IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

Това е бедата! Гледат телевизия, четат много(всички тук са интелектуалци), мислят самостоятелно малко. Има известен брой мислещи хора наистина! Има и мислещи, че мислят.
    Ти от коя категория си?!Предполагам от "известния брой мислещи хора наистина"..?!Мога да се обзаложа ,че болшинството от българите имат подобна на твойта самооценка....Включително и аз....

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
      Вие наистина гледате много телевизия.
      Това е бедата! Гледат телевизия, четат много(всички тук са интелектуалци), мислят самостоятелно малко. Има известен брой мислещи хора наистина! Има и мислещи, че мислят.
      Last edited by alex1001111; 01.05.2020, 21:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Има едно нещо дето му се вика "здрав разум". От как "здравия разум" е изместен от закони, членове, алинеи, параграфи и пр. - нещата не вървят.

Така че седи на 5-метра ако е възможно от другите хора, не наближавай хора без маски. Носи маски там където е пълно с народ или в затворени помещения. Навън като няма никой около теб без маска. Не се събирайте хора на групи да пиете, ядете и пр. За работа може

Гледай ти да не заразиш някой непознат и гледай и теб да не те заразят.

И ръцете да се мият или дезинфекцират.

Като цяло в едно помещение със заразен е най-кофти ситуацията. Ако и двамата сте без маски и прекарате повечко време - заразата е почти сигурна. Доста зарази така стават, ядат пият за 2-3 часа заедно на маса и накрая половината компания е заразена.

Иначе в магазин, на улицата, в парка - пак може да се зарази човек, но е по-малко вероятно.

И в асансьора по-добре без комшиите - сам вътре или със семейството. Ако ти се лафи с комшии на 5 метра на открито на слънце е почти безопасно.

А иначе членовете, параграфите няма да те опазят.
        1 Май, още се учудвам, че живееш, работиш и пазаруваш в София, ама искаш да се "предпазиш" от Вируса.
        Може 1/4 от столицата да го е минала/да го минава/има антитела, няма значение, рано или късно ще го минеш и ти.
        Ако живееш на село, има шанс да не се заразиш много време.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Относно носенето на маски...На мен също,най-малкото ми е неприятно да съм продължително време с маска....Предвид това че съм пушач,като подишам в маската дори двадесетина минути,почва да смърди - все едно съм се изсрал в нея.....Трябва често да ги сменям,ако ми се налага да съм с маска по-продължително време.....
          Ползата от маската е по-скоро,ако съм безсимптомен носител, да издишам по- малко корони....А за мен самия ,наистина е възможно да не е чак толкова здравословно....Така си мисля,пък и ти казваш,че си е научен спор.....
          Само като се погледне разнообразието в модели, материали за изработка и цени е ясно, че не всяка маска защитава по един и същ начин. Отделно е начинът на ползване, отделно са всякакви изследвания и експерименти за пропускливост на т.н. Всички учени и организации се въздържат от категорични коментари по темата, а говорят с условности.

Коментар

• Вие наистина гледате много телевизия.

Коментар

Плашещо е колко много хора, колко упорито избират очевидното и сигурно отнемане на много свобода, за сметка на крехка, много спорна, недоказана, бих казал направо илюзорна, сигурност.
              Дори в чисто здравен аспект, маски и изолация ни предпазват донякъде в едни аспекти, но ни вредят със сигурност в други, а обективното претегляне на ползите срещу вредите е невъзможно. Според мен вредите им за здравето са много повече.
              Опомнете се, не сте на себе си, това вече не е нормално

Всичко можеше да се реши само с маски и като във Виетнам и без карантина ама трябваше на много хора да им уврат главите че с маските е по леко от карантина ,... та за Виетнам - ако не носиш ама ако се докаже че вследсвие на не носенето си заразил някой с опасна болест следват до 12 години затвор (изцяло го приемат носенето за пазене на другите)

И който му се рискуват до 12 години нека не носи ще се надява че няма да го намерят като източник на заразата....

Ако си носил и си заразил други случва се маските не са 100% (поне се знае че си положил усилия)

КПП трябва да имаш на клъстър на зараза защото потенциалмо заразените ограничавват правата на не заразените (да живеят) и на хората в местата с 0 заразени...

Представи си я обратната ситуация София - седмиците за коледното пазаруване 0 заразени в града - 70 000 коли с 200 000 души от места клъстъри на зараза са се насочили към софииските молове да се омешат със софияници - ще си пръв на барикадата да има КПП и да не ги пускаме вътре с делкларации с измислени причини....
              mWPCloud.com

Коментар

Плашещо е колко много хора, колко упорито избират очевидното и сигурно отнемане на много свобода, за сметка на крехка, много спорна, недоказана, бих казал направо илюзорна, сигурност.
                Дори в чисто здравен аспект, маски и изолация ни предпазват донякъде в едни аспекти, но ни вредят със сигурност в други, а обективното претегляне на ползите срещу вредите е невъзможно. Според мен вредите им за здравето са много повече.
                Не се притеснявай...Личните ми наблюдения сочат,че свободията в България е поне два пъти по-голяма от тази в Германия....Говоря по принцип...Бая зор ще видят ,кои и да е управляващи да ни накарат да спазваме правилата ,като едни гемнанци ,или швеци и т.н....За мен лично това е -Mission :impossible......

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Добре, шегуваш се.
                  Частично се шегувам

Без да съм запознат изцляло с процеса ВСЕ ПАК НЕ СЪМ ЮРИСТ И НЕ Е ПРЕПОРЪКА!!!! : цялата идея че по закона за бурките може да ти напишат акт, ти пишеш възражение по 1В защо не трябва да ти налагат глоба - отива при шефа на районното той ако не се откаже да го анулира отива при юрист консултите (който ако решът да се явят в съда - обикновенно като видят няма да се явят и акта ще падне) ако се явят те ще трявбва да доказват че възражението ти не е основателно - няма (друга проява) наречена корона вирус пандемия и/или евентуално ти не си участник в нея (тази точка като я видях и си я харесах - пасва страхотно)

За да си сигурен че ще падне акта - може и по 1А да напишеш възражения - те ще трябва да доказват че нямаш/ няма задравословни причини да се носи не ти че има или имаш

mWPCloud.com

Коментар

• Плашещо е колко много хора, колко упорито избират очевидното и сигурно отнемане на много свобода, за сметка на крехка, много спорна, недоказана, бих казал направо илюзорна, сигурност.

Коментар

Доказано здрав съм до доказване на противното. А ако съм с доказан коронавирус, то тогава друга заповед ми забранява да съм навън (ще съм под карантина) и маските на обществени места няма да се отнасят за мен.

Носенето на маски от гледна точка на ползата си е научен спор и трудно може да се стигне до единодушие. Тук идеята ми беше друга.
                      Да,да пошегувах се ....Идеята ти беше- юридически поглед на въпроса....
                      Относно носенето на маски...На мен също,най-малкото ми е неприятно да съм продължително време с маска....Предвид това че съм пушач,като подишам в маската дори двадесетина минути,почва да смърди - все едно съм се изсрал в нея.....Трябва често да ги сменям,ако ми се налага да съм с маска по-продължително време.....
                      Ползата от маската е по-скоро,ако съм безсимптомен носител, да издишам по- малко корони....А за мен самия ,наистина е възможно да не е чак толкова здравословно....Така си мисля,пък и ти казваш,че си е научен спор.....

Коментар

Има едно нещо дето му се вика "здрав разум". От как "здравия разум" е изместен от закони, членове, алинеи, параграфи и пр. - нещата не вървят.

Така че седи на 5-метра ако е възможно от другите хора, не наближавай хора без маски. Носи маски там където е пълно с народ или в затворени помещения. Навън като няма никой около теб без маска. Не се събирайте хора на групи да пиете, ядете и пр. За работа може

Като цяло в едно помещение със заразен е най-кофти ситуацията. Ако и двамата сте без маски и прекарате повечко време - заразата е почти сигурна. Доста зарази така стават, ядат пият за 2-3 часа заедно на маса и накрая половината компания е заразена.

Иначе в магазин, на улицата, в парка - пак може да се зарази човек, но е по-малко вероятно.

И в асансьора по-добре без комшиите - сам вътре или със семейството. Ако ти се лафи с комшии на 5 метра на открито на слънце е почти безопасно.

Когато някой заповядва по нормативен ред, значи не се оставя място за здрав разум и лична преценка. Това е заповедта. И неизпълнението на заповедта не се оправдава с "Аз мислех, че..." или "Според мен...".
                        Но най-лошо е, когато някой не знае какво всъщност ти заповядва...

Коментар

Така като чета, започвам да си мисля, че си от НОЩ, само където не си си кръстил писанието - Заповед.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

Според мед техните заповеди са изобщо незаконни, защото противоречат на основния закон на страната - конституцията.
                            Да видим какво пише в нея за КПП-тата:
                            Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
                            Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.

А по отношение на Заповедите за забрана извършването на дейност , аз бих се загледал в …
                            Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

Заповеда на министъра е по закона за народното здраве
                            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Предвид естеството на вируса,доказано здрав ще си ,ако носиш раничка на гърба,в която имаш мини лаборатория и на всеки час си правиш по един тест....
                              Специално за носенето на маски в открити простраства,за мен също беше малко неадекватно за България....
                              Доказано здрав съм до доказване на противното. А ако съм с доказан коронавирус, то тогава друга заповед ми забранява да съм навън (ще съм под карантина) и маските на обществени места няма да се отнасят за мен.

Носенето на маски от гледна точка на ползата си е научен спор и трудно може да се стигне до единодушие. Тук идеята ми беше друга.

Коментар

Ами доста логични и обосновани тълкувания. Моите лаишки разсъждения напълно се припокриват с тях. Обаче когато се стигне до подобни въпроси, за които е трябвало някой да се замисли малко повече, на пресконференциите започва едно увъртане и сучене, та чак ми става жал и неудобно за тия хора, които трябва да отговарят. Така е и за КПП-тата и за какво ли не.
                                Според мед техните заповеди са изобщо незаконни, защото противоречат на основния закон на страната - конституцията.
                                Да видим какво пише в нея за КПП-тата:
                                Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
                                Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.

А по отношение на Заповедите за забрана извършването на дейност , аз бих се загледал в …
                                Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

Коментар

Working...
                                X