IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Аз от таквиз сложни неща не разбирам.
    Кажи ми защо в Тайланд, с 10 пъти по-голямо население от нас, са умрели 50 човека? Щото няма китайци там ли? Че аз във Варна не мога да видя китаец, камо ли в Шумен!
    Кажи ми защо в милиард и 350 млн Индия няма и хиляда човека умрели?
    И не ми разправяй какви строги мерки бил взел Виетнам, та няма нито един умрял, това са детски приказчици! В Париж, Рим, Мадрид стоят ЗАКЛЮЧЕНИ в апартаментите си от месец и половина! Ходят с маски и то само на 200 метра до магазина. Пък според ВАС мрат като мухи.

Ами мрат и ЩЕ мрат! Това е естествената последица от живота, да УМРЕШ. Животът е смъртоносно заболяване и след като се заразиш след 80 максимум 100 години умираш. Така е било откак свят светува и така ще бъде, докато го има човечеството. А на оня другия апокалиптос, дето се надява да доживее до вечния живот, ще му кажа НЯМА ДА СТАНЕ! Природата е взела мерки.
    То по твойта логика е най-добре и да не се раждаме ,щото така или иначе ще умрем...Или пък,можем да затворим и всички болници и никой да не лекуваме,щото така или иначе ще умрем...Например,катастрофира някой,тече му кръвта,ние се струпваме около него и нищо не правим,той така или иначе ,все някога ще умре ...Какво значение има кога?По твойта логика не е имало никакъв смисъл да измисляме ваксина за едра шарка,антибиотик и т.н, и т.н.......Нали така или иначе ще умрем.....
    Наскоро гледах едно предаване за лъвове....На едната от лъвиците и беше счупена челюстта....Абсолютно обречена,нали?!Тя нито може да си хване плячка ,нито да да къса мръвки и да се храни....Потресаващото в случая беше ,че друга лъвица ,захапа задния крак на жертвата,"разтвори" я....и държа разтворен крака,докато лъвицата със счупената челюст се хапна от меките тъкани на жертвата....
    Да,тази със счупената челюст пак си е обречена и пак ще умре....Но по-важното е ,какво направи (и си личеше,че е съвсем осъзнато) втората лъвица.....И тук става въпрос за диви зверове,както ги наричаме....

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
      От сърце ти пожелавам да го тестваш този "несъществуващ" вирус
      Аз пък не ти пожелавам да преживееш което аз съм преживял..
      Щото може и да не се отървеш със 100% инвалид.
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ами аз писах, Ботич. Специфични антитела изследват или не в Бг? Не знам. Ако са специфични има и лъжливопозитивни резултати. Но и да не са лъжливи. Човека или образува или не антитела. Ако е образувал срещнал се е с вируса, предполагам с нисък вирусен товар. Но и това ок. Не значи че е изградил имунитет. А с PCR aко е негативен а е бил преди това позитивен значи е изчистил вече. Само в динамика може да се правят изводи.
        Но на базата на тестове антитела да правиш карантина на селище е пресилено наистина.
        За изследване динамиката на силно изменяща се картина трябват много тестове.
        На мен са ми правили няколко пъти ANA, ANCA профили/изследвания
        Това не са електорални нагласи при които 50% от хората се раждат и умират с едни и същи убеждения

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
          Ето така борим ВИРУСА със СКРИВАНЕ НА ИСТИНАТА
          https://regiona.bg/видео-какво-се-сл...14YYKJ9Vplfg3w

Доверие?
          Фармацевтът ми сподели, че сам си направил тест. Имал доверие само на себе си. Сам си взел кръв и сам си видял отрицателния резултат за антитела.
          Вижте моя подпис ?!?!
          Не им издавали и документ за резултата от теста. Дори да искали с очите си да погледнат чертичките от своя тест, направен с тяхната кръв – НЕ МОЖЕЛО!
          ТОВА ПРОТИВОРЕЧИ НА КОНСТИТУЦИЯТА. ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ЗНАЕ ДАЛИ Е/БИЛ/ БОЛЕН

Още малко.

От 1300 души в Банско, тествани с дарените бързи тестове, 8 процента от тях били с антитела – IgG и IgM. И след като на тези 8 процента са направени втори път изследвания, този път PCR-изследване, се оказало, че
          НЯМА НИТО ЕДИН ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ ЗА COVID-19!

т.е. тези антитела са си от друго заболяване - ГРИП най-вероятно. Или от короната не се образуват антитела. Лев може да осветли медицински теориите. Нали има хора които с месеци не могат да се изчистят?

