IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    И не ми излизайте с лага - ма то всички са така, щото както обичате да давате малоумни исторически алегории (сори, пипбел, но това с бомбардировките беше много тъпо - знам, че си го копи/пейстнал, но пак беше тъпо - лично мнение), то ако нашите дедите правеха всичко като Аврупейците, то у нас живи евреи нямаше да има. Но не, спасили са ги, щото не са били мейнстрийм (просто не са знаели тази думичка тогава) и граждани на света, а най-обикновени трезво мислещи селяни, пък макар и генералско-фатмашки пагони и натруфени, нищонезначещи уж медицински специализации и звания!
    Дали ти харесва ( на други пък да) - е без значение, важното е че много правдиво представя народопсихологията ни.
    Относно мейнстрийма- един пресен пример. Вчера в кварталния магазин имаше към дузина калпаци плюс 3те служителки, и нито един с маска, само аз. Еми да ти кажа нямам намерение да се отказвам да вървя срещу него и занапред.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      По повод на двете починали лекарки - от Сливен и от Спешното, в мен остана една отвратителна, лепкава неяснота - как така си бил болен, после си "оздравял", пък после има разни нови негативни развития, дори летални и ... каква е връзката между тези събития.

Всъщност, хипотезата за "повторно заразяване" се появи още във времето, когато заразата бе предимно в Китай, но тогава приех, че просто ограничените ми познания ми пречат да се ориентирам.

На следващ етап Мангъров (мисля, че беше той) заяви в една от медийните си изяви, че няма такова нещо като резаразяване.
      Мистерията стана пълна.

Поразрових се и попаднах на това:
      Testing positive twice for Covid-19 does not mean people have been reinfected, World Health Organisation says

Материалът всъщност е доста пресен, а следователно и актуален.
      Не съм проследявал информацията през сайта на сзо.
      Надявам се, че ще има и други изкушени! Търся някого, че да споделим славата

Супер кратка анотация с елемент на преразказ на посланието от статияята:
      При отделни пациенти, излекуването се констатира с две последователни отрицателни проби. Става така, че след седмица или повече, те отново дават положителен резултат. Всъщност, случва се следното: В процеса на възстановяване на дробовете, в тях все още има определено количество мъртви клетки. При контролно изследване с PCR тест, именно тези клетки провокират нов положителен резултат. Това не е инфекция, не е повторно заразяване, не е повторно активиране, всъщност това е част от лечебния процес!!!
      Лекарката от Сливен, на 43 години е била астматичка. Това в никакъв случай не омаловажава факта за болестта и че все пак тя е била на първа линия и е поела висока инфекциозна доза вероятно. Цялото и семейство е позитивно също.
      Втората колежка, д-р Пандова не е доказана с Ковид. Имала е бронхопневмония и след лекуване е изписана. PCR тестовете са и били негативни. След две отрицателни проби е изписана.
      Когато се влошава изключително бързо и загива за 45 минути при приемането и пак и вземат ПСР тест. Ще видим, трябва да публикуват, но ще се окаже отрицателен. От бързите тестове при повторното приемане е дала положителна проба. Може да се окаже фалшиво положителна. Умира бързо - вероятно белодробна тромбемболия. Ще видим дали все пак е имала ковид. Вероятно не.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• По повод на двете починали лекарки - от Сливен и от Спешното, в мен остана една отвратителна, лепкава неяснота - как така си бил болен, после си "оздравял", пък после има разни нови негативни развития, дори летални и ... каква е връзката между тези събития.

Всъщност, хипотезата за "повторно заразяване" се появи още във времето, когато заразата бе предимно в Китай, но тогава приех, че просто ограничените ми познания ми пречат да се ориентирам.

На следващ етап Мангъров (мисля, че беше той) заяви в една от медийните си изяви, че няма такова нещо като резаразяване.
        Мистерията стана пълна.

Поразрових се и попаднах на това:
        Testing positive twice for Covid-19 does not mean people have been reinfected, World Health Organisation says

Материалът всъщност е доста пресен, а следователно и актуален.
        Не съм проследявал информацията през сайта на сзо.
        Надявам се, че ще има и други изкушени! Търся някого, че да споделим славата

Супер кратка анотация с елемент на преразказ на посланието от статияята:
        При отделни пациенти, излекуването се констатира с две последователни отрицателни проби. Става така, че след седмица или повече, те отново дават положителен резултат. Всъщност, случва се следното: В процеса на възстановяване на дробовете, в тях все още има определено количество мъртви клетки. При контролно изследване с PCR тест, именно тези клетки провокират нов положителен резултат. Това не е инфекция, не е повторно заразяване, не е повторно активиране, всъщност това е част от лечебния процес!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Заради карантината със сигурност са намалели жертвите на катастрофи по пътищата. Със сигурност са намалели жертвите от плановите операции (процент от хората умират). Тези планови операции засега се отлагат (жена ми също чака за сложна и рискова планова операция), но в един момент тези операции все трябва да се направят, и тогава ще има бум на жертвите от тях.

