IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Доцент Мангъров явно е най-умния в целия свят, щом обявява за глупаци всички правителства, медии и въобще целия световен елит. Всички са глупави, прости и тъпи, защото не се съобразяват с гениалноста на доц. Мангъров.

Поклон пред неговото величие. Явно Господ е Българин, и се казва доц. Мангъров.

Разбира се, че е българин, казва се БХ
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Матеев, и на базата на какво вадиш тези хипотези - плюнчене на пръста и гадаене по вятъра ли? Щото моята хипотеза е точно обратната на твоята и се базира на малко повече от твоите гадания. Кажи честно, софиянци ли заразиха работничките в шивашката фабрика в Плевен? И къде е взривът от короната по морето, дето я чакахме тази експлозия и да мрат хората по улиците и т.н. Къде са труповете, къде са чувалите, къде е чудото, къде? Досега само мантри и славославяния на властта - разбирам те, бизнесът ти зависи от БХ, ама айде малко с повече факти, а?
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Цветанката: Как оценявате паниката в световен мащаб, около коронавируса?
        Доц. д-р Мангъров: Вирусолозите не са в паника.
        Цветанката: А останалите – правителства, медии...?
        Доц. д-р Мангъров: А – глупаци, колкото щеш..........
        Доцент Мангъров явно е най-умния в целия свят, щом обявява за глупаци всички правителства, медии и въобще целия световен елит. Всички са глупави, прости и тъпи, защото не се съобразяват с гениалноста на доц. Мангъров.

Поклон пред неговото величие. Явно Господ е Българин, и се казва доц. Мангъров.

Коментар

• Едно хубаво нещо.
          https://www.actualno.com/bulgaria/dy...VmubpQvW7TWkD0

Крадливото правителство не може да си пласира ДЦК-то. Искат им 56 ПЪТИ повече лихва. Не че не е под 1%, но това е началото.
          Короната ще унищожи финансовия свят и порядки. Дано да е за добро
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            ....
            Казвам за стотен път:
            Това заболяване е не по-опасно от обикновен грип.
            Нито е по-заразно, нито е по-смъртоносно.
            От един порядък са Ковид19 и гриповете.
            Кой знае колко хора са измрели миналата година, пък и умират всяка година от грип и други инфекциозни болести, ама такава паника не е имало. АБСУРДНА ХИПНОЗА!
            Казвам за стотен път:
            - Коронавируса е поне 20 пъти по опасен от самия грип.
            - По-заразен е поне 10-20 пъти.
            - По-смъртоносен е поне 6-8 пъти.
            - Въобще не може да се нарече грип - много е по-страшно.
            - Вече се доказа в Бергамо, че смъртните случаи са 6-8 пъти по много спрямо статистиката от стари години.
            - АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че това е най-обикновено и безопасно грипче.
            - АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че ако човек се сдобие със съпътстващи заполявания, и вече му е време да мре. Ами че тогава дай да разстрелваме всички по-възрастни от 40 години.
            - АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че КОВИД-19 не нанася никакви щети. Точно обратното - всички заболели и излекувани остават с трайно нанесени щети в организма, които тепърва ще им създават проблеми за в бъдеще.
            - АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че действията на софианци по великден и действията на ромите не са оказали никакво влияние на развитието на епидемията. Точно обратното - тепърва ще има умрели възрастни хора, които ще тежат на съвеста на тези безотговорни членове на обществото.
            - АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че действията на правителството по време на тази криза ще доведат до ГЛАД на хората. Това е повече от смешно. Тези действия ще доведат само и единствено до недоволство сред разглезената и егоистична част от обществото.
            - Всякакви бъдещи протести ще имат само и единствено ПОЛИТИЧЕСКА ОКРАСКА - просто разни нови и стари партии искат да се възползват от ситуацията и да направят ПОПУЛИЗЪМ за чужда сметка. Това е битка за кокала между политиците, която не засяга електората. Едни политици се надлъгват с други политици, но народа не вярва както на едните, така и на другите. Всичките са от един дол дренки, особено тези новите са най-озлобели, защото все още са гладни и не са крадили достатъчно.
            Last edited by Mateev; 28.04.2020, 15:16.

Коментар

В Западното общество обявяват за умрал от Ковид и тези с лъжепозотивните резултати, и тези без резултати, и тези без изследвания.
              В САЩ ясно го казаха хората. За лекуван от грип или друга инфекция и умрял (щото му дошло времето) застрахователите плащат три пъти по-малко на болницата, отколкото ако е умрял от Ковид.
              И естествено болницата леко изкривява резултата и хоп... умрял от Ковид.

И се извинявам на Бота, че пуснах видеото на Ахчиева, без да видя неговия пост.
              Айде, да ходя на село, че люлякът, дръвчетата и пчеличките ме чакат.

Хора излезте навън и се радвайте на живота. Той не е безкраен. Никой няма право да ни отнема свободата и правото да го изживеем ползотворно, а не като затворници.
              Споко Гигов, Аз не съм матейко и да изпляскам нещо от сорта ти тъп ли си, не виждаш ли че преди 10 мин съм го пускал .
              Никой не знае и не е прочел всичко, особено в такава ситуация където 1 милиард четат трескаво за новини и постват, шегуват се, страхуват се, отричат, манипулират и т.н.
              Живота продължава и дано валне едно хубаво че почна на пепел да става земята
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Няма как да не се вслушам в експертното мнението,относно Ковид 19, на световнопризнатия вирусолог и шеф на института "Робърт Кох" - наш Гигов....

П.П. Също като теб никога не съм се ваксинирал срещу грип,но нямам никакво намерение да натрапвам личното си некомпететно мнение на другите - за какво да се ваксинират и за какво не....
                От личен опит мога само да ви съчувствам, дето не сте се ваксинирали и всека година сте го изкарвали с всичките му рискове и увреди. От четвърт век си прилагам ваксина и това ме държи в кондиция през зимата. Пази донякъде и от други вирузи. Лошото е, че вкарва живак по малко в организма.

Коментар

Глупости на таркалета!
                  Манипулатор! Къде съм казал такова нещо? Разбира се че трябва да се лекуват хората, да се ваксинират с ваксини, които предпазват от болести, туберкулоза, едра шарка, и... да не ги изброявам. Аз естествено съм ваксиниран като малък. Как ще го отричам.
                  Ама срещу грип не се ваксинирам и НЯМА да се ваксинирам. Грипът е изключително изменчив, така мутира, че ваксините не вършат никаква, ама никаква работа. Освен плацебо ефект, друга полза от тях няма. С изключение на ползите за продавачите на тази илюзия.

Казвам за стотен път:
                  Това заболяване е не по-опасно от обикновен грип. Нито е по-заразно, нито е по-смъртоносно. От един порядък са Ковид19 и гриповете. Кой знае колко хора са измрели миналата година, пък и умират всяка година от грип и други инфекциозни болести, ама такава паника не е имало. АБСУРДНА ХИПНОЗА!
                  Няма как да не се вслушам в експертното мнението,относно Ковид 19, на световнопризнатия вирусолог и шеф на института "Робърт Кох" - наш Гигов....

П.П. Също като теб никога не съм се ваксинирал срещу грип,но нямам никакво намерение да натрапвам личното си некомпететно мнение на другите - за какво да се ваксинират и за какво не....

Коментар

• Има надежда.
                    https://www.svobodnaevropa.bg/a/3057...wxnf2PgxpzJUBk

Коментар

• Цветанката: Как оценявате паниката в световен мащаб, около коронавируса?
                      Доц. д-р Мангъров: Вирусолозите не са в паника.
                      Цветанката: А останалите – правителства, медии...?
                      Доц. д-р Мангъров: А – глупаци, колкото щеш...
                      ...................................
                      Цветанката: Добре де, целят свят видя затрудненията в болниците, недостига на апарати, изморените лекари, труповете...
                      Доц. д-р Мангъров: Просто сега ги показаха, това се е случвало вече, но не го показваха.
                      ......................
                      Цветанката: Какви, според вас са причините да се случват тези нечувани мерки, които предприема целия свят, щом твърдите, че всичко около тази епидемия не е нищо особено?
                      Доц. д-р Мангъров: Причините могат да са всякакви – политически, икономически, всякакви – но не са медицински!
                      Бтв, “Лице в лице”

Коментар

• Ах, горкият той, не се плаши, бе, цял коджа генерал си
                        Ама си заслужаваш шамарите
                        Айде, взе си 15- те минути слава време е да започнеш отново да работиш и да практикуваш професията си, че ни писна да те гледаме всеки ден с умрялата ти физиономия и погребален глас

Ген. Мутафчийски: Образът ми се сатанизира, вече получавам смъртни заплахи

Обедната челна статия в дир-а
                        Last edited by бай Стамен Тракториста; 28.04.2020, 14:42.

Коментар

В Западното общество обявяват за умрал от Ковид и тези с лъжепозотивните резултати, и тези без резултати, и тези без изследвания.
                          В САЩ ясно го казаха хората. За лекуван от грип или друга инфекция и умрял (щото му дошло времето) застрахователите плащат три пъти по-малко на болницата, отколкото ако е умрял от Ковид.
                          И естествено болницата леко изкривява резултата и хоп... умрял от Ковид.

И се извинявам на Бота, че пуснах видеото на Ахчиева, без да видя неговия пост.
                          Айде, да ходя на село, че люлякът, дръвчетата и пчеличките ме чакат.

Хора излезте навън и се радвайте на живота. Той не е безкраен. Никой няма право да ни отнема свободата и правото да го изживеем ползотворно, а не като затворници.
                          Злоупотреби със сигурност има. Убеден съм. Мога да ти цитирам десетки от години преди ковида. Например - един опериран апендикс се разделя на три и се праща за хистологично изследване с три отделно попълнени документа на трима души. И се точи касата за трима, не за един. И при проверка всичко е точно. Има ли 3 пациента? Има. Има ли три доказани хистологии? Има. Минали само на кабинет пациенти, но хоп оперирали и тримата. Имената са важни. Куче влачи рейс. Диря няма.
                          Да не разказвам истории, щото ще напишете книга.
                          Last edited by bulgarian lev; 28.04.2020, 14:50.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Защото въведоха ограничени 14 дни карантина на всички влизащи от страни със зараза още на 5 март https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKBN20S1SV

Тайланд са се маскирали стабилно и извънредното им положение е до края на май

https://www.channelnewsasia.com/news...sures-12680010

Имат 6 часовн полицейски час от 10 вечерта до 4 сутринта - https://www.bangkokpost.com/thailand...down-to-linger
                            Some drastic measures implemented under the decree, including the six-hour curfew from 10pm to 4am and strict travel restrictions, will remain as CCSA chief and Prime Minister Prayut Chan-o-cha adopted what he called a "public health-led economy" by giving more weight to health safety rather than the pulse of businesses, CCSA spokesman Taweesilp Visanuyothin said after the CCSA meeting on Monday.

И правят кампании за маските

Всички входящи полети са баннати и остават баннати за още един месец.... ще почнат да отварят някакви бизнеси от май

На всеки 14 дни ще правят преоценка и ако имат повече случай ще затварят бизнеси

............................

