IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    доц. Мангъров се ядоса!
    "Хирурзи да решават въпросите с вирусна епидемия, е, като вирусолози да гипсират счупени крайници..."
    Мангъров може да е вирусолог ама не е епидмелог

Може да си добър вирусолог и да си супер скаран с математиката (те мисля даже не учат математика в универсистета)

Може даже неговата учителка по математика в езиковата гимназия да му е казала пиша ти 5 щото ще кандидастваш (да се освободи от матура математика) ама ми обещаваш никога да не казваш коя ти е била учителката по математика (моята учителка по БЕЛ така направи в математическата ми паралелка да се отървем от матура по БЕЛ)

За да си добър епидемолог - да може да схванеш цялата картина и процесите на разпространение трябва поне да я разбираш малко от математика поне ....

Имало било 400 000 заразени трябвало да градим стаден имунитет - а той самия не успя да го хване и да получи така желания имунитет вече 2 месеца (явно се пази и не бърза с имунитета си ) другите трявба да го градят

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Ако заразените станат 50-100 хил и умрелите над 10 хил. Мангъра и такива като него ще бъдат линчувани с катран и перушина.
      Неее, матряла да излезе и да се нареди в колона, хиляди са, които много знаят и всичко им е ясно. И да си полеят главите със собствена пикня.
      Не се ли убедихте, че в биологията на подибни патогени има много неясни неща. Да подценяваш чудото на живата материя, пък макар и от незнание (незнанието не е порок, човек се учи) е доказателство за примитивен мироглед.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Доц. д-р Мангъров е началник на детската клиника в Инфекциозна болница София. С инфекции работи цял живот. А пък проф.Мутафчийски е коремен хирург. Специалист май в трансплантации.
        Мангъра може и да е прав ако се отнасяше за грип,но това не е грип а СПИН предаван по въздушнокапков път.Четири белтъка на Спин комбинирани
        и само външно прилича на вирус,затова се и лекува с лекарства за СПИН,Ебола ,Малария и тем подобни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Всичко зависи от систематичността и качеството на ваксинацията. В съветски и постсъветски условия не е сигурно какви са били те. У нас самоорганизацията на административнт,на общностно ниво е по-добро. Освен това имаме едновековна традиция на експертност придобита предимно в немскоезичния свят. Пък и руската образователна система също е била под влиянието на немската. Но при тях революцията до голяма степен отвя тази традиция. Докато у нас под лозунга за съветския опит гледахме пак към Горния Дунав.
          И да допълня ние сме една от 4 страни които произвеждат БЦЖ ваксина и имаме и ползваме и старите руски щамове от 30те - според енда лекарка която говори преди месец

Те може да са си модифицирали/ осъвременили тяхната в някакъв момент от време
          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Доц. д-р Мангъров е началник на детската клиника в Инфекциозна болница София. С инфекции работи цял живот. А пък проф.Мутафчийски е коремен хирург. Специалист май в трансплантации.
            И на каква база твоя доцент е толкова категоричен след като няма достатъчно данни в световен мащаб че може да се придобие надежден имунитет и да е траен ?
            Аз по вярвам на тоя доцент...

https://www.zdrave.net/%D0%92%D1%81%...0%B8---/j13029

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Абе аз да попитам нещо. Кой е този мангъров? Не ми става много ясно? Вече и под леглото си гледам да не се е заврял.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• През януари 1944 година над София има бомбардировки с много жертви и разрушения. Ако бяха днес, НОЩ щеше да издаде разпореждания до всички граждани на София:
                „Молим настоятелно всички граждани на София да си затъмнят прозорците и да не палят осветлението докато траят бомбардировките, защото така се превръщат в разпознаваема цел за бомбардировачите!

Съседът отгоре:“ Откъде-накъде, те ще ме лишават мен от светлина. Аз съм свободен и светлолюбив гражданин! Аз нарочно съм си купил апартамент на висок етаж, за да ми е по-светло!“

Съседът отдолу: „Аз чух, че бомбардировките съвсем не били толкова опасни. Пък и защо аз да затъмнявам, аз съм отдолу, те ще бомбардират тези по високите етажи.“

Съседката от партера: Пролетес на село редовно ни биеше градушка и то град като орехи, ти казвам, и пак сме си живи-здрави. На село никога не сме си затъмнявали прозорците при градушка“

Наемателят от последния етаж: Четох някъде, че в света много повече хора статистически пострадват от падане на керемиди, отколкото при бомбардировки. Те да вземат да оправят покрива, ами да не ни баламосват с тинтири-минтири“

Гражданка, видяла много свят: „Бомбите са англо-американски, това са цивилизовани, хуманни бомби и не ми се вярва, че те ще ни причинят някаква вреда, след като ние толкова ги обичаме и можем само да се възхищаваме на тези по-напреднали нации и да им подражаваме!“

Случаен, но много възмутен гражданин: „Аз на тях казвам ли им какво да правят. Аз съм си в къщи, ако искам ще си светя, ако искам няма да си светя! Ако съм светнал у нас, англичаните ще стрелят по мен, нали?“

Поручик Мангъров: „Трябва просто да оставим съюзническите сили да се налудуват. Като разрушат 70 % от София, няма да има какво друго да правят и ще си ходят, а пък ние после спокойно ще си гледаме работата.“

Коментар

Давам.

