Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТрол дружинката пак е на поста си.. АБЕ ВИЕ ТРОЛОВЕТЕ КОГА ПИШЕТЕ ДОНОСИТЕ СИ.. Сега ще се появят Ретро и 4Д.. И пак започва спама и обидите..
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
Така е и аз имам права, само че твоите другари хем не ми ги дават всичките, хем ме самоубиват.
Софиянци са жертви на заразата породена от неконтролирането на ромите живеещи в града.
Защо твоите другари :
1. ДО 16 Април пускаха самолети със идващи българи, БЕЗ стриктна 14 дни наблюдаваща карантина (да, за ромите говоря, кой следеше СТРИКТНО дали Айше си седи у тях 14 дни след пристигането си от Италия, и още 100 000 като нея??? )
1.1 Всъщност на летището почти нямаше стриктен контрол за прибиращите се, след това никакъв контрол за начина на прибиране им.
1.2 На хората живеещи СЪС завърналите се от чужбина, карантина и стриктно следене не се прави ?
2. Къде е хинина, защо ПОНЕ не се пусне за свободна продажба, тук се опакова, НАЛИ ИМА ЗАБРАНА за износ на медикаменти сега ? Ще има ли изобщо свободна продажба някога ? Или щото тези на хранилка го продават на по-високи цени е единствената меркантилска причина ? Или се лъжа, има и друга причина ?
2.1 Защо няма достъп за покупка на тестове на нормални цени (20 евро е в Азия И ЕС) ?
3. Що не се правят тестове, няма маски и защитно облекло налично за покупка ? Китай затвори Ухан в далечния Януари, време имаше за мобилизация
4.Във 95% от страните по света, излизането навън ВЕДНЪЖ с цел спорт и за ЕДИН час е раврешено, помага на имунитета, а тука - НЕ
5. Защо в супермаркетите и публичния транспорт не се наблюдава стриктно спазването на два метра дистанция ?
6. Защо не се въведе изискването за маски, през 1-10-20 Март ? Тоест, поне месец след обявяването на Пандемия от хххх Тедрос ? Да, ама - не.
7. В София, защо не се остави САМО една болница да обслужва неусигурени лица,
ако ще и с Ковид да са ?
А другите болници да обслужват осигурените, като болните със нормални болести НЕ СЕ пренебрегват ТАМ ?
8.....
9....
Аз не съм напускал София, освен във разрешените от закона причини, и за в бъдеще ще спазвам половинчатите мерки,
само че искам отговори на седемте главни въпроса, по-горе.
Днес преди 144 год, 200-те четници на Ботев и 20-те на Бенковски започват Априлското възтание, общо мобилизирайки САМО 10 000 души.
Само 10к души почти са успели, без да мислят "че наведена глава сабя не я сече", без да мислят за бизнес, семейство или собствения си живот.
Но, издайническите предатели - българи, са обрекли на неуспех замисъла.
И то, самите предатели САМИ са докладвали на турците, онези изобщо не са предполагали.
Даже не е било сигурно дали ще бъдат възнаградени със два наполеона и добра службица.
И ти Матеев си жив поради саможертвата на тези 10к.
Турците от яд после изтребват поне 30к без причина.
Матеев, за битката за Дойран, няма да пиша.
Та така, Матеев, ако искаш си направи И анонимен профил и си пиши СВОБОДНО, това което мислиш,
както всички НАС, иначе с това богоугодничество само стрес ще си докараш пишейки във Инвестора.
Да не говорим как ставаш за смях.
Казват, човек не може да подуши собствената си миризма.
И да обобщя, ако заразата стигне до родното ти място, не са виновни "Софиянците" или "Груев", ами твоите хора, те са ПРИЧИНАТА.
Мерките взети до сега са като телената ограда за комарите.
Във следственото право този, който е подбудител получава максималната присъда, а не снайпериста застрелял някого.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
Брой туристи, посетили държавата за 1 година
Графиката обяснява защо е разликата
Още по-обяснима е като се вземат предвид и бизнес-посещенията
Сигурно има силна корелационна зависимост туристи - заболяли.
П.П. Чак сега видях, че вече има много подобни обяснения
Коментар
-
Португалия има 0,2% заразени, а Испания 0,4% заразени, тоест двоен процент, ама защо умрелите са им 6,5 ПЪТИ повече?