КАРАНТИНАТА е била напълно излишна. В Банско никога не е имало огнище.
          И досега се вземат решение от СТРАХ не на база ИНФОРМАЦИЯ
          Ами аз писах, Ботич. Специфични антитела изследват или не в Бг? Не знам. Ако са специфични има и лъжливопозитивни резултати. Но и да не са лъжливи. Човека или образува или не антитела. Ако е образувал срещнал се е с вируса, предполагам с нисък вирусен товар. Но и това ок. Не значи че е изградил имунитет. А с PCR aко е негативен а е бил преди това позитивен значи е изчистил вече. Само в динамика може да се правят изводи.
          Но на базата на тестове антитела да правиш карантина на селище е пресилено наистина.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Има няколко вида коронавируси, не е само този текущия. Теста за антитела хваща антитела към коронавирус, ама никой не ти е гарантирал, че ще е точно към сарс-ков-2 или там както го бяха кръстили. Демек хваща дедовия...

Коментар

• Ето така борим ВИРУСА със СКРИВАНЕ НА ИСТИНАТА
              https://regiona.bg/видео-какво-се-сл...14YYKJ9Vplfg3w

Доверие?
              Фармацевтът ми сподели, че сам си направил тест. Имал доверие само на себе си. Сам си взел кръв и сам си видял отрицателния резултат за антитела.
              Вижте моя подпис ?!?!
              Не им издавали и документ за резултата от теста. Дори да искали с очите си да погледнат чертичките от своя тест, направен с тяхната кръв – НЕ МОЖЕЛО!
              ТОВА ПРОТИВОРЕЧИ НА КОНСТИТУЦИЯТА. ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ЗНАЕ ДАЛИ Е/БИЛ/ БОЛЕН

Още малко.

От 1300 души в Банско, тествани с дарените бързи тестове, 8 процента от тях били с антитела – IgG и IgM. И след като на тези 8 процента са направени втори път изследвания, този път PCR-изследване, се оказало, че
              НЯМА НИТО ЕДИН ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ ЗА COVID-19!

т.е. тези антитела са си от друго заболяване - ГРИП най-вероятно. Или от короната не се образуват антитела. Лев може да осветли медицински теориите. Нали има хора които с месеци не могат да се изчистят?

КАРАНТИНАТА е била напълно излишна. В Банско никога не е имало огнище.
              И досега се вземат решение от СТРАХ не на база ИНФОРМАЦИЯ
              Last edited by bota156; 28.04.2020, 13:23.

Коментар

Браво! Намери обяснението.
                Хайде сега виж какви са температурите в съседната на Китай Монголия и ме излъжи нещо друго. Щото и там няма нито един умрял, а пък заразените са смехотворно малко.
                И като се чувства "некомфортно" що процъфтя в топла Испания?

Ще ви кажа каква е болестта в Западното общество:

Казва се МАЛОУМИЕ, ЗОМБИРАНЕ и обикновена ТЪПОТА!
                В Монголия зимите са мразовити и студени,но със затопляне на времето и там тръгна,както и в Северен Китай/Харбин/.Колкото до Испания днес температурите са около 20 градуса.
                Last edited by Grosss; 28.04.2020, 13:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Тоя вирус вирее много добре при температури от -5+25 градуса .Извън този диапазон нещо не се чуства комфортно.В Русия заразата започна късно
                  със затопляне на времето и бързо наваксва.
                  Браво! Намери обяснението.
                  Хайде сега виж какви са температурите в съседната на Китай Монголия и ме излъжи нещо друго. Щото и там няма нито един умрял, а пък заразените са смехотворно малко.
                  И като се чувства "некомфортно" що процъфтя в топла Испания?

Ще ви кажа каква е болестта в Западното общество:

Казва се МАЛОУМИЕ, ЗОМБИРАНЕ и обикновена ТЪПОТА!
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Поназнайвам гръцки и Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης не е автор на писаното във статията, няма такава статия нито в Гърция, Кипър или във Западна медия.
                    Термините и структурата във статията изглеждат прости и писани от общо практикуващ лекар, а не от епидемиолог.
                    Тази статия я има само в БГ и ТО къде - епицентър . бг, скандално . нет, гласове. ком
                    Някой платен драскач е използвал името на гърка да напише този фейк материал.
                    Хора, проверявайте си (първо)източниците.
                    Лъжеш! Просто лъжеш и то бездарно.

Ето два линка на ГРЪЦКИ към статията на тоя лекар:

“Το να έχουμε φυλακίσει τον πληθυσμό και να τον βομβαρδίζουμε με αριθμούς είναι απαράδεκτο”

Την αντίθεσή του με τα μέτρα του ολικού εγκλεισμού που έχουν εφαρμοστεί για τον περιορισμό της πανδημίας του COVID-19 εξέφρασε μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ...
                    https://protathlima.com/tag/elpidoforos-sotiriadis/

И другия:

Προτεινόμενα μέτρα σταδιακής ομαλοποίησης των απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού αποστέλνει με επιστολή προς το Υπουργικό Συμβούλιο ο δρ.Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, Ιατρός Εργασίας – Επιδημιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Δημόσιας Υγείας.
                    https://www.sigmalive.com/news/local...anoiksei-proto

Коментар

Кажи ми защо в Тайланд, с 10 пъти по-голямо население от нас, са умрели 50 човека? Щото няма китайци там ли? Че аз във Варна не мога да видя китаец, камо ли в Шумен!
                      И не ми разправяй какви строги мерки бил взел Виетнам, та няма нито един умрял, това са детски приказчици! В Париж, Рим, Мадрид стоят ЗАКЛЮЧЕНИ в апартаментите си от месец и половина! Ходят с маски и то само на 200 метра до магазина. Пък според ВАС мрат като мухи.

Ами мрат и ЩЕ мрат! Това е естествената последица от живота, да УМРЕШ. Животът е смъртоносно заболяване и след като се заразиш след 80 максимум 100 години умираш. Така е било откак свят светува и така ще бъде, докато го има човечеството. А на оня другия апокалиптос, дето се надява да доживее до вечния живот, ще му кажа НЯМА ДА СТАНЕ! Природата е взела мерки.
                      Тоя вирус вирее много добре при температури от -5+25 градуса .Извън този диапазон нещо не се чуства комфортно.В Русия заразата започна късно
                      със затопляне на времето и бързо наваксва.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Никой не е очаквал запада да се справи по добре от Китай.
                        Края на Януари смятахме че ако кара така ще умрат 50-100млн за 2-3 години.
                        Очаквах тука да е содом и гомор да събират с фадрома труповете че ще имаме 10 пъти повече смърт от Китай (Ухан).
                        Там на 350 диагностициран затвориха града. Тука никъде не го направихме и не стигнахме техния % смъртност - въпреки смотаното здравеопазване, липсата на мобилизация на необходимия човешки ресурс, достатъчно строги мерки.
                        Китай го ограничиха вируса практически до 1 град, ние го пуснахме навсякъде.
                        Китай го умори вируса практически за 1 месец и то най-късия в годината
                        Света за 1 тримесечие има всички шансове да се справи. На зима пак наново може да се върне (50-60%) и да вземе 10 пъти повече жертви. Тука ми е само аналогията с испанския грип. Дано си вземем поука и се разминем. Скептичен съм защото въпреки заплахата пак само КРАДЕМ. Елита се възползва да краде, сам си печата трилиони, усвоява ги ама покрай тях взема и свободи, фалирали бизнеси. Никой не се интересува от хората - да мрат и без това са много(колкото и цинично да е това)
                        Да, едва ли го създадоха с цел, но светкавично се възползваха от ситуацията и им беше ясно че ще обхване целия свят. И със бързата реакция умело ще се възползвст, особено предвсрително информираните. Пари се прсвят и от спадове и от печатарки, и от разпределяне на милиардите сега, и от просто джебчийско крадене.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Има два начина да се гледа на смъртноста CFR и IFR

CFR - Case Fatality Ratio - Смъртност при откритите случай

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                            Ще раздавате ли брошури на Историческия Парк? Има ли още ентусиасти за акций?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Мале мале ........тоя вирус е 100 в 1 ........всички знайни и незнайни болестни състояния водят до него...................ей ................добри пари изкарахте троловете покрай ГрИпА.............
                              СПИН,предаван по въздушнокапков път.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Здравейте, българи-юнаци многознайковци
                                Знаете ли, че постоянно се откриват нови и нови проявления на коронавируса ?
                                Не само, че засяга белите дробове и бъбреците, но и води до коагулиране на кръвта.
                                Това пък води до запушване на кръвоносни съдове в краката (флебит) и ампутация, сърдечни и мозъчни удари.
                                Дори при хора без предишни заболявания.

"La recherche progresse, et de nouvelles conséquences du coronavirus sont régulièrement découvertes. Celui-ci est bien plus qu’une virulente affection respiratoire…

Après 18 jours en réanimation à Los Angeles, les médecins traitant l’acteur canadien Nick Cordero, gravement malade du nouveau coronavirus, ont amputé sa jambe droite. Un caillot indélogeable y bloquait la circulation du sang. C’est l’une des sombres découvertes de la pandémie : la maladie Covid-19, initialement perçue comme une virulente affection respiratoire, attaque bien plus que les poumons. Déjà, on s’est aperçu que d’autres organes, comme les reins, étaient affectés.

La formation de caillots dans des vaisseaux sanguins peut asphyxier les membres. Quand ils se forment dans les veines de la jambe (phlébite), ils peuvent se déloger et remonter vers les poumons, y boucher l’artère et les mettre à l’arrêt (embolie pulmonaire). Dans le cœur, ils peuvent provoquer une crise cardiaque. Quand ils vont au cerveau, c’est l’accident vasculaire cérébral. Tous ces scénarios ont été observés chez des malades du Covid-19 qui n’avaient aucun facteur de risque autre que d’avoir contracté le nouveau coronavirus."
                                https://www.sudouest.fr/2020/04/28/c...4401-10861.php
                                Мале мале ........тоя вирус е 100 в 1 ........всички знайни и незнайни болестни състояния водят до него...................ей ................добри пари изкарахте троловете покрай ГрИпА.............

Коментар

Working...
                                X