ПП Аз преди години работих с една мацка от Тайланд и бяхме гъсти и още си поддържаме връзка криво ляво.... тя е Hi So - от вишето им общество - в началните слоеве на вишето общество (не е милионерка с милионите в кеш) там наследсвото се дава предимно по мъжка линия та техните като са дали повечето на брат и на нея са и оставили две малки хотелчета само да си ги менажира... (като сме си говорили за пари каза че вади чисти $80-100 К на година - при тях е ок да си говориш за пари) (иначе мацката е IT - фронт еднърка по образование и професия преди да стане хотелиерка )

та тя ми писа едно от тези шарени съобщения да седим в къщи преди 20 дни (тяхното общество явнп го приема така) а прави повече пари от сигурно половината форум (и от мен прави повече ) и е засегната повече от мерките от половината форум и не мрънка

Това само жените имат нерви да си играят да пишат така - не го приемам на 100% сериозно това което ми прати, но се равам че се сетила за мен можеше и да не се сети за стария си прияте - да ми каже да си стоя вкъщи

Не може да се сравнява Тайланд и тамошната култура с нашата. Най-малкото има традиция на благотворителност и са навикнали на големи загуби. Ние сме уязвимите, защото поради промените последните 30 години живеем ден за ден. И много хора чакат на надници, в най-добрия случай на месечна заплата. А сега сме още по-зле, защото част от гастарите се прибраха и техните траншове насам секват.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Нямам леймска болест, но на колежка от клуба засегна единия бъбрек, та по този повод по-едрата 1/3-та член на домочадието изтръгна от мен доброзорно обещание да се тествам всяка година след края на ловния сезон. Щот където има дивеч има и много кърлежи и не се знае кога някой братчед на Арахната може да се пробва да ми смукне от кръвчицата.
                              Наздраве!
                              Не съм казал че имаш, убеден съм че нямаш. ...просто си се изследвай, намирай си работа.
                              Скоро сътрудничих на едно българче в Канада - скованост и болки в мускулите, особено на врата, лицевите мускули...болка понякога силна.
                              Направиха му десетки тестове изключиха колагенози, дерматомиозит, миопатии от автоимунен характер, при неопластични (туморни) заболявания - израз на паранеопластичен синдром....всичко. Даже и лаймска болест тестове му правиха...нищо. Биопсия от мускул, гледах и аз, разпращахме на колеги по света. Нищо.
                              Накрая се прие идиопатична фибромиалгия. Рядко състояние, няма лечение, освен симптоматично. Животът в Канада не е лесен, особено за южняци. -30 градуса по 6 месеца в годината. Кофти е.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                                Добре, тоя кипърец действително я е писал.
                                Обаче, този линк е за продължението на статията му и указва мерките, които трябва да се вземат (горе долу Немските мерки със постепенно отваряне на бизнеса).
                                Само, че Гърция приложи мерките в края на Март и е действала според СЗО.
                                Освен това има законно избрано правителство което е поело отговорност от правилните или от грешните мерки, които ще вземе.
                                Този лекар каква отговорност е поел ??
                                Ако не беше минала карантината в Гърция, този лекар кои данни щеше да разисква сега ?
                                Преди месец нямаше толкова информация, колкото сега, не само в Гърция ами по света.
                                Един месец се спира работата да се види, кое как и колко е опасно.
                                Един месец не работиш, за да работиш с големи шансове другите 11.
                                В Гърция и без това си плащат всяка година по 13 и половина заплати, сега ще орежат излишното.
                                Кой ще дойде в Гърция на туризъм, даже и каратината да падне сега ?
                                Кой ще е виновен тогава, правителството ли ? Ама тогава няма да има помощи, а сега има.

Все едно една скъперничка Габровка да реве на съпруга си Пловдивчанин:
                                - Мъжо, ти си глупав и страхлив щото парите за застраховките за къщата и застраховката живот са безцелно изгубени пари, ето нищо не се случи миналата година.
                                Гърция е в крайно сложно положение. Без туризма много ще изгърмят. Затова при тях е оправдана жестоката карантина и гърците съвестно я спазваха. Сега ще се опитат да залъжат туриста, че при тях няма епидемия. Но дали ще им се получи, лятото ще покаже. Очаквам да се мобилизират и да демонстрират хигиена навсякъде. Не че тя много помага при скупчване на народ. Вероятно ще измислят разсредоточаване на туристите. Ще приложат режим на извънреден туризъм.
                                Last edited by Trakatrak; 28.04.2020, 14:38.

Коментар

Working...
                                X