Първоначално изпратено от Dragodanov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Това е разговор за друга тема, ако искаш може да се пенявим в нова тема или в "Пенсионна система" имаше една тема.
В рамките на пещерата е имало преразпределение. Мъжете са ходели на лов и като хванат мамута са го яли всички.
Но е нямало централна власт да вземе половината мамут на тази пещера и да го даде на съседната, чиито ловци са били по-мързеливи и некадърни и не са хванали мамут. Ако е имало централна власт и е действала така - само след 2 месеца са щели да умрат от глад и двете пещери.Last edited by lalka 75; 20.04.2020, 16:59.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
10%-15% от съграждните ни са идиоти (между 70 000 и 250 000) ги кажи да са излезли (в софия имаше някъде 700 - 800 хиляди коли и смятам че е имало семейства) ... та 10-15% Са излезли от най големия клъстър на зараза и са се пръснали по места с 0 зараза (дано са били по съвестни и са се старали да пазят местните там където са отишли )
Представи си воя който ще се надигне ако ситуацията е: София да е 0 заразени и 70 000 коли някой от които с по няколко човека от места клъстъри на зараза да влязат в софия и да си правят коледното пазаруване по софииските молове
Групичката дето реве за права щяха да са първи на барикадата да не ги пускаме и да викат че тези деклации са прекалено измислени трябва да се заверяват някъде щото всеки може да напише че идва по работа а да иде У мола да се омеша със софиянци ...
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Не съм много сигурен... Не искам да изпадам в ненужен нихилизъм за интелигентността на народа ни, но... Аз PR генерала го разконспирирах още на 3-я ден, а народа точно тогава почна да го величие - 75 % рейтинг, президент ?!?
Отделно впрягат медиите, т.е. "нашите" медии..... Тези с резонните въпроси грубо се прекъсват и заглушават, а се дава гласност където трябва....
1.) В Събота гледах "Офанзива" по Канал 3, имаше внушение абсолютно на всяко изречение на журналиста !!!
2.) пак в Събота попаднах на "Беновска пита" - тая по принцип не мога да я трая повече от 3 минути, но в трите минуте дето слушах, само дето не падна за свирка на госта си по темата за лошите софиянци дето излезели от София.
А не знам дали забелязвате последните 2-3 дни - не виждам коя точно е журналистката с пискливия тон (оприличавам дикцията и на Пратрашкова, но не съм сигурен....) - задава само някакви малоумни въпроси в опит да "подаде висока топка" за отиграване на PR генерала.... Днес беше нещо от рода на "Колко са леглата и ще стигнат ли да приемем "екскурзиантите" - подтекста явно беше айде не трупове, но че ще скочи приема в болниците от 10-20 дневно на стотици дневано.... че виждате ли - "народа се притеснява д ли ще стигнат 7-те хиляди легла, които имаме за COVID-19"....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
Ако ги е изолирал добре въпроса е че ги е събрал с местните на софра - (справка Грую дето си жули ракията с местния съсед и никой не ности маска в селото да се пазят взаймно) (който не работи като него трябваше да се изнеъсл още преди много време на къщата си и вече да е минал 14 дена карантина и сега да мрънка за приходящи от клъстъра на заразата) Другата притеснителна работа е че роднини ако решиш да се прибереш няма да те върнат (а може да ги заразиш както и техните познати и приятели)
Сигурен съм че не са се изолирали защото тези са същите който пробиха нагло през КПП
Децата трябваше да си ги изпратили още отдавна при по възрастни роднини ако имат такива извън софия (щеше да е най добре за тях) справка уикенд първи на извънредното положение когато нямаше КПП умните хора го направиха (нямахме и много заразени да е толкова притеснително)
На полицайте им е тежко ама ще им бъде платено отгоре дано да е 1000 лв за да усетят хубава заплата за която обаче трябва да се потрудиш (за първите ми 2000 лв в живоат карах ударни 16 часови смени в продължение на месеци) ако се лъжем че работим се лъжем че и плащаме
