата тази одисея. Точно обратното - на всички вече им стана ясно, че кризата ще продължи още дълго, ръста на новозаразените ще е все по-голям и по-голям, а облегчаването на предприетите мерки има да го гледаме през крив макарон. По-скоро обратното - мерките ще стават все по-тежки и по-тежки, а икономиката ще потъва все по-дълбоко и по-дълбоко.
Като цяло - тежък песимистичен сценарий без никакъв лъч на надежда поне в обозримо бъдеще.
За всеки случай ето едно копие от статистиките на вчерашния черен ден:
Първоначално изпратено от Щаб
Новозаразените с коронавирус за денонощието са 90. От тях в болница са постъпили 21. Активните области са 13. Общият брой на заразените е 1171 души, каза на брифинга на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
Увеличението за последните 24 ч. 8,3%. . Активните случаи са 890.
Има 129 установени случаи на медицински персонал, което представлява11% от всички заразени, като 34 са случаите за последното денонощие.
Излекувани са 193 души - 16,5% от всички заразени.
Още двама души са починали, общият брой на починалите е 52 души - 4,4% от случаите.
Починали са мъж на 71 години в Александровска болница с много придружаващи заболявания и жена на 85 години от "Пирогов", също с придружаващи заболявания.
270 души са в болница, 37 са в интензивни отделения.
Ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че се наблюдава ръст на новозаразените не само у нас, но и в повечето страни по света.
Повечето новооткрити случаи са в изследваните огнища, каза ген. Мутафчийски. При случайните тестове повечето са отрицателни, на 200 теста се открива по един заболял, каза той.
Тестваш 200 души на ден - намираш 30 заразени.
Тестваш 1000 - намираш 90 и обявяваш страшен ръст на епидемията.
Ама те не били от тестваните на случаен принцип, а от определени огнища, които се разширявали...
Вместо да си стегнете организацията и проверите къде потъват тия милиони маски и костюми и кой точно в началото на април издаде заповед до РЗИ да НЕ тестват медици със симптоми и роднини на вече болни, вие се чудите как да стоварите вината на хората по улиците, дето не са докоснали друго човешко същество от два месеца!..
Ангела Меркел: “Решенията, които се налага да взимаме, са най-тежките, които се е налагало да приемем, защото ограничават основни права. Това е предизвикателство за всяка демокрация и в тази ситуация тези мерки трябва да са напълно прозрачни и обосновани, за да са приемливи. Критиката и несъгласието са не само позволени, но и желателни и трябва да се изслушват и от двете страни.”..
Не е бактерий, а вирус. Ако беше бактерий ще се свие и загуби електролити от осмозата. И ще загине. Холерните вибриони обаче оцеляват в морска вода. Но на една рибонуклеинова киселина с белтъчно-липидна обвивка?... Нищо не му пречи. Но споко, в морска вода никога не можеш да получиш инфекциозна доза. Даже да пиеш две глътки морска вода. . Уффф, колко лаишки го обясних.
Питам щото нашите хотелиери по морето се канят да откриват сезона юли месец а морето да не се окаже пълно с вируси?
Заразяването става през очите,тоя срещу теб ти говори и какво като имаш маска?
Основният аргумент,поне за мен,за носенето на маски (пък и на другите мерки) е ТИ,като потенциален носител на вируса(още по-зле е и ако си безсимптомен),да сееш по-малко зараза,или АЗ ,като потенциален вирусоносител да не ти "плюя" в очите(ако съм с маска и на два метра от теб) ,докато говоря с теб....
Най-вероятно доста ще "минем" през този вирус - кои безсимптомно,кои по-леко,кои по-тежко,кои с фатален изход....Това,което лично мене най-много ме притеснява е ,ако аз проявя едно напълно безотговорно поведение, в резултат ,на което съм увеличил опасността да заразя някой мой близък ,или приятел,или познат ,в резултат пък на което, този мой близък, или приятел,или познат си замине преждевременно от тоя свят(Пази Боже),как ще ЖИВЕЯ с мисълта,че АЗ съм причината за това ,което се е случило.....В такъв случай - по-добре да пукна и аз ......
Заразяването става през очите,тоя срещу теб ти говори и какво като имаш маска?
Идята е този срещу теб да има маска така това което се вижда за да ти влезе в очите трябва да сте се гушнали едва ли не
Може да носи обикновенни очила пак ще пазят малко освен ако не те накихат под специален ъгъл - (най добре е такива с индиректна вентилация (бяха около 10 -15 лв бриколаж)
Иначр за ръцете не влиза през кожата (освен ако нямаш отворена раничка и да пипнеш заразена поврънохст) идеята е че от ръцете лесно ще иде на лигавица по лице (уста очи нос като те засърби) ръкавиците пазят да като миенето ама са по достъпни
Не е бактерий, а вирус. Ако беше бактерий ще се свие и загуби електролити от осмозата. И ще загине. Холерните вибриони обаче оцеляват в морска вода. Но на една рибонуклеинова киселина с белтъчно-липидна обвивка?... Нищо не му пречи. Но споко, в морска вода никога не можеш да получиш инфекциозна доза. Даже да пиеш две глътки морска вода. . Уффф, колко лаишки го обясних.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Мерси, Безимен. Гледам си работата и се образовам колкото мога. Инфото в моята материя е необятно.
Но в случая съм доста притеснен. Времето е важно, може да не стигне. Може да попаднем в адска ситуация. После нищо няма значение. Единствено оцеляването е важно.
Правиш каквото трябва - и нещата се случват с времето!
Никой не може да избяга от орисията си, но поне ТУК научаваме много нови-, както и основните неща!
Иронията ви е пословична! На мястото си е! /не говорим за определен човек в темата - ако бяха един-двама - не биха могли да дадат облика на нацията..., а визираме масовият българин..., за съжаление!/
Браво! Липсват подобни на вашите постове, ако и да не сме така навътре в познанията си! Някои биха опонирали, какъв е смисъла да получаваме подобни знания... Някои хора имат необходимост от това! В себе си много хора искат да бъдат уверени, че има хора-специалисти, които следят изкъсо събитията, ако и да не участват в разни "щабове"!!!
Подобна увереност много помага и за психиката на хората в специфичната ситуация, в която живеем, подложени на стрес от ежечасните "новини"..., ако и да не си даваме сметка за това...
Благодаря за информацията! Здраве, успехи и - следствието от тях: достатъчно пари!
Мерси, Безимен. Гледам си работата и се образовам колкото мога. Инфото в моята материя е необятно.
Но в случая съм доста притеснен. Времето е важно, може да не стигне. Може да попаднем в адска ситуация. После нищо няма значение. Единствено оцеляването е важно.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар