IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако някой може да каже. Как ги лекуват инфектираните от короната? Казват, че няма лекарства, няма ваксина. Респираторите казват не помагали никак. Как оздравяват тия хора?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
      Хареса ми мнението на едновремешния ми дуплекс. Дано повечето знаят какво е
      https://www.facebook.com/gospodari/v...2044114863613/

Да идеята на това клипче ми хареса, но нали разбираш, че за да се случи подобрение на ситуацията, живота на хората трябва коренно да се промени. Трябва да се сложи край на "бесния туризъм" и "бясното пазаруване", което в днешно време е "признак за успех" за средно статистическия човек. Няма как всички да ходят на всякъде, да си купят всичко, да си правят всяка година основен ремонт на жилищата "с най-модерните нови мебели", да си сменят автомобилите на всеки 3 години и тн. Трябваше ли да дойде COVID 19 за да осъзнаем колко много сме навредили на Земята с нашето безхаберие.

Трябва малко да ударим "спирачката" образно казано.... но за да се случи това, трябва да се лишим от някои неща.... а аз това което наблюдавам, е че повечето хора по-скоро ще се разбунтуват, отколкото да спрат този "бяс". Как да се случи всичко това, като всеки малко поопаричил се идиот иска да обиколи поне веднъж в живота си най-малко 10 забележителности, баба му на същия този идиот никога примерно дори на море не е ходила... но за него това е признак за "прогрес" и "демокрация". За съжаление няма как да се случи, дори смъртната заплаха от COVID 19 не може да спре закоравелия идиот да обикаля света, та камо ли някакви по-меки мерки.... приказките пък съвсем. Какво го интересува закоравелия видиотен егоист, че някой си там "ще умре", за него е важно да си купи нова, кола, да е***е нова жена и да отиде незнам си къде на почивка. Същия този идиот толкова го и интересува и екологията и всички останали неща, той дори не разбира, че част от екологията е да намалим потреблението и пътуванията, да точно така, развитието на туризма в последните години води до още по сериозно увреждане и унищожаване на природата. А алчноста на бизнесмените, води до бетонирането на всяко едно място където туристите искат да отидат... защото туристите на гола поляна не могат да отидат, те си искат заведнията, масажните салони, ресторантите хотелите и тн... отклонявам се малко от темата, но дали някой се замисля как на практика да защититм природата, а не само на приказки.

Надявам се да се осъзнаем, но за съжаление си мисля че няма да се случи, че те хората не искат да повярват, че COVID 19 та ще повярват, че разрушават природата... не природата я разрушават "другите", както "другите" умират от COVID 19. Докато не дойде замърсяването лично до нас, докато не ни унищожи лично нас, ние ще продължаваме да "пътуваме" безмислено и да рушим природата. Всичко друго е "фейк нюз" това е разсъждението. Всичко което на днешния човек не му изнася е "фейк нюз", той толкова много се е отдалечил от всичко, че го интересува само собственото му удобство, всичко останало засяга само "другите" и се случва само на "другите".

Както се видя и с носенето на маските, докато опазването на природата не стане задължително, никой няма да смята, че го засяга него лично и ще продължава да си прави каквото си прави. Икономиката ще продължава да е по-важна от хората и от планетата Земя.... и тн... а можеби е време да се замислим.

Но както каза "щаба", това е "политическо решение"... т.е. науката не може да каже, политиците са тези които казват какво да се прави... а бизнеса иска това и онова... ето туристическия "бизнес" вече е приготвил "голямата кошница" за новите "бесни туристи" и иска час по-скоро да "отваря". Дори това да застрашава живота и здравето на хората. Те за живота и здравето на хората не им пука, камо ли за планетата Земя и замърсяването. Само печалбите са им в главите на тия хора и не искат дори един сезон почивка да си дадат.

Движението на икономиката с "бесни темпове", означава че унищожаваме Земята със същите тия "бесни темпове". Растежа всяка година за нас е спад за природата на планетата Земя, увеличаването на туризма и потреблението също.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev

Моля, моля .....
        Дори и панелообитателите могат да се разтропат и да намерят безплатна храна. Например да отидат и да съберат охлюви, или гъби, или да наберат коприва, или джанки, или плодове. Как една мечка може да си доставя по 30-40 килограма на ден готова храна в гората, а нашите мързеливи панелообитатели не могат да намерят един единствен килограм?

Да ти кажа за тиквичките - обичам ги и всяка една година си садя по около 20 корена (10 кв.м.). Ами тази моя 5-минутна безплатна инвестиция ми носи средно по 1-2 килограма тиквички на ден, които нямат изяждане. Застояват се и дори се изхвърлят. И това три месеца гарантирана храна с почти нулеви усилия. Добави и патладжан, картофи, домати и краставици, и готово - 4-6 месеца храна в изобилие. Необходими са само 100 кв.м. (градина 10х10) и само по 1-2 часа труд на седмица.

Да продължавам ли да разказвам селската идилия?
        Матеев,ти се шегуваш?!Как си представяш милион и кусур софиянци да се юрнат по баирите, да събират "охлюви, или гъби, или да наберат коприва, или джанки, или плодове"?!Та те, най-малко половината ще се изпонатровят...Като се сетя,че един мой познат от София се оглеждаше да види боровинки по боровете....Това да не ти е - аз да изкоча на едночасова разходка и да се върна с една кошница натурална салата - дали ще е див чесън,глухарче ,киселец и т.н.,лапад и коприва за супа, пък и някоя манатарка,челадинка,печурка,пачи крак мога да добавя за мезе....
        И какво е това сравнение с мечките?!Как така може да сравняваш хранителните нужди на петстотин мечки,пръснати в три планини,с хранителните нужди на над милион изгладнели софианци ...Пък то и не само софиянци ще са изгладнели....(Пази Боже!)

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Значи пак ще сме добре, и за това сме подготвени. Както се казва - цял живот само верни решения!
          Ами аз казах още в началото - инвестираш в селскостопански инвентар с ръчно крачно управление и на село

И още нещо икономиката не я "отваря" правителството, а хората. Няма ли потребление - няма икономика.

Отворени ресторанти, барове, хотели не е икономика. Работещи автомобилни предприятия, които няма къде да си продават продукцията не е икономика.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Споко, глад в България никога не е имало. Даже комунистите за 45 години управление успяха да докарат само до купонна система. Но българското село дори тогава си работеше и бурканите вървяха.

Който е забравил ще си ги припомни. Който е по-млад ще му се наложи да го преживее - да види през какво са минали родители му.
            Значи пак ще сме добре, и за това сме подготвени. Както се казва - цял живот само верни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Чакай малко, дай им малко време, до една седмица ще измислят отново въвеждане на "открит лист" и ще ни отнемат и задграничните паспорти. Глей сеир само.
              Че ти може ли да влезеш някъде като излезеш от България? Питам за един приател тука.

Доколкото знам около 140+ държави са въвели ограничения за влизане. Или не можеш или със задължителна карантина.

Коментар

• Груев, ако не бях толкова толерантен към алтернативната ти ориентация, бих се изкушил да те нарека "безполезен ревльо".

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  П.С. Вчера минах през Боровец - бахти мъртвилото, все едно бомба е паднала. Ма нищо, гладът винаги побеждава. Работа, работа, работа и т.н.
                  Споко, глад в България никога не е имало. Даже комунистите за 45 години управление успяха да докарат само до купонна система. Но българското село дори тогава си работеше и бурканите вървяха.

Който е забравил ще си ги припомни. Който е по-млад ще му се наложи да го преживее - да види през какво са минали родители му.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    Ма вие, апокалиптиците, наистина не се спирате - бетер генерал Манафчийски станахте - хайде, той поне е фатмак с претенции, ма останалите уж сте умни хора, успешни бизнесмени, а не от онези с куфарчетата и т.н. Това с глада е връх на наглостта - звучи малко в стил - ма то не боли, голяма работа, че без вазелин, е, хайде сега, баба то едно време манафите как са я евали, пък сте оцеляли и си се пръкнал ти. Е, ако трябва и взелин ще се осигури, БХ мисли за народа, ма засега да слушаме генерал Манафчийски и да се подготвяме - еването няма да ни се размине, така че подготовката е важна. Срам нямате, честно!

П.С. Вчера минах през Боровец - бахти мъртвилото, все едно бомба е паднала. Ма нищо, гладът винаги побеждава. Работа, работа, работа и т.н.
                    Чакай малко, дай им малко време, до една седмица ще измислят отново въвеждане на "открит лист" и ще ни отнемат и задграничните паспорти. Глей сеир само.

Коментар

• Ма вие, апокалиптиците, наистина не се спирате - бетер генерал Манафчийски станахте - хайде, той поне е фатмак с претенции, ма останалите уж сте умни хора, успешни бизнесмени, а не от онези с куфарчетата и т.н. Това с глада е връх на наглостта - звучи малко в стил - ма то не боли, голяма работа, че без вазелин, е, хайде сега, баба то едно време манафите как са я евали, пък сте оцеляли и си се пръкнал ти. Е, ако трябва и взелин ще се осигури, БХ мисли за народа, ма засега да слушаме генерал Манафчийски и да се подготвяме - еването няма да ни се размине, така че подготовката е важна. Срам нямате, честно!

Иначе, очаквано, вече им омръзна да се правят на строги, щото никой не ги ебава за живи с техните ограничения, та затова великодушно ни разрешиха да водим децата си в парковете (под час и строй, все едно сме в концлагер - ма те немците са били по-хуманни с евреите бе, аланкоолу!) и , забележете, дори ни приравниха с мопса на генерал Манафчийски. Велико, страхотно, аплодисменти и да живей.

На следващите избори да не забравите пак с бюлетината и за Спасителя, че без бего ад, пъкъл, преизподня и т.н. - ех, да имахме чували, поне труповете да събираме, а то криза, валят се измрели хора по улиците, паднали от чумата (щото тя убива за секунди - гледал съм клипче в тубата и никой не може да ме убеди в противното, чума е това и точка), и няма кой да ги прибере. УжасТ, ужасТ...

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение

Смъртните случаи се регистрират не само от болничните власти.
                        Поне досега беше така, а как е при това много извънредно и нередно положение, не знам. Щом и съдът е затворен...
                        Никой не са го убили лекарите имам на предвид като го лекуват случвало се е и на други места по света наприме при няколко месечната стачка на докторите в Израел...

.gov домейни на правителството на сащ - NIH - National Institutes of Health сайта на институт на тяхното здравно министерство (източника на долната история е сериозен )

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1127364/

Doctors' strike in Israel may be good for health

Industrial action by doctors in Israel seems to be good for their patients' health. Death rates have dropped considerably in most of the country since physicians in public hospitals implemented a programme of sanctions three months ago, according to a survey of burial societies.
                        The number of funerals we have performed has fallen drastically,” said Hananya Shahor, the veteran director of Jerusalem's Kehilat Yerushalayim burial society. “This month, there were only 93 funerals compared with 153 in May 1999, 133 in the same month in 1998, and 139 in May 1997,” he said. The society handles 55% of all deaths in the Jerusalem metropolitan area. Last April, there were only 130 deaths compared with 150 or more in previous Aprils. “I can't explain why,” said Mr Shahor.

Last edited by marketleverage; 26.04.2020, 19:12.
                        mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev

Моля, моля .....
                          Дори и панелообитателите могат да се разтропат и да намерят безплатна храна. Например да отидат и да съберат охлюви, или гъби, или да наберат коприва, или джанки, или плодове. Как една мечка може да си доставя по 30-40 килограма на ден готова храна в гората, а нашите мързеливи панелообитатели не могат да намерят един единствен килограм?

Да ти кажа за тиквичките - обичам ги и всяка една година си садя по около 20 корена (10 кв.м.). Ами тази моя 5-минутна безплатна инвестиция ми носи средно по 1-2 килограма тиквички на ден, които нямат изяждане. Застояват се и дори се изхвърлят. И това три месеца гарантирана храна с почти нулеви усилия. Добави и патладжан, картофи, домати и краставици, и готово - 4-6 месеца храна в изобилие. Необходими са само 100 кв.м. (градина 10х10) и само по 1-2 часа труд на седмица.

Да продължавам ли да разказвам селската идилия?
                          Да добавя че от 6 корена домат докато е сезона всеки ден може да ядеш по една слата , може да си набереш билки за част от витамините (шипки за витами C) и може да се ходи за риба на някой водоеми дори без риболовен билет (Панчарево мисля е така) а рибена чорба може да си правиш дори и от тези слънчевите рибки дето плуват до брега и не се плашат и се ловят много лесно дори от 4 годишно с пръчка конец и кукичка от карфица

Иначе като калории който може да се запзят дълго време си мисля има смисъл от царвица в една опкаовка пуканкаи за микровълнова има 469 калории в 100 грама а един декър царевица за пуканки дава 500-600 кг.... като добвиа може да скочи с поливка => от 100 квадрата 50-60 кг 500-600 дози пуканки (по три дози на ден) храна за 150-200 дни, някой с 200 квадрата (10 на 20 метра) може за цяла година да си извади калориите

https://agri.bg/novini/gleda-li-nyak...-pukanki-u-nas

И който има земеделкса земя вместо пари рената може да я получи като продукти (вероятно ще вземе повече така)

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

лафа е че като се знам къв съм инженер ме е страх да отида на лекар нали никой не стъпва по болниците да го лекуват за друго
                            Смъртните случаи се регистрират не само от болничните власти.
                            Поне досега беше така, а как е при това много извънредно и нередно положение, не знам. Щом и съдът е затворен...

Коментар

• Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение

Ми той Генералът наш преди около седмица се изпусна с половин уста, че, за негова изненада, общата смъртност за месеците с "коронавирус" в България е по-ниска от същия период на 2019 без "коронавирус".

Някой нещо, коментар?

лафа е че като се знам къв съм инженер ме е страх да отида на лекар нали никой не стъпва по болниците да го лекуват за друго
                              mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                                Цирка почва да втръсва: https://www.investor.bg/sasht/337/a/...remeto-303140/
                                От некои години си мисля и наблюдавам, че характерна разлика между хората и евреите е, че вторите нямат чувство за мярка, нямат и понятие за това.
                                Могат да го "придобият" само отвън, само насила.

Коментар

Working...
                                X