IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е, най-сетне се появиха числата! Браво Киро!

Хайде малко числа и от мен.
    В Испания декларират 21238 умрели от Короната, което е 0,045% от населението,
    В съседна Португалия умрелите са 714, което е 0,007% от населението.
    В Португалия процентно умрелите са 6,5 пъти по-малко отколкото комшиите. Защо е така? Климатичните условия са еднакви, генотипът на населението също. С вековете двете нации са се така умешали, че едва ли има съществена разлика.
    Коя е тогава причината умрелите в Испания да са 6,5 пъти повече? Медицинска? Едва ли. Това са почти еднакво развити европейски нации, католици. Икономиката на Испания е малко по-богата, БВП на глава от населението е по-висок.
    Защо тогава е тази разлика?
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение

Матеев, ти си образован човек, със силно развито логическо - рационално мислене, което по своята същност е механично ляво мозъчно съзнание. В този форум изказът ти е на високо ниво, но не можеш да си контролираш емоциите. Избухваш и ставаш нервен и започваш да наричаш всички, които не са съгласни с теб " малоумници и олигофрени". Само да ти кажа, че ако се регистрираш в платен сайт и само дори веднъж кажеш на някого, че е малоумник и олигофрен моментално и завинаги си изхвърлен от сайта и изгаряш с 600 долара, то и за това е тази годишна такса като гаранция за добрия тон.
      Жокер : В БГ няма такива платени затворени сайтове, има затворени, но не и платени
      Може ли да намериш едно негово мнение където търси диалог. Търси истината. Уважава чуждото мнение ..
      Не смея и да си помисля за РАЗЛИЧНОТО от неговото !?!?!?
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Статистика: Къде сме в света относно коронавируса

Прочети още : https://www.actualno.com/healthy/sta...LtOduEhP27Wi5U
        © Actualno.com

Общо заразени с коронавирус у нас са 915 души (към сутринта на 20 април). По този показател страната ни е на 102-ро място сред 212 държави в целия свят, в които е установено заболяването. Това значи, че при нас с коронавирус се появява при 132-ма на един милион души. Средно в света са заболели 311 на 1 000 000 души. Най-голямо е това съотношение в Сан Марино (132 585 на един милион). По над 9 000 имат във Ватикана и Андора. По този показател в настоящия етап ние се движим заедно с Украйна, Коста Рика, Хонконг, Азербайджан.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Да разбирам ли, че ниско-интелектуалните разговори са запазена марка на този форум, и аз просто съм сбъркал форума? Щото напоследък наистина нещо подобно ми се върти в главата.
          Матеев, ти си образован човек, със силно развито логическо - рационално мислене, което по своята същност е механично ляво мозъчно съзнание. В този форум изказът ти е на високо ниво, но не можеш да си контролираш емоциите. Избухваш и ставаш нервен и започваш да наричаш всички, които не са съгласни с теб " малоумници и олигофрени". Само да ти кажа, че ако се регистрираш в платен сайт и само дори веднъж кажеш на някого, че е малоумник и олигофрен моментално и завинаги си изхвърлен от сайта и изгаряш с 600 долара, то и за това е тази годишна такса като гаранция за добрия тон.
          Жокер : В БГ няма такива платени затворени сайтове, има затворени, но не и платени
          Last edited by бай Стамен Тракториста; 20.04.2020, 19:42.

Коментар

• на тия престъпници ли да спазвам разпорежданията?
            https://www.facebook.com/gdboec/post...553?__tn__=K-R

ОТКАЗ НА ЛЕКАРИТЕ КОНТАКТУВАЛИ С ЗАРАЗЕН ДА ТЕСТВАТ.
            СЕЕНЕ НА ЗАРАЗА НА ВСИЧКИ В ОТДЕЛЕНИЕТО
            НЕПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ НА БЛИЗКИТЕ

Коментар

Матеев, казах ти го на обяд и го написах днес по-назад в страниците. Ще ти го кажа отново, в случай че ни си го прочел. Това е публичен и анонимен форум. Всеки може да се изразява на какъвто иска език. Има други форуми, които са затворени и с платено членство. Аз членувам в такъв. Годишна символича такса от 600 долара по 50 на месец. Плаща се наведнъж. За да влезеш в такъв сайт се изисква препоръка от поне 1 член, който има регистрация от поне 6 месеца и с активни коментари , а не просто куха регистрация. Регистрирай се в такъв и ще водиш високо интелектуални тематични разговори. Поздрави
              Да разбирам ли, че ниско-интелектуалните разговори са запазена марка на този форум, и аз просто съм сбъркал форума? Щото напоследък наистина нещо подобно ми се върти в главата.

Коментар

Лесно е да се търси под вола теле и това всеки може да го прави. Аз ако трябваше да търся кусури на хората със сбъркано мислене в тази тема, можех да напиша 1000 такива, но модераторите няма да ми дадат свободно да кажа какво си мисля за тях.
                Матеев, казах ти го на обяд и го написах днес по-назад в страниците. Ще ти го кажа отново, в случай че ни си го прочел. Това е публичен и анонимен форум. Всеки може да се изразява на какъвто иска език. Има други форуми, които са затворени и с платено членство. Аз членувам в такъв. Годишна символича такса от 600 долара по 50 на месец. Плаща се наведнъж. За да влезеш в такъв сайт се изисква препоръка от поне 1 член, който има регистрация от поне 6 месеца и с активни коментари , а не просто куха регистрация. Регистрирай се в такъв и ще водиш високо интелектуални тематични разговори. Поздрави

Коментар

ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ за коментара, всичко е пунта мара и КПД на мерките на ШТАБА са 30 %
                  Лесно е да се търси под вола теле и това всеки може да го прави. Аз ако трябваше да търся кусури на хората със сбъркано мислене в тази тема, можех да напиша 1000 такива, но модераторите няма да ми дадат свободно да кажа какво си мисля за тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Така е и аз имам права, само че твоите другари хем не ми ги дават всичките, хем ме самоубиват.
                    Софиянци са жертви на заразата породена от неконтролирането на ромите живеещи в града.
                    Защо твоите другари :

1. ДО 16 Април пускаха самолети със идващи българи, БЕЗ стриктна 14 дни наблюдаваща карантина (да, за ромите говоря, кой следеше СТРИКТНО дали Айше си седи у тях 14 дни след пристигането си от Италия, и още 100 000 като нея??? )
                    1.1 Всъщност на летището почти нямаше стриктен контрол за прибиращите се, след това никакъв контрол за начина на прибиране им.
                    1.2 На хората живеещи СЪС завърналите се от чужбина, карантина и стриктно следене не се прави ?

2. Къде е хинина, защо ПОНЕ не се пусне за свободна продажба, тук се опакова, НАЛИ ИМА ЗАБРАНА за износ на медикаменти сега ? Ще има ли изобщо свободна продажба някога ? Или щото тези на хранилка го продават на по-високи цени е единствената меркантилска причина ? Или се лъжа, има и друга причина ?
                    2.1 Защо няма достъп за покупка на тестове на нормални цени (20 евро е в Азия И ЕС) ?
                    3. Що не се правят тестове, няма маски и защитно облекло налично за покупка ? Китай затвори Ухан в далечния Януари, време имаше за мобилизация
                    4.Във 95% от страните по света, излизането навън ВЕДНЪЖ с цел спорт и за ЕДИН час е раврешено, помага на имунитета, а тука - НЕ
                    5. Защо в супермаркетите и публичния транспорт не се наблюдава стриктно спазването на два метра дистанция ?
                    6. Защо не се въведе изискването за маски, през 1-10-20 Март ? Тоест, поне месец след обявяването на Пандемия от хххх Тедрос ? Да, ама - не.
                    7. В София, защо не се остави САМО една болница да обслужва неусигурени лица,
                    ако ще и с Ковид да са ?
                    А другите болници да обслужват осигурените, като болните със нормални болести НЕ СЕ пренебрегват ТАМ ?
                    8.....
                    9....

Аз не съм напускал София, освен във разрешените от закона причини, и за в бъдеще ще спазвам половинчатите мерки,
                    само че искам отговори на седемте главни въпроса, по-горе.

Днес преди 144 год, 200-те четници на Ботев и 20-те на Бенковски започват Априлското възтание, общо мобилизирайки САМО 10 000 души.
                    Само 10к души почти са успели, без да мислят "че наведена глава сабя не я сече", без да мислят за бизнес, семейство или собствения си живот.
                    Но, издайническите предатели - българи, са обрекли на неуспех замисъла.
                    И то, самите предатели САМИ са докладвали на турците, онези изобщо не са предполагали.
                    Даже не е било сигурно дали ще бъдат възнаградени със два наполеона и добра службица.
                    И ти Матеев си жив поради саможертвата на тези 10к.
                    Турците от яд после изтребват поне 30к без причина.
                    Матеев, за битката за Дойран, няма да пиша.

Та така, Матеев, ако искаш си направи И анонимен профил и си пиши СВОБОДНО, това което мислиш,
                    както всички НАС, иначе с това богоугодничество само стрес ще си докараш пишейки във Инвестора.
                    Да не говорим как ставаш за смях.
                    Казват, човек не може да подуши собствената си миризма.

