Първоначално изпратено от nachev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Интересго ми е, Грую,
защо пък чак толкова ги е страх да умрат, щом и без това не живеят и не са живели до сега?
Раздвоявам се в отговора за себе си.
Що пък не да умрат, нали така? Така предполагам и за себе си, що не?
Ма те могат да си казват: отговорни сме за стари родители, за деца...
Това са стари свине и нови свинчета – и те го знаят, най-малкото усещат.
Това е едната линия на мое раздвояване, която, обаче, доказва, че страхът им не е за другите, а за себе си.
Така се връщам към първия горе въпрос, вече с учудването защо толкова ги е страх да умрат, щом и без това не живеят?
Може би ги разбирам човешките свине: усещат, че щом са родени, имат шанса да живеят. И сядат да чакат, научени от свинските им родители, дедовци, прадедовци некой да им вкара живота в устата, свинете нйедни!
Свинчета, животът се върши с рисковете и лична отговорност до смърт, не е никога ваше или мое "право" и не ми искайте да ви го "давам". За право се воюва постоянно, не се получава по свински от некого или пък, например, от вашия НОЩ, закрилника на човекосвинете.
================================================== ====
Правото си и живота си ще получиш и вземеш само в борба.
И свободата по себе си е не друго, а е действието, вършенето на лично преодоляване – с разход на време, живот, риск и сили – на пречките към свободата.
Готово дадената свобода на "хората" (обор за офце )вече се вижда, Грую – даже свинете в свинекомплекса са по-достойни същества от свинските хора наоколо ни.
Да, ако ме питате, свинчета, в надеждата ви да не се окажете свине, каквито сте – боря се в момента и съм се борил преди, рискувайки себе си като баща на семейство с малки деца; имам нормално и поражения. Мога да ви го покажа с факти, грухчета мазни нечовешки. Но вие нема да питате-грухтите, защото сте по-зле от свинете.Last edited by 78-10; 04.05.2020, 17:29.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Бате, Вълчо,......................
.............................
Средната класа е чезнещ в далечината мираж.
Стига са прескачали по две нива на некомпетентност (май беше Карнеги).
И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнениеИ аз съм силно разтревожен, че Геп си гарантират следващ парламентарен и президентски мандат.
А лично съм тотално разочарован от поведението и управлението на тази криза, която не е завършила.
Радев се държа като тотален льольо и натрупа само негативи сега, а можеше да е коренно различно с малко акъл.
С целия конгломерат от удобни медии Гепп ще си пробутат Мутафчийски, а тоя е толкова неуравновесен и заядлив, че направо си пътуваме посока 200-ното място по свободи.
Дано се разрови кочината по пандемията във Видин и причините за пламването и неочаквано видим пранги на ръцете на ...
Вероятно на всички направи впечатление, как на важни въпроси или се правеше, че не ги е разбрал, или просто ги игнорираше - било то директно (чрез "следващия въпрос"), къде косвено (със смяна на темата или общи приказки несвързани с въпроса)....
абсолютно НИКОГА не си признава вината, или поне да допусне, че може да сгреши.... Променя си позицията толкова лесно - справка маските.... (Уточнявам, че по принцип не е чак такъв проблем, човек да промени мнението си по даден въпрос, но е редно да си го признае и обоснове..... При него дори няма дори индикация примерно, че поради причини "Х" се е наложило да си промени мнението.... просто се прави, че "не се отнася за него".... )
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение.......................................
Дано се разрови кочината по пандемията във Видин и причините за пламването и неочаквано видим пранги на ръцете на ...И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
Част от играта е и отговорът - защо не се спази законът, при оформяне на измисления щаб? Ако беше спазен - кой трябваше да го оглави? Защо беше пусната Цецка за кандидат на такова слънчево място - един по-сериозен от върхушката отиваше на фифти, да не говорим, дали с бургаския кмет нямаше процентите да са обратни? Така че се съмнявам да избере фигура, която не само ще отразява, а може да има и собствена светлина.
Ако прецени, че ген-ла не става за политика, като нищо го е изтипосал за кандидат-президент - справка - "магарето". А че дамите пак ще го изберат.... почти съм сигурен. Казвам почти, защото има вероятност, хората в най-активна възраст да разберат, че все още не са средна класа.
Ама, я виж колегите къде отиват?! Ковида - вожд, учител и спасител на българския народ!