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
Матеев е успешен бизнесмен, който познавам лично мисля от 2005а година. И още тогава си беше много успешен, а герб още бяха само блясък в очите на царя.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Искаш да кажеш че всеки който има къща извън София и е изолирал семейството в нея за седмица да подишат чист въздух и да видят слънцето е идиот????!!!!!Значи и мен наричаш идиот въпреки че не съм бил в София за да я напускам????Можеш ли за миг да се поставиш в положението на някой друг????Поне за миг и да не раздаваш квалификации за хора и съдби които не познаваш.Моят съвет е да спреш да гледаш битиви нова канал едно канал три българия он еър и други подобни парцали....По капепетата реалността не е такава каквато тия представят казионните парцали.Аз всеки ден минавам през капепе и ти казвам че отношението към полицаите е нечовешко.Захвърлени по баири и кърове без защитни средства вода тоалетна навес поне.На мен ми е жал за хората като ги гледам как са мокри мръзнат духа ги вятъра.Това са хора българи и тях майка ги е раждала и те имат жени семейства.И тях някой ги обича и ги чака да се върнат живи и здрави.Всеки ден им пожелавам Бог да ги пази..и да се върнат по къщите и да прегърнат родителите си децата си....Много други сме принудени също да рискуваме здравето си най малкото за да можеш да ни обиждаш. във форума...Можеш ли да си представиш само какъв ще ти е живота без тези дето сме принудени да работим?И колко ще издържиш?И дали и ти няма да тръгнеш за някъде?
Сигурен съм че не са се изолирали защото тези са същите който пробиха нагло през КПП
Децата трябваше да си ги изпратили още отдавна при по възрастни роднини ако имат такива извън софия (щеше да е най добре за тях) справка уикенд първи на извънредното положение когато нямаше КПП умните хора го направиха (нямахме и много заразени да е толкова притеснително)
На полицайте им е тежко ама ще им бъде платено отгоре дано да е 1000 лв за да усетят хубава заплата за която обаче трябва да се потрудиш (за първите ми 2000 лв в живоат карах ударни 16 часови смени в продължение на месеци) ако се лъжем че работим се лъжем че и плащаме
- 2 Харесвания
Коментар
-
За пример съседна Сърбия. Първи случай на 6-ти март, извънредно положение на 15-ти март.
България първи случай на 8-ми март, извънредно положение на 13-ти март.
От първи случай до извънредно положение - България - 5 дни, Сърбия - 9 дни. Само 4 дни разлика в наша полза.
Сърбия над 6000 заразени в момента. България под 1000 само за 4 дни разлика в мерките, при това при тях са по-строги към момента.
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_c...emic_in_Serbia
https://www.worldometers.info/coronavirus/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пак питам ти братовчед на Томислав Дончев ли си?Или на жена му?Или си на ръководен пост в ГЕРБ или си обикновен натегач?Не се прави че не ме виждаш
- 3 Харесвания
Коментар
-
Пак питам ти братовчед на Томислав Дончев ли си?Или на жена му?Или си на ръководен пост в ГЕРБ или си обикновен натегач?Не се прави че не ме виждаш
смири се малко или излез с името си.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ако това наистина не го осъзнаваш, значи си много зле с конингтивните връзки.
Безразсъдното отношение към самоизолацията повишава вероятноста за заразяване на други хора, с което се повишава вероятноста за по-бързо разрастване на епидемията, с което пък се повишава вероятноста за смърт на всеки един възрастен човек или човек с придружаващи заболявания.
Когато от личните действия на даден човек зависи живота или смърта на друг човек, НЯМА НИКАКВО ОПРАВДАНИЕ за каквото и да било. Иначе да, те дори и убийците си измислят оправдания от типа "ама тя ме погледна накриво". Предполагам го осъзнавате това - каквото и оправдание да си измислите, то ще бъде смешно и неадекватно, и няма да оправдае малоумното ви поведение с умишленото нарушаване на мерките на щаба.
