IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Тоя пич е върхът! Точен, аналитичен, с познания, които обвързват най-важните сфери в обществения живот и това му дава възможност да се доближава до реалната картина максимално!

"...че не се тества достатъчно е факт, но труповете са значително по-трудни за скриване."

И пак в статията - той говори за това, че испанците говорят за "универсален базов доход"...

По това време се сещам, че швейцарците правиха референдум /през 2016 г./, с допитване относно "минимален гарантиран месечен доход от 2500 франка" /1 швейц. франк е около 1 USD/..., не го приеха /разбира се!!!..., но причините днес могат да ни се видят смехотворни, защото вървим в посоката, в която - животът на хората се оказва "на карта"..., справка - испанците СЕРИОЗНО мислят по въпроса, защото усещат, че ножът е опрял о кокала.../

По много /разбираеми/ причини, референдумът в Швейцария нямаше успех /голям смЕх щеше да падне ПО ОНОВА ВРЕМЕ, ако швейцарците бяха приели минималният доход от 2500 франка, ако и това да беше около 1/3 от БВП, т.е. - не че щеше да се претовари с нещо бюджета на Швейцария, АКО се знаеше, че Швейцария отделя за социални дейности около 20 % от БВП...

Не става въпрос за мотивите, с които беше отхвърлено това допитване - всеки може да ги намери в нета /в Швейцария референдумите са практика/... Сериозно, или - несериозно: 4 години, след опита на Швейцария от 2016 - отново СМЕ в изходната точка. Сега в Испания се говори по въпроса...

И несериозно..., и сериозно - вече от гледна точка на днешната ситуация...

Горната статия е много реалистично написана. Ситуацията е прекалено сложна... Можем да се надяваме нещата да се развият добре за хората по света... Предстои здраво стягане на колани. Оптимистичен вариант, все пак! Разбира се - докато има какво да стягаме - и дано да е по-продължително във времето!

Бъдете здрави!
    Дали ще е само стягане на коланите. Ако храната в арбския регион свърши, къде мислиш ще си я намерят арабите? Бъзикахме се, че Ванга била видяла Европа да се ислямизира, но май вече не е за бъзик. Отпреди двадесетина години алармирам, че до нас застрашително нараства арабския популационен масив. Мнозина твърдяха, че арабите са примитиви не могат да атакуват Европа. Да видим можем ли да спрем гладните войнствени тълпи и полукриминалните им отряди за пробив и прокарване на коридори. Догодина стопанските ефекти от кризата ще завладеят света, ако веднага не се предприемат извънредни мерки за стабилизиране на различните типове общества. И е време да не си правим гаргара с Турция, а да установим тясно сътрудничество и да устроим по южната й граница санитарен бараж. Но за това се налага да пратим на майната им нашите психопати-националисти, които заработват гласове чрез конфронтация с Турция.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

В интерес на истината и теория на конспирацията

Страхотна теория! Най-смислената досега

Коментар

• Цирка почва да втръсва: https://www.investor.bg/sasht/337/a/...remeto-303140/

Коментар

• Хареса ми мнението на едновремешния ми дуплекс. Дано повечето знаят какво е
          https://www.facebook.com/gospodari/v...2044114863613/
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Си мисля, че този вирус е предизвикан да разкаже играта на биг фарма. Ми че те всичките починали са им клиенти с по една шепа хапчета.

Баба ми пиеше 3 вида хапчета, за кръвно, за не знам си какво и още нещо. Почина на 92 години. Обаче тези хапчета ги пие поне 10-15 години. И за кръвно имаха 2 много сериозни странични ефекта, които тя ги разви. Но нещо и прещракало една сутрин и не се чувствала добре, доктора дошъл, измерил кръвното и казал "Ауу, ма ти имаш високо кръвно - пий тея хапчета от сега нататък". Според мен спокойно можеше да ги спре и щеше да е по-добре. Ама нали доктора казал. Въпреки че те някои хапчета почнеш ли ги веднъж - нямат спиране (не трябва да се спират).

Имам 2 лели сега в подобно положение - едната на 78, другата на 84 год. И двете са сериозни клиенти на биг фарма. И двете пият редовно хапчета поне от 8-10 години. Според мен няма да оцелеят при среща с корона вируса. Но па с тея хапчета щъкат с бастуните нагоре надолу и за сега никой не се грижи за тях. Освен снабдяването в момента е поето от децата, да не излизат навън в тези вирусни времена, ама преди си щъкаха.

Така че доста народ над 70-те пие хапчета за щяло и нещяло, първи клиенти на биг-фарма и на вируса.
            Не ми върви логиката ти, не я разбрах.

Предвид на неоспоримите твърдения на световното управляващо тяло, че само ваксина ще е решението, иначе лягаме и умираме затворени по къщите, значи Биг Фарма , а и Биг Банка тогедър, са печеливши от цялата таз медийна история/истерия?

Коментар

• Друго.

Както самият Генерал наш каза "труповете не можеш да ги скриеш".

Някак си едно така хилядарките "болни" се увеличават, а труповете все толкоз, даже май и намаляват средно, не си записвам, но май Гигов нещо си водеше лична статистика от чутите числа на Генерал-шоуто.
              Защо няма някъде официален източник за всичките тези числа и техните подробности, а трябва само да слушаме Генерала и да запомняме, без доказателствен материал?
              Last edited by Николайко Перник; 26.04.2020, 16:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev

Поредния платен манипулатор. Явно БСП-то има големи бюджети от крадени пари ......
                Нещо излъгах ли? Това е факт, само двама са обявени от Генерала твой за "чисто" умрели от ковид.

Защо не отговаряш по същество?

Коментар

• Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение

Следя внимателно изказванията на Генерала наш на сутришните брифинги от доста време.
                  Засега е казал само за двама "чисто" умрели от т.н. коронавирус, бяха в един ден, мъж на около 50 и жена на около 70. Други "чисти" случаи не съм чул, останалите все в терминална стадия я на рак, я на инсулт, я тежка сърдечно-съдова недостатъчност, очаквам и милен цветковчето да се окаже умрело от вируса, все пак.

Си мисля, че този вирус е предизвикан да разкаже играта на биг фарма. Ми че те всичките починали са им клиенти с по една шепа хапчета.

Баба ми пиеше 3 вида хапчета, за кръвно, за не знам си какво и още нещо. Почина на 92 години. Обаче тези хапчета ги пие поне 10-15 години. И за кръвно имаха 2 много сериозни странични ефекта, които тя ги разви. Но нещо и прещракало една сутрин и не се чувствала добре, доктора дошъл, измерил кръвното и казал "Ауу, ма ти имаш високо кръвно - пий тея хапчета от сега нататък". Според мен спокойно можеше да ги спре и щеше да е по-добре. Ама нали доктора казал. Въпреки че те някои хапчета почнеш ли ги веднъж - нямат спиране (не трябва да се спират).

Имам 2 лели сега в подобно положение - едната на 78, другата на 84 год. И двете са сериозни клиенти на биг фарма. И двете пият редовно хапчета поне от 8-10 години. Според мен няма да оцелеят при среща с корона вируса. Но па с тея хапчета щъкат с бастуните нагоре надолу и за сега никой не се грижи за тях. Освен снабдяването в момента е поето от децата, да не излизат навън в тези вирусни времена, ама преди си щъкаха.

Така че доста народ над 70-те пие хапчета за щяло и нещяло, първи клиенти на биг-фарма и на вируса.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Елена Поптодорова каза "Любимите, патриархарни навици на българското семейство да се събират по празници вече няма да ги има. Има достатъчно комуникации" Неописуем цинизъм според мен. Но постоянно от някъде изкача - света ще се промени, свиквайте така и т.н. Някой работи в тая посока. Вижте им рекламите за стоене вкъщи, образование по телевизията. Имам чувство, че основно дресировката е насочена към децата. Стой в къщи два месеца, после три. Под строй в парка. Може би фантазията ми е малко по-така. Може. Обаче като знам, че БХ е изключително зависим от еврогейтаците, нищо чудно да организира някой експеримент в България. Няма да се изненадам сега след частично разхлабване за лятото да повторят за още три, пет месеца карантината.
                    Готвят ни за насилствено чипиране, "щото иначе ще умрем всичките, ние мислим за вас", и, ако забелязваш, страхливият получовешки матрял даже го иска, още преди да са му го казали.

Искат да имаш документ, че си здрав, иначе никакво излизане.
                    Слагат розова връзка на ръката, че си здрав в един американски град, иначе никакво излизане.
                    Не е далече да ни "облекчат" със задължителен чип, за да не умрем всичките за нула време, ах-ах-ах.
                    ГотвИ се, идва. "Светът вече няма да е същият", и тея маймуни с радост ще побегнат към центровете за чипиране.

Коментар

Моля, моля .....
                      Дори и панелообитателите могат да се разтропат и да намерят безплатна храна. Например да отидат и да съберат охлюви, или гъби, или да наберат коприва, или джанки, или плодове. Как една мечка може да си доставя по 30-40 килограма на ден готова храна в гората, а нашите мързеливи панелообитатели не могат да намерят един единствен килограм?

Да ти кажа за тиквичките - обичам ги и всяка една година си садя по около 20 корена (10 кв.м.). Ами тази моя 5-минутна безплатна инвестиция ми носи средно по 1-2 килограма тиквички на ден, които нямат изяждане. Застояват се и дори се изхвърлят. И това три месеца гарантирана храна с почти нулеви усилия. Добави и патладжан, картофи, домати и краставици, и готово - 4-6 месеца храна в изобилие. Необходими са само 100 кв.м. (градина 10х10) и само по 1-2 часа труд на седмица.

Да продължавам ли да разказвам селската идилия?
                      пак си тръгнал да учиш краставичаря как се продават краставици ъъъ такова де садят тиквички.
                      Аз имам 1 бяла и 1 тъмна - стигат ми тамън. Вече са цъфнали и една малки тиквичонка си имам.
                      Пак да питам тоя у ПАНЕЛАТА КАКВО ПРАВИ. НЕ МУ И ДАВАТ ДА НАПУСКА СОФИЯ. Не че има къде да отиде

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Ще скочат бе! Как няма да "скочат".
                        Ами то в България умират 200 души всеки ден. Как не сте се сетили всичките да ги пишете на Ковида. И Милен Цветков там го пишете, катастрофата е само придружаващо обстоятелство.
                        Днес отчитат още един умрял. Мъж на 81 години с хронична обструктивна белодробна болест (смъртоносна сама по себе си), с хронична сърдечна недостатъчност, която сама по себе си на тази възраст води до смърт. За артериалната хипертония не говорим. Тя сама по себе си не е смъртоносна, ама отслабва сърцето и от нея следват предните две.
                        Та какво викаш? И тоя го уби вируса. Ако не беше той, мъжът щеше да доживее до 100-120 години.
                        Що не се сещам за един умрял, който да е бил без смъртоносни заболявания? Сигурно има двама-трима. Щото не са им открили заболяванията.
                        Следя внимателно изказванията на Генерала наш на сутришните брифинги от доста време.
                        Засега е казал само за двама "чисто" умрели от т.н. коронавирус, бяха в един ден, мъж на около 50 и жена на около 70. Други "чисти" случаи не съм чул, останалите все в терминална стадия я на рак, я на инсулт, я тежка сърдечно-съдова недостатъчност, очаквам и милен цветковчето да се окаже умрело от вируса, все пак.
                        Last edited by Николайко Перник; 26.04.2020, 15:44.

Коментар

Не, просто искам да кажа, че половин хляб на ден (60 стотинки) + нещо безплатно от собствената градина или поляната около къщи е предостатъчно човек да не гладува и да доставя необходимите за организма калории неограничено дълго време.

Сега какво искаш - да ти напиша 1000 рецепти как за лев на ден човек може да има разнообразна и питателна храна ли?

ПП: Едно време нашите баби и дядовци са го правили и без лев на ден и не са умрели, нали?
                          Я кажи колко от панелообитателите имат уменията и възможностите да се справят като едно време?
                          И едно време е нямало ГЛАД?
                          Що всичките ми пра-пра родители все за това са говорели - нищо не сте виждали, знаеш ли какъв глад беше. До края на 50-те все глад, мине се не мине 1-2 години и ГЛАД. Не умираш ГЛАДУВАШ.
                          Като ги спазваш 1 година тез твои рецепти за по 1лв на ден тогава ми ги хвали.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            млад наш учен по генетика в Станфорд, публикувано в economy.bg na 22.04 -
                            ..." Към обикновените коронавируси, причиняващи настинки, доживотен имунитет не се развива, но от друга страна, COVID-19 е много по-тежко заболяване. Има много варианти – развитие на траен имунитет, развитие на временен имунитет (примерно година-две, може би три), развитие на имунитет, което да е функция на тежестта на прекарване на заболяването, т.е. само тежките случаи развиват имунитет, и то не доживотен (ако това е така, това би било много неприятно, тъй като тогава смъртността в дългосрочен план ще скочи страшно много) и т.н. Към момента е твърде рано да се отговори на тези въпроси."

