IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    Прекалено много сте се вторачили в лекарите,а те са последните виновни при пандемия доколкото се опитват да действат пред Свършен Факт!

Къде са Умните и Красивите да консултират оперщаба от гледна точка на Елиът-уейв Теорията?Втората Вълна не се идентифицира предварително понеже е къса,кратка и плитка.И именно затова Третата е дълга,продължителна и дълбока!

Ако на всеки зиг-заг ще си играем на олабване и затягане значи се обричаме на бавна сигурна смърт!

ПС:В гугъла има достатъчно информация за Вълновата Теория и препоръчвам на всеки в самоизолация да се запознае от обща култура за да е максимално полезен за себе си и околните!Ако бях министър на образУванието щях да я въведа като задължителен предмет от целия 5-и клас,примерно...
    Понеже стана въпрос за лекарите, за медиците въобще, обърнахте ли внимание на излъчените по медиите кадри, с отдаването на почит на ДОКТОР ИВАНОВА /СВЕТЛА Й ПАМЕТ/ ОТ Сливенската МБАЛ? Видяхте ли, с какми ,,маск"-парцали бяха екипирани медиците???
    За мчен лично е неприемливо, два месеца, след обявяването на извънредно положение, за медиците да не са обезпечени индивидуални защитни средства от висок клас./FFP3/...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Не знам защо, но този Мангъров винаги ми е бил неприятен. Никога не съм изглеждал до края негов клип. Този го изгледах до сухите съчки, но само защото ти каза за тях. Иначе щях да го прекратя далеко преди това.

Този човек не може да събуди в мене никакво доверие. Точно обратното - още с първите изречения и от него започва да лъха на некомпетентност, на тарикатщина и на някакви задни мисли. Поне аз така го чувствам този човек.
      Матеев, В 99% ОТ СЛУЧАИТЕ СМЕ НА ЕДНО МНЕНИЕ В НАСТОЯЩАТА ТЕМА, НО СЕГА НЕ Е ТАКА! МОГА ДА КАЖА САМО - НЕ СИ ПРАВ ЗА ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ! НЯМАШ ПРАВО ДА ГО КВАЛИФИЦИРАШ, ЧЕ ЦИТИРАМ: "ОТ НЕГО ЛЪХА НА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ"! Светило е в областта на паразитните и инфекциозните болести! Може да не печели доверието ти, можеш да се съмняваш в професионалните му и личностно-морални качества, колкото искаш, но нямаш право /при условие, че самият ти нямаш медицинско образование/, така да подценяваш лекар, научен работник, който има и практически, реален опит в лекуване на инфекциозни болести, или въобще да подценяваш експерт в сфера, в която ти нямаш никаква образователна квалификация /като минимум изходна база за подобен оценъчен анализ/.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Суворов ми е настолният автор. Прочел съм всичките му книги по 5-6 пъти. И съм почти съгласен с всичките му тези, ама понякога доста сгъстява боите. Може и да е прав. Може Сталин да е разочарован, че не е успял да завоюва цяла Европа и да е разбрал, че световният социализъм и комунизъм (под негово ръководство) няма да се сбъдне. Тогава няма защо да празнува.
        И като си прочел половината книги на Виктор Суворов, би следвало да си забелязал, да си установил, характерният подход, удобно да комбинира действителни исторически факти, оценени през призмата на собствените му предварително формирани заключения, с откровени необосновани изводи! Сталин е разбрал, че няма как да болшевизира Европау, при условие, че Първо САЩ активно се намесват във Втората световна война и наред със СССР са факторът, който решава изхода от войната А през юни 1944г., САЩ влизат в Европа, след десанта в Нормандия. Второ, дори без САЩ, през 1945г., СССР обективно не разполага с икономическия потенциал, за да държи под пълен контрол цяла Европа. Под контрол да се разбира, да съветизира, да установи комунистически, тоталитарни режими в Европа. Просто СССР, не можи да си позволи /никога не би могъл да си позволи/, директна, открита военна конфронтация със САЩ!
        Има доста полезна информация в книгите на Суворов, но се изисква съответното добро познаване на историята на СССР, специалнво за реформите на Сталин през 30-те години на ХХ век и в навечерието на германо-съветската война -1941г. и рпознаване на историческото развитие на РККА. Това малко хора в България го имат като обем от знания...
        Изисква се и отлично познаване на историята на германо-съветското стратегическо партньорство, установено в резултат на крушението, което Германия и Съветска Руския/като провоприемник на Руската империя/ претърпяват в Първата световна война. което партньорство, между Москва и Берлин е продължило интензивно, в периода: 1922-1934г. А след 1934г., когато Хитлер и германската Националсоциалистическа германска работническа партия е на власт, установен е тоталитарен режим и поне външно вербално Германия предприема "по-агресивна" /обърни внимание на кавичките/, спрямо СССР реторика /което за пред масите/.. Иначе, към книгите на Суворов, в частност към крайните му изводи следва да се подхожда доста критично! Все пак има и доста полезни неща в тях, например Суворов осветлява аудиторията, относно количествата произведоно въоръжение за РККА, от началото на 30.те години на ХХ век и фактическите наличностите от въоръжение и спомагателна техника по съединенията на РККА, в навечерието на германското нападение над СССР на 22 юни 1941г.

Коментар

• Детската игра лепене на етикети.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro
            Вие троловете се продавате и лижете за пари..Ние го правим за свобода и добруване на народа си..Верно сте толупи и лош матрял..По колко ти плащат на смяна за следене и доноси..
            Проджекшън е стара тактика на левите радикали - Обвини противника си в това което правиш ти - мисля че беше Чомски който го беше написал това ...

Та Кире защо искаш да убиеш народа си само и само Баце да се издъни с кризата и БСП да се върне на власт... Аз теб съм те засичал да пускаш статии писани от членка на НПО на немските комунисти (цоцалисти и бивши марксисти - боядисани на социал демократи) където членка на това НПО плюеше по БГ как се справя .... за да знае някой такъв сайт трябва да са му го пуснали от някъде еи и аз незнаех ама ми стана интерсно да я гугълна авторката
            mWPCloud.com

Коментар

• segabg.com
              Христо Комарницки е български аниматор, илюстратор и…

Коментар

А сега кат победим Короната дали ще има Парад на Победата (над Ковида). И кой ще го командва? Сигурно "генерал' Годжи и ще го приема "генерал" Боко? Баси гледката ще бъде. Има да се пъчат кат пуяци.
                Аз КМЕТА ми е под достойнството даже да ти отговоря.
                Ще гледам от трибуната !!!
                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Описваш интерсен световен феномен

Докато лекарите са били в стачка в Израел в края на 90 смърността им е паднала с около 25% за тези три месеца

Източник статия пубилувана Националния Здравен институн на САЩ

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1127364/

и 76 в САЩ и 82 пак в израел

https://www.huffingtonpost.co.uk/dr-...b_1513689.html

Извънредното положение като лекари във стачка - третират се само спешните

Да не се сърдят лекарите във форума аз съм само вестоносец

Лафа е като се знам какъв съм инижер/икономист/офицер (като знам как съм си учил) ме е страх да отида на лекар
                  Добрата новина е - поне така казват - че, човек се бил учел, доде бил жив. Да, ама не, като гледам тукашните „експерти”. Мога и поименно да посочвам но, ще ми изтрият поста...

Коментар

Я да се повторя, че явно някой не е разбрал:

Разглеждам данните на НСИ за седмичните смъртни случаи (умирания) през 2015, 2016, 2017, 2018. 2019 и първите 16 седмици на 2020г.
                    Данните са оттук: https://www.nsi.bg/bg/node/18121/

За първите 16 седмици на петте години 2015-2019та данните показват, че средно са умирали по 2273 българи. За 2020г първите 16 седмици средно са починали 2130 души, което е с 143 души по-малко на седмица. Не ми е ясно на какво се дължи? Това все пак е 5% по-ниска смъртност тази година, което си е значимо число.
                    Ако приемем, че първите 10 седмици няма епидемия от Ковид, нека да видим какви са средните данни за седмиците от 11та до 16та.
                    През предходните 5 години през тези седмици са умирали 2098 души, а тази година с Ковида за шестте седмици са умирали средно по 2007 души, което е пак по-малко от предните 5 години.
                    За седмиците 14та,15та и 16та (болестта вече е върлувала повече от 3 седмици) данните са съответно:
                    За петте предходни години средно по 2058, а за тази са средно по 1983. Пак по-малко и то доста.
                    Да обобщя според изнесените до този момент данни:
                    Дори и в тази година с "ужасната пандемия" от Ковид, през седмиците на развитие на болестта броят на смъртните случаи е 3-5% по-малък отколкото средно в седмиците на годините 2015-2019.

Щото ръсихте със захар.... Нали .... знаете кого питам.