Също така са намалели жертвите от всякакви нещастни случаи, предизвикани от малоумници, които се правят на герои. Става въпрос за парашутисти, алпинисти, катерачи, въжеиграчи, скачачи, любители на високи скорости и всякакви други рискови за живота изпълнения.

И не на последно място - силно са намалели и жертвите на сезонния грип. Не забравяйте, че карантината повлия позитивно не само на смъртноста от коронавируса, но и на смъртноста от всички други видове грипове, настинки, пневмонии и прочее белодробни заболявания.

Въобще аз си мисля, че ако върастните хора сами си налагаха карантина всяка една година, нямаше да има сезонен пик в тяхната смъртност. Не че нямаше пак да умрат от съпътстващо заболяване след година или пет, но тази смърт нямаше да е от грип. Следователно именно карантината според мене оказа определящо значение за намаляване на статистическата смъртност през пролетните месеци.
          Така е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            http://financebg.com/%d1%81%d1%8a%d1...5%d0%ba%d0%b8/

Сърбия отпусна по 100 евро помощ за всеки пълнолетен гражданин

Държавата ще отпусне и еднократна помощ от 100 евро за всеки сръбски гражданин на възраст над 18 г. или за около 5 млн. души

СЪРБИЯ ПО- БОГАТА ЛИ Е ОТ БЪЛГАРИЯ...
            Най малко по толкова трябваше да отпусне на всеки и най малко задлъжнялата държава в ЕС.
            Поне би покрило за 1-2 месеца извънредните харчове на хората за дезинфектанти и предпазни средства.
            Тези не могат и се краднат.

Разликата ни с тях е че там има националноотговорни политици, а тук е най лесно да се отпуснат едни пари ( придружено с яко тупкане по гърдите пред медиите), които после ще потънат незнайно къде, най вече при "наши хора"...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Освен да видим броя на населението дали е намалял, а той е намалял, трябва да вземем предвид колко българи са починали в чужбина. Има такива доста. Мой съученик тази година почина в Гърция и го погребаха в България. Не знам дали е в бройката. Май не е. Статистиката е за починалите в България.
              Изобщо нямам друга теза за намаляване на починалите, освен че намалява населението и голяма част от водещите се българи умират в чужбина и не влизат в тази статистика.
              Тъпо е да твърдя, че вирусът намалява смъртността и не го твърдя естествено. В края на краищата всичко ще си дойде на мястото. Природата (или Бог) си знае работата. Няма да ни остави да пренаселим планетата. Ще вземе мерки. Може би това е една от мерките?
              Ако е така, така да бъде. Бог и природата си знавт работата. Животът не е даденост на нито едно живо същество. Грешно бяха го разбрали много хора. Трябва и борба за оцеляване, видя се колко крейко е всичко. Законите на живота са за всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Добре, смъртността не е фалшифицирана. Бройката е тази. Аз изказах теза защо намаляват сърдечно-съдовите случаи. Щот като си дома няма да направиш хипертонична криза, това казах. А ти имаш ли друга теза защо е намаляла общата смъртност. Преди от страх ли са мрели повече. Казваш намаляло е населението. Може. Трябва да видим обаче така ли е и намаляло ли е наистина.
                Заради карантината със сигурност са намалели жертвите на катастрофи по пътищата. Със сигурност са намалели жертвите от плановите операции (процент от хората умират). Тези планови операции засега се отлагат (жена ми също чака за сложна и рискова планова операция), но в един момент тези операции все трябва да се направят, и тогава ще има бум на жертвите от тях.

Също така са намалели жертвите от всякакви нещастни случаи, предизвикани от малоумници, които се правят на герои. Става въпрос за парашутисти, алпинисти, катерачи, въжеиграчи, скачачи, любители на високи скорости и всякакви други рискови за живота изпълнения.

И не на последно място - силно са намалели и жертвите на сезонния грип. Не забравяйте, че карантината повлия позитивно не само на смъртноста от коронавируса, но и на смъртноста от всички други видове грипове, настинки, пневмонии и прочее белодробни заболявания.

