IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Добре де, човек, що не я затворят тази граница да му се невиди. Да ни вкарат всички по къщите, да изчистим вируса на 100% и после който влиза 14 дена на хотел.
    Виж как е в Тайван. Влизаш, кр код, магнитно устройство на врата, ако си сам - дома, ако има други обитатели в хотел. Онлайн група, събеседване с доктор един път на ден, 3-4 пъти те посещават доктори за 14 дена.

И безработица нямаше да има, излишните кадри щяха да се впрегнат в социални дейности и населението щеше да е спокойно. Ама не, йок. Даже възстановяват полети в момента.

Отказвам да спазвам всякакви мерки. Ще си нося маската на обществени места и това е. За спокойствие на хората около мене и в офиса.
    Но да ме лъжат всеки ден най-нагло по телевизора, като го питат нещо неудобно и да гаси микрофона генерала, айде стига вече.
    За толкова време, би трябвало да си разбрал, че Боко взема САМО УДОБНИ - Т.Е., ПОСЛУШНИ ХОРА край себе си. Него, компетентността им, не го интересува. Има се за Бог...или се подготвя, на кого да има да свали всичко, като се омаже.
    А, за мерките, не си прав. Пандемията - за жалост - е истинска, и от нея, се умира понякога. Бъди човек, моля те. Ако не себе си, пази поне останалите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Аз ли съм политически трол? Май тука нещо има като гузен - негонен бяга.

Аз щях да имам същото мнение както за Бойко, така и за Корнелия или за всеки един друг, който е имал нещастието да му се наложи да управлява тази сложна криза. И това е така защото съм бизнесмен с много предприятия, който управлява много хора, и на който му е пределно ясно как се управляват сложни кризи в условията на недостиг на информация.

Иначе за трактористите, таксиметровите шофьори и зидаромазачите ми е пределно ясно колко им е акъла и как простотията им ги кара да се мислят за най-големите гении на света, но провала на собствения им живот е ярко доказателство, че не могат да управляват дори себе си, а камо ли една фирма или дори цялата държава и възникващите в нея сложни кризи.

Та това е моето мнение за всички критикари - те не могат да оправят себе си, а са тръгнали да оправят държавата. Най-яркото доказателство за несъстоятелноста на критиките им е ЛИПСАТА НА РАЗУМНА АЛТЕРНАТИВА !!! Всеки може да критикува (да лае наляво и надясно), но само интелигентните хора са в състояние да дадат и да обосноват една РАЗУМНА АЛТЕРНАТИВА. Всички останали само лаят, ама това го може и моето куче.
      Знаем, че си велик и обиден, Матеев. Знам. Ама колкото и да ти е "пределно ясно..." и т.н., толкова и сам, си отговорен за всичко, което печелиш и дваж повече - за онова, което губиш. Държеше на корупцията - имаш я. Не мрънкай. Пък и май Боко и неговото правителство преди време, беше, който ви оряза изкупните цени на фотосоларната енергия, и срещу него и Ко.скачахте тогава, не помниш ли? Аз не съм забравил.

Коментар

Аз щях да имам същото мнение както за Бойко, така и за Корнелия или за всеки един друг, който е имал нещастието да му се наложи да управлява тази сложна криза. И това е така защото съм бизнесмен с много предприятия, който управлява много хора, и на който му е пределно ясно как се управляват сложни кризи в условията на недостиг на информация.

Иначе за трактористите, таксиметровите шофьори и зидаромазачите ми е пределно ясно колко им е акъла и как простотията им ги кара да се мислят за най-големите гении на света, но провала на собствения им живот е ярко доказателство, че не могат да управляват дори себе си, а камо ли една фирма или дори цялата държава и възникващите в нея сложни кризи.

Та това е моето мнение за всички критикари - те не могат да оправят себе си, а са тръгнали да оправят държавата. Най-яркото доказателство за несъстоятелноста на критиките им е ЛИПСАТА НА РАЗУМНА АЛТЕРНАТИВА !!! Всеки може да критикува (да лае наляво и надясно), но само интелигентните хора са в състояние да дадат и да обосноват една РАЗУМНА АЛТЕРНАТИВА. Всички останали само лаят, ама това го може и моето куче.
        Добре де, човек, що не я затворят тази граница да му се невиди. Да ни вкарат всички по къщите, да изчистим вируса на 100% и после който влиза 14 дена на хотел.
        Виж как е в Тайван. Влизаш, кр код, магнитно устройство на врата, ако си сам - дома, ако има други обитатели в хотел. Онлайн група, събеседване с доктор един път на ден, 3-4 пъти те посещават доктори за 14 дена.