Също и принципно за антитела при вирусите като цяло:
                            "... има антитела, които разпознават вирусите, но не го неутрализират и такива, които са неутрализиращи, което е и огромен концептуален проблем със схемите за използване на серологични тестове, на базата на които да се издават "иммунизационни паспорти" - наличието на антитела само по себе си не означава имунитет (така например хората имат антитела към ХИВ вируса, което е и дефиницията на "серопозитивен", но това не им помага по никакъв начин)."

ps. A относно фактите и отношението на хората към тях споделя:
                            ".... аз лично не виждам как каквато и да било презентация на факти сама по себе си може да убеди хората, че положението е наистина сериозно, ако към момента вече не го възприемат като такова. Единственото, което ще има такъв ефект, е ako дойде моментът да се копаят масови гробове, но това не е повод за успокоение, все пак точно това се опитваме да предотвратим."
                            Сложи си ги улево и през дедовия тея сегашни млади "умничета", даже и от Станфорд и особено от там.
                            Ми те не знаят защо сапуните дезактивират вируса завинаги, както се вижда даже и от тукашните спицялисти с по-голям жизнен опит.

Горе младото спицялисче говори само за реакциите на човешкия организъм към един "замръзнал" вирус. Може би е толкова едностранчиво, щото е американско комунисче, но по-вероятно е защото е тъпо, като всичките му останали станфордчета, отгледани от бърнисандъровските социалкомунисти в безумните алумни на тея развъдници на ненормалници.

Вирусите са много по-променливи генетично от клетките на човешкия организъм и от целия организъм тож.

Поради това, следвайки желязната и неотменима логика на борба на видовете за оцеляване (почната от Дарвин), сегашният нов грипен вирус не след дълго ще стане не повече смъртоносен, отколкото предишните познати вече грипни вируси. И колкото повече му се дава свобода, толкова по-бързо ще стане това.

Пан Дотторе лъжлив, ТНМ незнаеща, някъде да не съм прав в гореказаното?

Коментар

Населението на цяла една държава (Северна Корея) живее само с по 400 грама ориз на ден (80 стотинки на ден). Тази дажба е такава от десетки години и никога не е нараствала. Точно обратното - от време на време я намаляват на 250 грама на ден, и дори е имало периоди от време със 150 грама на ден.

Да, населението на тази държава е измъчено и сред него няма дебели хора (освен лидера), но за измиране от глад въобще не може да се говори. Ами живеят си хората и не се оплакват.
                              ти метафора чувал ли си какво е?
                              Не ми отговаряй, Учи се в начално училище. Не си дорасъл.
                              Вече ти предложих да ходиш в Северна корея като ти харесва. Даже и новия диктатор може да станеш че стария даде фура

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

Тестовете за COVID-19 са заразени с COVID-19!

видяхте ли статията от дейли телеграф?

Давате ли си сметка като ви вземат намазка от носа какво става?

https://www.telegraph.co.uk/news/202...ey-components/
                                По както разбирам, това е някаква минимална замърсеност на стандартния репер, отчетна точка в теста, който трабва да е просто чист, с нула бройки вирус, защото тестът усилва милиони пъти, за да може да се открие наличието на. Случва се замърсяване, това е тънка работа, трябва да се проверява и препроверява, щом усилвателният ефект е х.милиони.
                                Те ако требваше да обявяват случаите с обикновените грипове, отдавна да сме писани умрели целото човечество, не че съм против.
                                Нека пан Дотторе от продажните медици (ужким български лъв) да каже, ако не го е срам все още от себе си и лъжите си.

Споко, ако не си със срутена до немай къде имунна система, тези една-две бройки ковиди въобще няма да ги забележиш ти и да ги забележат полицайските тъпи продажни медицински власти.

Коментар

Working...
                                X