Първоначално изпратено от nachev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Last edited by Trakatrak; 04.05.2020, 14:58.
-
Наш известен политик с остри думи към генерала, намекна за престъпление
Мутафчийски не е надарен от Твореца с харизма, видимо характерът му пречи, труди се колкото може и с оглед на обективните дадености.
Петков е откровено неприятен тип, но констатациите му за ниско ниво на тестване са верни. Намеците прекалени! Посоката на отправените обвинения и намеци е невярна.
Вчера, струва ми се, на брифинга се спомена общ брой ПСР от порядъка на 48 000??
Не твърдя, много беше информацията, а моята РАМ памет е недостатъчно надеждна и латенциите са слаби.
Изследват се предимно рискови, съмнителни, вериги, клъстери. Множество повторения за отделни лица. Това не дава цулостна и достоверна картина.
Малко проба, много грешка!
Мизерия, толкова са възможностите и капацитетите. Човешкият ресурс май също го е отнЕмало. Предполагам, че след месеци на натиск да работят, сега по празниците са дали но хората малко да отдъхнат и резултатът е 500 проби за денонощие. Тъжно!
Още сме доникъде.
Пазете се, не сваляйте още гарда, но и не падайте духом и в излишен страх.
Споделяйте с хората!
Аз намачках няколко откровени безхаберници и сега ми е малко кофти, признавам.
Може по желание да дадеш много, но е трудно и тъжно занятие да очакваш от "хората" много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Вирусите нямат ,но СПИН има ......може и 15 г. да живееш със СПИН докато ти види сметката.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3234450/Last edited by bulgarian lev; 04.05.2020, 13:24.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
...дано не е. Засега ганглиотропизъм на ковида не е доказан. Мисля пе при Коронафамилията няма латентно съществуване. Но...да не дърпаме дявола за опашката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Вирусът може и да го няма ,но пораженията нанесени от него върху белите дробове /т.н. матово стъкло/ са толкова големи ,че човек от тях умира.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Мда, има още много неизвестни около тоя вирус.
Дано не се окаже подобен като тоя на херпеса дето уж си се излекувал, а той си "спинка" в ганглиите на НС и при определени благоприятни условия се реактивира и атакува.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Благодаря за пояснението, Док!
Поради липса на алтернативен ресурс, впрягам само формалната логика и обичайното значение на думите.
Именно съдбата на д-р Пандова беше доста объркваща за мен.
Това, което беше категорично заявено, че е изписана след негативни ПСР тест.
После, след дни се появява положителен бърз тест.
Тук в съзнанието ми изникна едно съждение на Генерала, което той заяви с голяма категоричност:
При бързите тестове - САМО ПОЛОЖИТЕЛНИЯТ РЕЗУЛТАТ Е ВЕРЕН. Отрицателният е несигурен.
Това беше по времето, в което най-силно си опонираха с Мангъров, а любимият беше така добър да ни осветли, че двамата (генерал и Мангъров) се мразят.
Не изключвах, че тогава, освен всичко друго, е имало и представление, което е включвало пишкомерене. Момченца сме, знаем как стоят нещата!
Да, последният ПСР трябава да разбули мистерията. Скоро!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Мда, има още много неизвестни около тоя вирус.
Дано не се окаже подобен като тоя на херпеса дето уж си се излекувал, а той си "спинка" в ганглиите на НС и при определени благоприятни условия се реактивира и атакува.
Добре, че поне имаме Неделчева, че бързо да се разправим с Короната:
Трепери, Корона гадна! Габриел: Ще сме готови с ваксина срещу Covid-19 до края на годината
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Много малко знаем за патогенезата на заболяването. Не сме сигурни, че се наличието на антитела защитава и че всеки е на 100% защитен. Знаем, че може би в долните отдели на дихателната система може да остане вируса и да продължи да действа, а резултатът от теста, който се взема от носа да е отрицателен. Явяват две гнезда на заразата – едното е гърло, горна част на дихателната система, а другото е белият дроб, като вирусите на двете места се държат по коренно различен начин”, коментира още той.
https://trud.bg/какво-уби-д-р-пандова/
Антителата не означават изграден имунитет. Сами по себе си не.Last edited by bulgarian lev; 04.05.2020, 12:57.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Поразрових се и попаднах на това:
Testing positive twice for Covid-19 does not mean people have been reinfected, World Health Organisation says
Дано не се окаже подобен като тоя на херпеса дето уж си се излекувал, а той си "спинка" в ганглиите на НС и при определени благоприятни условия се реактивира и атакува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Много малко знаем за патогенезата на заболяването. Не сме сигурни, че се наличието на антитела защитава и че всеки е на 100% защитен. Знаем, че може би в долните отдели на дихателната система може да остане вируса и да продължи да действа, а резултатът от теста, който се взема от носа да е отрицателен. Явяват две гнезда на заразата – едното е гърло, горна част на дихателната система, а другото е белият дроб, като вирусите на двете места се държат по коренно различен начин”, коментира още той.