И безработица нямаше да има, излишните кадри щяха да се впрегнат в социални дейности и населението щеше да е спокойно. Ама не, йок. Даже възстановяват полети в момента.

Отказвам да спазвам всякакви мерки. Ще си нося маската на обществени места и това е. За спокойствие на хората около мене и в офиса.
        Но да ме лъжат всеки ден най-нагло по телевизора, като го питат нещо неудобно и да гаси микрофона генерала, айде стига вече.

Коментар

Не разбирате ли, че критикувате за това, ЧЕ Е НЯМАЛО ЖЕРТВИ !!!!!!!!!!!!

.
          Oх, пак ли стеб ще се занимаваме и днес.
          Значи, предлагаш до Коледа да останем в това положение партер и да се пазим от вируса.
          Икономиката наполовина спряла, болниците предимно да обслужват Ковид пациенти и Ние - заключени.
          Че ти си по-зле от БХ, бре.
          Онзи поне днес се усети и взе да дава назаден.
          Бройките са занижени в БГ защото може би не се показва истинската картина, поне за ромите съм сигурен, повечето ги пишат заразени и/или умрели от пневмония.
          БХ иска ниска контролирана бройка, както Китайците лъжеха.
          Довчера не се тестваше, как да има много заболели.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
            Едно хубаво нещо.
            https://www.actualno.com/bulgaria/dy...VmubpQvW7TWkD0

Крадливото правителство не може да си пласира ДЦК-то. Искат им 56 ПЪТИ повече лихва. Не че не е под 1%, но това е началото.
            Короната ще унищожи финансовия свят и порядки. Дано да е за добро
            Ми то няма такава наглост, предлагат 0.01% лихва за 5 години. Че то комулативната инфлация за 5 години ще е сигурно 20% в най-консервативния сценарий. Баси. да не съм луд да им давам кинти, нито аз, нито ти, нито леля Пена през влогчето си за 1000 лева примерно.

Айде вече да почват да плащат за тия пари. 3% лихва ми се струват съвсем реални или навит съм на 1% но над инфлацията в евро. Кво е това 0.01??????

По-добре да си купя парче земя, да изкопая бункер и да го давам под наем на апокалиптици за летните им почивки, на спокойно да прекарат, без опастност от заразяване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Не, не ме е срам, теб не те ли е срам да слизаш до нивото на политически трол? ...

Коментар

Матеев, и на базата на какво вадиш тези хипотези - плюнчене на пръста и гадаене по вятъра ли? Щото моята хипотеза е точно обратната на твоята и се базира на малко повече от твоите гадания. Кажи честно, софиянци ли заразиха работничките в шивашката фабрика в Плевен? И къде е взривът от короната по морето, дето я чакахме тази експлозия и да мрат хората по улиците и т.н. Къде са труповете, къде са чувалите, къде е чудото, къде? Досега само мантри и славославяния на властта - разбирам те, бизнесът ти зависи от БХ, ама айде малко с повече факти, а?
                На него числата маалко ми изглеждат завишени.
                Ма ето ти примерно линк към CDC.
                За цялата година 2017/18 има около 45млн заразени с грип и средно около 61К смъртни случая, т.е. към 0.13% смъртност. 2016/17-същото.
                Короната за 2 месеца откакто върлува вече е дала 57К жертви при 1млн официално регистрирани, айде сложи ги дори 10млн ако приемем че 90% са безсимптомните и другите с доста леки форми, дето не са хванати от тестовете. Смъртност гонеща 0.6%...за 2 месеца. При всички мерки.
                Ти сам си направи калкулациите дали е същото с обикновеното грипче.....та толкова ни прави на луди световното еврейство и сие

