If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Иска ти се да прокараш тази версия, че те така или иначе ще умрат, и това ни го повтаряш всеки ден по 3 пъти, но не си прав. Защото хората със съпътстващи заболявания си живеят по 20-30 или дори 40 години, и ти сам го знаеш това, защото вече си дъртак.
Остава необяснен факта защо продължаваш всеки ден да повтаряш като латерна едно и също нещо, и единственото обяснение е, че някой ти плаща това на политическа основа. Крайно време обаче е да престанеш, защото никой не ти вярва и всички виждат, че не си прав.
ти си най прав да се свети името матеевско.
Че и акъл дава как може да се живее с 50лв.
А НИКОГА НЕ Е ЖИВЯЛ С ТОЛКОВА
Иначе би следвало всяка сутрин да ни четат умрелите от всичко, защо ни четат само тези позитивни на тези тестове, ЗАЩО САМО ТЯХ???
Ми той Генералът наш преди около седмица се изпусна с половин уста, че, за негова изненада, общата смъртност за месеците с "коронавирус" в България е по-ниска от същия период на 2019 без "коронавирус".
Гигов, а ти досега само за червените ли ?
Какво значение има в случая, кой за какво е гласувал
Шегувам се с Бай Пешо. Аз съм на негова страна почти за всичко, само дето не вярвам в Бог. Аз съм рационалист.
А за гласуването ... да ми простят децата, ама и за сините съм гласувал един-два пъти път и за други, но никога за Боко, за Волен.... Не, чак такива глупости не съм правил.
Моля да бъда извинен за отклонението от темата, но знаете моето мнение, че заразата от Ковид е предимно политически въпрос, т.е. не точно заразата, нея я има, а извънредното преекспониране на опасностите от нея и абсолютно ненужните извънредни мерки в цял свят.
Мерки трябваше да има, намаляване на туризма, карантина на домовете за стари хора, засилени хигиенни мерки на обществени места и др. Ама тази всеобща истерия, за нещо не чак толкова страшно, изобщо не беше нужна.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Искам в този постинг да разбия на пух и прах любимата манипулация на платените манипулатори във форума, която се нарича ЩЕ УМРЕМ ОТ ГЛАД !!! Приказките за умирането от глад ги започна Груьо още от самото начало на темата и от тогава до ден днешен няколко платени манипулатора ги повтарят като папагал по 10 пъти на ден. Къде обаче е истината?
Физически за да съществува, човек се нуждае средно от около 2000 kCal енергия, която трябва да поема с храната. Жените се справят дори и с 1500-1600, а за мъжете 2500 или дори 3000, ако работят тежка физическа работа. За по-лесни сметки нататък обаче ще използвам усредненото число от 2000 kCal (килокалории) на ден. Това е ГРАНИЦАТА НА ГЛАДА - под тази граница се гладува и се отслабва, а над тази граница се преяжда и затлъстява.
Нека сега да разгледаме с какви храни можем да си ги доставим тези килокалории. Данните за калоричноста на храните са в kCal на 100g храна, затова и аз ще ги цитирам по този начин. Започваме направо по групи, тъй като различните храни в една група имат приблизително еднакви калории:
Алкохол - около 100 kCal за бирата и вината и около 300-350 kCal за ракии, уиски, водка и прочее концентрати. Нужните 2000 kCal можем да си ги доставим със 600 ml ракия или това ще ни струва около 3-4 лева на ден.
Захар и захарни изделия - около 350 kCal за 100g или са нужни 600 g/ден със средна цена 2 лв.за 1кg или 1.20 лв. на ден, ако преживяваме само на захар.
Заърнени храни - около 350 kCal за 100g или са нужни 600 g/ден със средна цена 2 лв.за 1кg или 1.20 лв. на ден, ако преживяваме само на зърнени храни (жито, брашно, хляб, ечемик, грис, леща, ориз, ръж, соя, всички видове хляб и тестени закуски)
Шоколади - около 600 kCal за 100g или са нужни 350 g/ден със средна цена 2 лв. на 100g или 7 лв. на ден, ако преживяваме само на шоколад.
Мога да продължавам нататък със всички видове храни (имам таблица с няколко хиляди), но и от тука вече стана ясно, че с един сравнително широк набор от храни човек може доволно да преживява и да се изхранва само със 1.00-1.30 лв. на ден, или с 30-40 лева на месец. Точно това е и границата на глада - 30-40 лева на месец. А максимума, ако ядем всякакви храни, дори и шоколади, луканки и месни деликатеси е 6-7 лева на ден или около 200 лева на месец.
В същото време минималната работна заплата за страната е 610 лева, а минималната пенсия - 250 лв. И в двата случая виждаме, че сумите са от 5 до 20 пъти по-големи от границата на глада. Така че за никакъв глад не може да се говори както сега, така и за в бъдеще. Нещо повече - ако средния надник в България е 4-5 лева на час, то тогава човек за да си изкара храната за деня трябва да работи САМО 15 МИНУТИ НА ДЕН. Ако има жена и 2 деца, за храната на семейството трябва да работи САМО 1 ЧАС НА ДЕН.
