IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Докато при тях температурите бяха -15-20 градуса болеста я нямаше ,но с вдигането на градусите над 0 Ковид бързо навакса и заразените
    вече надхвърлят 130 хил.
    Може да изглежда далечна, но Русия е като камбанка за нас, ЧЕ И НИЕ можем да достигмем тези 950/милион стойности, при тази лабава карантина.
    Те първи затвориха сухоземната граница за китайци, спазваха карантина, затвориха после рано за чужденци, не ги пускаха от дома и т.н.
    Трябва някой специалист оттам да коментира.
    Възможно е населението да се отпуснало, може пък 950/милион да е нормална бройка, към пътя за 70% заразяване
    и понеже тестват доста, бройките са високи.
    ПЧЖ помага за ниските смъртоносно бройки, 9/МИЛИОН !
    Last edited by hazard; 03.05.2020, 12:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

не, не , не, ета страна огромная
      ПЧЖ ваксината си е ОК, гледай заразените към брой жители на страната, 923/милион, е пет пъти по-млако спрямо това на Испания 5250/милион

И, за умрялата лекарка със отрицателни проби.
      1. Тия "тулупи" трябва да направят АУТОПСИЯ и да съобщят КАКВА е причината за смъртта,
      предполагам откъснал се съсирек е запушил притока на кръв към главата или сърцето.
      Е, който следеше темата си спомня подобни случаи в Ухан, върви някой по улицата, пада като талпа и умира за минути
      2. Тестовете, които са правени не дават 100%
      Докато при тях температурите бяха -15-20 градуса болеста я нямаше ,но с вдигането на градусите над 0 Ковид бързо навакса и заразените
      вече надхвърлят 130 хил.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Да бе, то 100 жени са по лесни за разбиране от неграмотен каунь дето сам не знае какво плямпа
        Предизвикваш ме към интересни размисли. Е, може и да съм твърде самонадеян и размислите ми да са интересни само за мен.

Безспирното говорене на жените често ме е докарвало до ръба. Особено в по-младите ми години.
        После преминах към етап, в който започнах да с е заслушвам, опитвайки да редуцирам влудяващата конкретика, да анализирам в по-едър щрих и с огромна изненада се разкриха неочаквани ефекти на деликатни механизми на социално регулиране.
        Да, те говорят безкрайно, често и привидно незначителни неща, но именно техните приказки формират невидимата тъкан на общественото настроение (и мнение), което бута обществото в една или друга посока.

Дрънкам простотии не от абстрактни подбуди, а по съвсем конкретна и актуална причина.
        БХ в България беше избран и продължава да бъде държан н а власт с решаващото участие на жените.
        А въпросът за лидерството в нашата страна - както в светлината на епидемията, но не само, започва да става от решително, съдбовно значение.
        Може би никога няма да разберем откъде дойде тази "пандемия", но тя дойде в един много особен момент, когато светът беше вече бремемен с наложителни и неотменими промени, които обективно предстои да се случат. "Случването" в социалната история понякога става от днес за утре, а понякога трае и столетия, сложно е.

Усещам, че тук съм на прага да изпадна в разгул от приказки. Налага се да си сложа спирачки.
        Много ми се иска да се надявам, че освен безспорната си роля във физиологичен и еволюционен план, българските жени ще проявят верен социален усет и инстинкт.
        Глей сега, колко са противоречиви нещата. Моето настроение е ясно, както е ясно, че то няма абсолютно никакво значение. Обаче, може да се окаже, че страната ни по някакъв особен начин се е "нуждаела" преди 12 години точно от един БХ. Нещо се направило от онзи момент нататък, но в страната се установиха такива правила, обществени практики и обществен дух, че на моменти се чудиш как камъните изобщо стоят още един върху друг.
        Социалните и културните трансформации са бавен и болезнен процес, който трябва да се премине чрез време и страдание.
        Иде време съдбовно и разделно!
        Има сериозна вероятност, нищо от казаното да няма връзка с действителността
        Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          доц. Мангъров се ядоса!
          "Хирурзи да решават въпросите с вирусна епидемия, е, като вирусолози да гипсират счупени крайници..."
          Ако заразените станат 50-100 хил и умрелите над 10 хил. Мангъра и такива като него ще бъдат линчувани с катран и перушина.

Коментар

Като гледам какво става при руснаците си мисля ,че това с БЦЖ ваксината може да се окаже фейк нюс.
            не, не , не, ета страна огромная
            ПЧЖ ваксината си е ОК, гледай заразените към брой жители на страната, 923/милион, е пет пъти по-млако спрямо това на Испания 5250/милион

И, за умрялата лекарка със отрицателни проби.
            1. Тия "тулупи" трябва да направят АУТОПСИЯ и да съобщят КАКВА е причината за смъртта,
            предполагам откъснал се съсирек е запушил притока на кръв към главата или сърцето.
            Е, който следеше темата си спомня подобни случаи в Ухан, върви някой по улицата, пада като талпа и умира за минути
            2. Тестовете, които са правени не дават 100%

Коментар

• доц. Мангъров се ядоса!
              "Хирурзи да решават въпросите с вирусна епидемия, е, като вирусолози да гипсират счупени крайници..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Уникална глупост си написал. Ще си я закача в рамка. Другото, което ще направя е да гласувам на следващите избори. Резултат: ами накрая всеки трол се оказва по своему полезен.

Асимптомните носители могат да заразяват. Именно затова се носи маската. Една от лошите особености на този вирус е високата му контагиозност. Именно оттам тръгнаха сериозните проблеми.

Може да не си болен и да заразяваш.
                Самите медици споменаха, че маските пречат на астматиците в условия на повишаващи се температури. Маските на открито са си излишни, освен ако не отидеш при някой сладоледаджия, който бърка пред теб с големата лъжица в сладоледа.

Коментар

• Класация на държави според брой тестове на 1 млн. души население.
                  САЩ на първо място.
                  За да се стигне до България е нужна по-дълга класация...

Коментар

Като гледам какво става при руснаците си мисля ,че това с БЦЖ ваксината може да се окаже фейк нюс.
                    Всичко зависи от систематичността и качеството на ваксинацията. В съветски и постсъветски условия не е сигурно какви са били те. У нас самоорганизацията на административнт,на общностно ниво е по-добро. Освен това имаме едновековна традиция на експертност придобита предимно в немскоезичния свят. Пък и руската образователна система също е била под влиянието на немската. Но при тях революцията до голяма степен отвя тази традиция. Докато у нас под лозунга за съветския опит гледахме пак към Горния Дунав.

Коментар

• Като гледам какво става при руснаците си мисля ,че това с БЦЖ ваксината може да се окаже фейк нюс.

Коментар

Уникална глупост си написал. Ще си я закача в рамка. Другото, което ще направя е да гласувам на следващите избори. Резултат: ами накрая всеки трол се оказва по своему полезен.
                        Може да не си болен и да заразяваш.[/B]
                        Умно момиче си И аз ще гласувам
                        Премиер, напоследък напълно адекватно реагиращ на ситуацията

Коментар

+1

За първи път през живота си, вероятно ще гласувам и аз.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Командир, който заповядва да войниците да си сложат противогази, когато няма нужда, заслужава да бъде разстрелян за паникьорство.

На същото мнение бях в казармата. Сигурно и затова рядко ми поверяваха заредено оръжие

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                              Не си губете времето със слушане на сухи данни от щаба, шоуто започва в мин. 4,45
                              М-цо, видях, чух, прочетох.
                              Премиер, напълно адекватен на населението и ситуацията на територията "б".
                              И с кое/кои изречения от казаното от Него не си съгласен?

Нaциoнaлният oпeрaтивeн щaб рaбoти нa пълни oбoрoти и нe e рaзфoрмирoвaн, зaяви прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв пo пoвoд прoмянaтa в cутрeшнитe брифинги.

Вcякa cутрин Щaбът ce cрeщa c мeн, вcякo нeщo ce oбcъждa пo някoлкo пъти, дoкaтo ce пocтигнe кoнceнcуc и тoгaвa миниcтърът нa здрaвeoпaзвaнeтo пуcкa зaпoвeд, oбяcни Бoриcoв.

"Щaбът e дocтa гoлям. Чacт oт щaбa вcякa cутрин ce явявa в лицeтo нa нeйния прeдceдaтeл, инфoрмирaт и зaдaвaт въпрocи. Зaбeлeжeтe вcякa cутрин в 7 ч. щaбът първo ce cрeщa c мeн. Вcякo нeщo ce oбcъждa пo cтoтици пъти, дoкaтo нe ce нaмeри пълeн кoнceнcуc", зaяви Бoриcoв. Пo думитe му oбaчe хoрaтa ca ce прeумoрeни и имaт и другa рaбoтa – нaпримeр плaнoви oпeрaции, кaзa oщe прeмиeрът. Умoлявaм ви тoвa дa гo прeкрaтитe и пo друг нaчин дa ce рaбoти, дoбaви Бoриcoв.