https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html

Коментар

Казвам за стотен път:
                  - Коронавируса е поне 20 пъти по опасен от самия грип.
                  - По-заразен е поне 10-20 пъти.
                  - По-смъртоносен е поне 6-8 пъти.
                  - Въобще не може да се нарече грип - много е по-страшно.
                  - Вече се доказа в Бергамо, че смъртните случаи са 6-8 пъти по много спрямо статистиката от стари години.
                  - АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че това е най-обикновено и безопасно грипче.
                  - АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че ако човек се сдобие със съпътстващи заполявания, и вече му е време да мре. Ами че тогава дай да разстрелваме всички по-възрастни от 40 години.
                  - АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че КОВИД-19 не нанася никакви щети. Точно обратното - всички заболели и излекувани остават с трайно нанесени щети в организма, които тепърва ще им създават проблеми за в бъдеще.
                  - АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че действията на софианци по великден и действията на ромите не са оказали никакво влияние на развитието на епидемията. Точно обратното - тепърва ще има умрели възрастни хора, които ще тежат на съвеста на тези безотговорни членове на обществото.
                  - АБСУРДНА Е ХИПОТЕЗАТА, че действията на правителството по време на тази криза ще доведат до ГЛАД на хората. Това е повече от смешно. Тези действия ще доведат само и единствено до недоволство сред разглезената и егоистична част от обществото.
                  - Всякакви бъдещи протести ще имат само и единствено ПОЛИТИЧЕСКА ОКРАСКА - просто разни нови и стари партии искат да се възползват от ситуацията и да направят ПОПУЛИЗЪМ за чужда сметка. Това е битка за кокала между политиците, която не засяга електората. Едни политици се надлъгват с други политици, но народа не вярва както на едните, така и на другите. Всичките са от един дол дренки, особено тези новите са най-озлобели, защото все още са гладни и не са крадили достатъчно.
                  това си е САМО И ЕДИНСТВЕНО ТВОЕ МНЕНИЕ.
                  Мен лично ма боли шмайзера за него - нито си компетентен нито си безпристрастен.
                  Добре си се опитал да оцветиш хипотезите че да изглеждат абсурдни. ДА АМА НЕ.
                  Само тиквата е наместник на БОГ и никой не може да му заеме мястото. Даже и Гешев, който е дясна ръка, а матейко лявата .
                  Уж НЯМА ГЛАД па всички гладни само бойко не е?
                  Уж има карантина сал бойко го не лови?
                  Уж се носят маски па сал бойко носи лигавник? (аз не нося никви "мръсни" парцали на устата и носа си)
                  За едно си прав - бойко е крал предостатъчно и е най-големия популист играещ си със страха на хората. Освен това е и ПРЕСТЪПНИК и идва момента да го съдят за престъпленията или да избяга позорно …
                  Нормално ли е с политиката си да водиш народа си към смърт
                  Кога ще идват хладилните камиони, АДА? И от факултета "избяга", и от Банско "избяга", и от твоята глава ще "избяга".
                  А и как да дойде короната като Герб преди нея са овършали всичко дето мърда?
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Няма как да не се вслушам в експертното мнението,относно Ковид 19, на световнопризнатия вирусолог и шеф на института "Робърт Кох" - наш Гигов....

П.П. Също като теб никога не съм се ваксинирал срещу грип,но нямам никакво намерение да натрапвам личното си некомпететно мнение на другите - за какво да се ваксинират и за какво не....
                    Че аз не го натрапвам. Прави каквото искаш. Давай пари за всякакви глупости, като "лекарства" предпазващи от грип, при това еФтини, 50-100 долара опаковката. Дупчи се всеки ден, ако искаш, живей в пещера, щом смяташ, че така ще се спасиш.
                    Аз ще живея на свобода, отказвам да се страхувам от всички всемирни простотии и съм абсолютно несъгласен да ми налагаш твоя модел на живот, без да ме убедиш с ДОКАЗАТЕЛСТВА, че има такваз страшна болест.
                    И ще се противопоставям с каквото мога в рамките на закона против това, което ТИ и тебеподобните ми натрапвате.
                    Писна ми от апокалиптоси!
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Не осъзнаваш ли, че ако в България нещата се бяха развили като в Италия, Испания, Франция и Щатите и бяха измрели десетки хиляди, щяхте да се насерете да критикувате ББ за огромното количество жертви. Щяхте да го наричате убиец и престъпник (вече дори го наричате само заради двама човека). Сега обаче е точно обратното - жертвите са минимални и вие пак се насирате да критикувате ББ и щаба. Не ви ли е срам?