Съгласен съм всеки човек да има права, но те трябва да се простират само до създаването на риск за СОБСТВЕНИЯ МУ ЖИВОТ. Започнат ли обаче тези права да рискуват друг живот, те моментално трябва да бъдат отнети и да бъдат ЗАМЕНЕНИ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ за опазването на чуждите животи. Точно това се опитва да урегулира щаба, и точно това бойкотират В БЪЛГАРИЯ - те искат да имат правото да убиват други хора, защото им пречат на личната свобода и на личния им кеф.Last edited by X_Y; 20.04.2020, 16:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеМного добре знаеш, че ако не бяха навременните мерки на правителството, тези легла можеше да са запълнени и дори да не достигат. Така че не си интересен с логиката си, защото такава логика всъщност няма.
България първи случай на 8-ми март, извънредно положение на 13-ти март.
От първи случай до извънредно положение - България - 5 дни, Сърбия - 9 дни. Само 4 дни разлика в наша полза.
Сърбия над 6000 заразени в момента. България под 1000 само за 4 дни разлика в мерките, при това при тях са по-строги към момента.
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_c...emic_in_Serbia
https://www.worldometers.info/coronavirus/
За неразбралите такава е скоростта с която се разпространява вируса. 1 ден закъснение +1500 повече заразени в почти идентични държави, манталитет и брой население.
Last edited by mathematician; 20.04.2020, 15:57.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Знаеш ли, че за такива призиви може да влезеш в затвора, ако някой от форума те докладва?
Наглоста ти явно е достигнала до неподозирани висоти - бойкотираш мерките на правителството, мислиш си, че това е героизъм, и имаш наглоста да призоваваш други хора да правят същото. Ей с това последното вече преля чашата на търпението ми.
Ще помоля модераторите да трият такива постинги с ПРИЗИВИ ЗА НЕПОДЧИНЕНИЕ, а IP адресите на авторите им да се дават на прокураттурата за разследване.
- 1 like
Коментар
-
Би ли обяснил на всички ни как тия дето ги наричаш малоумници застрашават лично твоя живот.Как с какво и по какъв начин?
Безразсъдното отношение към самоизолацията повишава вероятноста за заразяване на други хора, с което се повишава вероятноста за по-бързо разрастване на епидемията, с което пък се повишава вероятноста за смърт на всеки един възрастен човек или човек с придружаващи заболявания.
Когато от личните действия на даден човек зависи живота или смърта на друг човек, НЯМА НИКАКВО ОПРАВДАНИЕ за каквото и да било. Иначе да, те дори и убийците си измислят оправдания от типа "ама тя ме погледна накриво". Предполагам го осъзнавате това - каквото и оправдание да си измислите, то ще бъде смешно и неадекватно, и няма да оправдае малоумното ви поведение с умишленото нарушаване на мерките на щаба.
Съгласен съм всеки човек да има права, но те трябва да се простират само до създаването на риск за СОБСТВЕНИЯ МУ ЖИВОТ. Започнат ли обаче тези права да рискуват друг живот, те моментално трябва да бъдат отнети и да бъдат ЗАМЕНЕНИ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ за опазването на чуждите животи. Точно това се опитва да урегулира щаба, и точно това бойкотират В БЪЛГАРИЯ - те искат да имат правото да убиват други хора, защото им пречат на личната свобода и на личния им кеф.Last edited by X_Y; 20.04.2020, 16:01.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Мисълта, че няма да може да влезеш на мястото където отиваш - веднага ти избива всякакви мераци за щъкане. И тука трябваше да разрешат на малките села и градчета да си решават сами пропускателните режими. Това много ефективно щеше да убие всяка една мисъл за безразборно щъкане.
Коментар
Коментар