Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Матеев, и на базата на какво вадиш тези хипотези - плюнчене на пръста и гадаене по вятъра ли? Щото моята хипотеза е точно обратната на твоята и се базира на малко повече от твоите гадания. Кажи честно, софиянци ли заразиха работничките в шивашката фабрика в Плевен? И къде е взривът от короната по морето, дето я чакахме тази експлозия и да мрат хората по улиците и т.н. Къде са труповете, къде са чувалите, къде е чудото, къде? Досега само мантри и славославяния на властта - разбирам те, бизнесът ти зависи от БХ, ама айде малко с повече факти, а?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЦветанката: Как оценявате паниката в световен мащаб, около коронавируса?
Доц. д-р Мангъров: Вирусолозите не са в паника.
Цветанката: А останалите – правителства, медии...?
Доц. д-р Мангъров: А – глупаци, колкото щеш..........
Поклон пред неговото величие. Явно Господ е Българин, и се казва доц. Мангъров.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Едно хубаво нещо.
https://www.actualno.com/bulgaria/dy...VmubpQvW7TWkD0
Крадливото правителство не може да си пласира ДЦК-то. Искат им 56 ПЪТИ повече лихва. Не че не е под 1%, но това е началото.
Короната ще унищожи финансовия свят и порядки. Дано да е за доброНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение....
Казвам за стотен път:
Това заболяване е не по-опасно от обикновен грип.
Нито е по-заразно, нито е по-смъртоносно.
От един порядък са Ковид19 и гриповете.
Кой знае колко хора са измрели миналата година, пък и умират всяка година от грип и други инфекциозни болести, ама такава паника не е имало. АБСУРДНА ХИПНОЗА!
- Коронавируса е поне 20 пъти по опасен от самия грип.
- По-заразен е поне 10-20 пъти.
- По-смъртоносен е поне 6-8 пъти.
- Въобще не може да се нарече грип - много е по-страшно.
- Вече се доказа в Бергамо, че смъртните случаи са 6-8 пъти по много спрямо статистиката от стари години.
- АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че това е най-обикновено и безопасно грипче.
- АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че ако човек се сдобие със съпътстващи заполявания, и вече му е време да мре. Ами че тогава дай да разстрелваме всички по-възрастни от 40 години.
- АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че КОВИД-19 не нанася никакви щети. Точно обратното - всички заболели и излекувани остават с трайно нанесени щети в организма, които тепърва ще им създават проблеми за в бъдеще.
- АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че действията на софианци по великден и действията на ромите не са оказали никакво влияние на развитието на епидемията. Точно обратното - тепърва ще има умрели възрастни хора, които ще тежат на съвеста на тези безотговорни членове на обществото.
- АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че действията на правителството по време на тази криза ще доведат до ГЛАД на хората. Това е повече от смешно. Тези действия ще доведат само и единствено до недоволство сред разглезената и егоистична част от обществото.
- Всякакви бъдещи протести ще имат само и единствено ПОЛИТИЧЕСКА ОКРАСКА - просто разни нови и стари партии искат да се възползват от ситуацията и да направят ПОПУЛИЗЪМ за чужда сметка. Това е битка за кокала между политиците, която не засяга електората. Едни политици се надлъгват с други политици, но народа не вярва както на едните, така и на другите. Всичките са от един дол дренки, особено тези новите са най-озлобели, защото все още са гладни и не са крадили достатъчно.Last edited by Mateev; 28.04.2020, 15:16.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
В Западното общество обявяват за умрал от Ковид и тези с лъжепозотивните резултати, и тези без резултати, и тези без изследвания.
В САЩ ясно го казаха хората. За лекуван от грип или друга инфекция и умрял (щото му дошло времето) застрахователите плащат три пъти по-малко на болницата, отколкото ако е умрял от Ковид.
И естествено болницата леко изкривява резултата и хоп... умрял от Ковид.
И се извинявам на Бота, че пуснах видеото на Ахчиева, без да видя неговия пост.
Айде, да ходя на село, че люлякът, дръвчетата и пчеличките ме чакат.
Хора излезте навън и се радвайте на живота. Той не е безкраен. Никой няма право да ни отнема свободата и правото да го изживеем ползотворно, а не като затворници.