Пак ще има игрички, сметки и разчетчета на баницата ... до последния възможен момент!
Средната класа е чезнещ в далечината мираж.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Вирусите нямат ,но СПИН има ......може и 15 г. да живееш със СПИН докато ти види сметката.Last edited by Selena; 04.05.2020, 21:24.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И аз съм силно разтревожен, че Геп си гарантират следващ парламентарен и президентски мандат.
А лично съм тотално разочарован от поведението и управлението на тази криза, която не е завършила.
Радев се държа като тотален льольо и натрупа само негативи сега, а можеше да е коренно различно с малко акъл.
С целия конгломерат от удобни медии Гепп ще си пробутат Мутафчийски, а тоя е толкова неуравновесен и заядлив, че направо си пътуваме посока 200-ното място по свободи.
Дано се разрови кочината по пандемията във Видин и причините за пламването и неочаквано видим пранги на ръцете на ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Много съм раздвоен.
..............................., а обратното - жените си мрат по тях, те пряко и косвено са символ на силни, успели самци, властващи над останалите тъпи рогоносци, потенциални бащи на техните силни, генетично здрави, добре нахранени, червенобузи и успяващи деца. Еволюция и битка за заемане на по-добри позиции в живота, кво да се прави, това е част от плана Му, а Той знае какво прави)
доведоха първоначално към една странна мания по Генерала.
Странна за мен, други бяха с озарени лица и омекнали колена!
Когато за първи път пресата лансира Мутафчийски за възможен кандидат за бъдещ президент, тъкмо това си рекох - БХ се опитва да ни пробутва стари номера и свири на много тънка струна. Сигурно си спомняш, че и той самият някога при атакуването на поредните подстъпи към върховете в политиката, редовно и умишлено се появяваше в униформа.
Много скоро се видя, че Мутафчийски не става з а политика, да не говорим за тази политическа позиция, но мнението е отново субективно, неангажиращо и не е препоръка за нищо. .................................................. ..
Ако прецени, че ген-ла не става за политика, като нищо го е изтипосал за кандидат-президент - справка - "магарето". А че дамите пак ще го изберат.... почти съм сигурен. Казвам почти, защото има вероятност, хората в най-активна възраст да разберат, че все още не са средна класа.И това ще мине ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Maни, мани, за тая дъска напълно важи това което казва Сашето на Ванката, ма много...
САЩ ще има ваксина срещу вируса преди 2021 г., твърди Тръмп
Коментар
-
Нещо пак става с този форум.
Ковида има ли дигитална разновидност!
От известно време се появяват часове на публикация все около 12 часа.
Хич н е се правете на работливи, всички знаем, че преди малко сте се излюпили и сте се хванали за клавиатурите.
Тази сутрин, апропо, Иво ме подсети за още едно значение на думата "тулуп". По мое време в казармата основно им викахме "мартенци" и само в изключителни ситуации, водени от желание да изразим съжаление или презрение, ползваше се тулуп!Last edited by X_Y; 04.05.2020, 16:41.
Коментар
-
Мобилизирах 151 научноизследователски екипа в Европа, които да работят по три направления – ваксина, диагностични тестове и лекарства. Това заяви пред Nova българският еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.
Ние ще намерим ваксина до края на годината”, допълни тя.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Точно така е. Генералът с малко кофти, командва и му знам историята и конфликта с проф. Костов, пулмолога, който заради него напусна белодробната клиника на ВМА. Конфликтът му с Мангъров не знам подробности, но така е - интереси и мерене на пишки.
би ли споделил естеството на кофликта, ако наистина имаш информация.
Наистина ми е любопитно, а и предполагам на останалите колеги ще им е интересно.
мерси предварително !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
И на мене ми хрумна същото. Може с вируса нещата да не се развият чак толкова добре, но за сметка на това още от сега вече знаем кой ще е следващия президент - ген. Мутафчийски. И знаеш ли - народа масово ще гласува за него, защото няма друга разумна алтернатива.
То и за Боко няма друга алтернатива, така че следващите 5-6 години власт вече са предрешени. Кой е казал, че вируса няма положителен принос към нашето общество?
Стискаме палци да не се окажеш прав, че тоя ще е по-зле и от Плевнята.... Оня и той си беше на каишка, но поне беше демократичен и интелигентен - държеше се учтиво, с такт.... отговаряше на въпроси и т.н....
