IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

    А така........нека излязат специалистите като хер Мангъров и кажат това Хив ли и или не е Хив и дали след" излекуването" Хив не остава в
    организма докато ти види сметката?Друг е въпросът ,че секс заразените не ще правят без шушляк.
    Не те разбирам еднозначно. Изразяването и трептенията са силно индивидуални.

    Грипът се причинява от грипни вируси (не им знам семейството),
    ХИВ - от ретровирус,
    Ковид19 - от коронавирус.

    Тези, които викат н аКовида грипче, просто се правят на отворени и интересни. Ние с теб н е сме от тях, нали?!

    ХИВ не се лекува, инфекцията се "държи" в някакви рамки. Вирусът си е там. Ако не г о "натискаш", ще се прояви.
    Същото е с херпесните, вероятно и с други видове.
    Каква ще е съдбата на Ковид19 и други корони, аз н е знам.


    Животът ме е научил, че фармаиндустрията не иска да ни лекува (веднъж и завинаги), а и е далеч по-изгодно всеки месец да ударим по едно чело в аптеката и смирено да снесем скромната си лепта на Змея.
    Ерго, до борим проявлението и да държим (сдържаме) поява н а симптоми и остри състояния, но не и да премахнем причината.

    Същото е със старите и проверени лекарства. Като с магическа пръчка те изчезват и на тяхно място идат нови, които поради случайност и недоглеждане са един порядък по-скъпи!

    Трябва да сме категорично наясно с подредбата на връзките и приоритетите!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
      Начев, според мен не ни е подминало. Не съм специалист, но ми прави впечатление следното:

      В Италия, като се върнаха назад, за да изследват пробите на пациенти с пневмония, откриха, че първата такава е от 20-ти октомври. Това ще рече, че вирусът е бил там поне от началото на месеца, ако не и по-рано. Бедствието доби библейски мащаби след 22-ри февруари, т.е. 5 месеца по-късно. От това си правя извода, че при нас мерките пресякоха сравнително навреме този акомулативен период, през който вирусът, разпространявайки се безпроблемно и дифузно, би засегнал достатъчен брой хора, за да предизвика мор сравним с италианския. За мен това е основната причина, поради която все още минаваме между капките. Дали това ще продължи още дълго? В най-голяма степен това зависи от бъдещия мониторинг и мерките, които се взимат в резултат на новозаболелите. Дори при най-добро желание и старание от страна на съответните институции не съм сигурен, че можем да избегнем бъдещи взривове. Да се надяваме, че ще са изолирани и с умерен магнитуд.
      С италианския "мор" е съвсем друга историята. В Италия всъщност няма никакъв мор, там има ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ с библейски размери. Та тези хитреци разгледаха статистиката, видяха къде зимата умират най-много хора и се задействаха. Почна едно послъгване пак с библейски размери. Дори това не им стигна(фалшивите причини за смърт) та паднаха толкова ниско да поместват болни в старчески домове. Естествено старците починаха. Сега там се води разследване по този случай. ЕЦБ развърза кесията за южния дълг и внезапно в Италия бройката "заболели" намаля.

      Голямата обществена тайна е, че всичко ще свърши със Зимбабвийския сценарий. Безработните в САЩ са вече 36 милиона там с очите си наблюдавате КАТАСТРОЙКА! Някои блогери разправят дори за липса на яйца, мляко и месо в магазините(колко е вярно ще разберем).
      Last edited by alex1001111; 15.05.2020, 17:49.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

        Благодаря за добавката!
        Точно думата КЪСМЕТ ми се изплъзна.
        Написах Бог и съдба, поспрях за миг и зарових в главата си за още един важен фактор, но ... изплъзна ми се.
        Всеки да приказва каквото ще и да прави каквито желае уговорки, но късметът е фактор в този живот.
        Определено. И Матеев го знае също но, за пред наивници, удобно, премълчава този момент. И те виждат, каквото той иска да видят. Блажени вярващите.

        Коментар


        • Излезте по улиците и се огледайте за стари хора около и над 70 г. които се задъхват в тези намордници, които са им ВТЪЛПИЛИ да носят. Те се задъхват, от страх не ги свалят дори и когато са съвсем сами. Няма ли някой да им каже, че точно на този намордник със съвсем нормален училищен оптичен микроскоп ще видят колонии от бактерии. Тези хора заплашени ли са от бактериална пневмония или не са? Колко от тях няма да са сред нас в скоро време?
          Last edited by alex1001111; 15.05.2020, 16:45.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

            Да, разсъждавам на база моментно ниво и без никакви претенции за сериозни изводи.

            Дори аз бях този, който вчера постна статията на онзи ирландски доктор, който загрижено и внимателно подсказа, че трябва да сме готови за вариант, Ковид19 да стане наш "вечен" спътник, при което акцентът ще пада върху приучаването на обществото към мерки и практики за "мирно съвместно съществуване".
            Нещо като хив.

            Не отхвърлям разсъжденията ти, просто ме гложди съмнение, че има още нещо!
            "Нещото" може да е включително комплекс от фактори, които не са просто механичен сбор.
            А така........нека излязат специалистите като хер Мангъров и кажат това Хив ли и или не е Хив и дали след" излекуването" Хив не остава в
            организма докато ти види сметката?Друг е въпросът ,че секс заразените не ще правят без шушляк.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
              Щом дори един човек като Мангъров онзи ден си позволи да подчертае дебело:


              Публикувано във факти.бг: Доц. Мангъров: В страната няма нито един починал директно от COVID-19

              На което пък Генерала отвърна, че това било гавра, ама нейсе ... приказки да искаш!
              Ма имайте милост! Четете поне тая тема!

              Тук вече беше казано, че не само доцент Мангъров го казва, а единодушно всички патологоанатоми в Европа, не само за България, а за цяла Европа.

              Ще се смилостивя над Вас и пак ще дам препратката:
              https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=QmnapGB4CBY

              В ентервеуто се казват и мн. др. ентересни работи и Ви приканвам дъ ни Въ мързи, а да го гледате цялото - ок. полвин час, ен балгериан.

              Ма мола Ви са, сига!..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Добре, аз тогава ще поставя така въпроса:

                Имаше ли някакъв начин НОЩ така да управлява кризата, щото всички да са доволни от вземаните решения?

                Отговорът е - НЕ, НЯМА !!!

                Злобарите нямаше да оставят НОЩ на мира каквито и да бяха решенията - добри или лоши, меки или твърди. Важното е само да се излива злоба в изобилие както във форума, така и в социалните или реалните медии. ЗЛОБА, ЗЛОБА, ЗЛОБА - ТЯ Е ПЪРВИЧНАТА !!!

                Затова според мене ген. Мутафчиски е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ !!! Той е интелигентен човек и предварително му е бил ясно, че каквото и да направи, разни отрепки на обществото ще го сатанизират и ще го обвинят във всички земни и неземни грехове. И въпреки това той доброволно е приел тази роля, правейки саможертва в името на Българския народ. Такъв човек трябва да влезе в историята, а не отрепките, които злобеят срещу него.
                Ти мислиш ли че имаш избор ако от горе ти кажат поемаш щаб отговаряш за вируса. Нищо не е доброволно. Ако не изпълняваш вече не си началник, пък и нали го готвят за президент ....(да ви имам и президентите меки китки...... плевнелиев най-големото хленчещо мекотело, калинка от всякъде) сега си гласят за президент нова калинка... Те са назначени със спуснати опорки. Ако имаше ЩАБ който действа самостоятелно нямаше да има толкова много гафове. Вземат се мерки и когато някой заплаши с протест началника са насира и щаба сменя позицията. Знаеше се колко хора ще излезнат от София и големите градове покрай великден,а те правят брифинг в 23 часа да казват как затваряли КПП, и след 4-5 дни отмяна на решението. Нали министър Ананиев каза моловете накрая, а когато пак наплашиха с бунт, сега ново 20 отваряме моловете.

                Никаква саможертва няма за българският народ. Само който е по на ти с нещата знае за какво става дума.
                Отделно нали Годжи и Кантарджиев приказваха как няма страшно било е само леко грипче, не се притеснявайте. Защото точно по това време огромни количества маски вече бяха готови за износ. Че по аптеките нямаше маски още от края на февруари се знаеше, не защото за изкупени от щаба а защото се продаваха в китай на 4-5орни цени.