Не знам как българите са стиснали зъби и не мрат дори и при "ужасната пандемия", ама сигурно ще наваксат следните месеци. Все пак годишната норма от 106-107 хиляди починали годишно трябва да се изпълни.
                    Пепел ми на езика, ама животът завършва със смърт.
                    Важното е да не се панирате и да си носите пешкирче. (По "Пътеводителят...")
                    Описваш интерсен световен феномен

Докато лекарите са били в стачка в Израел в края на 90 смърността им е паднала с около 25% за тези три месеца

Източник статия пубилувана Националния Здравен институн на САЩ

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1127364/

и 76 в САЩ и 82 пак в израел

https://www.huffingtonpost.co.uk/dr-...b_1513689.html

Doctors withdrew their labour, in the different strikes analysed, from between nine days and 17 weeks. Yet all the different studies report population mortality either stays the same, or even decreases, during medical strikes. Not a single study found death rates increased during the weeks of the strikes, compared to other times.
                    Извънредното положение като лекари във стачка - третират се само спешните

Да не се сърдят лекарите във форума аз съм само вестоносец

Лафа е като се знам какъв съм инжИнер/ икономист /офицер (като знам как съм си учил вишУтУ) ме е страх да отида на лекар
                    Last edited by marketleverage; 04.05.2020, 01:02.
                    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ти щото знаеш какво е причинно следствената връзка. ПМО-то какво казва по въпроса?
                      Колкото и парадоксално да е короната почти сигурно ще се окаже с изключително полезен ефект върху живота и здравето на хората
                      То причинно следствена, доде се установи, с корелациите - ако са устойчиво повтарящи се - може и да напълниш торбите с боб.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Добре, смъртността не е фалшифицирана. Бройката е тази. Аз изказах теза защо намаляват сърдечно-съдовите случаи. Щот като си дома няма да направиш хипертонична криза, това казах. А ти имаш ли друга теза защо е намаляла общата смъртност. Преди от страх ли са мрели повече. Казваш намаляло е населението. Може. Трябва да видим обаче така ли е и намаляло ли е наистина.
                        Освен да видим броя на населението дали е намалял, а той е намалял, трябва да вземем предвид колко българи са починали в чужбина. Има такива доста. Мой съученик тази година почина в Гърция и го погребаха в България. Не знам дали е в бройката. Май не е. Статистиката е за починалите в България.
                        Изобщо нямам друга теза за намаляване на починалите, освен че намалява населението и голяма част от водещите се българи умират в чужбина и не влизат в тази статистика.
                        Тъпо е да твърдя, че вирусът намалява смъртността и не го твърдя естествено. В края на краищата всичко ще си дойде на мястото. Природата (или Бог) си знае работата. Няма да ни остави да пренаселим планетата. Ще вземе мерки. Може би това е една от мерките?
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Суворов ми е настолният автор. Прочел съм всичките му книги по 5-6 пъти. И съм почти съгласен с всичките му тези, ама понякога доста сгъстява боите. Може и да е прав. Може Сталин да е разочарован, че не е успял да завоюва цяла Европа и да е разбрал, че световният социализъм и комунизъм (под негово ръководство) няма да се сбъдне. Тогава няма защо да празнува.
                          А може и да не четеш правилния Суворов
                          Взимам си думите назад...

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Както си я подкарал, на една ръка си от това, да кажеш, че Коронавируса се е отразил добре на българина....
                            то по тая логика "затварянето? на болниците също. Няма кой да трепе болните, имах предвид да помага да починат.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Според Суворов е бил разочарован от резултатата на войната (планирал е да е вземе по-повече от Европа) и не е бил на кеф да приема парада...
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Смъртността (умиранията, броят умрели в България) няма как да се манипулира. Данните са от ЕСГРАОН за смърти на българи и от други източници за починали чужденци на територията на България.
                                Точно тия смъртни случаи в България за първите 16 седмици на 2015-2019та година са 36 374 (средно), а за първите 16 седмици на 2020 са 34 078. Това са 2 296 случая по-малко. Защо е така? Не ми казвайте кой как отчита инфаркти, инсулти и прочее. Смъртта не може да се фалшифицира, само причината може.
                                Добре, смъртността не е фалшифицирана. Бройката е тази. Аз изказах теза защо намаляват сърдечно-съдовите случаи. Щот като си дома няма да направиш хипертонична криза, това казах. А ти имаш ли друга теза защо е намаляла общата смъртност. Преди от страх ли са мрели повече. Казваш намаляло е населението. Може. Трябва да видим обаче така ли е и намаляло ли е наистина.
                                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Working...
                                X