Никой не знае и не е прочел всичко, особено в такава ситуация където 1 милиард четат трескаво за новини и постват, шегуват се, страхуват се, отричат, манипулират и т.н.
Живота продължава и дано валне едно хубаво че почна на пепел да става земятаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Няма как да не се вслушам в експертното мнението,относно Ковид 19, на световнопризнатия вирусолог и шеф на института "Робърт Кох" - наш Гигов....
П.П. Също като теб никога не съм се ваксинирал срещу грип,но нямам никакво намерение да натрапвам личното си некомпететно мнение на другите - за какво да се ваксинират и за какво не....
Коментар
-
Глупости на таркалета!
Манипулатор! Къде съм казал такова нещо? Разбира се че трябва да се лекуват хората, да се ваксинират с ваксини, които предпазват от болести, туберкулоза, едра шарка, и... да не ги изброявам. Аз естествено съм ваксиниран като малък. Как ще го отричам.
Ама срещу грип не се ваксинирам и НЯМА да се ваксинирам. Грипът е изключително изменчив, така мутира, че ваксините не вършат никаква, ама никаква работа. Освен плацебо ефект, друга полза от тях няма. С изключение на ползите за продавачите на тази илюзия.
Казвам за стотен път:
Това заболяване е не по-опасно от обикновен грип. Нито е по-заразно, нито е по-смъртоносно. От един порядък са Ковид19 и гриповете. Кой знае колко хора са измрели миналата година, пък и умират всяка година от грип и други инфекциозни болести, ама такава паника не е имало. АБСУРДНА ХИПНОЗА!
П.П. Също като теб никога не съм се ваксинирал срещу грип,но нямам никакво намерение да натрапвам личното си некомпететно мнение на другите - за какво да се ваксинират и за какво не....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Цветанката: Как оценявате паниката в световен мащаб, около коронавируса?
Доц. д-р Мангъров: Вирусолозите не са в паника.
Цветанката: А останалите – правителства, медии...?
Доц. д-р Мангъров: А – глупаци, колкото щеш...
...................................
Цветанката: Добре де, целят свят видя затрудненията в болниците, недостига на апарати, изморените лекари, труповете...
Доц. д-р Мангъров: Просто сега ги показаха, това се е случвало вече, но не го показваха.
......................
Цветанката: Какви, според вас са причините да се случват тези нечувани мерки, които предприема целия свят, щом твърдите, че всичко около тази епидемия не е нищо особено?
Доц. д-р Мангъров: Причините могат да са всякакви – политически, икономически, всякакви – но не са медицински!
Бтв, “Лице в лице”
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ах, горкият той, не се плаши, бе, цял коджа генерал си
Ама си заслужаваш шамарите
Айде, взе си 15- те минути слава време е да започнеш отново да работиш и да практикуваш професията си, че ни писна да те гледаме всеки ден с умрялата ти физиономия и погребален глас
Ген. Мутафчийски: Образът ми се сатанизира, вече получавам смъртни заплахи
Обедната челна статия в дир-аLast edited by бай Стамен Тракториста; 28.04.2020, 14:42.
- 1 like
Коментар
-
В Западното общество обявяват за умрал от Ковид и тези с лъжепозотивните резултати, и тези без резултати, и тези без изследвания.
В САЩ ясно го казаха хората. За лекуван от грип или друга инфекция и умрял (щото му дошло времето) застрахователите плащат три пъти по-малко на болницата, отколкото ако е умрял от Ковид.
И естествено болницата леко изкривява резултата и хоп... умрял от Ковид.
И се извинявам на Бота, че пуснах видеото на Ахчиева, без да видя неговия пост.
Айде, да ходя на село, че люлякът, дръвчетата и пчеличките ме чакат.
Хора излезте навън и се радвайте на живота. Той не е безкраен. Никой няма право да ни отнема свободата и правото да го изживеем ползотворно, а не като затворници.