                Майтапчийски ни е ясен вече, и за огромна част той не е никакъв герой а един палячо.
                Last edited by prectical; 15.05.2020, 16:39.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                  Начев, според мен не ни е подминало. Не съм специалист, но ми прави впечатление следното:

                  В Италия, като се върнаха назад, за да изследват пробите на пациенти с пневмония, откриха, че първата такава е от 20-ти октомври. Това ще рече, че вирусът е бил там поне от началото на месеца, ако не и по-рано. Бедствието доби библейски мащаби след 22-ри февруари, т.е. 5 месеца по-късно. От това си правя извода, че при нас мерките пресякоха сравнително навреме този акомулативен период, през който вирусът, разпространявайки се безпроблемно и дифузно, би засегнал достатъчен брой хора, за да предизвика мор сравним с италианския. За мен това е основната причина, поради която все още минаваме между капките. Дали това ще продължи още дълго? В най-голяма степен това зависи от бъдещия мониторинг и мерките, които се взимат в резултат на новозаболелите. Дори при най-добро желание и старание от страна на съответните институции не съм сигурен, че можем да избегнем бъдещи взривове. Да се надяваме, че ще са изолирани и с умерен магнитуд.
                  Да, разсъждавам на база моментно ниво и без никакви претенции за сериозни изводи.

                  Дори аз бях този, който вчера постна статията на онзи ирландски доктор, който загрижено и внимателно подсказа, че трябва да сме готови за вариант, Ковид19 да стане наш "вечен" спътник, при което акцентът ще пада върху приучаването на обществото към мерки и практики за "мирно съвместно съществуване".
                  Нещо като хив.

                  Не отхвърлям разсъжденията ти, просто ме гложди съмнение, че има още нещо!
                  "Нещото" може да е включително комплекс от фактори, които не са просто механичен сбор.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    Насим Талеб имаше едно такова намигване по отношение на Късмета. От друга страна, не.ни върви с управляващи, опозиции, и дори обикновената порядъчност.
                    ...
                    Пък и кой е казал, че черните лебеди не се завръщат? Бдителност му е майката.
                    Благодаря за добавката!
                    Точно думата КЪСМЕТ ми се изплъзна.
                    Написах Бог и съдба, поспрях за миг и зарових в главата си за още един важен фактор, но ... изплъзна ми се.
                    Всеки да приказва каквото ще и да прави каквито желае уговорки, но късметът е фактор в този живот.

                    Коментар


                    • Начев, според мен не ни е подминало. Не съм специалист, но ми прави впечатление следното:

                      В Италия, като се върнаха назад, за да изследват пробите на пациенти с пневмония, откриха, че първата такава е от 20-ти октомври. Това ще рече, че вирусът е бил там поне от началото на месеца, ако не и по-рано. Бедствието доби библейски мащаби след 22-ри февруари, т.е. 5 месеца по-късно. От това си правя извода, че при нас мерките пресякоха сравнително навреме този акомулативен период, през който вирусът, разпространявайки се безпроблемно и дифузно, би засегнал достатъчен брой хора, за да предизвика мор сравним с италианския. За мен това е основната причина, поради която все още минаваме между капките. Дали това ще продължи още дълго? В най-голяма степен това зависи от бъдещия мониторинг и мерките, които се взимат в резултат на новозаболелите. Дори при най-добро желание и старание от страна на съответните институции не съм сигурен, че можем да избегнем бъдещи взривове. Да се надяваме, че ще са изолирани и с умерен магнитуд.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                        Добре, аз тогава ще поставя така въпроса:

                        Имаше ли някакъв начин НОЩ така да управлява кризата, щото всички да са доволни от вземаните решения?

                        Отговорът е - НЕ, НЯМА !!!

                        Злобарите нямаше да оставят НОЩ на мира каквито и да бяха решенията - добри или лоши, меки или твърди. Важното е само да се излива злоба в изобилие както във форума, така и в социалните или реалните медии. ЗЛОБА, ЗЛОБА, ЗЛОБА - ТЯ Е ПЪРВИЧНАТА !!!

                        Затова според мене ген. Мутафчиски е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ !!! Той е интелигентен човек и предварително му е бил ясно, че каквото и да направи, разни отрепки на обществото ще го сатанизират и ще го обвинят във всички земни и неземни грехове. И въпреки това той доброволно е приел тази роля, правейки саможертва в името на Българския народ. Такъв човек трябва да влезе в историята, а не отрепките, които злобеят срещу него.
                        Матеев, Вие владеете родния ни език на ниво, което е далеч над средното, имате богат и разнообразен речников фонд, който е ярък и убедителен и не е необходимо да използвате допълнителни визуални средства за онагледяване на тезите си - примерно апликации, цветен дизайн, болд, подчертавания и др. Това само по себе си не е допълнителен аргумент. Подозирам също вредно и съмнително подражателство, което не може да е повод за ничия гордост!
                        И без дизайна сте безпределно ясен!
                        Да не забравяме, че нещата все пак не са лични, а става въпрос за обществено значима инфекция.

                        Мисля, че всички класифицирани от Вас индивиди, вече имат яснота и са непротиворечиво в течение на отредената им роля на:
                        - малоумници,
                        - негодници,
                        - софиАнци,
                        - сатанизатори,
                        - злобари,
                        - отрепки,
                        - изсиращи се предиобед,
                        - продажници от групи за политическо влияние и натиск,
                        - обикновени гадове!

                        Разбрах!
                        Last edited by nachev; 15.05.2020, 16:30.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                          Не съм мярка за нищо и многократно съм си признавал тук, че "експертизата" ми във връзка с епидемията е направо мизерна.
                          Е, мога да чета, да отсявам, да преценявам на база формални критерии и да се ориентирам грубо на потребителско (пациентско) равнище.

                          Още в самото начало (преди появата на първия инфектиран) си позволих да изтъкна, че нашата страна може основно да разчита на Бог.
                          С течение на времето все пак станах свидетел на определени развития и практики - визирам и управленски и граждански, които ме изненадаха позитивно. Повсеместният варваризъм, който не е преставал и за миг, въобще не ме изненадва, той си е предпоставен.
                          И все пак, продължавам да търся един отговор, който упорито ми се изплъзва!
                          Коя е основната причина за пощадяването на България?
                          Убеден съм, че не знаем истинския отговор и по всичко личи, че най-вероятно никога няма да го разберем. Щом дори и тук във форума се изписаха химни в подкрепа на скриване на истината.

                          "Пощадата", разбира се, е напълно условна и все още нищо не е дефинитивно приключило, но е категоричен факт, че досега ние се разминаваме леко. Много леко! По никакъв друг начин не мога да го дефинирам! Щом дори един човек като Мангъров онзи ден си позволи да подчертае дебело:


                          Публикувано във факти.бг: Доц. Мангъров: В страната няма нито един починал директно от COVID-19

                          На което пък Генерала отвърна, че това било гавра, ама нейсе ... приказки да искаш!

                          Очевидно беше, че въпреки сериозните данни за прииждаща потенциално страшна епидемия, в началото бяхме очевидно дезорганизирани, безпомощни, жалки! Видът на прибиращите си от странство тумби, натъпкани във всевъзможни средства, при съобразяване на културни и манталитетни особености, не вещаеше нищо добро. Има все още неизказани истини относно подминалото ни пламване.
                          Не желая да подценявам самоотвержения труд на много специалисти, граждани или просто хора, но има важни обстоятелства, поради които не може да се прогони допускането, че нещата се случиха по точно този начин не заради нашата родна оправия, а въпреки нея.
                          Полемично е мнението и субективно, разбира се.

                          Търся за себе си ролята на Бог, съдба ... друго?
                          Най-голямата загадка около COVID-19 - въпрос на гени ли е всичко??
                          Насим Талеб имаше едно такова намигване по отношение на Късмета. От друга страна, не.ни върви с управляващи, опозиции, и дори обикновената порядъчност.
                          ...
                          Пък и кой е казал, че черните лебеди не се завръщат? Бдителност му е майката.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Добре, аз тогава ще поставя така въпроса:

                            Имаше ли някакъв начин НОЩ така да управлява кризата, щото всички да са доволни от вземаните решения?