Тоя си е комплексар отвсякъде - дай му власт и му гледай сеира.... Рядко дразнещ човек, не мога да повярвам че някой би го предпочел пред каквато и да е друга алтернатива.Last edited by Van Basten; 04.05.2020, 16:20.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Има една много съмнителна нишка, която води от формирането на НОЩ към бъдещите президенски избори. Ако Боко е лансирал свой човек, не напълно компетентен, за шеф на щаба, за да му подсигури политическа кариера, това си е опасно своеволие с общественото здраве. Но ще видим тепърва.
Кариерата, професионални достижения, обществените позиции и ... не на последно място генералската униформа (Забележка: психологически обяснимо, служилите в армията мъже не харесват особено военни униформи, особено високи чинове - това потенциално са хора, с които може да си в конкуренция с лоши перспективи, които биха застанали в определена житейска ситуация над теб и биха властвали над живота ти, а обратното - жените си мрат по тях, те пряко и косвено са символ на силни, успели самци, властващи над останалите тъпи рогоносци, потенциални бащи на техните силни, генетично здрави, добре нахранени, червенобузи и успяващи деца. Еволюция и битка за заемане на по-добри позиции в живота, кво да се прави, това е част от плана Му, а Той знае какво прави)
доведоха първоначално към една странна мания по Генерала.
Странна за мен, други бяха с озарени лица и омекнали колена!
Когато за първи път пресата лансира Мутафчийски за възможен кандидат за бъдещ президент, тъкмо това си рекох - БХ се опитва да ни пробутва стари номера и свири на много тънка струна. Сигурно си спомняш, че и той самият някога при атакуването на поредните подстъпи към върховете в политиката, редовно и умишлено се появяваше в униформа.
Много скоро се видя, че Мутафчийски не става з а политика, да не говорим за тази политическа позиция, но мнението е отново субективно, неангажиращо и не е препоръка за нищо. Ти отиваш изглежда още по-далеч и предпазливо задаваш въпрос за справяне с работата в Щаба. Имаше видимо объркване и лутане изначално, но на фона на цялостната истерия и липса на надеждна информация, може-би Щабът да се справил донякъде. В нито един момент не забравям и не игнорирам, че БХ обича еднолично и ръчно управление, някакви хора формално се номинират за определени дейности и отговорности, но те са постоянно в тежката му сянка. БХ е откровен и прав, че всеки провал у нас е предимно лично негов! Гафовете са безчет, но защо му ги търпят, за мен е неясно. Добре, ча като печели, печели народът.
Ако избутат Генерала за кандидат, всички ще са грешни и нещастни, но там подходящи и разпознаваеми хора няма - ще видим. Може пък да бъде срещнат някой по пътищата на Родината - чува се, че особено по бензиностанциите се намирали интересни екземпляри.
Нямам представа какво планират за изборите. ГеПП изначално са вождистка, авторитарно ръководена група от хора по интереси от битов характер. Великият Цв. сега симулира идеологическа дейност, което е смешно до плач, но истинската причина е - да изгради камуфлаж около обстоятелството, че е предоволен от живота в имот с личен асансьор, за което дори не е дръзвал да мечтае. Пък и не е редно едно общество да предоставя на подобен персонаж подобен статут, статус и придобивки, далеч над обичайното. Поради какво?! И той много добре го знае или поне усеща.
Цецка дори камуфлаж не предложи. Апартамент от Артекс в Изток е предостатъчно.
Няма идеи и идеологии, има интереси и корист!
Не съм сигурен за намеренията на Патрона. Ковида запуши устата на злонамерените завистници и в момента никой от тях не задава смазващия въпрос за Барселона. Аз визирам града в качеството му на потенциална столица на бъдеща и политически независима Каталуня. Да не си помислиш, че намеквам з а нещо друго! Обаче, този въпрос ще бъде зададен при първа възможност! Всичко ще се пита, всичко ще излезе, въпрос на време е! Дори ще видим и съдбата на лидера Карлес Пучдемон, който вехне в таз тежка чужбина, на неизвестно чия издръжка.
Вечните неща - територия, суверенитет, собственост, интереси и власт, лидерство и водач ... и кой, как и с какви аргументи ще се пласира на дъската.
Малко политическа реплика ми подаде, моето повествование е изглежда също политическо, но наивник е този, който си мисли че Ковида е неполитическо явление
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар