IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ами аз писах, Ботич. Специфични антитела изследват или не в Бг? Не знам. Ако са специфични има и лъжливопозитивни резултати. Но и да не са лъжливи. Човека или образува или не антитела. Ако е образувал срещнал се е с вируса, предполагам с нисък вирусен товар. Но и това ок. Не значи че е изградил имунитет. А с PCR aко е негативен а е бил преди това позитивен значи е изчистил вече. Само в динамика може да се правят изводи.
    Но на базата на тестове антитела да правиш карантина на селище е пресилено наистина.
    В Западното общество обявяват за умрал от Ковид и тези с лъжепозотивните резултати, и тези без резултати, и тези без изследвания.
    В САЩ ясно го казаха хората. За лекуван от грип или друга инфекция и умрял (щото му дошло времето) застрахователите плащат три пъти по-малко на болницата, отколкото ако е умрял от Ковид.
    И естествено болницата леко изкривява резултата и хоп... умрял от Ковид.

И се извинявам на Бота, че пуснах видеото на Ахчиева, без да видя неговия пост.
    Айде, да ходя на село, че люлякът, дръвчетата и пчеличките ме чакат.

Хора излезте навън и се радвайте на живота. Той не е безкраен. Никой няма право да ни отнема свободата и правото да го изживеем ползотворно, а не като затворници.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Нали трябва одобрение, сертифициран производител, права, права за разпространение....праймерите, китовете и лабораторната техника за ин ситу хибридизация, PCR и други се държат правата от световно известни фирми в тази област. Като Dako, Biogenix, Merck....и други.
      м-да - сбъркан свят. За балъците е само извънредното положение. За цоцането еле па от drug-арското лоби няма почивен ден. Дано на мултинационалните компании им свият огромните възможности и права

Има светлина в тунела дори и за "безнадеждни" случаи
      https://novini.bg/zdrave/bolnici/595...qlaAYe0PspfRrc
      Last edited by bota156; 28.04.2020, 14:27.
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Аз от таквиз сложни неща не разбирам.
        Кажи ми защо в Тайланд, с 10 пъти по-голямо население от нас, са умрели 50 човека? Щото няма китайци там ли? Че аз във Варна не мога да видя китаец, камо ли в Шумен!
        Кажи ми защо в милиард и 350 млн Индия няма и хиляда човека умрели?
        И не ми разправяй какви строги мерки бил взел Виетнам, та няма нито един умрял, това са детски приказчици! В Париж, Рим, Мадрид стоят ЗАКЛЮЧЕНИ в апартаментите си от месец и половина! Ходят с маски и то само на 200 метра до магазина. Пък според ВАС мрат като мухи.

Ами мрат и ЩЕ мрат! Това е естествената последица от живота, да УМРЕШ. Животът е смъртоносно заболяване и след като се заразиш след 80 максимум 100 години умираш. Така е било откак свят светува и така ще бъде, докато го има човечеството. А на оня другия апокалиптос, дето се надява да доживее до вечния живот, ще му кажа НЯМА ДА СТАНЕ! Природата е взела мерки.
        Защото въведоха ограничени 14 дни карантина на всички влизащи от страни със зараза още на 5 март https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKBN20S1SV

Тайланд са се маскирали стабилно и извънредното им положение е до края на май

https://www.channelnewsasia.com/news...sures-12680010

Имат 6 часовн полицейски час от 10 вечерта до 4 сутринта - https://www.bangkokpost.com/thailand...down-to-linger
        Some drastic measures implemented under the decree, including the six-hour curfew from 10pm to 4am and strict travel restrictions, will remain as CCSA chief and Prime Minister Prayut Chan-o-cha adopted what he called a "public health-led economy" by giving more weight to health safety rather than the pulse of businesses, CCSA spokesman Taweesilp Visanuyothin said after the CCSA meeting on Monday.

И правят кампании за маските

They are the curfew from 10pm to 4am, the prohibition on mass gatherings, restrictions on inter-provincial travel and strict controls on travel into Thailand, including a ban on all incoming flights for another month.
        Всички входящи полети са баннати и остават баннати за още един месец.... ще почнат да отварят някакви бизнеси от май

Businesses and places that will reopen from May 4 must be necessary to people's daily lives and have a low risk of disease transmission, he said. Others like boxing stadiums, entertainment venues and activities involving large crowds gathered in small spaces are deemed to be high risk.

На всеки 14 дни ще правят преоценка и ако имат повече случай ще затварят бизнеси

Officials on Monday spent the whole afternoon drafting to-do lists for businessmen and place care-takers if they are given permission to reopen, according to a source close to the CCSA meeting. All the proposals, which are aimed at maintaining hygiene standards, will be forwarded to the cabinet for a final say today.

Their performance will be assessed every 14 days and "if an outbreak erupts, the business will be shut down immediately", Dr Taweesilp said.

............................

ПП Аз преди години работих с една мацка от Тайланд и бяхме гъсти и още си поддържаме връзка криво ляво.... тя е Hi So - от вишето им общество - в началните слоеве на вишето общество (не е милионерка с милионите в кеш) там наследсвото се дава предимно по мъжка линия та техните като са дали повечето на брат и на нея са и оставили две малки хотелчета само да си ги менажира... (като сме си говорили за пари каза че вади чисти $80-100 К на година - при тях е ок да си говориш за пари) (иначе мацката е IT - фронт еднърка по образование и професия преди да стане хотелиерка )

та тя ми писа едно от тези шарени съобщения да седим в къщи преди 20 дни (тяхното общество явнп го приема така) а прави повече пари от сигурно половината форум (и от мен прави повече ) и е засегната повече от мерките от половината форум и не мрънка

Това само жените имат нерви да си играят да пишат така - не го приемам на 100% сериозно това което ми прати, но се равам че се сетила за мен можеше и да не се сети за стария си прияте - да ми каже да си стоя вкъщи

mWPCloud.com

Коментар

Наздраве! Ти си следи лаймската и си поркай питиенцето.
          Нямам леймска болест, но на колежка от клуба засегна единия бъбрек, та по този повод по-едрата 1/3-та член на домочадието изтръгна от мен доброзорно обещание да се тествам всяка година след края на ловния сезон. Щот където има дивеч има и много кърлежи и не се знае кога някой братчед на Арахната може да се пробва да ми смукне от кръвчицата.
          Наздраве!
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Лев колко е трудно да си произведем сами тестове?
            Не ми се струва невъзможно, пък нямаме.
            Произвеждаме лекари за цял свят па едни реактиви не можем
            Нали трябва одобрение, сертифициран производител, права, права за разпространение....праймерите, китовете и лабораторната техника за имунохистохимия, ин ситу хибридизация, PCR и други се държат правата от световно известни фирми в тази област. Като Dako, Biogenix, Merck....и други.
            Last edited by bulgarian lev; 28.04.2020, 14:20.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

То по твойта логика е най-добре и да не се раждаме ,щото така или иначе ще умрем...Или пък,можем да затворим и всички болници и никой да не лекуваме,щото така или иначе ще умрем...Например,катастрофира някой,тече му кръвта,ние се струпваме около него и нищо не правим,той така или иначе ,все някога ще умре ...Какво значение има кога?По твойта логика не е имало никакъв смисъл да измисляме ваксина за едра шарка,антибиотик и т.н, и т.н.......Нали така или иначе ще умрем.....
              Наскоро гледах едно предаване за лъвове....На едната от лъвиците и беше счупена челюстта....Абсолютно обречена,нали?!Тя нито може да си хване плячка ,нито да да къса мръвки и да се храни....Потресаващото в случая беше ,че друга лъвица ,захапа задния крак на жертвата,"разтвори" я....и държа разтворен крака,докато лъвицата със счупената челюст се хапна от меките тъкани на жертвата....
              Да,тази със счупената челюст пак си е обречена и пак ще умре....Но по-важното е ,какво направи (и си личеше,че е съвсем осъзнато) втората лъвица.....И тук става въпрос за диви зверове,както ги наричаме....
              Глупости на таркалета!
              Манипулатор! Къде съм казал такова нещо? Разбира се че трябва да се лекуват хората, да се ваксинират с ваксини, които предпазват от болести, туберкулоза, едра шарка, и... да не ги изброявам. Аз естествено съм ваксиниран като малък. Как ще го отричам.
              Ама срещу грип не се ваксинирам и НЯМА да се ваксинирам. Грипът е изключително изменчив, така мутира, че ваксините не вършат никаква, ама никаква работа. Освен плацебо ефект, друга полза от тях няма. С изключение на ползите за продавачите на тази илюзия.

Казвам за стотен път:
              Това заболяване е не по-опасно от обикновен грип. Нито е по-заразно, нито е по-смъртоносно. От един порядък са Ковид19 и гриповете. Кой знае колко хора са измрели миналата година, пък и умират всяка година от грип и други инфекциозни болести, ама такава паника не е имало. АБСУРДНА ХИПНОЗА!

Коментар

Ами ето, до края на седмицата и пср тестовете свършват в Плевенската вирусологична лаборатория. Каза го Славчо Томов, ректора сутринта. Изчерпват ги.
                Лев колко е трудно да си произведем сами тестове?
                Не ми се струва невъзможно, пък нямаме.
                Произвеждаме лекари за цял свят па едни реактиви не можем
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Точно така, ще остане в историята, как масовата истерия се е запалила от един елементарен прилеп и неговият грип. Също така че остане в историята на форума и целият апокалиптичен фолклор, а много никове ще трябва да сменят регистрациите си. За някои ще съжалявам, щото са наистина стойностни, но на страха очите са големи и явно логиката в такива моменти отсъства. Апропо, ей така, от нищото е почнала е Първата световна - от някакво мърляво шумадийско копеленце, дето даже не е успяло с атентата си към престолонаследник, който дори не е обичан от баща си. Ама на, случило се е и от световната глупост са умрели милиони, обаче Шумадия не само не е била наказана (ок де, поумрели са и 25% от мъжете във фертилна възраст, ма това е нищо за свинщината им), ами и е била възнгардена с още заграбени чужди земи, та сред тях у нашата Македония...

Сега пак ше умрат милиони, но не от смешното грипче, от неврози, психически състояния, ненавременна помощ на всякакви други заболявания, милиони ще имат травми от разводи и разбито детство и т.н. Но нищо, важното е да се плашим и да вярваме на плешивия фатмак и БХ. Апропо, ето една графика за смъртността у нас в началото на миналата година и сега - Ковида в началото на 2019 ли беше, че се обърквам?

P.S. hazard , мерси, ма на тези малоумници от Възраждане на протест няма да ида, мислех, че е нещо спонтанно във фейса, за което не съм разбрал
                  Да, много си прав, има ситуации, при които от малки поводи, произтичат колосални последствия. Пак ще се повторя, не съм привърженик на примера с махането на крилата на пеперудата и възникналия ураган. Същото е и сега. Но пред очите ни се разиграва поредната драма на световността, където няма непременно логика и причинност. Ирационалтостта на ситуацията се крие у нас, у обшественото устройство, у свободните пазари, па дори и да не са свободни. Съдбовността не може да бъде управлявана и НОЩ само леко ни го подсказва това. Все пак имаме право на рационални решения и е добре те да са премерени, обмислени, адекватни и без задни помисли. Но това е почти невъзможно. Особено у нас. Задните помисли все вземат връх и се въртим в една назадничава вихрушка. Не ми се мисли какво ще произлезе от поредното дезорганизиране, обедняване и оскотяване. Дано Матейко не го изядат, че още да ни развеселява. Все пак сме в тоя форум, за да се забавляваме.
                  П.п. В пожеланието ми спокойно може да се замени фигурата на Матейко с тая на некой министр. По-пълничък.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

За изследване динамиката на силно изменяща се картина трябват много тестове.
                    На мен са ми правили няколко пъти ANA, ANCA профили/изследвания
                    Това не са електорални нагласи при които 50% от хората се раждат и умират с едни и същи убеждения
                    Ами ето, до края на седмицата и пср тестовете свършват в Плевенската вирусологична лаборатория. Каза го Славчо Томов, ректора сутринта. Изчерпват ги.

Коментар

• Разследване на Валя Ахчиева за "заразата" в Банско.
                      Да ви припомня, че Банско беше блокирано все едно е чумаво.
                      СКАНДАЛНИЯТ АБСУРД БАНСКО И COVID-19: СКРИТИТЕ ТЕСТОВЕ И СКРИТАТА КРЪВ! /ВИДЕО/

Банско. Градът, който беше заключен за 14 дни заради Covid-19. След това блокадата беше отменена и беше решено – ще се правят масови тествания на хората там. И те се правят. С дарени тестове и още някакви други, а протоколите от изследванията на около 1300 души от Банско с бързи тестове за наличието на антитела срещу коронавируса в кръвта на хората се съхранявали в клона на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разлог.

Само че, хората са си искали резултатите от тестовете, но…не са им ги давали.
                      Защо?

Нали кръвните изследвания са лична здравна информация?
                      ......................................
                      Защо тогава копия от тези документи не са предоставени на хората, които са дали своя кръв за изследване на антитела срещу Covid-19?

Пациентът има право на информация за своето здравословно състояние.
                      .....................................
                      ...........Благоевград.
                      И там, в Регионалната здравна инспекция, здравните власти ни отговориха.
                      Директорът д-р Калоян Калоянов нямал представа защо не са давали копия от документите на хората с резултатите от техните изследвания. Нямал такава информация. Да, разбира се, че хората имали право на това, но той не бил участвал във вземането на кръвните проби. Мислел, че имало дневник с резултатите, но повече подробности щяла да ми каже д-р Стоева.
                      Директорът д-р Калоянов ми съобщи
                      последните данни за Банско
                      А те бяха наистина шокиращи!

От 1300 души в Банско, тествани с дарените бързи тестове, 8 процента от тях били с антитела – IgG и IgM. И след като на тези 8 процента са направени втори път изследвания, този път PCR-изследване, се оказало, че
                      НЯМА НИТО ЕДИН ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ ЗА COVID-19!

Всички резултати на изследваните от Банско за наличие на коронавирус били отрицателни.
                      .....................