И да обобщя, ако заразата стигне до родното ти място, не са виновни "Софиянците" или "Груев", ами твоите хора, те са ПРИЧИНАТА.
                    Мерките взети до сега са като телената ограда за комарите.

Във следственото право този, който е подбудител получава максималната присъда, а не снайпериста застрелял някого.
                    ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ за коментара, всичко е пунта мара и КПД на мерките на ШТАБА са 30 %

Коментар

Съгласен съм всеки човек да има права,.[/B][/COLOR]
                      Така е и аз имам права, само че твоите другари хем не ми ги дават всичките, хем ме самоубиват.
                      Софиянци са жертви на заразата породена от неконтролирането на ромите живеещи в града.
                      Защо твоите другари :

1. ДО 16 Април пускаха самолети със идващи българи, БЕЗ стриктна 14 дни наблюдаваща карантина (да, И за ромите говоря, кой следеше СТРИКТНО дали Айше си седи у тях 14 дни след пристигането си от Италия, и още 100 000 като нея??? )
                      1.1 Всъщност на летището почти нямаше стриктен контрол за прибиращите се, след това никакъв контрол за начина на прибиране им.
                      1.2 На хората живеещи СЪС завърналите се от чужбина, карантина и стриктно следене не се прави ?

2. Къде е хинина, защо ПОНЕ не се пусне за свободна продажба, тук се опакова, НАЛИ ИМА ЗАБРАНА за износ на медикаменти сега ? Ще има ли изобщо свободна продажба някога ? Или щото тези на хранилка го продават на по-високи цени е единствената меркантилска причина ? Или се лъжа, има и друга причина ?
                      2.1 Защо няма достъп за покупка на тестове на нормални цени (20 евро е в Азия И ЕС) ?
                      3. Що не се правят тестове, няма маски и защитно облекло налично за покупка ? Китай затвори Ухан в далечния Януари, време имаше за мобилизация
                      4.Във 95% от страните по света, излизането навън ВЕДНЪЖ с цел спорт и за ЕДИН час е раврешено, помага на имунитета, а тука - НЕ
                      5. Защо в супермаркетите и публичния транспорт не се наблюдава стриктно спазването на два метра дистанция ?
                      6. Защо не се въведе изискването за маски, през 1-10-20 Март ? Тоест, поне месец след обявяването на Пандемия от хххх Тедрос ? Да, ама - не.
                      7. В София, защо не се остави САМО една болница да обслужва неусигурени лица,
                      ако ще и с Ковид да са ?
                      А другите болници да обслужват осигурените, като болните със нормални болести НЕ СЕ пренебрегват ТАМ ?
                      8.....
                      9....

Аз не съм напускал София, освен във разрешените от закона причини, и за в бъдеще ще спазвам половинчатите мерки,
                      само че искам отговори на седемте главни въпроса, по-горе.

Днес преди 144 год, 200-те четници на Ботев и 20-те на Бенковски започват Априлското възтание, общо мобилизирайки САМО 10 000 души.
                      Само 10к души почти са успели, без да мислят "че наведена глава сабя не я сече", без да мислят за бизнес, семейство или собствения си живот.
                      Но, издайническите предатели - българи, са обрекли на неуспех замисъла.
                      И то, самите предатели САМИ са докладвали на турците, онези изобщо не са предполагали.
                      Даже не е било сигурно дали ще бъдат възнаградени със два наполеона и добра службица.
                      И ти Матеев си жив поради саможертвата на тези 10к.
                      Турците от яд после изтребват поне 30к без причина.
                      Матеев, за битката за Дойран, няма да пиша.

Та така, Матеев, ако искаш си направи И анонимен профил и си пиши СВОБОДНО, това което мислиш,
                      както всички НАС, иначе с това богоугодничество само стрес ще си докараш пишейки във Инвестора.
                      Да не говорим как ставаш за смях.
                      Казват, човек не може да подуши собствената си миризма.

И да обобщя, ако заразата стигне до родното ти място, не са виновни "Софиянците" или "Груев", ами твоите хора, те са ПРИЧИНАТА.
                      Мерките взети до сега са като телената ограда за комарите.

Във следственото право този, който е подбудител получава максималната присъда, а не снайпериста застрелял някого.
                      Last edited by hazard; 21.04.2020, 02:24.

Коментар

• Маркет, а редно ли е тези 70-250 х. да не ги пускат да се връщат в София, а да си останат в провинцията и да дозаразят де що е останало недозаразено. Пак велика глупост от страна на шТаба.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                          Да запълним 7400 легла в реанимация?!?!?!?!При положение ,че в момента имаме в реанимация 36!
                          Тия легла,някакви супермодерни роботи ли са,дето си правят всичко самички?!?!
                          Можеш ли да сметнеш,колко медицински сестри ще са нужни да обслужват 7400 болни в реанимация?!?
                          Интересен въпрос По френски документи: 3-4 души медицински персонал на легло в реанимация.