Въобще аз си мисля, че ако върастните хора сами си налагаха карантина всяка една година, нямаше да има сезонен пик в тяхната смъртност. Не че нямаше пак да умрат от съпътстващо заболяване след година или пет, но тази смърт нямаше да е от грип. Следователно именно карантината според мене оказа определящо значение за намаляване на статистическата смъртност през пролетните месеци.
                Last edited by Mateev; 04.05.2020, 12:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  http://financebg.com/%d1%81%d1%8a%d1...5%d0%ba%d0%b8/

Държавата ще отпусне и еднократна помощ от 100 евро за всеки сръбски гражданин на възраст над 18 г. или за около 5 млн. души

По-богата е, не е в Еврогейския съюз

Коментар

• http://financebg.com/%d1%81%d1%8a%d1...5%d0%ba%d0%b8/

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

Матеев, В 99% ОТ СЛУЧАИТЕ СМЕ НА ЕДНО МНЕНИЕ В НАСТОЯЩАТА ТЕМА, НО СЕГА НЕ Е ТАКА! МОГА ДА КАЖА САМО - НЕ СИ ПРАВ ЗА ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ! НЯМАШ ПРАВО ДА ГО КВАЛИФИЦИРАШ, ЧЕ ЦИТИРАМ: "ОТ НЕГО ЛЪХА НА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ"! Светило е в областта на паразитните и инфекциозните болести! Може да не печели доверието ти, можеш да се съмняваш в професионалните му и личностно-морални качества, колкото искаш, но нямаш право /при условие, че самият ти нямаш медицинско образование/, така да подценяваш лекар, научен работник, който има и практически, реален опит в лекуване на инфекциозни болести, или въобще да подценяваш експерт в сфера, в която ти нямаш никаква образователна квалификация /като минимум изходна база за подобен оценъчен анализ/.
                      Скороста на развитие на една епидемия и смъртните случаи от нея е преди всичко МАТЕМАТИКА и СТАТИСТИКА, но доктор Мангъров определено е скаран с тези две науки. От тука изпада в ситуацията да си въобразява, че след като е специалист в една наука, е специалист и по всичко останало. Това е всеобща болест (некомпетентни да се мислят за специалисти по всичко), но докато лаещите по форумите могат да си го позволят, Мангъров като публична личност НЯМА ТОВА ПРАВО. Той не може и не трябва да си позволява в публичното пространство да приказва математически и статистически безсмислици, от които да си вади грешни изводи и да ги пробутва на целокупния Български народ.

Коментар

Чакайте да задам един въпрос към апокалиптиците - къде са камарите трупове, къде е масовото заразяване, което шибаните и безотгворони софиянци тип самовлюбени идиоти като мен посяха из цялата страна за Великден? Къде е - минаха двете седмици, след които предвиждахте хладилни камиони, задръстени с трупове детски площадки и т.н. Къде са? Къде? Щото детските площадки верно са пълни, но с кучешки лайна, пуснати благосклонно да се разхождат на групички от фатмака с мопса, който забрани на децата ни да бъдат там, където спокойно може да сере и пикае любимият му мопс, докато стопанина му се движи на тумба с останалите кучкари.

Ех, бедни ми бедни генералгоджи, що не си подаде сам оставката още на 13 март, а реши да бъдеш пр звезда за някоя секунда слава и един сребърник повече. Пусто тщеславие, дето явно вирее най-силно под фуражката, щото друго там нЕма, епа нЕма!

Та отговорете, уважаеми апокалиптоси, къде са камарите от трупове след като самовлюбените софийски идиоти посяха заразата по Великден? И още един въпрос - е, оти ги ручахме жабетата/евахме си майката на икономиката? И не ми излизайте с лага - ма то всички са така, щото както обичате да давате малоумни исторически алегории (сори, пипбел, но това с бомбардировките беше много тъпо - знам, че си го копи/пейстнал, но пак беше тъпо - лично мнение), то ако нашите дедите правеха всичко като Аврупейците, то у нас живи евреи нямаше да има. Но не, спасили са ги, щото не са били мейнстрийм (просто не са знаели тази думичка тогава) и граждани на света, а най-обикновени трезво мислещи селяни, пък макар и генералско-фатмашки пагони и натруфени, нищонезначещи уж медицински специализации и звания!
                        Ами Груев няма планини от трупове щото я отиди до някой хранителен магазин и опааа изненада ....няма никаква захар, нито захар, нито шекер и в склада няма всичката захар е изкупена и бялата, и кафявата и паник уплашените юнаци с миши сърчица са ръсели, ръсели по шосета и улици .... затова

Коментар

Чакайте да задам един въпрос към апокалиптиците - къде са камарите трупове, къде е масовото заразяване, което шибаните и безотгворони софиянци тип самовлюбени идиоти като мен посяха из цялата страна за Великден? Къде е - минаха двете седмици, след които предвиждахте хладилни камиони, задръстени с трупове детски площадки и т.н. Къде са? Къде? Щото детските площадки верно са пълни, но с кучешки лайна, пуснати благосклонно да се разхождат на групички от фатмака с мопса, който забрани на децата ни да бъдат там, където спокойно може да сере и пикае любимият му мопс, докато стопанина му се движи на тумба с останалите кучкари.

