IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Това е положението.След още един месец процентно безработните ще са повече от 1929-1932 година...Спад на ВБП минимум 30%........И походни кухни поне за 50-60 000 000 гладни хамериканци.
    Кой пу пука ,имат си Тръмп ,имат си печатница........да се оправят!?Като не могат има си МВФ,Световна банда и един куп еврейски лихвари,каква им
    е работата......да помагат на " бедните" закъсаци.
    Last edited by Grosss; 24.04.2020, 20:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

В САЩ безработните са вече 26,5 милиона - всеки 6-ти който е работел през февруари вече е безработен.

565 работни места са убити за 1 "корона " - мъртвец.

При нас не е по-различно.
      Това е положението.След още един месец процентно безработните ще са повече от 1929-1932 година...Спад на ВБП минимум 30%........И походни кухни поне за 50-60 000 000 гладни хамериканци.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Лев дръж фронта, Сам болния не мое се лекува, колкото и да му се иска .
        Мен най-много ме изнервя че никой нищо не прави. Вместо да залеят света с лекари и неук помощен персонал. Да му дадат 10-ни заплати, да се направи всеобща мобилизация за да се справим с проблема, света налива трилиони за да спаси умрялата икономика. Половината от спасяваните при каквито и де обстоятелства ще фалират, както фалираха соц. предприятията ни. Пари хвърлени на вятъра. Който по малко даде за "глупости" - спасяване на статуквото ще спечели.
        Стария капиталистически = либерасто потребителски модел ЗАГИНА.
        Идва новия ред. Неминуемо е
        В САЩ безработните са вече 26,5 милиона - всеки 6-ти който е работел през февруари вече е безработен.

565 работни места са убити за 1 "корона " - мъртвец.

При нас не е по-различно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не, всичко е идиотско, почвам да се изнервям, знам че няма начин и мерките не могат да бъдат перфектни и всеки частен случай да е гъвкаво решен. Но вече имам чувството че ще изпокапем кой където е.
          Лев дръж фронта, Сам болния не мое се лекува, колкото и да му се иска .
          Мен най-много ме изнервя че никой нищо не прави. Вместо да залеят света с лекари и неук помощен персонал. Да му дадат 10-ни заплати, да се направи всеобща мобилизация за да се справим с проблема, света налива трилиони за да спаси умрялата икономика. Половината от спасяваните при каквито и де обстоятелства ще фалират, както фалираха соц. предприятията ни. Пари хвърлени на вятъра. Който по малко даде за "глупости" - спасяване на статуквото ще спечели.
          Стария капиталистически = либерасто потребителски модел ЗАГИНА.
          Идва новия ред. Неминуемо е
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Швеция

https://twitter.com/NaomiOhReally/st...15558949609472

40% of Swedish households are just one person. Many can work from home. Much isolation is possible without shutdown. But the brunt of deaths have been in elderly homes and dense multi-generational immigrant communities where people didn't have that choice

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
              Ако пандемията следва фракталния модел от 5 вълни на Ралф Нелсън Елиът в момента сме в 4 консолидационна и следва 5 вълна Като това най - добре се вижда на графиката на ново заразените. Следователно би трябвало има нов пик на заразените докъм 150- 200 хиляди дневно. Като този пик ще е последен и ще през месец май след което пандемията вече трябва да почне да обръща тренда устойчиво през лятото и да затихне почити напълно. В България също ще продължи увеличението на ново заразените и май месец като след това ще поне да затихва.
              Има вероятност за скъсена 5 или трета и пета да са слели в почити в един тренд и да немогат да се отличат . Но ако имам нов пик ще доста по симетричен фрактала.

[ATTACH=CONFIG]n3587615[/ATTACH]
              https://wuflu.live/

Е ТУК КВО СЪМ ПИСАЛ ФЕВРУАРИ

Сега за киселото мляко умишлено дадох примера ама направо съм доста изненадам как хора със сериозно математическо образованение правят бакалски сметки.

Първо г-м Матеев сметна по неква прогресия че за няколко седмици ще има няколко милиона заразени, след това заяви че ще скъсява пазарите но в последствие се отказа като изчезнаха положителни новини падане на броя на заразени и отделно пазарите върнаха в посока на горе освен за вируса и покрай отпадналия риск по импичманта.

Мишо вече няколко пъти обявява края на епидемията поради спадане на дневна база на броя на заразените.

Кака също се подведе по неговия акъл и реши че навлизаме в стационарна фаза.

Нека погледнем графиките представени от Бертрам https://wuflu.live/ по специално втората в дясно за дневния брои заразени.
              Много важно е да се отбележи че експонентата по която всички се увличат е на най голямо огнище в Китай и нещата трябва да се разделени другите практически в момента нямат тежест. Нямат тежест в момента но са важни относно това дали епидемията ще стане глобална.

Нови заразени на дневна база.
              Китай
              Много ясно се вижда че на 27. 01 имаме пик на новите за заразени 1771 , след това спад на 28. 01.- 1459 след това отново ескалация и нов пик на 04. 02 - 3892 отново спад 06.02 3159 и пак нагоре 07.02.- 3387. Тук добре защото имаме един епицентър , обаче ако погледнем останалата част от света тук нещата направо осцилират.

Други стани без Китай.

26.02.- 22
              27.02. -7
              28. 02. -23
              29.02, - 19
              30.02, - 4
              31.02. - 43
              01.02.- 11
              02.02. -16
              03.04.-4
              04.02. - 29
              05.02.- 44
              06.02. 8
              07.02.-65

КРАЙ НА ПЪРВА ЧАСТ.
              Израелски математик твърди, че цикълът е 70 дневен. Имаш Пик на 30ти ден и спад до 0 на 70ти ден.
              https://www.timesofisrael.com/top-is...after-70-days/

A prominent Israeli mathematician, analyst and former general claims simple statistical analysis demonstrates that the spread of COVID-19 peaks after about 40 days and declines to almost zero after 70 days — no matter where it strikes, and no matter what measures governments impose to try to thwart it.

Prof Isaac Ben-Israel, head of the Security Studies program in Tel Aviv University and the chairman of the National Council for Research and Development, told Israel’s Channel 12 (Hebrew) Monday night that research he conducted with a fellow professor, analyzing the growth and decline of new cases in countries around the world, showed repeatedly that “there’s a set pattern” and “the numbers speak for themselves.”

Коментар

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

Аз пък, не бидейки даже медицински специалист, веднага го видях.

Потърси на " повърхностно активни вещества, ПАВ", спомни си училищната химия и биология, и ще разбереш, как молекулите на сапуна (ПАВ) блокират мазнинните (липидните) свойства на липидната обвивка завинаги.

Ма не знам, защо се сметате за специалисти, щом сте забравили или ненаучили училищното образование и то ви липсва?
                Ами да. Сапуна е детергент. Не мазнина и основа.

Коментар

Ще броим ако оживеем кой грип освен през 1918 зарази толкова хора.
                  Ах, да.
                  Забравих да ви обърна внимание, че както досега вие, тъпите медицински власти, бягахте от сравнението на ковида с грип, и... изведнъж, най-тъпо, ти и Генералът наш се позовавате на грипа през 1918, когато за първи път се е появил в разнебитената и разрушена Европа, глад, мизерия след войната... и то преди откриването на пеницилина.
                  Докторе, какво ше кажеш за годините след това?

Съжалявам, докторе, но никога не бих се лекувал при теб, защото си непочтен. Предпочитам да си умра по природному, без помощта на и парите за вас, алчните "лекари".

Колко му е да умре човек? Дано да е по възможност бързо.
                  До сега никога не съм мислел лошо за "лекарите" и не съм ги псувал като всички останали, но вече съм сигурен и ще ви псувам под път и над път.
                  Last edited by R1a1; 24.04.2020, 18:41.

Коментар

Потърси на " повърхностно активни вещества, ПАВ", спомни си училищната химия и биология, и ще разбереш, как молекулите на сапуна (ПАВ) блокират мазнинните (липидните) свойства на липидната обвивка завинаги.

Ма не знам, защо се сметате за специалисти, щом сте забравили или ненаучили училищното образование и то ви липсва?
                    Ай стига и ти де. Знаем го това, добре го казваш, така е. Всички ли да се изредим да го споменем. Даже алкалните сапуни осапуняват мазнините.
                    Спомняш ли си бабите ни как варяха сапун на село със свинска мазнина и сода каустик (натриева основа - кристали).
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Колко пъти си изпокапал и умрял от грип до сега, докторе, ти и твои близки?

Би ли признал, че това новото медийно вирусче е не по-тежко и страшно от познатите вече грипове?
                      Все има и нещо ново. Все някога се появява.
                      Ето го, дойде.
                      Ново е, в това няма съмнение.
                      Как да правя сравнение между кон и кокошка.
                      Ще броим ако оживеем кой грип освен през 1918 зарази толкова хора. Сега е рано. Твърде малко са.
                      Медиите раздухват страх и паника, но вирусчето си го има и още как. Може да е изпуснат от лаборатория, умишлено или неумишлено, не казвам и че е изкуствено създаден, но по него е работено. Твърде вероятно е.
                      Знаеш ли че след спряната имунизация срещу едра шарка (вариола) - моето поколение все още е подлежало на ваксинация; какво би станало ако се изпусне вируса, който се пази по много причини само в Москва и още на две места в света?
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Не съм се замисляла, но си спомням, че сапуна имаше свойството с една от съставките си да привлича мазнината, а с другата да я да я разлага. Коронавируса има липидна /мастна/ обвивка. Явно сапунът действа върху нея. В такъв слечай и двете неща - мазнината и основата - са еднакво важни.
                        Наздраве!