Освен това всяко легло трябва да има:
                          Moniteur de surveillance multiparamétrique Module ECG et fréquence respiratoire Module pression artérielle invasive Module pression artérielle non invasive Module SpO2 Module de surveillance de la température Module de capnographie Ventilateur lourd Réchauffeur/humidificateur chauffant Manodétendeur air Manodétendeur O2 Pousse-seringues avec base Pompe à nutrition parentérale Pompe à nutrition entérale Matelas antiescarres Bras

и на всеки 10 легла да има:
                          Poste central de surveillance avec répétiteur d’alarmes Poste de centralisation des pousse-seringues Moniteur de transport multiparamétrique Ventilateur de transport Ventilateur de VNI Matériel pour intubation difficile Fibroscope bronchique Manodétendeur d’héliuma Manodétendeur de NO Système d’oxygénothérapie à haut débit Cuve pour halogénésa Appareil d'échocardiographie et sondes Doppler moyenne gamme couleur Appareil d’ECG multipistes Défibrillateur Stimulateur cardiaque externe Moniteur de débit cardiaque et/ou de l’eau extravasculaire Module de mesure de la SvO2 Générateur de dialyse Moniteur d'hémofiltration Module Citrate–Ca Système de réchauffement patient Système de refroidissement patient Réchauffeur/accélérateur de perfusion Système de traitement de l'air pour patients immunodéprimésa Moniteur de PCA Moniteur de surveillance de la curarisation Coagulomètre Appareil à gaz du sang et biologie délocalisée Spiromètre Appareil de mesure de l’hémoglobine Éclairage opératoire mobile Sac d'intervention pour transport et intervention hors service Compresseur artériel Bistouri électrique Congélateur –20 °C
                          https://www.srlf.org/wp-content/uplo...S523_pS539.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Аз се радвам че не съм овца да изпълнявам безумни мерки а в същото време от цял свят да се прибират хора и необезпокоявани от никой да се разхождат из държавата с таксита влакове и автобуси.На тая власт аз нямам никакво доверие нито на тоя шТаб.Което съм преценил че е разумно спазвам ама землянка и бункер няма да копам за да се скрия
                            Откога те чакаме да сформираш нов шТаб и да въведеш перфектните мерки ,които ще удовлетворят 7млн. българи,при положение ,че от тия 7млн. българи,поне 3,5млн българи си мислят ,че са в пъти по-компетентни от теб...Давай,организирай щаба ,от форума ще намериш доста хора,които също се считат в пъти по компететни от сега действащия щаб....Събирай подписка..Веднага ще се включа с подкрепата си...Гледай само да не се откажеш много бързо от предоставената ти чест,че още на втория ден,независимо какви мерки си предприел,ще си залят от помия и говна...

П.П. За последните 30 години,в различни периоди от време съм живял 7 години общо в Германия...Владея немски на ниво С1,имам претенции да познавам ,как функционират повечето системи в Германия....Но винаги като съм се прибирал в България и разговорът се завърти в посока Германия,винаги са се намирали един не малък процент българи,които почват да ми обясняват ,как стоят нещата в Германия,макар че не са си показали носът в последните 30 години от населеното място в което живеят и не знаят една дума немски....По принцип,отдавна измествам разговора в друга посока или слушам и кимам с глава - да,да,да ,да.....

Тааааа ,действай Бате Пешо!Сформирай щаба!Имаш моята подкрепа!Само казвай ,къде да дойда да се разпиша.....
                            Last edited by retro_69; 20.04.2020, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Има една тунингована бабичка Ива Николова .Отврат и изключителна тъпота.
                              пиииииииК-ла не ги ли познаваш .
                              Вместо да се учат всички от тебе те акъл ще ти дават. Мале мале докъде я докараха.
                              Пеше домата по 100 кинта, да мрът от глад белким излязат от мишите дупки. Аз и за толкова няма го давам. Имам 500 буркана да пълня

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Мисълта, че няма да може да влезеш на мястото където отиваш - веднага ти избива всякакви мераци за щъкане. И тука трябваше да разрешат на малките села и градчета да си решават сами пропускателните режими. Това много ефективно щеше да убие всяка една мисъл за безразборно щъкане.
                                Аз също бих подкрепил на месно ниво да се решват повече такива въпроси като в САЩ, Тръмп каза че има власта да налага неща но оставя на губернаторите да решат кога с колко да разхлабват и какво да разхлабват

А губернаторката на Роуд Аилънд като и се изипосаха преди две седмици ню йоркчани по вилите си прати националната гвардия да им напоня да пазят две седмици карантина
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X