                            Отговорът е - НЕ, НЯМА !!!

                            Злобарите нямаше да оставят НОЩ на мира каквито и да бяха решенията - добри или лоши, меки или твърди. Важното е само да се излива злоба в изобилие както във форума, така и в социалните или реалните медии. ЗЛОБА, ЗЛОБА, ЗЛОБА - ТЯ Е ПЪРВИЧНАТА !!!

                            Затова според мене ген. Мутафчиски е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ !!! Той е интелигентен човек и предварително му е бил ясно, че каквото и да направи, разни отрепки на обществото ще го сатанизират и ще го обвинят във всички земни и неземни грехове. И въпреки това той доброволно е приел тази роля, правейки саможертва в името на Българския народ. Такъв човек трябва да влезе в историята, а не отрепките, които злобеят срещу него.
                            отговорът е НЕ Е НУЖНО. Поне трябва да създават впечатление че знаят какво правят. При тях и проба грешка не е. Казват А, хората викат не е А, добре тогава Б, не е и б, е тогава В, и в не е, еми тогава е пак А. И то щото не знаят азбуката нататък
                            Викаш да кълне е национално геройство?
                            Саможертва направиха знайни и незнайни редови доктори дето принудиха от шТаба да лекуват заразно болни без предпазни средства.
                            Имаме печални "рекорди" и един световен във Видин, въпреки минималната бройка открити заразени
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Не съм мярка за нищо и многократно съм си признавал тук, че "експертизата" ми във връзка с епидемията е направо мизерна.
                              Е, мога да чета, да отсявам, да преценявам на база формални критерии и да се ориентирам грубо на потребителско (пациентско) равнище.

                              Още в самото начало (преди появата на първия инфектиран) си позволих да изтъкна, че нашата страна може основно да разчита на Бог.
                              С течение на времето все пак станах свидетел на определени развития и практики - визирам и управленски и граждански, които ме изненадаха позитивно. Повсеместният варваризъм, който не е преставал и за миг, въобще не ме изненадва, той си е предпоставен.
                              И все пак, продължавам да търся един отговор, който упорито ми се изплъзва!
                              Коя е основната причина за пощадяването на България?
                              Убеден съм, че не знаем истинския отговор и по всичко личи, че най-вероятно никога няма да го разберем. Щом дори и тук във форума се изписаха химни в подкрепа на скриване на истината.

                              "Пощадата", разбира се, е напълно условна и все още нищо не е дефинитивно приключило, но е категоричен факт, че досега ние се разминаваме леко. Много леко! По никакъв друг начин не мога да го дефинирам! Щом дори един човек като Мангъров онзи ден си позволи да подчертае дебело:


                              Публикувано във факти.бг: Доц. Мангъров: В страната няма нито един починал директно от COVID-19

                              На което пък Генерала отвърна, че това било гавра, ама нейсе ... приказки да искаш!

                              Очевидно беше, че въпреки сериозните данни за прииждаща потенциално страшна епидемия, в началото бяхме очевидно дезорганизирани, безпомощни, жалки! Видът на прибиращите си от странство тумби, натъпкани във всевъзможни средства, при съобразяване на културни и манталитетни особености, не вещаеше нищо добро. Има все още неизказани истини относно подминалото ни пламване.
                              Не желая да подценявам самоотвержения труд на много специалисти, граждани или просто хора, но има важни обстоятелства, поради които не може да се прогони допускането, че нещата се случиха по точно този начин не заради нашата родна оправия, а въпреки нея.
                              Полемично е мнението и субективно, разбира се.

                              Търся за себе си ролята на Бог, съдба ... друго?
                              Най-голямата загадка около COVID-19 - въпрос на гени ли е всичко??

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Най-веселото беше, че аз съм бедна мишка .....
                                - Откъм определени умения и качества - безусловно. И парите НЕ ги компенсират.

                                Коментар

                                Working...
                                X