Всяко едно ядене над тези цитирани от мене цифри е ЛУКС, но в условията на криза е повече от ясно, че трябва малко да поограничим лукса. Важното от този постинг обаче е да осъзнаем, че платените провокатори се опитват да ни манипулират, повтаряйки като папагали глад, глад, глад. Убедихте се обаче, че няма опасност от глад, а да вдигаме революция заради малко ограничаване на лукса - ами това е ясно, че няма да се случи.
Та още веднъж - не се поддавайте на лъжите на платените манипулатори в тази тема, които оправдават неразумните си действия с опасноста от възникване на глад. Няма такова нещо - просто са разглезени мамини синчета, на които им отнеха играчките и лукса, в който тънеха.
.
Кажи откъде ще си го купиш като не произвеждаме.
То и маски можем да си купим ама 1 месец НЯМАШЕ НИКЪДЕ.
И ХРАНА НЯМА ДА ИМА ОТКЪДЕ ДА Я ВЗЕМЕМ.
Ни чушки, ни домати, ни лук, да не говоря за месо, мляко
Как ще работи като е заключен в панелката?
Искам в този постинг да разбия на пух и прах любимата манипулация на платените манипулатори във форума, която се нарича ЩЕ УМРЕМ ОТ ГЛАД !!! Приказките за умирането от глад ги започна Груьо още от самото начало на темата и от тогава до ден днешен няколко платени манипулатора ги повтарят като папагал по 10 пъти на ден. Къде обаче е истината?
Физически за да съществува, човек се нуждае средно от около 2000 kCal енергия, която трябва да поема с храната. Жените се справят дори и с 1500-1600, а за мъжете 2500 или дори 3000, ако работят тежка физическа работа. За по-лесни сметки нататък обаче ще използвам усредненото число от 2000 kCal (килокалории) на ден. Това е ГРАНИЦАТА НА ГЛАДА - под тази граница се гладува и се отслабва, а над тази граница се преяжда и затлъстява.
Нека сега да разгледаме с какви храни можем да си ги доставим тези килокалории. Данните за калоричноста на храните са в kCal на 100g храна, затова и аз ще ги цитирам по този начин. Започваме направо по групи, тъй като различните храни в една група имат приблизително еднакви калории:
Алкохол - около 100 kCal за бирата и вината и около 300-350 kCal за ракии, уиски, водка и прочее концентрати. Нужните 2000 kCal можем да си ги доставим със 600 ml ракия или това ще ни струва около 3-4 лева на ден.
Захар и захарни изделия - около 350 kCal за 100g или са нужни 600 g/ден със средна цена 2 лв.за 1кg или 1.20 лв. на ден, ако преживяваме само на захар.
Заърнени храни - около 350 kCal за 100g или са нужни 600 g/ден със средна цена 2 лв.за 1кg или 1.20 лв. на ден, ако преживяваме само на зърнени храни (жито, брашно, хляб, ечемик, грис, леща, ориз, ръж, соя, всички видове хляб и тестени закуски)
Шоколади - около 600 kCal за 100g или са нужни 350 g/ден със средна цена 2 лв. на 100g или 7 лв. на ден, ако преживяваме само на шоколад.
Мога да продължавам нататък със всички видове храни (имам таблица с няколко хиляди), но и от тука вече стана ясно, че с един сравнително широк набор от храни човек може доволно да преживява и да се изхранва само със 1.00-1.30 лв. на ден, или с 30-40 лева на месец. Точно това е и границата на глада - 30-40 лева на месец. А максимума, ако ядем всякакви храни, дори и шоколади, луканки и месни деликатеси е 6-7 лева на ден или около 200 лева на месец.
В същото време минималната работна заплата за страната е 610 лева, а минималната пенсия - 250 лв. И в двата случая виждаме, че сумите са от 5 до 20 пъти по-големи от границата на глада. Така че за никакъв глад не може да се говори както сега, така и за в бъдеще. Нещо повече - ако средния надник в България е 4-5 лева на час, то тогава човек за да си изкара храната за деня трябва да работи САМО 15 МИНУТИ НА ДЕН. Ако има жена и 2 деца, за храната на семейството трябва да работи САМО 1 ЧАС НА ДЕН.
Всяко едно ядене над тези цитирани от мене цифри е ЛУКС, но в условията на криза е повече от ясно, че трябва малко да поограничим лукса. Важното от този постинг обаче е да осъзнаем, че платените провокатори се опитват да ни манипулират, повтаряйки като папагали глад, глад, глад. Убедихте се обаче, че няма опасност от глад, а да вдигаме революция заради малко ограничаване на лукса - ами това е ясно, че няма да се случи.
Та още веднъж - не се поддавайте на лъжите на платените манипулатори в тази тема, които оправдават неразумните си действия с опасноста от възникване на глад. Няма такова нещо - просто са разглезени мамини синчета, на които им отнеха играчките и лукса, в който тънеха.