Да не разказвам истории, щото ще напишете книга.Last edited by bulgarian lev; 28.04.2020, 14:50.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
Защото въведоха ограничени 14 дни карантина на всички влизащи от страни със зараза още на 5 март https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKBN20S1SV
Тайланд са се маскирали стабилно и извънредното им положение е до края на май
https://www.channelnewsasia.com/news...sures-12680010
Имат 6 часовн полицейски час от 10 вечерта до 4 сутринта - https://www.bangkokpost.com/thailand...down-to-linger
Some drastic measures implemented under the decree, including the six-hour curfew from 10pm to 4am and strict travel restrictions, will remain as CCSA chief and Prime Minister Prayut Chan-o-cha adopted what he called a "public health-led economy" by giving more weight to health safety rather than the pulse of businesses, CCSA spokesman Taweesilp Visanuyothin said after the CCSA meeting on Monday.
И правят кампании за маските
Всички входящи полети са баннати и остават баннати за още един месец.... ще почнат да отварят някакви бизнеси от май
На всеки 14 дни ще правят преоценка и ако имат повече случай ще затварят бизнеси
............................
ПП Аз преди години работих с една мацка от Тайланд и бяхме гъсти и още си поддържаме връзка криво ляво.... тя е Hi So - от вишето им общество - в началните слоеве на вишето общество (не е милионерка с милионите в кеш) там наследсвото се дава предимно по мъжка линия та техните като са дали повечето на брат и на нея са и оставили две малки хотелчета само да си ги менажира... (като сме си говорили за пари каза че вади чисти $80-100 К на година - при тях е ок да си говориш за пари) (иначе мацката е IT - фронт еднърка по образование и професия преди да стане хотелиерка )
та тя ми писа едно от тези шарени съобщения да седим в къщи преди 20 дни (тяхното общество явнп го приема така) а прави повече пари от сигурно половината форум (и от мен прави повече ) и е засегната повече от мерките от половината форум и не мрънка
Това само жените имат нерви да си играят да пишат така - не го приемам на 100% сериозно това което ми прати, но се равам че се сетила за мен можеше и да не се сети за стария си прияте - да ми каже да си стоя вкъщи
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Нямам леймска болест, но на колежка от клуба засегна единия бъбрек, та по този повод по-едрата 1/3-та член на домочадието изтръгна от мен доброзорно обещание да се тествам всяка година след края на ловния сезон. Щот където има дивеч има и много кърлежи и не се знае кога някой братчед на Арахната може да се пробва да ми смукне от кръвчицата.
Наздраве!
Скоро сътрудничих на едно българче в Канада - скованост и болки в мускулите, особено на врата, лицевите мускули...болка понякога силна.
Направиха му десетки тестове изключиха колагенози, дерматомиозит, миопатии от автоимунен характер, при неопластични (туморни) заболявания - израз на паранеопластичен синдром....всичко. Даже и лаймска болест тестове му правиха...нищо. Биопсия от мускул, гледах и аз, разпращахме на колеги по света. Нищо.
Накрая се прие идиопатична фибромиалгия. Рядко състояние, няма лечение, освен симптоматично. Животът в Канада не е лесен, особено за южняци. -30 градуса по 6 месеца в годината. Кофти е.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеДобре, тоя кипърец действително я е писал.
Обаче, този линк е за продължението на статията му и указва мерките, които трябва да се вземат (горе долу Немските мерки със постепенно отваряне на бизнеса).
Само, че Гърция приложи мерките в края на Март и е действала според СЗО.
Освен това има законно избрано правителство което е поело отговорност от правилните или от грешните мерки, които ще вземе.
Този лекар каква отговорност е поел ??
Ако не беше минала карантината в Гърция, този лекар кои данни щеше да разисква сега ?
Преди месец нямаше толкова информация, колкото сега, не само в Гърция ами по света.
Един месец се спира работата да се види, кое как и колко е опасно.
Един месец не работиш, за да работиш с големи шансове другите 11.
В Гърция и без това си плащат всяка година по 13 и половина заплати, сега ще орежат излишното.
Кой ще дойде в Гърция на туризъм, даже и каратината да падне сега ?
Кой ще е виновен тогава, правителството ли ? Ама тогава няма да има помощи, а сега има.
Все едно една скъперничка Габровка да реве на съпруга си Пловдивчанин:
- Мъжо, ти си глупав и страхлив щото парите за застраховките за къщата и застраховката живот са безцелно изгубени пари, ето нищо не се случи миналата година.Last edited by Trakatrak; 28.04.2020, 14:38.
Коментар
Коментар