Ех, бедни ми бедни генералгоджи, що не си подаде сам оставката още на 13 март, а реши да бъдеш пр звезда за някоя секунда слава и един сребърник повече. Пусто тщеславие, дето явно вирее най-силно под фуражката, щото друго там нЕма, епа нЕма!

Та отговорете, уважаеми апокалиптоси, къде са камарите от трупове след като самовлюбените софийски идиоти посяха заразата по Великден? И още един въпрос - е, оти ги ручахме жабетата/евахме си майката на икономиката? И не ми излизайте с лага - ма то всички са така, щото както обичате да давате малоумни исторически алегории (сори, пипбел, но това с бомбардировките беше много тъпо - знам, че си го копи/пейстнал, но пак беше тъпо - лично мнение), то ако нашите дедите правеха всичко като Аврупейците, то у нас живи евреи нямаше да има. Но не, спасили са ги, щото не са били мейнстрийм (просто не са знаели тази думичка тогава) и граждани на света, а най-обикновени трезво мислещи селяни, пък макар и генералско-фатмашки пагони и натруфени, нищонезначещи уж медицински специализации и звания!
                          Има има ама не са хората, а камари от заведения призраци, да не забравим и молове призраци, и хотели призраци.
                          И все софиянци виновни
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Чакайте да задам един въпрос към апокалиптиците - къде са камарите трупове, къде е масовото заразяване, което шибаните и безотгворони софиянци тип самовлюбени идиоти като мен посяха из цялата страна за Великден? Къде е - минаха двете седмици, след които предвиждахте хладилни камиони, задръстени с трупове детски площадки и т.н. Къде са? Къде? Щото детските площадки верно са пълни, но с кучешки лайна, пуснати благосклонно да се разхождат на групички от фатмака с мопса, който забрани на децата ни да бъдат там, където спокойно може да сере и пикае любимият му мопс, докато стопанина му се движи на тумба с останалите кучкари.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

Понеже стана въпрос за лекарите, за медиците въобще, обърнахте ли внимание на излъчените по медиите кадри, с отдаването на почит на ДОКТОР ИВАНОВА /СВЕТЛА Й ПАМЕТ/ ОТ Сливенската МБАЛ? Видяхте ли, с какми ,,маск"-парцали бяха екипирани медиците???
                              За мчен лично е неприемливо, два месеца, след обявяването на извънредно положение, за медиците да не са обезпечени индивидуални защитни средства от висок клас./FFP3/...
                              Знаете ли мен лично какво ме притеснява най-вече ?

Предварително се извинявам ако не съм прав и съм пропуснал фактите, но....

Кога докторката е тествана за Covid ? От това което четох, май е тествана едва като се е влошила и е приета в болницата (мисля, че беше четвъртък). Иначе си е била сама вкъщи - самоизолирана, защото не се е чувствала добре....

Може ли човек да не се чувства добре и да не се тества толкова време?

Това ни е основния проблем - тотално сгрешен подход. Вместо концентрация към максимално тестване и идентификация на ранен етап на заразените (за по-бързо прилагане на лечение към тях и най-вече за по-стриктно карантиниране), ние правим КПП-та и носим маски по улиците...

Както съм казвал - трябваше при най-малки симптоми да се тестват хората (дет се вика като "кихнеш" и да ти се прави тест), а женицата бог да я прости дори е била рисков контингент от първа линия..... Божа работа дали щяха да успеят да я спасят от тази коварна болест и не искам да спекулирам в тази насока, ако диагнозата беше направена на по-ранен етап... но за мен е проблем липсата на достатъчно тестване, особено пък в такива случаи...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Ама то това "благоприятното" по малко умиране е още от преди мерките. И след тях...
                                Мистерия някаква.
                                Гигов аз съм убеден че ако затворим болниците смъртността ще е по малка.Повечето доктори да не кажа 80% от тях не стават за нищо.не желая да обиждам никого но това е реалността.

Коментар

Working...
                                X