.
Не искам да противореча, но в условията на криза, освен храната - човек би трябвало да има и други разходи... Покривът над главата - даденост ли е? Топлата и студена вода, токът, топлоенергия, телефон, интернет, ами - дори и -нашумялата напоследък... тоалетна хартия... Книги - ще четем ли, или това, в условията на криза...? Може би и различни видове транспорт ще бъдат отхвърлени...
Преди време бях казал нещо /в друга тема/ - за това, че хората СМЕ доста поразглезени от онова, което имаме, за да живеем..., как изобщо се слиза на по-ниско стъпало на потреблението? Трудно!
Иначе - съгласен съм с потребителския минимум, което доста биха оспорили!
Глобално погледнато - в смисъл на разходи "глад" ще има! Дано съм в грешка!
Крепостните селяни ще се разбягат по запустелите села и ще започнат партизанска война с пропаганда на старите ценности и демонстрация на доволен и охолен живот. Е, Пешето я е започнал вече. И аз съм по тая пътека, ама по мързелив. Не ми се копа много.
В размисъл за нещата от живота, изтегнал се върху хамака, с чашата, с чадърче до теб - усещам, че влагаш по-широк смисъл в "копането" - като най-общо извършване на селскостопанска работа...
Вероятно са малко хората, на които им се копа /в първоначалният замисъл на действието "кОпане" - с ръчните инструменти/...
Идва ми на ум, че една мотофреза има различни функции, с многото си приставки... Освен основното: обработване на земята на определена дълбочина и разрохкването ѝ, за да се получи - да го наречем - необходимата структура..., също може, например и да се извози продукцията на достатъчно разстояние...
Все пак си има и ръчни операции /които ни лееееко притесняват, напр. товаро-разтоварване... и разни други - с ровичкането на земните пластове.../...
............................................
Идеята ми не е да рекламирам някаква техника, но по-скоро - да покажа, че за нас, хората - е присъщо да вършим нещо, в което намираме смисъл..., а и така /като че/ по-бързо минава времето... Защо изобщо трябва да минава времето по тоя начин - пак е трудно да отговоря...
Изобщо не зная как бих защитил тезата си /горе/, ако някой ми посочи като контрапункт - напримеееер.... "бездействието" на холивудските звезди, които имат имения по Тихоокеанското крайбрежие, напр. на Малибу... Нищо не бих могъл да кажа: тия /"звезди"/ - нямат "път в живота", разпадат се по шевовете..., така е, щом една мотофреза не могат да си пуснат в имението... Да! Те наемат персонал..., все пак, ако се върнем на ситуацията - те и парите /понякога/ свършват..., от друга страна - Чичо Скруч няма подобни проблеми..., но колко са като Чичо Скруч? ))
Ние предполагаме! Има кой да разполага!
В тоя смисъл, сещам се за текста на песента "... хвани живота си в ръце"..., е да: в малко по-различна действителност...
Кое буди въпроси? Аз нищо ново не прочетох, само детински конспирации. Ама и конспирациите напоследък намаляват, откак китайската %уйня удари и по рашките
Не става въпрос за акциите,купил или продал кой му пука ....това което пише по-надолу е интересно и буди въпроси.
Кое буди въпроси? Аз нищо ново не прочетох, само детински конспирации. Ама и конспирациите напоследък намаляват, откак китайската %уйня удари и по рашките
Спокойно могат да се именуват не граждани, а крепостни селяни.
Крепостните селяни ще се разбягат по запустелите села и ще започнат партизанска война с пропаганда на старите ценности и демонстрация на доволен и охолен живот. Е, Пешето я е започнал вече. И аз съм по тая пътека, ама по мързелив. Не ми се копа много.
Първоначално изпратено от бай Стамен ТрактористаРазгледай мнение
Още от февруари започна да излиза инфо , че вируса е инженерен продукт, генно модифициран. И в руски и в английски та дори в БГ сайтове все повече инфо започна да излиза. Пъзела малко по-малко започна да се събира. Ама то конспирации било, измишльотини на разни хора било, ааааа няма такова нещо вируса си бил природен продукт И все още има бабички и старчоци дето вярват в това.....
Ами много е фейка, бай Стамене и хората не могат да се ориентират .
Само ерудирани познавачи подобно на теб успяват, безпогрешно да отсеят истина от плява
ps. по-важно е сега, как да се избавим от ковида, другото вече е с по-малко значение
Не става въпрос за акциите,купил или продал кой му пука ....това което пише по-надолу е интересно и буди въпроси.
Още от февруари започна да излиза инфо , че вируса е инженерен продукт, генно модифициран. И в руски и в английски та дори в БГ сайтове все повече инфо започна да излиза. Пъзела малко по-малко започна да се събира. Ама то конспирации било, измишльотини на разни хора било, ааааа няма такова нещо вируса си бил природен продукт И все още има бабички и старчоци дето вярват в това.....
Коментар