Прочетете и чуйте безстрашната Валя.
                      И ми кажете ЗАЩО никоя телевизия не иска да излъчи това?
                      ЗАЩОТО ЗАРАЗА НЯМА!!!!
                      Защото ни манипулират и по телевизиите и по форумите платени драскачи и лъжци!

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

То по твойта логика е най-добре и да не се раждаме ,щото така или иначе ще умрем...Или пък,можем да затворим и всички болници и никой да не лекуваме,щото така или иначе ще умрем...Например,катастрофира някой,тече му кръвта,ние се струпваме около него и нищо не правим,той така или иначе ,все някога ще умре ...Какво значение има кога?По твойта логика не е имало никакъв смисъл да измисляме ваксина за едра шарка,антибиотик и т.н, и т.н.......Нали така или иначе ще умрем.....
                        Наскоро гледах едно предаване за лъвове....На едната от лъвиците и беше счупена челюстта....Абсолютно обречена,нали?!Тя нито може да си хване плячка ,нито да да къса мръвки и да се храни....Потресаващото в случая беше ,че друга лъвица ,захапа задния крак на жертвата,"разтвори" я....и държа разтворен крака,докато лъвицата със счупената челюст се хапна от меките тъкани на жертвата....
                        Да,тази със счупената челюст пак си е обречена и пак ще умре....Но по-важното е ,какво направи (и си личеше,че е съвсем осъзнато) втората лъвица.....И тук става въпрос за диви зверове,както ги наричаме....
                        Да, Ретро, аз съм го гледал това или по анимал планет или по нат джио уайлд беше. Уникално! Лъвицата оцеля защото прайда и беше страхотен. А беше със атрофирала и зарастнала накриво долна челюст.
                        Last edited by bulgarian lev; 28.04.2020, 14:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Една от българските лаборатории прави бързи тестове за специфични антитела на Ковид 19. Преди няколко седмици ми пуснаха малко кръв, защото доста покашлях през последните месеци и дори изкарах бронхит, което е изключително нехарактерно за моя организъм. Да, ама - не. Никви антитела не откриха. Язък ми за червените кръвни телца
                          Наздраве!
                          Наздраве! Ти си следи лаймската и си поркай питиенцето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Тоя вирус вирее много добре при температури от -5+25 градуса .Извън този диапазон нещо не се чуства комфортно.В Русия заразата започна късно
                            със затопляне на времето и бързо наваксва.
                            Всички вируси са така. Това го знаем от личен опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Ето два линка на ГРЪЦКИ към статията на тоя лекар:
                              https://www.sigmalive.com/news/local...anoiksei-proto
                              Добре, тоя кипърец действително я е писал.
                              Обаче, този линк е за продължението на статията му и указва мерките, които трябва да се вземат (горе долу Немските мерки със постепенно отваряне на бизнеса).
                              Само, че Гърция приложи мерките в края на Март и е действала според СЗО.
                              Освен това има законно избрано правителство което е поело отговорност от правилните или от грешните мерки, които ще вземе.
                              Този лекар каква отговорност е поел ??
                              Ако не беше минала карантината в Гърция, този лекар кои данни щеше да разисква сега ?
                              Преди месец нямаше толкова информация, колкото сега, не само в Гърция ами по света.
                              Един месец се спира работата да се види, кое как и колко е опасно.
                              Един месец не работиш, за да работиш с големи шансове другите 11.
                              В Гърция и без това си плащат всяка година по 13 и половина заплати, сега ще орежат излишното.
                              Кой ще дойде в Гърция на туризъм, даже и каратината да падне сега ?
                              Кой ще е виновен тогава, правителството ли ? Ама тогава няма да има помощи, а сега има.

Все едно една скъперничка Габровка да реве на съпруга си Пловдивчанин:
                              - Мъжо, ти си глупав и страхлив щото парите за застраховките за къщата и застраховката живот са безцелно изгубени пари, ето нищо не се случи миналата година.

Коментар

Ами аз писах, Ботич. Специфични антитела изследват или не в Бг? Не знам. Ако са специфични има и лъжливопозитивни резултати. Но и да не са лъжливи. Човека или образува или не антитела. Ако е образувал срещнал се е с вируса, предполагам с нисък вирусен товар. Но и това ок. Не значи че е изградил имунитет. А с PCR aко е негативен а е бил преди това позитивен значи е изчистил вече. Само в динамика може да се правят изводи.
                                Но на базата на тестове антитела да правиш карантина на селище е пресилено наистина.
                                Една от българските лаборатории прави бързи тестове за специфични антитела на Ковид 19. Преди няколко седмици ми пуснаха малко кръв, защото доста покашлях през последните месеци и дори изкарах бронхит, което е изключително нехарактерно за моя организъм. Да, ама - не. Никви антитела не откриха. Язък ми за червените кръвни телца
                                Наздраве!
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X