Коментар
-
Лекарката от Сливен, на 43 години е била астматичка. Това в никакъв случай не омаловажава факта за болестта и че все пак тя е била на първа линия и е поела висока инфекциозна доза вероятно. Цялото и семейство е позитивно също.
Втората колежка, д-р Пандова не е доказана с Ковид. Имала е бронхопневмония и след лекуване е изписана. PCR тестовете са и били негативни. След две отрицателни проби е изписана.
Когато се влошава изключително бързо и загива за 45 минути при приемането и пак и вземат ПСР тест. Ще видим, трябва да публикуват, но ще се окаже отрицателен. От бързите тестове при повторното приемане е дала положителна проба. Може да се окаже фалшиво положителна. Умира бързо - вероятно белодробна тромбемболия. Ще видим дали все пак е имала ковид. Вероятно не.
Поради липса на алтернативен ресурс, впрягам само формалната логика и обичайното значение на думите.
Именно съдбата на д-р Пандова беше доста объркваща за мен.
Това, което беше категорично заявено, че е изписана след негативни ПСР тест.
После, след дни се появява положителен бърз тест.
Тук в съзнанието ми изникна едно съждение на Генерала, което той заяви с голяма категоричност:
При бързите тестове - САМО ПОЛОЖИТЕЛНИЯТ РЕЗУЛТАТ Е ВЕРЕН. Отрицателният е несигурен.
Това беше по времето, в което най-силно си опонираха с Мангъров, а любимият беше така добър да ни осветли, че двамата (генерал и Мангъров) се мразят.
Не изключвах, че тогава, освен всичко друго, е имало и представление, което е включвало пишкомерене. Момченца сме, знаем как стоят нещата!
Да, последният ПСР трябава да разбули мистерията. Скоро!
- 1 like
Коментар
-
Лекарката от Сливен, на 43 години е била астматичка. Това в никакъв случай не омаловажава факта за болестта и че все пак тя е била на първа линия и е поела висока инфекциозна доза вероятно. Цялото и семейство е позитивно също.
Втората колежка, д-р Пандова не е доказана с Ковид. Имала е бронхопневмония и след лекуване е изписана. PCR тестовете са и били негативни. След две отрицателни проби е изписана.
Когато се влошава изключително бързо и загива за 45 минути при приемането и пак и вземат ПСР тест. Ще видим, трябва да публикуват, но ще се окаже отрицателен. От бързите тестове при повторното приемане е дала положителна проба. Може да се окаже фалшиво положителна. Умира бързо - вероятно белодробна тромбемболия. Ще видим дали все пак е имала ковид. Вероятно не.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеПо повод на двете починали лекарки - от Сливен и от Спешното, в мен остана една отвратителна, лепкава неяснота - как така си бил болен, после си "оздравял", пък после има разни нови негативни развития, дори летални и ... каква е връзката между тези събития.
Всъщност, хипотезата за "повторно заразяване" се появи още във времето, когато заразата бе предимно в Китай, но тогава приех, че просто ограничените ми познания ми пречат да се ориентирам.
На следващ етап Мангъров (мисля, че беше той) заяви в една от медийните си изяви, че няма такова нещо като резаразяване.
Мистерията стана пълна.
Поразрових се и попаднах на това:
Testing positive twice for Covid-19 does not mean people have been reinfected, World Health Organisation says
Материалът всъщност е доста пресен, а следователно и актуален.
Не съм проследявал информацията през сайта на сзо.
Надявам се, че ще има и други изкушени! Търся някого, че да споделим славата
Супер кратка анотация с елемент на преразказ на посланието от статияята:
При отделни пациенти, излекуването се констатира с две последователни отрицателни проби. Става така, че след седмица или повече, те отново дават положителен резултат. Всъщност, случва се следното: В процеса на възстановяване на дробовете, в тях все още има определено количество мъртви клетки. При контролно изследване с PCR тест, именно тези клетки провокират нов положителен резултат. Това не е инфекция, не е повторно заразяване, не е повторно активиране, всъщност това е част от лечебния процес!!!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
Коментар