Моят отговор е : Защото испанците ЛЪЖАТ повече. По политически причини.
По същите причини повече лъжат и италианците.
В Италия умрелите са 0,04% от населението, почти колкото в Испания.
Обаче в съседните Швейцария са 0,016 (2,5 пъти по-малко) и в Австрия са 0,005%. Там са пък 8 пъти по-малко от Италия.
Очевидно австрийците (и германците) не могат или не искат да лъжат.
Не е случайно че жабарите (италианци и французи) са най-лъжливите и най-страхливите европейски нации през 20 век.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Брой туристи, посетили държавата за 1 година
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеВ Испания декларират 21238 умрели от Короната, което е 0,045% от населението,
В съседна Португалия умрелите са 714, което е 0,007% от населението.
В Португалия процентно умрелите са 6,5 пъти по-малко отколкото комшиите. Защо е така? Климатичните условия са еднакви, генотипът на населението също. С вековете двете нации са се така умешали, че едва ли има съществена разлика.
Коя е тогава причината умрелите в Испания да са 6,5 пъти повече? Медицинска? Едва ли. Това са почти еднакво развити европейски нации, католици. Икономиката на Испания е малко по-богата, БВП на глава от населението е по-висок.
Защо тогава е тази разлика?
Още по-обяснима е като се вземат предвид и бизнес-посещенията
Сигурно има силна корелационна зависимост туристи - заболяли.
П.П. Чак сега видях, че вече има много подобни обясненияLast edited by barbaron; 20.04.2020, 20:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Да разбирам ли, че ниско-интелектуалните разговори са запазена марка на този форум, и аз просто съм сбъркал форума? Щото напоследък наистина нещо подобно ми се върти в главата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеВ България властта не иска просто подчинение. Тя иска да бъде обичана от коленичилите - всеотдайно и себеотрицателно. Защото само тогава ще постигне окончателната си цел: пълно и трайно безправие. От Евгений Дайнов.
ПОЗДРАВИ ОТ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ..
- 2 Харесвания
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%BE-%...YR9_oatN6fWt48 По време на коронавирус: наръчник за постигане на пълно и трайно безправие в България
В България властта не иска просто подчинение. Тя иска да бъде обичана от коленичилите - всеотдайно и себеотрицателно. Защото само тогава ще постигне окончателната си цел: пълно и трайно безправие. От Евгений Дайнов.
ЕТО ПОЗДРАВИ ОТ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ..Last edited by Kiro; 20.04.2020, 20:38.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЕ, най-сетне се появиха числата! Браво Киро!
Хайде малко числа и от мен.
В Испания декларират 21238 умрели от Короната, което е 0,045% от населението,
В Португалия процентно умрелите са 6,5 пъти по-малко отколкото комшиите. Защо е така? Климатичните условия са еднакви, генотипът на населението също. С вековете двете нации са се така умешали, че едва ли има съществена разлика.
Коя е тогава причината умрелите в Испания да са 6,5 пъти повече? Медицинска? Едва ли. Това са почти еднакво развити европейски нации, католици. Икономиката на Испания е малко по-богата, БВП на глава от населението е по-висок.
Защо тогава е тази разлика?
Една от възможните причината между нас и Сърбия е че между първи случай и извънредно положение ние имаме 5 дни, а Сърбия 9 дни - демек за 4 дена разлика допълнително разпространение нещата могат да са брутално различни.
1. Времето на реакция е важно.
2. Липсата на обособени огнища в Португалия. Докато в Испания доколкото знам Мадрид и Барселона са сериозни огнища.
3. БЦЖ-то дето всичко го дъвчат - в Португалия има, в Испания няма.
https://es.wikipedia.org/wiki/Pandem...en_Espa%C3%B1a
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_c...ic_in_Portugal
Анализирай на воля, но отговора едва ли е еднозначен. Може да има различни причини с различна тежест.
БЦЖ уж имаме всички в бившия соц, ама пак има разлики между соц страните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЕ, най-сетне се появиха числата! Браво Киро!
Хайде малко числа и от мен.
В Испания декларират 21238 умрели от Короната, което е 0,045% от населението,
Защо тогава е тази разлика?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
Коментар