...
                  5. Българинът се лигави по-малко от испанеца и италианеца и е по-голям “темерут” (докато италианото не спира да плямпа като развинтена латерна, ганю най-много дълбокомислено да изръмжи нещо и то без да си отвори устата, камо ли пък продавач да те поздрави като влезеш в магазин или келнер в заведение) спазващ по-голяма социална дистанция подобно на немец, чех, скандинавец, you name it ... и не приказва толкова много (това най-много ми липсва от родината )...

Ето ти тука цял материал завистлив по темата от един барселонски вестник.

https://www.lavanguardia.com/interna...0BBaSR7jnD5OZo

Не бъркай обаче забавянето с липсата на вирус или с преминаване на опасността от него. Би било огромна грешка.
                  И аз се опитвам да накарам жената да плямпа по-малко, ама като не става отивам на село. Там си говоря наум с пчеличките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    доц. Мангъров се ядоса!
                    "Хирурзи да решават въпросите с вирусна епидемия, е, като вирусолози да гипсират счупени крайници..."
                    Абе аз да попитам нещо. Кой е този мангъров? Не ми става много ясно? Вече и под леглото си гледам да не се е заврял.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ако дадеш някакво обяснение защо са 2 месеца не са се разболели милиони в БГ, не са загинали 5% от тях - 50к+.
                      Ни карантина спазваме, ни КПП-та и не щем да се заразяваме, да се разболяваме и да мрем.
                      От прост грип умират 1500, от короната дето десетки пъти по смъртоносна 60.
                      Да вземем и за грипа мерките като за короната, що позволяваме да се заразяват милион всяка зима?
                      Давам.

1. Педро закъсня с мерките 45 деня и стана мазало. България не закъсня. Това първо и второто -
                      2. Няма такова голямо движения на хора от китай в цяла източна европа;
                      3. БЦЖ;
                      4. Грипната ваканция в България;
                      5. Българинът се лигави по-малко от испанеца и италианеца и е по-голям “темерут” (докато италианото не спира да плямпа като развинтена латерна, ганю най-много дълбокомислено да изръмжи нещо и то без да си отвори устата, камо ли пък продавач да те поздрави като влезеш в магазин или келнер в заведение) спазващ по-голяма социална дистанция подобно на немец, чех, скандинавец, you name it ... и не приказва толкова много (това най-много ми липсва от родината )...

Ето ти тука цял материал завистлив по темата от един барселонски вестник.

https://www.lavanguardia.com/interna...0BBaSR7jnD5OZo

Не бъркай обаче забавянето с липсата на вирус или с преминаване на опасността от него. Би било огромна грешка.
                      Last edited by Selena; 03.05.2020, 13:03.

Коментар

Май ключът от бараката е в концентрацията на поетия вирус. Т.е. на закрито място като асансьори, магазини, особено болници и аптеки следва да е задължителен атрибут. Вчера Педро ни пусна на разходка и беше страшничко. Как така испанец да не приказва - те са като развинтени латерни 24/7 и да спазва дистанция. Абе ... мисия невъзможна.

Не са въобще приключили нещата. Интересна новина. Тук има спин клиники и установяват, че няма кьорав спинозен с корона, т.е., коктейлите, които им блъскат срещу СПИН може да са ключа от главната барака ...
                        А може единият гад да не пуска другия. Това не е съвет да се оспинявате.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Самите медици споменаха, че маските пречат на астматиците в условия на повишаващи се температури. Маските на открито са си излишни, освен ако не отидеш при някой сладоледаджия, който бърка пред теб с големата лъжица в сладоледа.
                          Май ключът от бараката е в концентрацията на поетия вирус. Т.е. на закрито място като асансьори, магазини, особено болници и аптеки следва да е задължителен атрибут. Вчера Педро ни пусна на разходка и беше страшничко. Как така испанец да не приказва - те са като развинтени латерни 24/7 и да спазва дистанция. Абе ... мисия невъзможна.

Не са въобще приключили нещата. Интересна новина. Тук има спин клиники и установяват, че няма кьорав спинозен с корона, т.е., коктейлите, които им блъскат срещу СПИН може да са ключа от главната барака ...

Коментар

Уникална глупост си написал. Ще си я закача в рамка. Другото, което ще направя е да гласувам на следващите избори. Резултат: ами накрая всеки трол се оказва по своему полезен.

Асимптомните носители могат да заразяват. Именно затова се носи маската. Една от лошите особености на този вирус е високата му контагиозност. Именно оттам тръгнаха сериозните проблеми.

Може да не си болен и да заразяваш.
                            Ако дадеш някакво обяснение защо са 2 месеца не са се разболели милиони в БГ, не са загинали 5% от тях - 50к+.
                            Ни карантина спазваме, ни КПП-та и не щем да се заразяваме, да се разболяваме и да мрем.
                            От прост грип умират 1500, от короната дето десетки пъти по смъртоносна 60.
                            Да вземем и за грипа мерките като за короната, що позволяваме да се заразяват милион всяка зима?
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Предизвикваш ме към интересни размисли. Е, може и да съм твърде самонадеян и размислите ми да са интересни само за мен.

...................

Усещам, че тук съм на прага да изпадна в разгул от приказки. Налага се да си сложа спирачки.
                              .........................
                              Ами ако по-кратичко се изразяваш, няма да е лошо.

Коментар

• За втори път преди обяд Боко е по телевизора да плачка, колко много е неразбран....
                                Интересно дали след обяд и довечера ще ни се пули пак от екрана.

Коментар

Working...
                                X