Прeдишния дeн прocтo хoрaтa ce прeумoрихa. Имaт и oпeрaции плaнoви, тe рaбoтят и другa рaбoтa. Умoлявaхa мe e тoчнaтa думa. Пaзя cи oт гeн. Мутaфчийcки cмc-a. Нeщo пoвeчe мoятa oпoзиция, aкo мoгa тaкa дa я нaрeкa, в пaрлaмeнтa ми oбяcнявaхa кoлкo лoш e щaбa и кoлкo лoшo e дa имa брифинги, a вчeрa дoкaтo тeчeшe брифингa c Aрнaудoвa и дoцeнтa, ниe c Мутaфчийcки бяхмe гoрe. Рaбoтихмe дo 10.30 cлeд тoвa. Кaквo рaбoтихмe ли?

Ceгa днec прaвим cъвeщaниe нa прaвитeлcтвoтo cъc Щaбa. C нeгo кaтo ceднeм двaмaтa пo някoлкo чaca cи oпoнирaмe кaк и пo кaкъв нaчин дa пуcнeм пaркoвeтe. Кaк и пo кaкъв нaчин дa пуcнeм плaнинитe. Вceки дeн, вeчeр 00.00 ми дaвa кoлкo ca зaрaзeнитe и пoчинaлитe, cутрин в 7.00 cмe тук. Бeз cъбoтa, бeз нeдeля, бeз зaплaщaнe, дoкaтo някoи тoлупи cпят дo oбяд и пocлe ми пишaт пocтoвe и ми зaдaвaт и въпрocи. Нaхaлници. Бeз зaплaщaнe гo прaвим. Бeз зaплaтa гo прaвим. Бeз cъбoтa, бeз нeдeля", пoдчeртa миниcтър-прeдceдaтeлят.

"Eдин oт нaй-дoбритe ми приятeли дa нaпишe зaглaвиe: "Убихa гeнeрaлa. Зaщo нe му блaгoдaрихa?" Зa кaквo дa му блaгoдaря, нищo нe e рaзличнo oт вчeрa. Щaбът рaбoти нaп ълни oбoрoти. Днec oчaквaм шoфьoрcкитe изпити и кoрмувaния. Гoрaнoв нaтиcкa вceки дeн дa oтпуcкaмe. Видяхтe вчeрa Фрaнция oтидe нa юли извънрeднoтo пoлoжeниe. Никaквa cвeтлинa нямa. Пoнe тeхнитe мeнтoри дa пoглeднaт тoвa, кoeтo cтaвa в Руcия. Прeмиeри, миниcтри, близo 10 хил. рeкoрди нa дeн. Хoрaтa изнeмoгвaт, пaрaд oтмeнихa. Пo врeмe нa Втoрaтa cвeтoвнa вoйнa нe ca oтмeняли. Вчeрa кaтo прoчeтoх му ce oбaждaм, викaм: "Жив ли cи, кoлeгa?", пocoчи oщe миниcтър-.прeдceдaтeлят.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Ефектът на маските за предпазване на другите е тогава, когато ти си болен. Не само носител, а болен с температура, кашляне, гърлобол, болки в гърдите и мускулите – абе грипните симптоми, знаят се. Тогава бройката вируси е сигурно милиарди пъти повече, отколкото при здравия носител на грипа, чиято имунна система държи вируса в минимално количество.
                                Носенето на маска в първия случай предпазва другите, но кой толкова болен ще тръгне да хойка при това му положение?
                                При втория случай маската е само вредна – за самия човек създава малко по-голяма опасност от заразяване, и е вредна за всеобщия имунитет, този, който имаме към досегашния грип от десетки години.

А за възпитанието... твоето май е твърде плитко, повърхностно, та запомни, щом мама-тате не са те научили:
                                НЕВЪЗПИТАНО Е ДА КРИЕШ ЛИЦЕТО СИ И ДА ФЪФЛИШ, КОГАТО ГОВОРИШ С ОКОЛНИТЕ.

Асимптомните носители могат да заразяват. Именно затова се носи маската. Една от лошите особености на този вирус е високата му контагиозност. Именно оттам тръгнаха сериозните проблеми.

Може да не си болен и да заразяваш.

Коментар

Working...
                                X