Повтарям - НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ????????????????
                      Не, не ме е срам, теб не те ли е срам да слизаш до нивото на политически трол? не те ли е срам да пророкуваш от 3 месеца ад и той да не се състои? Не те ли е срам сутринта да казваш, че си тръгваш от форума, а след 2 часа да се свръщаш ни лук ял, ни лук мирисал и т.н.? Принципно уважавам всяка една позиция, виждам, че си интелигентен човек, но егото безкрайно много ти пречи да казжеш извинявай, когато е очеизвадно, че грешиш!

И да крещиш във форумите, както и където и да е, е признак за най-малкото лош вкус.

П.С. И къде видя десетките хиляди измрели в която и да е държава от Източна Европа, че да се налага да величае негово царско величество султан БХ като спасител на нацията? Една триумфална арка да му спретнем на паветата не искаш ли? Ей така, от благодарност, че ни е спасил?
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение

Груев още преди 2 месеца прикани на дуел всеки да се хване на бас с теб, че до юни ще имаме до 200 умрели от вируса. Ми на път си да познаеш брат, то имаме 52 умрели и трудно ще стигнем и 100 бройки, е можем и да стигнем 100 до юни
                        Не разбирате ли, че критикувате за това, ЧЕ Е НЯМАЛО ЖЕРТВИ !!!!!!!!!!!!

Каква е тази наглост не мога да разбера - да критикувате, че всичко се е случило ПО ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДОБРИЯ СЦЕНАРИЙ !!!

Ей боже, озаптете се.

Коментар

Разбира се, че е българин, казва се БХ
                          Не осъзнаваш ли, че ако в България нещата се бяха развили като в Италия, Испания, Франция и Щатите и бяха измрели десетки хиляди, щяхте да се насерете да критикувате ББ за огромното количество жертви. Щяхте да го наричате убиец и престъпник (вече дори го наричате само заради двама човека). Сега обаче е точно обратното - жертвите са минимални и вие пак се насирате да критикувате ББ и щаба. Не ви ли е срам?

Повтарям - НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ????????????????

Коментар

Матеев, и на базата на какво вадиш тези хипотези - плюнчене на пръста и гадаене по вятъра ли? Щото моята хипотеза е точно обратната на твоята и се базира на малко повече от твоите гадания. Кажи честно, софиянци ли заразиха работничките в шивашката фабрика в Плевен? И къде е взривът от короната по морето, дето я чакахме тази експлозия и да мрат хората по улиците и т.н. Къде са труповете, къде са чувалите, къде е чудото, къде? Досега само мантри и славославяния на властта - разбирам те, бизнесът ти зависи от БХ, ама айде малко с повече факти, а?
                            Груев още преди 2 месеца прикани на дуел всеки да се хване на бас с теб, че до юни ще имаме до 200 умрели от вируса. Ми на път си да познаеш брат, то имаме 52 умрели и трудно ще стигнем и 100 бройки, е можем и да стигнем 100 до юни

Коментар

Това, което е в Бергамо или в Ню Йорк, можеше да се случи и в България. Недей да градиш твоята хипотеза на факта, че все още не се е случило. Да, не се е случило, защото мерките на правителството бяха навременни. Можем само да се радваме на това и да ръкопляскаме, а не да злобеем и да критикуваме властимащите.
                              Е, де, пак почна с ръсенето със захар и шекер И защо давате все Бергамо (в Ню Йорк нищо не е станало, принципно, градът е 20 милиона, така че цифрите са смешни за там), дайте някой от останалите 99% от градовете по света. Кеф ти Мексико сити, кеф ти Токио, кеф ти Сао пауло или който ид а е фруг от големите градове по света
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Това, което е в Бергамо или в Ню Йорк, можеше да се случи и в България. Недей да градиш твоята хипотеза на факта, че все още не се е случило. Да, не се е случило, защото мерките на правителството бяха навременни. Можем само да се радваме на това и да ръкопляскаме, а не да злобеем и да критикуваме властимащите.

Коментар

Working...
                                X