Коментар

• Ако пандемията следва фракталния модел от 5 вълни на Ралф Нелсън Елиът в момента сме в 4 консолидационна и следва 5 вълна Като това най - добре се вижда на графиката на ново заразените. Следователно би трябвало има нов пик на заразените докъм 150- 200 хиляди дневно. Като този пик ще е последен и ще през месец май след което пандемията вече трябва да почне да обръща тренда устойчиво през лятото и да затихне почити напълно. В България също ще продължи увеличението на ново заразените и май месец като след това ще поне да затихва.
                          Има вероятност за скъсена 5 или трета и пета да са слели в почити в един тренд и да немогат да се отличат . Но ако имам нов пик ще доста по симетричен фрактала.

Click image for larger version

Name:	canvas.png
Views:	1
Size:	8.8 КБ
ID:	3587615

https://wuflu.live/

Е ТУК КВО СЪМ ПИСАЛ ФЕВРУАРИ

Сега за киселото мляко умишлено дадох примера ама направо съм доста изненадам как хора със сериозно математическо образованение правят бакалски сметки.

Първо г-м Матеев сметна по неква прогресия че за няколко седмици ще има няколко милиона заразени, след това заяви че ще скъсява пазарите но в последствие се отказа като изчезнаха положителни новини падане на броя на заразени и отделно пазарите върнаха в посока на горе освен за вируса и покрай отпадналия риск по импичманта.

Мишо вече няколко пъти обявява края на епидемията поради спадане на дневна база на броя на заразените.

Кака също се подведе по неговия акъл и реши че навлизаме в стационарна фаза.

Нека погледнем графиките представени от Бертрам https://wuflu.live/ по специално втората в дясно за дневния брои заразени.

Много важно е да се отбележи че експонентата по която всички се увличат е на най голямо огнище в Китай и нещата трябва да се разделени другите практически в момента нямат тежест. Нямат тежест в момента но са важни относно това дали епидемията ще стане глобална.

Нови заразени на дневна база.
                          Китай
                          Много ясно се вижда че на 27. 01 имаме пик на новите за заразени 1771 , след това спад на 28. 01.- 1459 след това отново ескалация и нов пик на 04. 02 - 3892 отново спад 06.02 3159 и пак нагоре 07.02.- 3387. Тук добре защото имаме един епицентър , обаче ако погледнем останалата част от света тук нещата направо осцилират.

Други стани без Китай.

26.02.- 22
                          27.02. -7
                          28. 02. -23
                          29.02, - 19
                          30.02, - 4
                          31.02. - 43
                          01.02.- 11
                          02.02. -16
                          03.04.-4
                          04.02. - 29
                          05.02.- 44
                          06.02. 8
                          07.02.-65

КРАЙ НА ПЪРВА ЧАСТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Кое от сапуна трепе вирусът,маста или содата каустик?
                            Не съм се замисляла, но си спомням, че сапуна имаше свойството с една от съставките си да привлича мазнината, а с другата да я да я разлага. Коронавируса има липидна /мастна/ обвивка. Явно сапунът действа върху нея. В такъв случай и двете неща - мазнината и основата - са еднакво важни.
                            Наздраве!
                            Last edited by tnm; 24.04.2020, 18:15.
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Вируса има липидна (мазна обвивка) сапуна се свързва с нея и го разпада

този е професот в
                              University of New South Wales

От личен опит знам ,че маста на патката се ползва срещу кашлица,затяга белият дроб и предпазва от пнемония.Да не се окаже ,че лекарството
                              срещу Ковид е нещо елементарно и достъпно за всички.Маста влиза във връзка с обвивката ,разпада я и после здравите сили на организма разпознават врага и го атакуват.

Коментар

Не, всичко е идиотско, почвам да се изнервям, знам че няма начин и мерките не могат да бъдат перфектни и всеки частен случай да е гъвкаво решен. Но вече имам чувството че ще изпокапем кой където е.
                                Колко пъти си изпокапал и умрял от грип до сега, докторе, ти и твои близки?

Би ли признал, че това новото медийно вирусче е не по-тежко и страшно от познатите вече грипове?

Коментар

Working...
                                X